Tam Sürüm Bilgini Göster : tarih sorusu
Exorcise 26th October 2007, 20:08 Teoman bütün Hun boylarını, onun oğlu Mete Han ise Orta Asya'daki bütün kavimleri yönetimi altına almıştır.
Buna göre, Mete Han için;
1. Orta Asya da siyasi birliği sağlamıştır.
2. Hun Devletini imparatorluğa dönüştürmüştür.
3. Türklerin, asimile olmasının yolunu açmıştır.
youmlarından hangileri yapılabilir?
a)yalnız1
b)yalnız 2
c)yalnız 3
d) 1 ve 2
e)2 ve 3
sınav
Lavinia 26th October 2007, 20:12 Teoman bütün Hun boylarını, onun oğlu Mete Han ise Orta Asya'daki bütün kavimleri yönetimi altına almıştır.
a)yalnız1
b)yalnız 2
c)yalnız 3
d) 1 ve 2
e)2 ve 3
sınav
D şıkkı mıdır? Ona göre bir açıklama yapacağım :) (halbuki en sevdiğim konulardandı, neden takıldımsa...)
Exorcise 26th October 2007, 20:14 evet d sıkkı sebebini açıklarsan sevinirim imparatorluk diyince baska devletlerin olması gerekir diye düşünüyorum ama burda onu belirten bir şey göremedim
Blue 26th October 2007, 20:14 A derdim:) niye derdim henüz bilmiyorum doğru olmaya bilir bugün kafam karışık çok
Beraat 26th October 2007, 20:18 evet d sıkkı sebebini açıklarsan sevinirim imparatorluk diyince baska devletlerin olması gerekir diye düşünüyorum ama burda onu belirten bir şey göremedim
1. ve 2. cümle için
'Mete Han ise Orta Asya'daki bütün kavimleri yönetimi altına almıştır.' cümlesi ipucu olabilir.
bütün kavimleri denmiş bu da 2.cümledeki İMPARATORLUK için kullanılmış bence..
Exorcise 26th October 2007, 20:20 kavimler türk soyundan değil mi sonucta orta asya da türkler bulunmuyor muydu ozaman iparatorluk olması için mesela ingiltere fransayı himayesi altına alması ve baska milletleri kendi ülkesinde barındırmsı
Lavinia 26th October 2007, 20:24 kavimler türk soyundan değil mi sonucta orta asya da türkler bulunmuyor muydu ozaman iparatorluk olması için mesela ingiltere fransayı himayesi altına alması ve baska milletleri kendi ülkesinde barındırmsı
Türkler asimile olması yolu açılmıyor, cünkü, başka ırklar asimile oluyor, türk özelliklerini alarak...
Exorcise 26th October 2007, 20:27 Türkler asimile olması yolu açılmıyor, cünkü, başka ırklar asimile oluyor, türk özelliklerini alarak...
yoo türklerden mesela bulgarlarda hristiyanlıgı seciyor asimile oluyor
Hekim 26th October 2007, 20:31 Teoman bütün Hun boylarını, onun oğlu Mete Han ise Orta Asya'daki bütün kavimleri yönetimi altına almıştır.
a)yalnız1
b)yalnız 2
c)yalnız 3
d) 1 ve 2
e)2 ve 3
sınav
Cevap D şıkkıdır.. çünkü bütün kavimleri yönetim altına alınca hem imparatorluk olmuş oldu hemde siyasi birliği sağlamış oldu... diğer şıkka gelirsek zaten türkler niye diğer türkler asimiley olsun ki .. ? diye düşünüyorum
Lavinia 26th October 2007, 20:31 Teoman bütün Hun boylarını, onun oğlu Mete Han ise Orta Asya'daki bütün kavimleri yönetimi altına almıştır.
"Teoman ve onun oğlu MeteHan TÜRK'tür. Dolayısıyla aldıkları yerleri de TÜRK'leştirecek, yani alınan yerde yaşayan, türk olmayan kişiler TÜRK'ler tarafından asimile edilecek." diye düşündüm.
Exorcise 26th October 2007, 20:35 "Teoman ve onun oğlu MeteHan TÜRK'tür. Dolayısıyla aldıkları yerleri de TÜRK'leştirecek, yani alınan yerde yaşayan, türk olmayan kişiler TÜRK'ler tarafından asimile edilecek." diye düşündüm.
ben hala anlamadım aldıgı kavimlerde zaten türk değil miydi
Lavinia 26th October 2007, 20:40 ben hala anlamadım aldıgı kavimlerde zaten türk değil miydi
Ben senin türk olmayan kavimleri aldıgını dusundugunu snadım. oyuzden öyle yorum yaptım.
ama yabancı da olsa türkte olsa (ki türk türkü nasıl asimile eder, olmaz yani) o şıkkı eliyom, başlarındaki Türk bi kere... Elbette türk olmasına yönelik... asimileye yol acacak birşey görmedim.
Exorcise 26th October 2007, 20:42 yanii imratorluk içinse baska uluslarında olması gerek farklı kültür,din,ırk orta asyada ozaman türk kavimlerii vardı ya da baska vardı belki ben bilmiyorum
darkrain 26th October 2007, 20:58 cevap d şıkkı olması gerekiyor.imparatorluk zaten çeşitli kavimleri kendi egemenliği altında toplamak olduğu için 3.süde olması gerek
Bello 26th October 2007, 21:14 Bencede 1 ve 2 olması grekıir yanı "D" sıkkı...
Mete Han ise Orta Asya'daki bütün kavimleri yönetimi dediğine gore sıyası bırlıgı saglamıstır...
Ve dewletın sınırları gelıstıgı ıcın ımparatorluk olmustur...
ama turklere aıt bılr ılgı yokk Ki "3"alakası yok !!!
Kecags 26th October 2007, 21:31 evet cevap 'D' şıkkı olması gerekir ama ortadaki çelişki imparatorluk yüzünden çıkıyor imparatorluk: Kendi topraklarında oturan çeşitli milletleri egemenliği altında toplayan devlet biçimi. ama burda türk kavimlerini toplayarak devlet kurulmuş gibi gözüküyor ama dikkat ederseniz metehan diğer kavimleri kendi hükümranlığına almış dolayısıyla diğer kavimler burada imparatorluk seçeneğinin oluşmasını sağlıyor
|