Tam Sürüm Bilgini Göster : coğrafya sorusu
Blue 26th October 2007, 20:08 Türkiye'de yağışın ve nemliliğin en fazla olduğu bölüm Doğu Karadeniz'dir
Bu durum bölümde aşağıdaki verilenlerden hangisini en az etkiler?
A) bitki örtüsü
B) toprak tipleri
C) kimyasal çözünmeyi
D) akarsu uzunluklarını
E) hayvancılık faaliyetlerini
kaynak :fem
Exorcise 26th October 2007, 20:10 hayvancılık faaliyetleri diyorum doğruysa acıklamasını yapayım
Emilahh 26th October 2007, 20:13 Akarsu uzunluğunu nasıl etkiler_?:confused:
Bana o şık gibi geldi
Lavinia 26th October 2007, 20:17 Akarsu uzunluğunu nasıl etkiler_?:confused:
Bana o şık gibi geldi
Aşınma ile, diye düşündüm ben.
Blue 26th October 2007, 20:18 evet her ikisinide nasıl etkiler?:)
akarsuyu uzunluğunu ve hayvancılığı
Emilahh 26th October 2007, 20:19 Ama uzunluk boyla ilgili birşey.Boyunu da etkiler mi akarsuların_?:confused:
Lavinia 26th October 2007, 20:21 Ama uzunluk boyla ilgili birşey.Boyunu da etkiler mi akarsuların_?:confused:
Yağışın olması demek aşınmanın hızlanması demek diye düşündüm. aşınınca da uzamıyor mu?
Hayvancılıgı nasıl eledin?
Beraat 26th October 2007, 20:26 bence AKARSU UZUNLUKLARInı EN AZ etkiler...yani D şıkkı diyorum..
diğerlerini büyük ölçüde etkiler..
A bitki örtüsü_yağışa dolayısyla neme bağlı olarak gürdür..
B toprak tipleri_yağışlar dolayısıyla toprak tipi farklıdır iç anadolu ve doğru karadenizi karşılaştırırsak farkı anlayabiliriz.
C kimyasal çözünmeyi__yağış ve nem birlikteliği bize kimyasal çözünmenin fazla olduğunu gösterir
E hayvancılık faaliyetlerini__doğu karadeniz de özellikle yüksek kesimlerde gür otlak alanları yani çayırlar büyük yer kaplamakta..
dolayısyla D şıkkı en az etkiler..
Exorcise 26th October 2007, 20:29 bence AKARSU UZUNLUKLARInı EN AZ etkiler...yani D şıkkı diyorum..
diğerlerini büyük ölçüde etkiler..
A bitki örtüsü_yağışa dolayısyla neme bağlı olarak gürdür..
B toprak tipleri_yağışlar dolayısıyla toprak tipi farklıdır iç anadolu ve doğru karadenizi karşılaştırırsak farkı anlayabiliriz.
C kimyasal çözünmeyi__yağış ve nem birlikteliği bize kimyasal çözünmenin fazla olduğunu gösterir
E hayvancılık faaliyetlerini__doğu karadeniz de özellikle yüksek kesimlerde gür otlak alanları yani çayırlar büyük yer kaplamakta..
dolayısyla D şıkkı en az etkiler..
tamam gür otlaklarr cok ama egim ve engebenin cok oldugu bir yerde inek dana gibi büyükbaş hayvanalr nasıl rahat cıkabilir ki:) keçiler için daha uygun olur bu durumda onlar içinde büyük otlaklara gerek yok ne bulursa yerler
tabi cevabım dogru olmayabilir de cevap ne acaba
Emilahh 26th October 2007, 20:30 tamam gür otlaklarr cok ama egim ve engebenin cok oldugu bir yerde inek dana gibi büyükbaş hayvanalr nasıl rahat cıkabilir ki:) keçiler için daha uygun olur bu durumda onlar içinde büyük otlaklara gerek yok ne bulursa yerler
ama eğer eğimi işin içine katarsak bu "yer şekilleriyle" ilgili olur. Soruda bize yağışı soruyor ;)
Beraat 26th October 2007, 20:31 tamam gür otlaklarr cok ama egim ve engebenin cok oldugu bir yerde inek dana gibi büyükbaş hayvanalr nasıl rahat cıkabilir ki:) keçiler için daha uygun olur bu durumda onlar içinde büyük otlaklara gerek yok ne bulursa yerler
tam tersi arkadaşım:)
doğru karadeniz büyükbaş hayvanıyla ünlü..:)
Exorcise 26th October 2007, 20:32 ama eğer eğimi işin içine katarsak bu "yer şekilleriyle" ilgili olur. Soruda bize yağışı soruyor ;)
yani bence havyancılıkta dagu karadeniz bölgesi için hayvancılıkta yagısda engebede etkilidir ama cogunluk yer şekilleriyle alakalı derim
Exorcise 26th October 2007, 20:33 tam tersi arkadaşım:)
doğru karadeniz büyükbaş hayvanıyla ünlü..:)
bana hocamız keciler demişti diye hatırlıyorum sonucta engebeli bir yer keciler daha rahat hareket eder büyükbaş hayvanalrı yetiştirilmez kesinlikle demiyorum ee tabi gür otlaklar bol vitaminli yetiştirebilen yetiştiriyordur
Blue 26th October 2007, 20:34 cevap D arkadaşlar:)
Exorcise 26th October 2007, 20:36 anlamadım bu soruyu akarsu uzunlukları asınmayla alakalı asınmanın olması içinde debilerinin yüksek olması gerek bunu için de yagmur bol olmalı neyse soru çin teşekkürler
Beraat 26th October 2007, 20:39 anlamadım bu soruyu akarsu uzunlukları asınmayla alakalı asınmanın olması içinde debilerinin yüksek olması gerek bunu için de yagmur bol olmalı neyse soru çin teşekkürler
akarsu uzunlukları yer şekilleriyle alakalı..
genelde doğu karadenizdeki akarsuların boyları kısadır..yani 'çay' deniliyor..
çünkü dağlar kıyıya paralel olduğu için hemen denize dökülecektir..
|