Tam Sürüm Bilgini Göster : KPDS Hazırlığı Öneri İhtiyacım Var
Aksun 25th October 2007, 10:14 Değerli Hocalarım ve arkadaşlarım; biliyorsunuz 11 Kasımda KPDS sınavı yapılacak. Ben Cuma gününden itibaren izin aldım hazırlanmak için. Hedefim 90 veya üzeri.
Önce durumumdan bahsedeyim. Takip edenler bileceklerdir ama genelde soruları kulak dolgunluğu ile çözmekte pek çok kuralı bilmeden de olsa uygulayabilmekteyim. Grammar konusunda az da olsa eksikliklerim var. Kelime konusu ise çok iyi olmamakla birlikte fena sayılmaz.
Şimdi soruma geliyorum. Sizce önümüzdeki bu iki haftalık dönemde grammar konusundaki eksikliklerimi kapatmak için bir kitaptan mı çalışmalıyım yoksa bu eksikliklere hiç takılmadan bol bol soru çözmek yöntemiyle mi şansımı denemeliyim.
Görüşleriniz benim için önemli. İlginize teşekkür ederim... :)
Not: Bu arada bu sınavdan istediğim notu almak elbette önemli benim için ama hayati değil... Mayısta alsam da olur...
AiDa 25th October 2007, 10:43 Bence durumunuz gayet iyi. O nedenle çıkmış sınav sorularını çözerek. Burada karşılaştığınız yeni kelimeleri öğrenmeye çalışmalısınız. Zaten soruları çözdüğünüzde durumunuz net ortaya çıkacaktır?
Ben ne yapayım? Kelime eksiğim o kadar fazla ki:smiley5:Zaman da çok az, moral de düştü:smiley9:
Umarım her şey yolunda gider.Alkış
Metal 25th October 2007, 10:58 Bence durumunuz gayet iyi. O nedenle çıkmış sınav sorularını çözerek. Burada karşılaştığınız yeni kelimeleri öğrenmeye çalışmalısınız. Zaten soruları çözdüğünüzde durumunuz net ortaya çıkacaktır?
Ben ne yapayım? Kelime eksiğim o kadar fazla ki:smiley5:Zaman da çok az, moral de düştü:smiley9:
Umarım her şey yolunda gider.Alkış
sanırım 55 almanız gerekiyor... lütfen süreyi dert etmeyin ilk 75 soruyu stressiz zaman sorununu düşünmeden çözün ... eğer süre kalan 25 soru için yetmezse hepsini C yada D işaretleyin, eminim 4-5 doğru çıkar, bu sefer başaracaksınız, inanıyorum.:)
Tercan Değerli 25th October 2007, 21:32 Bu iki haftanın ilk haftası için az da olsa bakabilirsiniz dilbilgisine; ama son hafta hiç bakmayın derim yeni bir şey öğrenip kafanızı karıstırmaktansa eski bildiklerinizi geliştirin daha iyi olur yani bunun için de soru çözün derim ben
Saadet Çadır 25th October 2007, 21:34 Çıkmış soruları çözmüş iseniz, kaliteli olması şartıyla sadece deneme çözmenizi öneririm.:)
MehmetMamger 25th October 2007, 21:38 Bol bol soru çöz hocam. Takıldığım yer olursa da bir gramer kitabından hızla bak. Sakın bu vakitten sonra yapıya yumulma.
Soru çözerken mutlaka yanlış yaptıklarını bir daha çöz. Tüm KPDS sorularını öyle ya da böyle gördü isen YDS, KPSS ve ÜDS sorularını dene. YDS ve ÜDS sorularına en fazla 2,5 saat ayır, KPSS sorularına ise 60 dk.
Neden555 25th October 2007, 22:20 Aksun'un açtıgı konu başlıgı olması nedeni ile onun nezaketine sığınarak hocalarımın bir arada verdiği önerilerin altına şu soruyu sıkıştırmak istiyorum
eger hedefimiz 80 90 değil ise paragraf sorularına daha az zaman ayrıma önerisi mantıklımı ilk 75 soruya 120 dakika gibi mesela...
sağolun....
MehmetMamger 28th October 2007, 00:08 Paragraf soruları 70 ve üstünü almayı başabilenler için zaten hata yapılma ihtimali daha düşk yerlerdir. Ama zamandan çalmak, hata payını artırır. Kelime ve yapı üzerinde, eğer gerekli bilgi yoksa, yıllarca düşünmek bile yapılacak net sayısını değiştirmez. Ama bu durum okuduğunu anlama sorularında öyle değil.
Umarım sorunuza cevap olmuştur neden555.
franglais 28th October 2007, 00:10 Benimde hedefim aynı.Ancak daha çok ilk elli sorudan korkuyorum.
igyavuz 1st November 2007, 19:20 sanırım 55 almanız gerekiyor... lütfen süreyi dert etmeyin ilk 75 soruyu stressiz zaman sorununu düşünmeden çözün ... eğer süre kalan 25 soru için yetmezse hepsini C yada D işaretleyin, eminim 4-5 doğru çıkar, bu sefer başaracaksınız, inanıyorum.:)
Ayrınltılı öneri ya da yorum yapacak seviyede degilim belki ama bende bu sınavda asıl hedefim olan mayıs oncesi 70 e olabildigince yaklasmak niyetindeyim ve bu konuda kendimi biraz daha rahat hissetmek adına soyle bir dusunce gelistirdim: Sonuc olarak 70 almaksa gayem 30 tane yanlıs yapma hakkım var yani toleransım bol. O yuzden soruları çözerken bu esnekliğe güvenerek daha rahat davranacağım umarım işe yarayacak.
herkese kolay gelsin....
blramazan 3rd November 2007, 17:57 Sayın Aksun,
mesajınızı okuyunca hayret ettim. Sanki ben yazmışım gibi hissettim. Ben de 90 için sınava gireceğim fakat bu sefer için fazla umutlu değilim. Her ikimiz için de iyi konsantre olmaktan başka, bir haftada yapabileceğimiz fazla bir şey yok. Ancak tanışır çalışma konusunda işbirliği yaparsak mayısta başarabiliriz. Önece sınava grip durumumuzu görmek sonra da eksikliklerimizi tesbit edip planlı ve orta dönemli bir çalışmayla eksiklikleri gidermek en doğru yol olur. Fakat bunu için profesyonel yardım da gerekebilir.
saygılarımla
Aksun 4th November 2007, 13:44 Sayın Aksun,
mesajınızı okuyunca hayret ettim. Sanki ben yazmışım gibi hissettim. Ben de 90 için sınava gireceğim fakat bu sefer için fazla umutlu değilim. Her ikimiz için de iyi konsantre olmaktan başka, bir haftada yapabileceğimiz fazla bir şey yok. Ancak tanışır çalışma konusunda işbirliği yaparsak mayısta başarabiliriz. Önece sınava grip durumumuzu görmek sonra da eksikliklerimizi tesbit edip planlı ve orta dönemli bir çalışmayla eksiklikleri gidermek en doğru yol olur. Fakat bunu için profesyonel yardım da gerekebilir.
saygılarımla
Elbette. Birlikten kuvvet doğar. Şu sınavı bir atlatalım sonra oturur konuşuruz... :)
|