Tam Sürüm Bilgini Göster : DURUM sorusu~~

DivingDeep
22nd October 2007, 22:14
Diana is fond of watching films and knows a lot about them.Today,in the office,she is telling us about some film currently showing at our local cinema,which she reckons is well-worth seeing.She says to us:

A) If were you,i'd take the day off and enjoy myself.
B) This is a very different sort of film.I don't think you should make time to see it.
C) It wasn't bad,I've seen much better ones.
D) None of you are even enthusiastic about the films you've seen.
E) I agree that the quality of many of the films we have seen recently is not very high.

öys 1993

bu soru bana çok saçma geldi :icon_tape: :icon_tape:

teşekkürler :smiley6:

Exorcise
22nd October 2007, 22:18
d olabilir mi cevap. bi kere filmler hakkında iyi bir yorum getimek gerek hemde sadece bir film hakkında bir kaç film hakkında olcak bu olumlu eleştiri e sıkkı gider ilginç geldi bana da

Can Oner
22nd October 2007, 22:20
Ne saçma soru ya ! Kim hazırlamışsa !! Bir türkün hazırlamadığı kesin !!

Neden555
22nd October 2007, 22:20
It wasn't bad,I've seen much better ones.
c şıkkı bana uygun geldi filmlere düşkün ve bilgisi var onlar hakkında bu filmide digerleri ile kıyaslıyor.

Muhteşem Kanuni
22nd October 2007, 22:21
Diana is fond of watching films and knows a lot about them.Today,in the office,she is telling us about some film currently showing at our local cinema,which she reckons is well-worth seeing.She says to us:

A) If were you,i'd take the day off and enjoy myself.
B) This is a very different sort of film.I don't think you should make time to see it.
C) It wasn't bad,I've seen much better ones.
D) None of you are even enthusiastic about the films you've seen.
E) I agree that the quality of many of the films we have seen recently is not very high.

öys 1993

bu soru bana çok saçma geldi :icon_tape: :icon_tape:

teşekkürler :smiley6:

Çok güzel bir şekilde uymasa da bana göre, A diyorum.

Metal
22nd October 2007, 22:21
Ne saçma soru ya ! Kim hazırlamışsa !! Bir türkün hazırlamadığı kesin !!

Ben tam tersini düşünüyorum, soru Türkçe düşünülüp hazırlanmış...

Can Oner
22nd October 2007, 22:22
Ben tam tersini düşünüyorum, soru Türkçe düşünülüp hazırlanmış...

Peki çevirebilir misin türkçeye abi ?

Exorcise
22nd October 2007, 22:23
simdi baktımda d sıkkında iş arkadaslarına hakaret ediyor bayagı siz ne anlarsanızki filmden der gibi A sıkkı diyorum gormeye deger filmler oldugunu düşündüğünden iş yerinden bir gün izin alıp o günün tadını cıkarmalarını soyluyor

Can Oner
22nd October 2007, 22:25
Diana film izlemeyi seviyor ve onlarla ilgili çok şey biliyor.Bugün,ofiste,bize şu an vizyonda olan filmlerle ilgili şeyler söylüyor,görülmesi gereken filmleri sayarak.bize şunu diyor:

Can Oner
22nd October 2007, 22:26
A mantıklı sanırım , ama hala bir türkün hazırlamış olacağını düşünmüyorum :confused:

Metal
22nd October 2007, 22:26
Diana fimlere çok düşkünmüş ve onlar hakkında çok şey biliyormuş, bugün ofiste yerel sinemalarda bu ara gösterilen filmleri anlatıyormuş... Soruda bunların görülmeye değer olduğunu bize nasıl söyler diyor...

Metal
22nd October 2007, 22:28
Diana fimlere çok düşkünmüş ve onlar hakkında çok şey biliyormuş, bugün ofiste yerel sinemalarda bu ara gösterilen filmleri anlatıyormuş... Soruda bunların görülmeye değer olduğunu bize nasıl söyler diyor...

Bence kötü bir soru... ama beklenen yanıt A olmalı...

Can Oner
22nd October 2007, 22:29
Bence kötü bir soru... ama beklenen yanıt A olmalı...

Katılıyorum kötü bir soru olmuş :(

DivingDeep
22nd October 2007, 22:37
ben de A dedim yaa ama cevap BBB diyor kafayı yedim :cry: :cry:

DivingDeep
23rd October 2007, 00:48
fikri olan bi hocam yok mu? :(:( ben anlamadım neden B ?
hala bir fikri olan yok mu benim kafam çok karışık:(:(

Can Oner
23rd October 2007, 01:12
Cevap anahtarı yanlış :D

DivingDeep
23rd October 2007, 01:24
Cevap anahtarı yanlış :D
olabilir mi acaba??:(:(

Can Oner
23rd October 2007, 01:36
olabilir mi acaba??:(:(

Neden olmasın abla ;)

HakanOzbek
23rd October 2007, 01:56
Soruda ve cevabında değil de sanki B şıkkının yazımında bir hata var gibi duruyor. "...I don't think" olduğuna emin misiniz ??

darkrain
23rd October 2007, 13:18
soru gerçekten çok saçma ama en yakın şık a bu durumda.cevap anahtarı b diyorsa tamamen saçmalamışlar:)

archer
23rd October 2007, 14:30
Soruda ve cevabında değil de sanki B şıkkının yazımında bir hata var gibi duruyor. "...I don't think" olduğuna emin misiniz ??

bence de bi eksiklik var gibi
çünkü diğer şıklar hiç olmuyor ...

A) If were you,i'd take the day off and enjoy myself. (buradan ; o filmi izle gibi bi anlam çıkmıyor, dinlen keyfine bak anlamına geliyor)
B) This is a very different sort of film.I don't think you should make time to see it.:confused:

DivingDeep
23rd October 2007, 21:48
hocam o kısma özellikle baktım cevaplarken de ama kitapta "don't think" demiş gerçekten:(