Omarhoca
22nd October 2007, 00:14
What language skills and areas are emphasised in Grammar-Translation?
A. speaking, writing, pronunciation, grammar
B. reading, writing, speaking, vocabulary
C. listening, rearing, grammar, vocabulary
D. writing, speaking, pronunciation, vocabulary
E. reading, writing, vocabulary, grammar
Omarhoca
22nd October 2007, 04:22
neden "e" açıklayabilirmisin
eltkoko
22nd October 2007, 11:32
cevap e dir
cünkü gtm sadece okuma okudugunu anlama onu kendi diline çevrime ile alakalıdır o yüzden reading wiritng voc ve gramara önem verilirken listening speaking gibi skiller nerdeyse tamamen önemsiz görülmüştür
vera-sartre
22nd October 2007, 20:10
e dedim cunku grammer translatıon bızım tradıtıonal bır metoddur. Burda sadece dılden dıle cevırı gecerlıdır, cevırı ıcın de bıze vocabulary bılgısı grammer bılgısı falan lazımdır. Bu metod zaten lıstenıng ve speakıng gıbı skılller yonunden eksık kaldıgı ıcın sonraları dırect method ortaya cıkacak ve speakıng ve lıstenıng skıllerını kendısıne katacaktır.
Omarhoca
23rd October 2007, 04:18
e dedim cunku grammer translatıon bızım tradıtıonal bır metoddur. Burda sadece dılden dıle cevırı gecerlıdır, cevırı ıcın de bıze vocabulary bılgısı grammer bılgısı falan lazımdır. Bu metod zaten lıstenıng ve speakıng gıbı skılller yonunden eksık kaldıgı ıcın sonraları dırect method ortaya cıkacak ve speakıng ve lıstenıng skıllerını kendısıne katacaktır.
tebrik ederim güzel bir açıklama olmuş..
Miss
24th October 2007, 20:50
bir kere mutlaka reading başta olma 'B' yada 'E' şıklarında var ama bence cavap 'E' olacak :) writing gelmeli sonra :)
Miss
24th October 2007, 20:51
:( ben hep geç kalmışım bu sorulara :(
Omarhoca
25th October 2007, 00:49
:( ben hep geç kalmışım bu sorulara :(
olsun ama hepsinide biliyorsun:)