Limpic
20th October 2007, 20:48
Arkadaşlar grammer sorusu çözerken dikkat ettiğiniz noktaları paylaşırsanız sevinirim..
tense uyumu vs..
şimdiden teşekkürler :)
tense uyumu vs..
şimdiden teşekkürler :)
|
Tam Sürüm Bilgini Göster : gramerin püf noktaları Limpic 20th October 2007, 20:48 Arkadaşlar grammer sorusu çözerken dikkat ettiğiniz noktaları paylaşırsanız sevinirim.. tense uyumu vs.. şimdiden teşekkürler :) Mervek 20th October 2007, 21:17 noktalama, cümle türü.. HakanAlp2 20th October 2007, 21:24 Arkadaşlar grammer sorusu çözerken dikkat ettiğiniz noktaları paylaşırsanız sevinirim.. tense uyumu vs.. şimdiden teşekkürler :) sınav esnasında ingilizce bir cümle okurken mutlaka öğelerine ayırırım.cümlenin öznesi,nesnesi ve fiilin yapılarını incelerim.(noun clause,adjective clause vs. kullanılmış mı).bağlaçların altını çizerim..tense makers ların altını çizerim..aslında bu konuda verilebilecek o kadar çok örnek varki.sorunun kapsamını biraz daraltırsan daha faydalı olur diye düşünüyorum.en azından tense sorusu çözerken neye dikkat ederiz gibi.yada zorlandığın soruları paylaşabilirsin.daha faydalı olacaktır:) Limpic 20th October 2007, 21:34 Evet konuyu genelden biraz daha özele çekersek özellikle tense sorularını kastetmiştim. Ben hep türkçe düşünerek çözmeye çalıştım sanırım ve burada hatayı yapıyorum. Ben Aöf İölp öğrencisiyim 88 net yaptım ing. bu yıl ama ileride örgüne geçiş yapmak istiyorum.Ve 10 yanlışımdan çoğunun grammer ve kelime sorusu olduğu için artık bu eksiğimin üstüne gideceğim.:) Kelime çalışıyorum ok ama şu grammer için belki önerileriniz olur diye açtım bu konuyu.. teşekkürler.:) HakanAlp2 20th October 2007, 21:43 tense sorularında büyük ihtimalle cümle içerisinde bir ipucu bulunuyor.ve genelde bu tip soruların yorumdan ziyade bilgiye dayandığını düşünüyorum.tense sorularını çözerken türkçe düşünülmemelisiniz.yani türkçeyle kıyaslamayın.çünkü türkçedeki zamanlar ingilizcedeki zamanları birebir karşılamıyor. bunun yerine cümlede verilen olayların oluş sırasını zihninizde canlandırmaya çalışın.hangisi daha önce olmuş yada sonra gibi.buna göre boşluklara hangi zamanların uygun düşeceği tahmin edilebilir.ayrıca could gibi bazı modalların her zaman geçmiş zamanda olmadığı olaslık bildirmek için kullanılabileceği gibi püf noktalarınıda göz önüne almakta fayda var. Limpic 20th October 2007, 21:48 tense sorularında büyük ihtimalle cümle içerisinde bir ipucu bulunuyor.ve genelde bu tip soruların yorumdan ziyade bilgiye dayandığını düşünüyorum.tense sorularını çözerken türkçe düşünülmemelisiniz.yani türkçeyle kıyaslamayın.çünkü türkçedeki zamanlar ingilizcedeki zamanları birebir karşılamıyor. bunun yerine cümlede verilen olayların oluş sırasını zihninizde canlandırmaya çalışın.hangisi daha önce olmuş yada sonra gibi.buna göre boşluklara hangi zamanların uygun düşeceği tahmin edilebilir.ayrıca could gibi bazı modalların her zaman geçmiş zamanda olmadığı olaslık bildirmek için kullanılabileceği gibi püf noktalarınıda göz önüne almakta fayda var. Kesinlikle göz önünde bulunduracağım yazdıklarını :) Sonucunu parlak olur inşallah da paylaşırım :smiley1: HakanAlp2 20th October 2007, 21:53 http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=18778&highlight=golden+grammar+rules tam istediğin türden..grammar ile ilgili püf noktaları her konuda.yahya hocam yayınlamıştı..ellerine sağlık bu arada:) HakanAlp2 20th October 2007, 21:55 http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=18781&highlight=golden+grammar+rules buda 2. si yine yahya hocamdan.her iki linktede birer pdf dosyası var.dediğim gibi grammar ile ilgili püf noktaları.. Lavinia 20th October 2007, 21:57 http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=18778&highlight=golden+grammar+rules tam istediğin türden..grammar ile ilgili püf noktaları her konuda.yahya hocam yayınlamıştı..ellerine sağlık bu arada:) Onun ikinci bölümü de vardı ;) http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=18781&highlight=golden+grammar Neyse üstü geç yazmışım, bir iki farklı bişey ekleyim bari. :) Grammar bilgilerinizi iyice yoklayın, eminseniz, sorularda şıklardaki tense uyumu ile karşılaştırın, özneleri bağdaştırın, noktalama işaretlerine dikkat edin, zaman zarflarına bakın ona göre tense yerleştirin. Hamiş: Bunu bi de ben uygulayabilsem :) Limpic 20th October 2007, 22:00 Valla çok işime yarayacak emeği geçen tüm arkadaşlarım ve hocalarıma teşekkürler :smiley7: preity 6th January 2008, 00:12 selam Michael Swan'un Practical English Usage gramer kitabını aldım.sizce gerçekten faydalı bir kaynak mı? ZenGi 30th January 2008, 13:20 ben indirdim baktım güzel şeler var thethem 29th May 2008, 23:48 :smiley1::smiley7: tşkrler mhatip2113 17th July 2008, 14:18 arkadaşlar şu tense uyumu hakkında geniş bilgiye ihtiyacım var :smiley9: |