Tam Sürüm Bilgini Göster : İolp için yuksek lisans?

canemsure
19th October 2007, 23:50
Arkadaşlar bizim bölümümüz için yani aöf iolp için yuksek lisans ımkanı var mıdır? Bizim bölümümüzden yuksek lisans deneyenler var mı aranızda acaba? bir de yüksek lisansa başlayabılmek için Ales dışında ÜDS ve KPDS sınavlarına gırmek gereklı mıdır?? şimdiden teşekkür ederim efendim :)

MehmetMamger
20th October 2007, 00:01
Mümkün elbette, ama yapan var mı biemiyorum. Fakat diğer açıköğretimlerden yüksek lisans yapan arkadaşlarım oldu.

Omarhoca
20th October 2007, 00:27
Arkadaşlar bizim bölümümüz için yani aöf iolp için yuksek lisans ımkanı var mıdır? Bizim bölümümüzden yuksek lisans deneyenler var mı aranızda acaba? bir de yüksek lisansa başlayabılmek için Ales dışında ÜDS ve KPDS sınavlarına gırmek gereklı mıdır?? şimdiden teşekkür ederim efendim :)

evet yapabiliyorsun ben yapıyorum mesela üds gerekli

canemsure
20th October 2007, 03:12

teşekkür ederim..acaba hangi bölümde ve hangi okulda yaptıgınzı öğrenebilir miyim?

BBurak
21st October 2007, 23:34

Hocam neler gerekli ? Neler yapıyorsunuz ? Biraz daha bilgi verebilir misiniz ?
Bizlere getirileri neler olur acaba ?

Omarhoca
21st October 2007, 23:39
Hocam neler gerekli ? Neler yapıyorsunuz ? Biraz daha bilgi verebilir misiniz ?
Bizlere getirileri neler olur acaba ?

burakçım kusura bakma takip etmemiştim mesajını. faydaları artık sana kalmış yani demek istediğim hedefine göre değişir bu. neler gerektiğine dair internetten fakultelerin istedikleri belgeleri hazırlaman yeter bide üds notu alman gerekiyor. üds notun, transcript belgen ve diploma notun hesaba katılarak bir ortalama alınıyor ve başvuranlar arsından bir kontenjan oluşturuluyor. yalnız ödev yapmaya alışkın olman lazım:)

BBurak
21st October 2007, 23:43
burakçım kusura bakma takip etmemiştim mesajını. faydaları artık sana kalmış yani demek istediğim hedefine göre değişir bu. neler gerektiğine dair internetten fakultelerin istedikleri belgeleri hazırlaman yeter bide üds notu alman gerekiyor. üds notun, transcript belgen ve diploma notun hesaba katılarak bir ortalama alınıyor ve başvuranlar arsından bir kontenjan oluşturuluyor. yalnız ödev yapmaya alışkın olman lazım:)

önemli değil,estağfirullah .
üds'ye hangi bölümden giriyoruz Hocam ?
ve de hangi üniversiteden yapabileceğimiz nasıl belirleniyor ?

Omarhoca
21st October 2007, 23:44
önemli değil,estağfirullah .
üds'ye hangi bölümden giriyoruz Hocam ?
ve de hangi üniversiteden yapabileceğimiz nasıl belirleniyor ?

eğer ingilizceden yapmayı planlıyorsan başka bir dilden girmen lazım mesela almanca. üniversiteyi ise kendin seçiyorsun. ölçütlerine hangisi uygunsa onu sen seçiyorsun.

BBurak
21st October 2007, 23:47
eğer ingilizceden yapmayı planlıyorsan başka bir dilden girmen lazım mesela almanca. üniversiteyi ise kendin seçiyorsun. ölçütlerine hangisi uygunsa onu sen seçiyorsun.

o zaman ben unutayım o işi,almanca falan hiç bana göre değil .
''İngilizce öğretmeni'' (inşallah ) olarak yola devam etmek en iyisi olur Hocam.

Omarhoca
21st October 2007, 23:49
o zaman ben unutayım o işi,almanca falan hiç bana göre değil .
''İngilizce öğretmeni'' (inşallah ) olarak yola devam etmek en iyisi olur Hocam.

Kardeş yolun açık olsun ingilizce öğretmeni olarak da çok iyi şeyler başarabilirsin..

KorayKaptan
23rd October 2007, 01:15
Hocam canemsure adlı üyede sordu siz hangi konuda Y.Lisans yapıyorsunuz.anadolu Üniversitesi mi?.Bir de uzun zamandır araştırıyorum İngilizce Y. Lisans için İngilizceden hariç bir dil daha mı isteniyor Yabancı dil sınavı sonuçlarına göre.Teşekkürler şimdiden yanıt gelirse..

Omarhoca
23rd October 2007, 02:42
Hocam canemsure adlı üyede sordu siz hangi konuda Y.Lisans yapıyorsunuz.anadolu Üniversitesi mi?.Bir de uzun zamandır araştırıyorum İngilizce Y. Lisans için İngilizceden hariç bir dil daha mı isteniyor Yabancı dil sınavı sonuçlarına göre.Teşekkürler şimdiden yanıt gelirse..

ben pazarlamadan yapıyorum o yüzden ingilizce üds yeterli oluyor ama ingilizce den yapacaksanız yüksek lisansınızı o zaman farklı bir yabancı dil olması lazım..

canemsure
23rd October 2007, 03:59
Yani inglizce yuksekten kasıt ne tam anlayamadım? mesela ingilizce işletme gibi bir bölüme girebilmek için mi başka bir dilden sınava girmek gerekiyor acaba?

Omarhoca
23rd October 2007, 04:10
Yani inglizce yuksekten kasıt ne tam anlayamadım? mesela ingilizce işletme gibi bir bölüme girebilmek için mi başka bir dilden sınava girmek gerekiyor acaba?

hayır ingilizce ile ilgili derken inglizce ana bilim dalını kastediyorum yani ingiliz dili edebiyatı ya da inglizce öğretmenliği gibi. inglizce işletmeden yapacaksan başka bir dilden üds puanı alman şart değil

canemsure
23rd October 2007, 20:11
hayır ingilizce ile ilgili derken inglizce ana bilim dalını kastediyorum yani ingiliz dili edebiyatı ya da inglizce öğretmenliği gibi. inglizce işletmeden yapacaksan başka bir dilden üds puanı alman şart değil

teşekkür ederim cevabınız için..peki üds sınavı farklı diller dışında başka bölümlere de ayrılıyor mu? yani ingilizceden girmek istiyorsak ingilizce dışında başka konularda ya da bölümlerden soruları cevaplandırıyor muyuz? söz başka soru sormıycam:)

MehmetMamger
23rd October 2007, 20:24
teşekkür ederim cevabınız için..peki üds sınavı farklı diller dışında başka bölümlere de ayrılıyor mu? yani ingilizceden girmek istiyorsak ingilizce dışında başka konularda ya da bölümlerden soruları cevaplandırıyor muyuz? söz başka soru sormıycam:)
Evet Fransızca, Almanca ve İngilizce olarak; Fen, Sosyal ve Sağlık diye isimlendirilen sınavlarımız var.

PS: İstediğiniz kadar soru sorabilirsiniz. Asıl soru sorulmamasından rahatsız oluruz.

canemsure
23rd October 2007, 20:38
Yani ben sınava ingilizceden girdiğimde Fen Sosyal ve Sağlık bölümlerinden de sorumlu oluyorum? Bir de Üds sınavı ALES sınavını angi ölçüde etkiliyor puan olarak?

Teşekkür ederim..

KorayKaptan
24th October 2007, 18:04
Her üniversite farklı bir sınav sonucu istiyor .biri Üds ,biri Kpds ,kimi ise toefl yani illa Üds olacak diye bir kaide yok.İstediğiniz üniversitenin şartlarını öğreneceksiniz. Bir de ben hala şüpheliyim bu Yüksek Lisansa Dilciler 2. bir yabancı dilden mi giriyor.Herkes biliyorum diyor ama farklı sesler çıkıyor.Katalogda da açık bir ifade yok en iyisi üniversiteye şahsen gidip Profesörlerden öğrenmek.1.5 aydır burda öğrenemedim.

canemsure
24th October 2007, 19:31
Her üniversite farklı bir sınav sonucu istiyor .biri Üds ,biri Kpds ,kimi ise toefl yani illa Üds olacak diye bir kaide yok.İstediğiniz üniversitenin şartlarını öğreneceksiniz. Bir de ben hala şüpheliyim bu Yüksek Lisansa Dilciler 2. bir yabancı dilden mi giriyor.Herkes biliyorum diyor ama farklı sesler çıkıyor.Katalogda da açık bir ifade yok en iyisi üniversiteye şahsen gidip Profesörlerden öğrenmek.1.5 aydır burda öğrenemedim.

evet aslında en iyisi gidip birebir şekilde öğrenmek..benim yuksek lisansı düşünmem için yaklaşık 2 yıl var önumde..yalnızca bir takım temel gereklilikleri sormak istedim..sağolsun bilenler de yardımcı oldular..teşekkür ediıyorum tekrar..

bahrish_
29th October 2007, 01:26
arkadaslar ben de iölp 4. sınıf öğrencisiyim biz de 4 yıllık eğitim fakülteleri gibi yüksek lisans yapabiliyoruz tabi ki.seneye deneyeceğim :)