Tam Sürüm Bilgini Göster : Dil einimi sorusu -2-

Omarhoca
19th October 2007, 20:11
What is the main objection of Richard Smith to Krashen?

A.He says learning is better than acquisition.
B.He says acquisition is of equal importance with learning.
C.He argues that there is no difference between acquisition and learning.
D.He stresses that there is no noticing while learning.
E.He says that L2 learners can never speak fluently.

Miss
19th October 2007, 20:52
What is the main objection of Richard Smith to Krashen?

A.He says learning is better than acquisition.
B.He says acquisition is of equal importance with learning.
C.He argues that there is no difference between acquisition and learning.
D.He stresses that there is no noticing while learning.
E.He says that L2 learners can never speak fluently.

hocam 'E' diyorum ben bu soruya onun bir kitabı var bunu idda ettiği ona göre doğuştan o dilin özellikleri kazanılmadığı için ikinci dil öğrenenler akıcı konuşamıyor

Omarhoca
20th October 2007, 01:45
hocam 'E' diyorum ben bu soruya onun bir kitabı var bunu idda ettiği ona göre doğuştan o dilin özellikleri kazanılmadığı için ikinci dil öğrenenler akıcı konuşamıyor

akıcı konuşabiliyorlar ama "native" gibi olamazlar diyordu sanırım:)

Miss
20th October 2007, 01:50
akıcı konuşabiliyorlar ama "native" gibi olamazlar diyordu sanırım:)

sanırım tam hatırlamıyorum :) ama öyle olmsı lazım native gibi akıcı kouşmazlar diyor aslında ben bu teze karşıyım türkler bu konuda bence çok iyi iki sene kadar o yerde kalsalar 'native' lere yakın bir aksanla konuşabiliyorlar

Omarhoca
20th October 2007, 01:59
sanırım tam hatırlamıyorum :) ama öyle olmsı lazım native gibi akıcı kouşmazlar diyor aslında ben bu teze karşıyım türkler bu konuda bence çok iyi iki sene kadar o yerde kalsalar 'native' lere yakın bir aksanla konuşabiliyorlar

evet bencede sadece türkler değil herkes native like olabilir yeterki gerekli şartlar sağlansın:)

Miss
20th October 2007, 02:03
yok hocam ya türkiye'ye gelen yabancılar istedikleri kadar şartları sağlansın konuşamıyorlar native gibi türkçe

Omarhoca
20th October 2007, 02:05
ama sen o ybancıların bir yaşında türkiyeye geldiklerini düşün ve burda en az 6 yıl kaldıklarını düşün konuşabilitler mi sence?

Miss
20th October 2007, 02:11
ama sen o ybancıların bir yaşında türkiyeye geldiklerini düşün ve burda en az 6 yıl kaldıklarını düşün konuşabilitler mi sence?

hayır :) bence konuşamazlar bir kere hayatta 'ı' diyemezler gırtlak yapıları uygun değil türkler nasıl hayatta 'r' yi aksanlı söyleyemeyecekse fransızcada Türklerin ingilizceyi native gibi öğrenmelerinni sebebide bu sanırm gırtlak yapıları ingilizcenin her sesini rahat çıkarabilyor olması ama ingilizler için aynı şeyi söyleyemem isterse on yıl kalsın bir türk gibi türkçe kouşamaz ama bir bir türk 2 bilemediniz 3 senede bir ingiliz gibi ingilizce konuşur

Impatient112
20th October 2007, 02:29
hayır :) bence konuşamazlar bir kere hayatta 'ı' diyemezler gırtlak yapıları uygun değil türkler nasıl hayatta 'r' yi aksanlı söyleyemeyecekse fransızcada Türklerin ingilizceyi native gibi öğrenmelerinni sebebide bu sanırm gırtlak yapıları ingilizcenin her sesini rahat çıkarabilyor olması ama ingilizler için aynı şeyi söyleyemem isterse on yıl kalsın bir türk gibi türkçe kouşamaz ama bir bir türk 2 bilemediniz 3 senede bir ingiliz gibi ingilizce konuşur

Biz Türkler de "th" sesini ya da dilbilimsel adıyla dental ünsüzlerini çıkarmakta zorlanıyoruz. Ayrıca kelime sonlarındaki b, c, d ve g seslerini de p, ç, t ve k sesleri olarak çıkarıyoruz.:smiley2:

Omarhoca
20th October 2007, 02:29

zaten tam bir "native" demiyoruz "native like" yani native in bir derece altı:)

Miss
21st October 2007, 03:20
hocam cavpaları hala vermemişsiniz :)

Omarhoca
21st October 2007, 04:19
hocam cavpaları hala vermemişsiniz :)

cvb "c" olacak angel..

Miss
21st October 2007, 04:36
:) :? :eek: hocam elinizde varsa döküman bununla ilgili okumak isterim :)

Omarhoca
21st October 2007, 04:40
:) :? :eek: hocam elinizde varsa döküman bununla ilgili okumak isterim :)

olur ben sana yarın kitapların ismini yazarım:)