graceful_cEeyda
19th October 2007, 02:28
bu keleımeler arasındaki farkları soruda verıldıgınde ayıramıyorum örnek bir soru uzerınde gosterebılcek arkadfaslar varmı anlam yada kullanım farklarını?
|
Tam Sürüm Bilgini Göster : like-alike-the same as graceful_cEeyda 19th October 2007, 02:28 bu keleımeler arasındaki farkları soruda verıldıgınde ayıramıyorum örnek bir soru uzerınde gosterebılcek arkadfaslar varmı anlam yada kullanım farklarını? Tercan Değerli 19th October 2007, 12:46 Like'ın pek çok kullanımı vardır da sınavlarda en çok sorulanı gibi anlamına gelenidir : I was like a fish out of water ve seem,appear ve look gibi fiilerin ardından da geldiği anlar vardır : it seems like a dog Alike: Genel itibariyle ''be'' fiilinden ya da kendisinden sonra sıfat gelen fiilerden sonra kullanılır ve benzer anlamına gelir : Friends are generally alike in background The same as: Bu da benzer anlamında kullanılır; ama yapısı biraz farklıdır the same ile as arasına genelde bir isim girer. : Ayşe has the same notebook as you have ama şu durumda as kullanılmaz : Ayse and You have the same book Kısaca böyledir wweynep 19th October 2007, 12:58 "Alike" dan sonra herhangi bir isim gelemez. His eyes are like his brother's His and his brother' eyes are alike SaitHoca 19th October 2007, 14:37 She bought both the blouse and the trousers = She bought the blouse and the trousers alike. She doesn't like tea, coffee, coke and the like. (= and so on = vesaire vesaire) bu da benden ekstra :) graceful_cEeyda 19th October 2007, 17:01 herkese yardımcı olduğu için teşekkür ederim:smiley1: TheBest90 19th October 2007, 19:11 bir tane de ben söylüyeyim akin to :benzer anlamında:) |