Tam Sürüm Bilgini Göster : 97 kasım 59.ncu soru

Vasudeva
11th August 2006, 12:51
(I) In 1965 when Mrs. Indra Gandhi became the prime minister of India, she faced serious political problems in the country. (II) For example, she followed a pro-Soviet foreign policy and, hence, did not react against the Soviet invasion of Afghanistan. (III) In the first place, she had to consolidate her authority in the Congress Party against the opposition from the Party's old guard. (IV) Also she had to deal with the terrorist activities in various parts of the country. (V) However, she took courageous steps in her rue and won a landslide election victory in 1971.

A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V

Ehveniser
11th August 2006, 12:56
(I) In 1965 when Mrs. Indra Gandhi became the prime minister of India, she faced serious political problems in the country . (III) In the first place, she had to consolidate her authority in the Congress Party against the opposition from the Party's old guard. (IV) Also she had to deal with the terrorist activities in various parts of the country. (V) However, she took courageous steps in her rue and won a landslide election victory in 1971.

mervebakkal
11th August 2006, 13:49
ben b diyorum.1 inci cümlede başkan olduktan sonra birçok problemle karşılaştığını söylüyor.3,4 ve 5 te de bunlardan bahsediyor.
Ama 2 . cümlede izlediği politikadan bahsediyor.aslında tam olarak ayıramadım.Ama en uygunsuzu 2. cümle:o ;)

MattLuke
11th August 2006, 13:55
ben b diyorum.1 inci cümlede başkan olduktan sonra birçok problemle karşılaştığını söylüyor.3,4 ve 5 te de bunlardan bahsediyor.
Ama 2 . cümlede izlediği politikadan bahsediyor.aslında tam olarak ayıramadım.Ama en uygunsuzu 2. cümle:o ;)

bana da birazcık öyle geldi..

Vasudeva
11th August 2006, 15:05
sevgili b1Rmc,
lütfen özel mesajlarını okurmusun?En üstte Dil Forum bölmesinin yanındaki bölümden bahsediyorum.:)

MattLuke
11th August 2006, 15:12
sevgili b1Rmc,
lütfen özel mesajlarını okurmusun?En üstte Dil Forum bölmesinin yanındaki bölümden bahsediyorum.:)

a'aOOO...Sorry...el aliskanligi iste...ama sonucta herkes anliyor..dimi ama?

pardon degil mi ama??:D

Fatih Hoca
11th August 2006, 15:24
(I) In 1965 when Mrs. Indra Gandhi became the prime minister of India, she faced serious political problems in the country. (II) For example, she followed a pro-Soviet foreign policy and, hence, did not react against the Soviet invasion of Afghanistan. (III) In the first place, she had to consolidate her authority in the Congress Party against the opposition from the Party's old guard. (IV) Also she had to deal with the terrorist activities in various parts of the country. (V) However, she took courageous steps in her rue and won a landslide election victory in 1971.

A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V

Aslında soruyu soran arkadaşımın ne amaçla sorduğunu bilmiyorum.Ama anlayamadığı bir soru olarak kabul ederek cevaplamak istiyorum. İlk cümlede geçen serious political problems ifadesinin ikinci cümlede örneklendirilmesi gerekirken, bu cümle problemlerden çok,Gandhi nin izlediği politikadan bahsediyor. Dikkat edilirse 3. cümleden itibaren sorunlara örnekler veriliyor.Son cümlede ise elemanın bu sorunların üstesinden gelmeyi başardığı anlatılıyor.Dolayısıyla cevabın B olduğu fikrine katılıyorum.

Vasudeva
11th August 2006, 15:36
Aslında soruyu soran arkadaşımın ne amaçla sorduğunu bilmiyorum.Ama anlayamadığı bir soru olarak kabul ederek cevaplamak istiyorum. İlk cümlede geçen serious political problems ifadesinin ikinci cümlede örneklendirilmesi gerekirken, bu cümle problemlerden çok,Gandhi nin izlediği politikadan bahsediyor. Dikkat edilirse 3. cümleden itibaren sorunlara örnekler veriliyor.Son cümlede ise elemanın bu sorunların üstesinden gelmeyi başardığı anlatılıyor.Dolayısıyla cevabın B olduğu fikrine katılıyorum.

sayın hocam,
amacım şu,
ben bu soruyu yanlış yaptım..Malumunuz vechile ben sizin kadar bilmiyor olabilirim.Bu sorular bana 'her yolu gidilebilecek gören yolunu kaybetmiştir' sözünün haklı çıkmasına sebeb oluyor.Ben bu soruları tüm kelimeleri bilsem dahi yanlış yapıyorum.kolay bulduklarınıza cevap vermemekte özgürsünüz değil mi?Cevaplarsanızda bu büyüklüğün şanındandır.En derin saygılarımla.

Umut Hızar
11th August 2006, 15:41

Örneğin yeri ve içeriği karşılaştığı problemlerden değil bir problem karşısında neler yaptığını kapsıyor; paragraf ise yoğunlukla karşılaştığı problemlerin bir listesi gibi, son cümlede de conclusion vermiş dolayısıyla Fatih hoca'ya katılıyorum. Gayet net.

Umut Hızar
11th August 2006, 15:44
sayın hocam,
amacım şu,
ben bu soruyu yanlış yaptım..Malumunuz vechile ben sizin kadar bilmiyor olabilirim.Bu sorular bana 'her yolu gidilebilecek gören yolunu kaybetmiştir' sözünün haklı çıkmasına sebeb oluyor.Ben bu soruları tüm kelimeleri bilsem dahi yanlış yapıyorum.kolay bulduklarınıza cevap vermemekte özgürsünüz değil mi?Cevaplarsanızda bu büyüklüğün şanındandır.En derin saygılarımla.

Açıklamalı cevap anahtarı olan kitaplar edinmeni ve hemen her soruyu ikişer kez çözmeni tavsiye ederim; 1000 civarında ;) soru çözersen bu soruların tabiatını anlayacağına eminim çünkü reading passagelarında istenen bilgiler genellikle aynı yerlerde (başta yada sonda) gizlidir.

Fatih Hoca
11th August 2006, 15:46
sayın hocam,
amacım şu,

Sevgili vasudeva,

Yukarıdaki ifadeleri kullanmamdaki amacım, arkadaşlara egzersiz olsun diye mi souluyo bu soru , yoksa arkadaşımızın bize ihtiyacı mı var bunu öğrenmekti. Yönetici arkadaşlar olarak egzersiz amaçlı sorulan sorularda üyelerimiz daha rahat olsunlar diye geç müdahale etmeyi tercih ediyoruz. Yok ihtiyaca binanen sorulduysa beklemeden cevap yazmayı tercih ediyoruz. Lütfen amacımızı anlamadan bu şekilde kırıcı cümleler kullnmaktan kaçınınız!Yapmanız gereken sadece sorunun altına küçük bir not düşmek .....