Tam Sürüm Bilgini Göster : KPDS ve SÜRE

yvural
17th October 2007, 10:14
Merhaba Arkadaşlar...
Malum KPDS yaklaşıyor. KPDS'de süre problemini eminim bir çok arkadaşımız benim gibi yaşıyordur.Bu problemi aşmanın yolu nedir.Çok soru çözmek diyen olacağını biliyorum :) Bunun dışında önerileri olan varsa paylaşabilirmiyiz. İdeal süre planlaması hakkında hocalarımızın görüşlerini de merak ediyorum.

Aksun
17th October 2007, 10:16
Önce okuma parçalarından başlarım ben. Genelde süre sorunum olmadı bu zaman kadar belki nedeni bu olabilir ama size hocalarımız daha iyi yardımcı olurlar sanırım... :)

yvural
17th October 2007, 10:17
Önce okuma parçalarından başlarım ben. Genelde süre sorunum olmadı bu zaman kadar belki nedeni bu olabilir ama size hocalarımız daha iyi yardımcı olurlar sanırım... :)

Hocam sakıncası yoksa aldığınız en yüksek not nedir ?

Aksun
17th October 2007, 10:21
78 aldım en yüksek Ancak hiç bu kadar ciddi bir çalılşmam olmamıştı. Kasım sınavında sanırım 80'i geçebilirim diye umuyorum... :)

Metal
17th October 2007, 10:25
Merhaba Arkadaşlar...
Malum KPDS yaklaşıyor. KPDS'de süre problemini eminim bir çok arkadaşımız benim gibi yaşıyordur.Bu problemi aşmanın yolu nedir.Çok soru çözmek diyen olacağını biliyorum :) Bunun dışında önerileri olan varsa paylaşabilirmiyiz. İdeal süre planlaması hakkında hocalarımızın görüşlerini de merak ediyorum.

Eğer hedefiniz 70 ve üzeri ise, son 25 teki reading sorularına en az 75 dakika ayırmanızda büyük yarar olacaktır.:)

şirinuzun
17th October 2007, 11:31
merhaba ben bu siteye yeni üyeyim ve gerçekten siteyi çok beğendim yararlı olacağını düşünüyorum kesinlikle 2007 mayıs kpds den 68 aldım 70 gerekiyordu:(inşallah kasımda alırım

SaitHoca
17th October 2007, 12:40
merhaba ben bu siteye yeni üyeyim ve gerçekten siteyi çok beğendim yararlı olacağını düşünüyorum kesinlikle 2007 mayıs kpds den 68 aldım 70 gerekiyordu:(inşallah kasımda alırım

hoş geldiniz.

TU__BA
17th October 2007, 18:17
benim 55 almam yeterli arkadaşlar ama süre yetmiyor özellikle paragraf sorularına gelince işim bitmiş oluyor bu nedenle onlara yeteri kadar zaman ayıramıyorum dikkatle önerilerinizi takip edicem ...

Metal
17th October 2007, 18:23
benim 55 almam yeterli arkadaşlar ama süre yetmiyor özellikle paragraf sorularına gelince işim bitmiş oluyor bu nedenle onlara yeteri kadar zaman ayıramıyorum dikkatle önerilerinizi takip edicem ...

Hedef 55 ise zaman açısından hiç strese girmeyin... ilk 75 soruya çok iyi konsantre olun ve düşüne düşüne panik yapmadan ( süre açısından ) soruları çözün... en kötü ihtimal 75 soruyu çözersiniz ve diğer 25 soruyu sallasanız 5 doğruda ordan çıkar.;)

şirinuzun
18th October 2007, 12:38
hoşbulduk hocam teşekkür ederim

helze
18th December 2007, 19:50
O zaman bol soru işini hallettikten sonra,zaten sınavda hangi alanlarda oyalanıp oyalanmadığını anlayacaksın.Ben derim ki en ii olduğun,yani hemen seçeneklerini eleyip doğru cevaba ulaştığın soruları yap bitir,bunlar üzerinde iyi olduğun için zaten doğal olaraktan zaman harcamış olmayacaksın.Soruyu okudun anladın,sorudan çok seçeneklerle uğraş,ele hemen.Süre sorunu yaşayacağın tek soru tipleri paragraf soruları olabilir;bu yüzden diğerlerini hızlıca hallet ve bu sorulara fazla süre ayır.Ayrıca paragraf çok uzunmuş deyip hiç okumadan geçme sakın,tam aksine uzun paragraflı soruların cevabına ulaşmak daha kolay,çünkü ne kadar uzunsa anafikri destekleyen o kadar çok sayıda yardımcı düşünceler olacak.şimdiden başarılar dilerim size,kolay gelsin;)

Veysel153
19th December 2007, 22:55
KPDS sınavı başlı başına direniş ve süre sonuna kadar dayanış sınavıdır. Kafa taş gibi olmasa süre yeter ve kıral bir puan gelir. Bence kültür birikimi çok gerekiyor. Mutlaka sorulur düşüncesiyle söyleyeyim. En yüksek 86 puan almış durumdayım. Kelime bilgisini de yabana atmayalım. Ben bu engeli aştığım halde çok zorlanıyorum.

farmer
24th March 2008, 13:27
Ben sınava 1. sorudan başlarım.Eğer bir soruda takılırsam onu atlarım.Eğer cevaba ulaşıpta %100 emin olmazsam cevabı işaretler soru kitapcığına o soru için işaret koyarım.Bütün soruları bitirdikten sonra,önce atladığım sorulara,sonra soru işareti koyduğum sorulara bakarım(tabiki zamanın el verdiği kadar).Mayıs 2007 kpds den 93 almıştım.

Hubub
24th March 2008, 23:49
soru say1s1,süre nas1l oluyor acaba ?

teacher_tugba
25th March 2008, 00:41
soru say1s1,süre nas1l oluyor acaba ?

İşte 100 soru,180 dakika canım öyle oluyormuş görecegiz bakalım....

muratbest
2nd April 2008, 00:54
10 soru filan süreme yetmiyor...bu 3.girişim olucak en yüksek 44 aldım hedef 50 ne yapmalıyım sizce? cesur öztürkün kitabını aldım bakalım ondan çalışıyorum...

edi
2nd April 2008, 16:16
Zamanı yetiştirmekte sorunum eski sınavlara göre azaldı nedeni kelime bilgisinin artışı biraz da fazla sayıda soru çözmek oldu.Umarız bu sınav diğerlerine göre daha kolay olurda zaman yetişir bence bunun da etkisi oluyor.

Be Inspire
2nd April 2008, 17:00
şimdiye kadar hep birinci sorudan basladım. Ve sureyı yetirirdim kendime gore. Ama istediğim notu alamadım için , bir kere de dedim ki paragraflardan baslayayım..Paragrafta inat oldu (son kpds deki rusya soruları) bir baktım zaman azalmıs barı kolay olanlardan baslıyayım( ceviri ,durum diyalog,) yetiştiremezsem kacmasın diye ama tabi panik basladı (kaydırma-düzeltme)sınavı zor zor bitirdim.Yine aynı istemediğim notu aldım :smiley5:

sunu tecrübe edindim ;Kendini evinde defalarca test et. 3 saat 100 soru ve buradan kendı durumunu cıkar herkesın zamanı kullanması kendine göre değişik olabiliyor

englishhteacher
2nd April 2008, 21:49
Ben de ilk sorudan baslanmasi taraftariyim, sure meselesine gelince; test tekniklerini cok iyi kavrayinca bazi sorulara sadece 30 saniyeni ayiriyorsun, bence test teknigini bilek bu tur sinavlarda bilgiden biraz daha avantajli, ozellikle sure sorunu olanlar icin, zaten test tekniklerini bilen kisi %90 o sorular uzerinde bilgisel acidan da sinava hakim olurlar.
Simdiden basarilar dilerim..

muratbest
29th April 2008, 01:52
ben en son özel bir kursun deneme sınavına girdim...baştan başladım...paragraflara gelince diğer sorulara geçtim...paragrafları en sona attım...sürem de yetti vallah...ama sınavda stres heyecan durum farklı... :(