Tam Sürüm Bilgini Göster : vocab. question
jenin 10th July 2006, 19:30 Several athletes............ positive for illegal performance- enhancing drugs.
A)treated B)competed C)tested D)completed E)diagnosed
netyds sayı 19 sayfa 60 soru 29
Universe 10th July 2006, 19:49 Several athletes............ positive for illegal performance- enhancing drugs.
e şıkkı dedim
HakanOzbek 10th July 2006, 19:55 Several athletes............ positive for illegal performance- enhancing drugs.
Sorunuzun kaynağını belirtebilir misiniz ?? Teşekkürler..
Spartakus 10th July 2006, 20:00 Several athletes............ positive for illegal performance- enhancing drugs.
"C" şıkkı, "Tested" :aslında kaynaksız sorulara cevap vermem ama, kaynağı belirteceğinize güvenim sonsuz. Kaynak belirtelim Jenin
jenin 10th July 2006, 20:06 test in bu şekilde kullanımını bilmiyordum:o diagnosed yapmıştım ben
Spartakus 10th July 2006, 20:09 test in bu şekilde kullanımını bilmiyordum:o diagnosed yapmıştım ben
She tested positive for HIV= HIV testi pozitif çıktı
Kili tested negative for bird flu= Kili'nin kuş gribi testi negatif.
jenin 10th July 2006, 20:11 :) teşekkürler hocam öğrenmiş oldum .bi daha hiç unutmam
jenin 10th July 2006, 20:17 Bob's attempt to have his wife use his car didn't work, and it only............ his work schdule further;in the end he went back to dropping her off at work.
A)obstructed
B)withheld
C)overran
D)remained
E)disrupted
(the same source page 58)
Spartakus 10th July 2006, 20:22 Bob's attempt to have his wife use his car didn't work, and it only............ his work schdule further;in the end he went back to dropping her off at work.
A)obstructed
B)withheld
C)overran
D)remained
E)disrupted
"E" disrupted his work schedule..
Fakat bunu farklı başlıkta sormalıydın. Aynı başlıkta iki soru olmaaaaaaaz.;)
jenin 10th July 2006, 20:24 durmadan başlık açmayım diye şeettirdiydim:o:) neyse alışıcaz yavaş yavaş:cool:
Universe 10th July 2006, 20:33 obsruct:engellemek
overrun:süresini aşmak
ikisi arasında kaldım ama sanırım onun iş planının sürüsini uzattı olacak ayni c şıkkı.
Spartakus 10th July 2006, 20:39 obsruct:engellemek
overrun:süresini aşmak
ikisi arasında kaldım ama sanırım onun iş planının sürüsini uzattı olacak ayni c şıkkı.
Haklısın ehvenişer "C" şıkkı daha uygun. Oradaki "FURTHER" "E" ve "A" yı olanaklı kılmıyor.
Spartakus 10th July 2006, 20:44 Aaaa... ama sen "ehveniser" değilsin?? "Universe" sin... anlaşıldı benim yatma vaktim geldi.....hadi byeee...
jenin 10th July 2006, 21:22 Haklısın ehvenişer "C" şıkkı daha uygun. Oradaki "FURTHER" "E" ve "A" yı olanaklı kılmıyor.
öğretmenimiz cevabı E diye vermişti yani disrupt ama yanıt anahtarından mı verdi yoksa soruyu kendi mi yaptı bilmiyorum.aslında genelde ilk önce soruları kendi yapar sonra yanıt anahtarından kontrol eder bize öyle verir.
Spartakus 10th July 2006, 21:34 öğretmenimiz cevabı E diye vermişti yani disrupt ama yanıt anahtarından mı verdi yoksa soruyu kendi mi yaptı bilmiyorum.aslında genelde ilk önce soruları kendi yapar sonra yanıt anahtarından kontrol eder bize öyle verir.
"Further" olmasa "E" diyeceğim "ama" further beni "C" ye doğru yönlendirdi. Bakarsın birden fazla cevabı vardır. Yabancılara gönderdim soruyu, cevap bekleyelim bakalım.
HakanOzbek 10th July 2006, 21:38 Bob's attempt to have his wife use his car didn't work, and it only............ his work schdule further;in the end he went back to dropping her off at work.
A)obstructed
B)withheld
C)overran
D)remained
E)disrupted
EE daha uygun derim ben. "overran his work schedule" dersek onun çalışma programını aştı gibi bir anlam çıkarken "disrupted his work schedule"da onun çalışma programını altüst etti gibi bir anlam ortaya çıkıyor. Yani "overran" kullanımında adamın karısını işe bırakmak için geri gitmesi sanki adamın çalışma programının bir parçasıymış gibi algılanabilir. Oysa adamın yaptığı bu hareket çalışma programını bozmuş. Bence tabii.. Bilmem anlatabildim mi ?? :rolleyes:
Spartakus 10th July 2006, 21:39 anlattın anlattın...
Spartakus 10th July 2006, 22:03 Doğru cevap "E" şıkkı, Clive açıklamayı vermiş. Alıntılıyorum :
Hi,
I go for "E" but "C" also appeals to my eye, considering "further" is a proper collocation with "overrun".What would you say?
Bob's attempt to have his wife use his car didn't work, and it only............ his work schedule further;in the end he went back to dropping her off at work.
A)obstructed
B)withheld
C)overran
D)remained
E)disrupted
C does not work. As you say, 'further' can collocate with 'overrun'. However, 'overrun' does not really collocate well with 'schedule'. You wouldn't say This problem with my car overran my schedule.
Best wishes, Clive
sakin44 10th July 2006, 22:22 e şıkkı dedim
Her iki seçeneği tıbbi açıdan değerlendirirsek, testler daha önceden tanınan bir olgunun araştırılmasında kullanılır. örneğin hocamın verdiği hiv virüsünün kanda araştırılması gibi. "Diagnosis" ise daha genel bir anlamda düşünülmelidir. teşhis koyabilmek için yapılan tüm testleri, çekilen filmleri vb düşünebiliriz
MrPedantic 11th July 2006, 01:07 I agree; you might say "I overran my schedule", but not "it overran my schedule".
MrP
|