cigdemcan
15th October 2007, 20:19
Hocalarım ve arkadaşlarım, sizden bir konuda bilgi istiyorum. lise mezunu bir arkadaşım geçen sene ingiltereye gitti (okumak için değil) . ancak şu an türkiyede üniversiteye gidip ingilizce öğretmenliği için eğitim almak istiyor. ve şu an ingilterede yaşadığı için ne tür sınavlara gireceğini ya da ne yapması gerektiğini bilmiyor, bana sordu ben de bilmediğim için sizlere soruyorum :D bilgi verirseniz sevinirim.. şimdiden teşekkürler ..
Can Oner
15th October 2007, 20:29
Üniversite olarak mı öğretmenlik okumak istiyor ? Tam anlayamadım ?
cigdemcan
15th October 2007, 20:33
Üniversite olarak mı öğretmenlik okumak istiyor ? Tam anlayamadım ?
evet türkiyede bir üniversitede ingilizce öğretmenliği okumak istiyor, ancak şu an ingilterede yaşıyor. ordan başvuru falan nasıl yapılıyor bunu öğrenmek istiyorum
MehmetDEU
15th October 2007, 20:37
Merhaba. Elimin altında bu hususla ilgili yazılı bir belge şu an için mevcut değil ve yoğunluğumdan ötürü araştırma da yapamayacağım. Ama aklımda kaldığı kadarıyla anlatayım. Eğer vatandaşlık olarak halen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görünüyorsa Konsolosluk'la iletişime geçsin. Bildiğim kadarıyla yurtdışında ÖSYM sınavlarıyla onlar ilgileniyor. Diğer yandan, eğer başka bir milletin vatandaşlığına geçmişse Yabancı Uyruklu Öğrenciler'e yönelik ÖSYM'nin bir sınavı var. Ona başvurması gerekecektir. Selamlar.
Not: ÖSYM'nin sayfasına girip ÖSS'ye ayrılmış bölüme bakarsa ya da herhangi bir ÖSS başvuru formunu incelerse, sınava başvurabilecek adaylar'ın kim olduğu orada açıkça yazıyor olmalı. Bir başvuru formuna bakınız. Bir de Yabancı Uyruklu Öğrenciler'e yönelik yapılan sınavın başvuru formuna bakınız.