Tam Sürüm Bilgini Göster : matematik sorusu 1

Blue
15th October 2007, 19:52
bugün çözmek için çok uğraştım ama çözemedim. biyerde hata yapıyorum ama nerde. çözümlü olarak anlatırsanız sevinirim. (yazarak anlatmak zorunda kalıcaksınız çünkü matematik soruları yazılımı biraz zor oluyor)

3a-2b+3c+4=2
2-b

olduğuna göre, a nın c türünden eşiti aşağıdakilerden hangisidir?
A) c-6
B) b-3
C)3-c
D)c
E)-c

==>péssİmİsT
15th October 2007, 19:56
a = -c
3a+3c-2b+4=4-2b => dört ler birbirini -2b erde birbirini sıfırlıyo cvp a=-c

Can Oner
15th October 2007, 19:57
Cevap -C mi acaba ? Öyleyse bir şeyler açıklamaya çalışacağım da ? Özel'den söyleyebilirsin .

Can Oner
15th October 2007, 20:09
Bugün çözmek için çok uğraştım ama çözemedim. biyerde hata yapıyorum ama nerde. çözümlü olarak anlatırsanız sevinirim. (yazarak anlatmak zorunda kalıcaksınız çünkü matematik soruları yazılımı biraz zor oluyor)

3a-2b+3c+4=2
2-b

1)İçler dışlar çarpımından 2 ile ( 2 - b ) çarpılır .

2) 3a - 2b + 3c + 4 = + 4 - 2b

3) Aynı renkte olanlar birbirlerini götürür . Geriye 3a + 3b = 0 kalır.

4) At karşıya 3c'yi olsun sana - 3c . 3'ler eşit olduğu için üstleri çizilir :)

5) a = -c

Blue
15th October 2007, 20:22
sağol ben soruyu müsvette kağıdına yazarken yanlış yazmışım. olmuyor olmuyor diyip duruyorum basitmiş. herkese teşekkür ederim..

Can Oner
15th October 2007, 20:24
Rica ederim her zaman Gülsümcüğüm .

DivingDeep
15th October 2007, 20:25
Bugün çözmek için çok uğraştım ama çözemedim. biyerde hata yapıyorum ama nerde. çözümlü olarak anlatırsanız sevinirim. (yazarak anlatmak zorunda kalıcaksınız çünkü matematik soruları yazılımı biraz zor oluyor)

3a-2b+3c+4=2
2-b

1)İçler dışlar çarpımından 2 ile ( 2 - b ) çarpılır .

2) 3a - 2b + 3c + 4 = + 4 - 2b

3) Aynı renkte olanlar birbirlerini götürür . Geriye 3a + 3b = 0 kalır.

4) At karşıya 3c'yi olsun sana - 3c . 3'ler eşit olduğu için üstleri çizilir :)

5) a = -c
ne güzel anlattın anladım bi mat sorusunu ilk defa güzelce anladım :)

Can Oner
15th October 2007, 20:27
ne güzel anlattın anladım bi mat sorusunu ilk defa güzelce anladım :)

Sen iste Ayfer ablacığım ben her matematik sorusunu öyle anlatırım . ( yapabildiklerimi tabi :) :) )

Blue
15th October 2007, 20:36
ayfer abla abla mı diyoruz?:D valla şu matematiği anlamazk zor değil aslında bize göre anlatılanı bulmak zor. bizde anlaya biliriz ne mahsuru var. bizde zeki insanlarız.

[ayfer abla
Gülsümcüğüm
... (hala gülüyorum)
Cancım]

Can Oner
15th October 2007, 20:39
Seni mi kıracağım . :) Yukarıdaki mesajımı bir daha kontrol et bakalım :icon_yeahthat:

DivingDeep
15th October 2007, 20:40
ayfer abla abla mı diyoruz?:D valla şu matematiği anlamazk zor değil aslında bize göre anlatılanı bulmak zor. bizde anlaya biliriz ne mahsuru var. bizde zeki insanlarız.

[ayfer abla
Gülsümcüğüm
... (hala gülüyorum)
Cancım]
evet işte lisede olsam şu an duracam üstünde ama zamanım yok.diğer konularda eksik çok ve birisi anlatmazsa yardımcı olmazsa olmuyor.denedim:(

Blue
15th October 2007, 20:40
ilahi canCIM neyse konuyu dağıtmayalım muzurluğum üstümde:D

Can Oner
15th October 2007, 20:41
evet işte lisede olsam şu an duracam üstünde ama zamanım yok.diğer konularda eksik çok ve birisi anlatmazsa yardımcı olmazsa olmuyor.denedim:(

Kapım her zaman açık biliyorsun Ayfer abla , atla gel 2 dk :boldred:
İstediğin konuyu anlatırım ben sana :)

Blue
15th October 2007, 20:48
haksızlık var ama ben uzaktayım nolcak şimdi. burada anlatalım lütfen:)

Can Oner
15th October 2007, 20:50
haksızlık var ama ben uzaktayım nolcak şimdi. burada anlatalım lütfen:)

Ayfer abla Adana'da oturuyordu sanırım :D

DivingDeep
15th October 2007, 21:26
Ayfer abla Adana'da oturuyordu sanırım :D
ben antepteyim hey:D

Can Oner
15th October 2007, 21:48
ben antepteyim hey:D

Orası da Türkiyemizin güzel şehirlerinden biridir öyle deme ama :p :p ( çaktırma Gülsüm durumu idare et , pot kırdık :D )

Blue
15th October 2007, 22:17
hehehee...bende Giresun dayım ama bakın yakında olmasakta kilometreler olsada aramızda bişeyler öğrenebiliyoruz birbirimizden.Yan yana olsaydık belki istesekte olmazdı bu arkadaşlık, bilgi paylaşımı:)

kurtarabildim mi cancım:D

B.U theacher
20th October 2007, 21:42
cevap E
alttaki 2-b yi saga at 4-2b =3a-2b+3c+4
2b ler biribirini götürür -3a=3c
olur
a=-c

Purgation
25th October 2007, 13:21
Denklem çözme ifadelerine geçmeden önce, önceki konuları mutlaka halletmeniz lazım; matematik birbirini hep kovalar; zaten denklem çözmeden sonra, denklem çözmeyi pekiştirecek problemler gelir.. Bana kalırsa 1. dereceden denklemlere geçmeden önce mutlaka üslü sayılar köklü sayılar ve çarpanlarına ayırma halledilmeli; zaten bu üçü ayrı ayrı düşünülemez; tabi öncesi de matematiğin temeli..

Blue
25th October 2007, 16:04
Denklem çözme ifadelerine geçmeden önce, önceki konuları mutlaka halletmeniz lazım; matematik birbirini hep kovalar; zaten denklem çözmeden sonra, denklem çözmeyi pekiştirecek problemler gelir.. Bana kalırsa 1. dereceden denklemlere geçmeden önce mutlaka üslü sayılar köklü sayılar ve çarpanlarına ayırma halledilmeli; zaten bu üçü ayrı ayrı düşünülemez; tabi öncesi de matematiğin temeli..

haklısın sen kaynağı biliyorsun zaten senin önerdiğin kaynak ordan yazdım soruyu soruda kitabın ilk bölümünün bitiminde Matematiğe giriş denilen konunu sonunda zaten ilerledikçe çözümlerini daha iyi anlıcamı ve daha rahat çözüceğimi umuyorum:)

Purgation
25th October 2007, 16:27
haklısın sen kaynağı biliyorsun zaten senin önerdiğin kaynak ordan yazdım soruyu soruda kitabın ilk bölümünün bitiminde Matematiğe giriş denilen konunu sonunda zaten ilerledikçe çözümlerini daha iyi anlıcamı ve daha rahat çözüceğimi umuyorum:)

Azmin elinden ne kurtulabilir ki.. İlk konuyu es geç o kitaptan; 2. konudan başla, temel kavramlar ve üstünde fazla durma; haftada 7 konu birden bile bitebilir ama benim tavsiyem haftada 2 konu bitirmendir.. İlk 10 konu bir aydan fazla zaman aldığında ondan sonraki 10 konu da 2 haftalık bir zamanını alır; kısacası daha rahat çözeceğinin garantisini verebilirim; son olarakta farklı kaynaklardan da soru bankası al derim :)

Blue
25th October 2007, 20:17
sağol teşekkür ederim:)