Tam Sürüm Bilgini Göster : Deneme Sınavı Tarih Sorusu

Can Oner
15th October 2007, 13:56
Hz.Ebubekir dönemindeki ;

I. Yalancı peygamberler ile mücadele edilmesi

II. Kuran'ın kitap haline getirilmesi

III. Gazaların Arabistan dışına yöneltilmesi

gelişmelerinden hangilerinin doğrudan İslamiyet'in yayılmasına yönelik olduğu söylenebilir ?

A) Yalnız III
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) I,II ve III

Hangisi ? Neden ?

Dilko ÖSS Deneme Sınavı Sorusu

SaitHoca
15th October 2007, 14:00
Hz.Ebubekir dönemindeki ;

I. Yalancı peygamberler ile mücadele edilmesi

II. Kuran'ın kitap haline getirilmesi

III. Gazaların Arabistan dışına yöneltilmesi

gelişmelerinden hangilerinin doğrudan İslamiyet'in yayılmasına yönelik olduğu söylenebilir ?

A) Yalnız III
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) I,II ve III

Hangisi ? Neden ?

Dilko ÖSS Deneme Sınavı Sorusu

yalancı peygamberlerle mücadele etmek ve kutsal kitabı tek kitap haline getirme çabaları mevcut dini korumaya yönelik çabalardır ama seferlerin başka yerlere yönelmesi dini yayma çabasına girer ki yalnız III mümkün.

Timsah
15th October 2007, 14:05
Cevap D

II. Kuran'ın kitap haline getirilmesi: Böylelikle Kuran; çoğalıp bir çok kişiye ulaşabilir.
III. Gazaların Arabistan dışına yöneltilmesi: Böylelikle Arabistan sınırları dışında olan insanlara da gerek zorla gerek Kuran'ı anlatarak İslamiyet kabul ettirilmiş olur.

Can Oner
15th October 2007, 14:07
Gaza'nın anlamı gelmedi aklıma sınavda , bende boş bıraktım :(

Ruthless
15th October 2007, 14:08

Neymiş _?:confused:

SaitHoca
15th October 2007, 14:10

gazanız mübarek olsun derler :)

Ruthless
15th October 2007, 14:12
gazanız mübarek olsun derler :)

Savaş , muharebe imiş :D

SaitHoca
15th October 2007, 14:13
Savaş , muharebe imiş :D

muhabere ne peki? :)

Can Oner
15th October 2007, 14:15

Savaş , harp

Timsah
15th October 2007, 14:16
Haberleşme olabilir:)

SaitHoca
15th October 2007, 14:16
Savaş , harp

muharebe değil muhabere yi sordum ben :)

EsraNur
15th October 2007, 14:17
Yalancı peygamberlerle mücadele dini korumak amaçlıdır ; ama Kuran'ın kitap haline getirilmesi ve gazaların Arabistan dışına çıkarılması dini yaymak amaçlıdır bence.Bu durumda II ve III diyorum.

Can Oner
15th October 2007, 14:19
muharebe değil muhabere yi sordum ben :)

Muhabere : haber yollama gibi bir şey olmalı çünkü muhbir haber veren anlamına geliyor :) muhabir de haber toplayan demek :)

SaitHoca
15th October 2007, 14:20
Muhabere : haber yollama gibi bir şey olmalı çünkü muhbir haber verendi :) muhabirde haber toplayan demek :)

brawo

harb (muharebe)

haber (muhabere)

MehmetMamger
15th October 2007, 14:29
Aslında soruyu sevmedim. "yalancı peygamberlerle mücade edilmesi" de pekala İslamiyetin peygamber öncesindeki siyasi egemenlik ve hakimiyetine dönme girişimidir yer yer ve yayılmasıyla ilişkilendirilebilir.

SaitHoca
15th October 2007, 14:37
Aslında soruyu sevmedim. "yalancı peygamberlerle mücade edilmesi" de pekala İslamiyetin peygamber öncesindeki siyasi egemenlik ve hakimiyetine dönme girişimidir yer yer ve yayılmasıyla ilişkilendirilebilir.

bu arada "peygamber" yalancı olmaz. Türkçesi çok sakat bir kavram olmuş. "peygamberlik iddia eden yalancılar" denmesi lazım. haksız mıyım?

Mus-Ti
15th October 2007, 14:45
Cevap yalnız III diyorum ben....Yalancı peygamberlerle uğraşmak dini korumak ve asimile olmasını engellemeye çalışmak,Kuran'ın kitap haline getirilmesi de dini koruma amacını taşır ama Kuran'ın çoğaltılıp dağıtılması denmiş olsaydı II de olurdu....Bu yüzden cevap yalnız III

Can Oner
15th October 2007, 15:25

Hocam soruyu bende sevmedim ; ama çözmek zorundayız maalesef . Deneme sınavında soruldu bugün :( Yalancı peygamber ifadesi de çok doğru bir ifade değil SaitHoca'ya katılıyorum .

Mus-Ti
15th October 2007, 15:28
Doğru yanıt nedir?...Güzel soruymuş bu arada...Devamını bekliyorum....

Can Oner
15th October 2007, 15:33
Doğru yanıt A şıkkı .

yaSosH
10th November 2007, 03:03

haber kökünden geliyo ordudaki haberleşme bölüğüne diyolar...savaş anlamına gelen muharebe...

darkrain
10th November 2007, 13:04
yalancı peygamberlerle mücadele edilmesi tamamen iç karışıklıkları çözmek içindir kuranın kitap haline getirilmesi de aslının bozulmaması için.gaza anlayışı islamiyeti yaymak için yapılan harekettir.cevap yalnız 3 olmalı