Tam Sürüm Bilgini Göster : Kurtuluş Savaşı ile ilgili soru
Can Oner 15th October 2007, 13:51 Kurtuluş Savaşı sırasında ;
I. I.İnönü Savaşı'ndan sonra toplanan Londra Konferansı'na TBMM temsilcisinin de davet edilmesi
II. TBMM'ye karşı çıkan isyanların başarıyla bastırılması
III. Mustafa Kemal'in başkomutan olması
gelişmelerinden hangilerinin , Ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında TBMM'nin gücünü ve etkinliğini artırdığı söylenebilir ?
A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) I ve II
D) I ve III
E) II ve III
Hangisi ? Neden ?
Dilko ÖSS Deneme Sınavı Sorusu
SaitHoca 15th October 2007, 13:52 Kurtuluş Savaşı sırasında ;
I. I.İnönü Savaşı'ndan sonra toplanan Londra Konferansı'na TBMM temsilcisinin de davet edilmesi
gelişmelerinden hangilerinin , Ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında TBMM'nin gücünü ve etkinliğini artırdığı söylenebilir ?
A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) I ve II
D) I ve III
E) II ve III
The Salvation War :)
MehmetMamger 15th October 2007, 13:55 Ben C derim. O değilse A olur.
Lebis 15th October 2007, 13:59 I. I.İnönü Savaşı'ndan sonra toplanan Londra Konferansı'na TBMM temsilcisinin de davet edilmesi
TBMM'nin de fikirleri alınmak istenmiş.(Demek ki TBMM'nin etkisi var)
II. TBMM'ye karşı çıkan isyanların başarıyla bastırılması (başardığına göre gücü var)
Cevap C olmalı.
Can Oner 15th October 2007, 14:05 Ben A yaptım , C çıktı maalesef . İkisi arasında kaldım :( Soruyu güzel buldum paylaşmak istedim .
Omarhoca 15th October 2007, 18:02 Kurtuluş Savaşı sırasında ;
A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) I ve II
D) I ve III
E) II ve III
Hangisi ? Neden ?
Eski bir tarihçi olarak:) bencede cvb. "c" olacak.
Henry-Waldo 15th October 2007, 18:08 The Salvation War :)
Bu ingilizceye itirazım var; (alıntıyla birlikte kafiyeli oldu:))
"Salvation" un kilise kaynaklı bir sözcük olması ve günahlardan kurtulmayı çağrıştırmasından dolayı;
"Independence War"ı tercih ediyorum:)
:)
Can Oner 15th October 2007, 18:12 Hocam tam olarak size katılamayacağım , anlam olarak bağımsızlık ile kurtuluş çok yakın değil bence .
Henry-Waldo 15th October 2007, 18:18 Hocam tam olarak size katılamayacağım , anlam olarak bağımsızlık ile kurtuluş çok yakın değil bence .
Yani sen "İstiklâl Savaşı" demeye katılmıyor musun?
Ekin 15th October 2007, 18:29 Atatürk nutukta hep "İstiklâl Savaşı" diye bahsetmemiş midir? "Kurtuluş Savaşı" ifadesinin Atatürk hiç kullanmadı diye biliyordum.
Can Oner 15th October 2007, 20:03 Yani sen "İstiklâl Savaşı" demeye katılmıyor musun?
Ya hocam ne tarafa çektiniz kelimeyi :)
Suçlu olduk :)
tmac48 20th August 2008, 18:44 cevap c dir Mustafa Kemal' e meclis sakarya sa. önce tümyetkilerini 3 aylığına devretmiştir.burda bir çeşit diktatörlüğe dönüşen bi
yapı oluşabilirdi.Allahtan mustafa kemal padişah olmadı bizleri kurtardı cumhuriyeti kurdu.
salvation- independence ikiside kabulumuz ya boşverin tartışmayın beyin fırtanası olmuş ne güzel işte
crazy cemil 14th September 2008, 22:51 arkadaşlar bir millet düşünün uluslar arası arenada ilk defa çağırılırsa sizce gücü atmazmı ayrıca siz karşı isyanları siz bastırırsanız gücünüzü göstermeniz açısından size pozitif bir moral olur 1 ve 2 olur:smiley7:
Lebis 15th September 2008, 00:32 arkadaşlar bir millet düşünün uluslar arası arenada ilk defa çağırılırsa sizce gücü atmazmı ayrıca siz karşı isyanları siz bastırırsanız gücünüzü göstermeniz açısından size pozitif bir moral olur 1 ve 2 olur:smiley7:
2007 ' nin Ekim ayında paylaşılmış bu soru...Neredeyse 1 yıl oluyor :dazeda:.
wafer_master 15th September 2008, 00:40 Kurtuluş Savaşı sırasında ;
A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) I ve II
D) I ve III
E) II ve III
Hangisi ? Neden ?
1. inönü savasından sonra londra konferansı yapılıyor ve bu savaşları tbmm nın kazanmıs olmasından dolayı konferansa çağırılıyor güçlü olmasa çağırmazlar:smiley2:
2.osmanlı devletinin belirli zmnlarında isyanlar olmustu ne zmn isyanlar basarıyla bastırılıyorsa o zmn devlet güçlü dönemlerini yasıyordu:smiley2:
3.bu da atatürkle ilgili ztn tbmm nın gücüyle deil :smiley2:
|