Tam Sürüm Bilgini Göster : yaklaşım sorusu -4-
Omarhoca 15th October 2007, 00:22 The teaching of Latin was widespread ---- five hundred years ago.
A.In developing countries
B.in Western world
C.throughout the world
D.in Westernatizing countries
E.in all five continents
Miss 15th October 2007, 00:57 The teaching of Latin was widespread ---- five hundred years ago.
B.in Western world
C.throughout the world
E.in all five continents
my answer is 'D' .
Omarhoca 15th October 2007, 01:05 my answer is 'D' .
sende olmasan kimse yazmayacak:) saol
ama cvb. "d" değil:)
g_hun 15th October 2007, 01:05 The teaching of Latin was widespread ---- five hundred years ago.
B.in Western world
C.throughout the world
E.in all five continents
Hocam bunlar bilgiye dayalı sorular mı?
Ruthless 15th October 2007, 01:06 The teaching of Latin was widespread ---- five hundred years ago.
B.in Western world
C.throughout the world
E.in all five continents
in all five continents = throughout the world
In developing countries = in Westernatizing countries
Cevabım "B"
Omarhoca 15th October 2007, 01:07 Hocam bunlar bilgiye dayalı sorular mı?
aslında biraz bilgi biraz yorum ama daha çok bilgi:)
Miss 15th October 2007, 01:08 sende olmasan kimse yazmayacak:) saol
ama cvb. "d" değil:)
ben zaten 'C' olduğunu biliyordum ama şimdi hani ilkten soğru cevap verip akıllarını karıştırmayayım hemde bir tartışma ortamı olsun dedim :) hocam isterseniz soruyu tartışalım bununla ilgilide bir makale okudum orada batı ülkelerinn latin öğreticiliğinde başı çektiği batılışan ülkelerde de latin öğreticiliğinin yaygınlaştığını söylüyordu.
Miss 15th October 2007, 01:11 Ama ilk aklıma 'E' geldi sömürgecilik faaliyetleri yüzünden
Omarhoca 15th October 2007, 01:15 Ama ilk aklıma 'E' geldi sömürgecilik faaliyetleri yüzünden
nasıl bir bağlantı kurdun angel?
Miss 15th October 2007, 01:31 nasıl bir bağlantı kurdun angel?
hımm bir baktım ki bu latin dilleri sömürgecilikte lider gittikleri her yere de dillerini götürüyorlar ordan bir saldırayayım dedim çünkü bildiklerimle tamamen zıt bir soru beni ters köşeye yatırdı
Ruthless 15th October 2007, 01:32 Cevap nedir Hocam :icon_tape:
Miss 15th October 2007, 01:35 Cevap nedir Hocam :icon_tape:
hocam cevabı sölemden önce bize balık vermeyin tutmayı öğretin nasıl biz cevaba gidebiliriz ? :confused:
Omarhoca 15th October 2007, 01:35 hımm bir baktım ki bu latin dilleri sömürgecilikte lider gittikleri her yere de dillerini götürüyorlar ordan bir saldırayayım dedim çünkü bildiklerimle tamamen zıt bir soru beni ters köşeye yatırdı
ama batılılaşan ülkeler sanırım günümüza bakıyor türkiye gibi mesela
Miss 15th October 2007, 01:38 ama batılılaşan ülkeler sanırım günümüza bakıyor türkiye gibi mesela
hocam cevap 'A' demeyin düşer bayılırım Türkiye'de nerde yayılmış latin dili öğreticiliği :eek::eek: :confused::confused:
Omarhoca 15th October 2007, 01:45 The teaching of Latin was widespread ---- five hundred years ago.
B.in Western world
C.throughout the world
E.in all five continents
cvb "B" olacak şöyle düşünebilirz ingilizce günümüzdeki gibi yaygın olmadan önce buda 500 sene bile yeterli "Western World" yani Avrupa' da yaygın olan dil incil den dolayı ve bilim dili olduğundan dolayı Latinceydi. Ama günümüzde batılılaşan dünyada yaygın olan dil (Lingua Franca) ingilizcedir.:))
bu arada hızınıza yetişemediğim için beni affedin.
Ruthless 15th October 2007, 01:47 cvb "B" olacak şöyle düşünebilirz ingilizce günümüzdeki gibi yaygın olmadan önce buda 500 sene bile yeterli "Western World" yani Avrupa' da yaygın olan dil incil den dolayı ve bilim dili olduğundan dolayı Latinceydi. Ama günümüzde batılılaşan dünyada yaygın olan dil (Lingua Franca) ingilizcedir.:))
bu arada hızınıza yetişemediğim için beni affedin.
Peki benim yaklaşımım doğru muydu yoksa tesadüf mü ?_?_:D
Omarhoca 15th October 2007, 01:50 Peki benim yaklaşımım doğru muydu yoksa tesadüf mü ?_?_:D
hehe:) bilmem doğrudur herhalde
Miss 15th October 2007, 02:29 bununla ilgilide bir makale okudum orada batı ülkelerinn latin öğreticiliğinde başı çektiği batılışan ülkelerde de latin öğreticiliğinin yaygınlaştığını söylüyordu.
buradaki ddiğim doğru o zaman ama ben soruyu yanlış anladım o zaman zaten avrupa ülkelerinin dilleri latin değil mi hocam orda neden yaygınlaşsın :confused: ?
Miss 15th October 2007, 02:30 Peki benim yaklaşımım doğru muydu yoksa tesadüf mü ?_?_:D
yada attın tuttu diyelim :D şakası bunu sen bileceksin yaklaşımını neye göre yaptın hocamın dediğiyel örtüşüyorsa yaklaşımın doğru :)
Ruthless 15th October 2007, 02:32 yada attın tuttu diyelim :D şakası bunu sen bileceksin yaklaşımını neye göre yaptın hocamın dediğiyel örtüşüyorsa yaklaşımın doğru :)
yaklaşımım burada ;
http://www.dilforum.com/forum/showpost.php?p=191101&postcount=5
bak bakalım ..
Miss 15th October 2007, 02:35 yaklaşımım burada ;
http://www.dilforum.com/forum/showpost.php?p=191101&postcount=5
bak bakalım ..
mantıklı ::) yaklaşımın tutmuş :) bazen ip uçları veriri cevabı demiyor boiuna hocalarımız
ama hala soruya taktım ben latin dili nerde doğdu ki avrupada yaygınlaşsın?
Miss 15th October 2007, 02:39 *********************************
in all five continents = throughout the world
In developing countries = in Westernatizing countries
Cevabım "B"
bi de sadece beş tane mi kıta varda dünya çapı olsun (alaskayı dışlama)
ama en önemlisi gelişmekte olan ülke ve batılılaşan ülke aynı mıdır ? Ben Türkiye'yi en çok bu konuda eleştiririm gelişmiyor batılılaşmayı gelişme sanıyor diye şimdi karar değiştirdim yaklaşımın tesadüf
Ruthless 15th October 2007, 02:41 bi de sadece beş tane mi kıta varda dünya çapı olsun (alaskayı dışlama)
ama en önemlisi gelişmekte olan ülke ve batılılaşan ülke aynı mıdır ? Ben Türkiye'yi en çok bu konuda eleştiririm gelişmiyor batılılaşmayı gelişme sanıyor diye şimdi karar değiştirdim yaklaşımın tesadüf
Antartika demek istedin galiba ..
PS : Açıkçası 5 kıta yı görünce aklıma gelmedi dünyada kaç kıta olduğunu düşünmek :smiley8:
Ruthless 15th October 2007, 02:42 Dünyada 7 kıta vardır.Dünyanın yedi kıtası şunlardır:
* Afrika
* Antarktika
* Asya
* Avrupa
* Kuzey Amerika
* Güney Amerika
* Okyanusya (Avustralya ve Yeni Zelanda)
İşte böyle :D
Miss 15th October 2007, 02:44 Antartika demek istedin galiba ..
PS : Açıkçası 5 kıta yı görünce aklıma gelmedi dünyada kaç kıta olduğunu düşünmek :smiley8:
neyse bu gece sanırım ben sınırlarımı zorluyorum :) i can't express myself in english and hatta in turkish. tomorrow i'll continue :) goodnight
hem alaskada antartikada :) olacak o kadar
Miss 15th October 2007, 02:45 Dünyada 7 kıta vardır.Dünyanın yedi kıtası şunlardır:
* Afrika
* Antarktika
* Asya
* Avrupa
* Kuzey Amerika
* Güney Amerika
ben zaten biliyordum 5 kıta yapan sensin sen öğren :smiley2:
Ruthless 15th October 2007, 02:45 neyse bu gece sanırım ben sınırlarımı zorluyorum :) i can't express myself in english and hatta in turkish. tomorrow i'll continue :) goodnight
hem alaskada antartikada :) olacak o kadar
olsun bakalım .. :smiley8:
Dünyada 7 kıta vardır.Dünyanın yedi kıtası şunlardır:
* Şili
* Alaska
* Irak
* Almanya
* Canada
* Güney Amerika
* Okyanusya (Avustralya ve Yeni Zelanda) gibi :D:D:D
Miss 15th October 2007, 02:49 Latin (Latīna, pronounced [laˈtiːna]) is an ancient Indo-European language that was spoken in the Roman Republic and the Roman Empire. The conquests of Rome spread the language throughout the Mediterranean and a large part of Europe. It existed in two forms: Classical Latin, used in poetry and formal prose, and Vulgar Latin, spoken by the people. After the fall of the Roman Empire and the rise of the Roman Catholic Church, Latin became the universal ecclesiastical language and the lingua franca of educated Europeans
hocam sizin dediğinizin aynısı pardon ben boşuna idda etmişim i geceler teşşekkür ederim sizin sayenizde araştırdım okudum öğrendim
Miss 15th October 2007, 02:52 öyle ablaların bilmedikleri şey ortaya çıkarılmaz saklanır gizlenir ayıp :icon_ban:
Ruthless 15th October 2007, 02:53 öyle ablaların bilmedikleri şey ortaya çıkarılmaz saklanır gizlenir ayıp :icon_ban:
Tamam uğraşmıyorum artık :heartpump:
PS:gfb yazmasaydın hiç uğraşmayacaktım da .. :D
Omarhoca 15th October 2007, 03:06 Dünyada 7 kıta vardır.Dünyanın yedi kıtası şunlardır:
* Afrika
* Antarktika
* Asya
* Avrupa
* Kuzey Amerika
* Güney Amerika
entrasan hepsi "A" harfi ile başlayıp "A" harfi ile bitiyor..
|