Emilahh
14th October 2007, 11:49
(I) If you are travelling to Southeast Asia, you must be careful.(II) Bats are a natural reservoir for Sars, the virus that spread through Southeast Asia. (III) Bats often don't eat all of their meals.(IV) They chew it and then spit it out and this is then eaten by animals looking for food on the ground.(V) Scients now believe that this is how the virus was spread.
A) I B) II C) III D) IV E) V
iki şık arasında kaldım ama ikisinden de emin değilim...:confused:
teşekkürler...
YDS
devoted_life
14th October 2007, 11:55
bence A İlk cümlede dikkatli olmalısın diyo ama sonra bunun açıklamasını yapmıyo.(neden-sonuç ilişkisini kurmamış)
Emilahh
14th October 2007, 11:56
ben de öyle düşündüm ama emin olamadım... :) teşekkürler
Can Oner
14th October 2007, 11:59
bence A İlk cümlede dikkatli olmalısın diyo ama sonra bunun açıklamasını yapmıyo.(neden-sonuç ilişkisini kurmamış)
Evet arkadaşa katılıyorum , cevap A şıkkı olmalı . Sars virüsünün yayılması ile ilgili bir parça , ilk cümlede Güney Asya'ya gittiğinde dikkatli olmalısın deyip , ikinci cümlede hemen yarasalara atlaması bağlam açısından uymamış .
lokomotif
14th October 2007, 13:34
evet dogru secenek ''A'' seceneği gibi geldi bana da...
Ruthless
14th October 2007, 13:37
evet dogru secenek ''A'' seceneği gibi geldi bana da...
niçin açıklar mısınız _?:confused:
lokomotif
14th October 2007, 14:20
cnoner arkadasimizin da dedigi gibi ilk cumlede guney asya ya yapilacak seyehatlerde dikkatli olmamiz gerektigi soylenirken 2.cumlede sars virusunun yayilmasi anlatilmis
lokomotif
14th October 2007, 14:22
yanlislikla tamamlamadan yolladim ya:) ve 2.cumleden sonra sars viruyle ilgili olarak devam etmis a secenegi alakasiz bi cumle gibi gorundu bana