Tam Sürüm Bilgini Göster : Dil dışı konular
MehmetMamger 13th October 2007, 11:29 Baskılar karşısında bir "serbest bölge" oluşturduk ama buranın nasıl kullanılacak olduğuna dair bir belirsizlik olduğunu görüyorum.
Biz de biliyoruz böylesi bir uygulama bizim gibi rüştünü ispatlamış ve uzun süredir hiç Türkiye''de ilk 1000'den düşmemiş bir site için yarı intihar girişimidir. Önce insanlar mesajlarla çoşturur, sonra ise heyecanlar tükenir ve forum bir anda sönüverir. Zaten artık tatmin ettiği şey "merak duygusu" değil de, "mizah duygusu" olduğu için, bu platformda çok daha iyi olan yüzlerce site karşısında ezilip bir zavallıya dönüşür.
Bunu bile bile insanlar sitede böyle bir teneffüs ortamı oluşturmuşlarsa, bence daha itinalı davranalım ve bütün kes-yapıştırlarımızı
1. Önce biz okuyalım
2. Biçimsel olarak düzeltelim
3. Mutlaka dil veya eğitimle ilgili konulardan seçelim
4. Alıntıladığımız kaynağı altına yazalım.
Ruthless 13th October 2007, 14:33 Kes-Yapıştır'da bir de göze hitap etmiyor ! Insanın ilgisini çekecek bir yazı tipi ve renkle yazılırsa daha verimli olacağı kanaatindeyim . Ben şahsen 10 alıntının 8ini okumuyorum, okuyamıyorum(!) ..
Emilahh 13th October 2007, 15:33 aslında ilk üye olduğum zamanlar da (çok olmadı ama) konuların neredeyse hepsinin İngilizce olmasından yakınıyordum.Ama şimdi farkediyorum ki bizim için çok ama çok yararlıymış..
İtiraf ediyorum bende dille yakından uzaktan hiçbir ilgisi olmayan 2-3 konu açtım.Amacım da birşeyler öğretmek değil güldürmekti.(Buranın -eğitim- amaçlı olduğunu unuttum galiba):(...sonradan onları çevirip atmamın daha yararlı olacağını farkettim.:)
Bundan sonra da öyle yapacağım.Hepimiz öyle yapsak çok daha iyi olur galiba:smiley1:
dil dışı konu veriliyorsa en azından İngilizce olarak verilmesi çok daha uygun olur sanırım
PS:uyarımın öncelikli hedefi "benim" :smiley1:
Kazalanka 15th October 2007, 03:05 Bende birkac konu actim formdakileri bilgilendirme amacli baktim silinmis demekki herkesi kendim gibi gorerek en buyuk hatayi ben yapmisim.
MehmetMamger 15th October 2007, 13:04 Bende birkac konu actim formdakileri bilgilendirme amacli baktim silinmis demekki herkesi kendim gibi gorerek en buyuk hatayi ben yapmisim.
İşte sıkıntı da tam bu noktada başlıyor ya. Mesela ben semitik kültürle yakından ilgilenen biriyim, bu bağlamda tevratla da ilgilenen biriyim. Burayı her gün tevrat ve anlaşılması ile ilgili bulduğum yeni şeyleri eklemeye kalksam, halimiz nice olur?
Ee bendeki merakın da sınırı yok. Biyoloji, astronomi, evrim, din, politika, tarih derken tüm bu yazdıklarımdan dil kendisine nasıl bir yol bulabilecek?
Kazalanka 15th October 2007, 20:23 Teşekürler hocam keşke herkes sizin gibi açık sözlü olsa. İnsan o zaman nerde hata yaptığını daha iyi anlar.
franglais 15th October 2007, 22:56 Evet hocam katılıyorum. Tamam anlıyorum arkadaşlar ÖSS ye de hazırlanıyorlar ama burası çok güzel bir dil forumu fakat siteye girdiğimde üst threadlerde sürekli matematik,tarih vb.sorular görmek insanı soğutuyor. Oysa burası birazda(benim için fazlasıyla) dil aşıklarının yeri.
DaddyCool 15th October 2007, 23:08 bence DİLFORUM için 'serbest bölge' gibi bir bölüm, çerçeveden taşmış bi profil gibi.olmamalı.gerek yok.insanlar internet ortamında istediği her konuya dair yüzlerce site ,forum bulabilirler.
Funda_DELT 15th October 2007, 23:15 İşte sıkıntı da tam bu noktada başlıyor ya. Mesela ben semitik kültürle yakından ilgilenen biriyim, bu bağlamda tevratla da ilgilenen biriyim. Burayı her gün tevrat ve anlaşılması ile ilgili bulduğum yeni şeyleri eklemeye kalksam, halimiz nice olur?
Ee bendeki merakın da sınırı yok. Biyoloji, astronomi, evrim, din, politika, tarih derken tüm bu yazdıklarımdan dil kendisine nasıl bir yol bulabilecek?
bence burası ADI gibi olsun ... :s diğer konular için yüzlerce site var zaten ... dilforum dilforum olarak kalsın sadece ... bence yani ...:smiley2:
franglais 15th October 2007, 23:16 Evet bu sitenin özelliği kayboluyor.Yani burası yabancı dile çok büyük oranda katkısı var.Dediğiniz gibi binlerce site var onlarda biraz diğer derslerde yardımcı olurlarsa ki mutlaka olanları vardır.Arkadaşlar diğer soruları için buralara da yönelebilirler.
MehmetDEU 15th October 2007, 23:21 Bir mahallede onlarca dükkan vardır; kasabı, manavı, bakkalı, nalburu, züccaciyesi... Biz manavdık ve manav kalmak istedik. Ama bazı müşterilerimiz "Yahu siz et de satsanız, süt de satsanız da alışverişimizi bir tek yerden yapsak" dediler. Çok direttik, "Yahu biz sebzeden, meyveden anlarız. Et süt bizi bozar" dedik. Ama yine de "Olsun. Biz yine de hepsini sizden almak istiyoruz" dediler. Kerhen genişledik. Ama inşallah bu genişleme, mecazi anlamda da bir "genişliğe" sebep olmaz.
Funda_DELT 15th October 2007, 23:26 valla bence bi insan bi iş yapmalı ... bi iş yapmalı ama tam yapmalı ... öle bi ondan bu bundan yarım yamalak :s hmm hayırrr hayırr..çok saçma benceeee ...
Kazalanka 13th November 2007, 09:03 Bu konu çok alta kalmış bence yukarı çıkması gerek.
Can Oner 13th November 2007, 10:09 YDS açısından , ÖSS çok önemli . Ve Türkçe,Sosyal dersleri de en önemli dersler . Bu yüzden , bizim bu alanlarda soru sormamız bence yanlış değil .
franglais 13th November 2007, 16:19 bu soruları tabiki sorabilirsiniz ama burası bir dilforumu ve diğer alan sorularıyla forum özelliğini amacını kaybediyor.Yoksa elbette sizin ÖSS gibi bir derdiniz var ve çok iyi anlıyorum.Fakat burası maalesef tam yeri değil.
MehmetMamger 13th November 2007, 17:51 YDS açısından , ÖSS çok önemli . Ve Türkçe,Sosyal dersleri de en önemli dersler . Bu yüzden , bizim bu alanlarda soru sormamız bence yanlış değil .
Ama burası bir YDSCİ sitesi değil, YDSCİlerin de istifade ettiği bir site. :smiley3:
Can Oner 13th November 2007, 18:54 Ama burası bir YDSCİ sitesi değil, YDSCİlerin de istifade ettiği bir site. :smiley3:
Peki hocam öyle diyorsanız , öyle olur ... :smiley16:
|
|