Tam Sürüm Bilgini Göster : Cloze Test Çözme Teknikleri

Aksun
9th October 2007, 20:38
Çözdüğüm denemelerde close testlerde çok başarısız oluyorum. Bu soru tipindeki soruları çözmek için taktik önerilerine ihtiyacım var.

Yardımcı olursanız mutlu olacağım... :)

Metal
9th October 2007, 20:44
Benim bir tek son KPDS sınavında hepsi doğru çıkmıştı.Aklıma iyi gramer bilgisi ve çok okumaktan başka birşey gelmiyor.. gerçi bunlar bende ne kadar iyiyse ! birde bir cloze testi yanıtlamadan önce pragrafın bir kez okunması gerektiğini düşünüyorum.:)

mumual
11th October 2007, 10:29
kelime ezberlemek için en iyi yol nedir.

Hubub
11th October 2007, 10:56

isterseniz yeni bir konu açın ya da bu konu hakkında açılmış konulara bir göz gezdirin:smiley2:

MehmetMamger
11th October 2007, 11:06
CLOZE test bir araya gelmiş "kelime" ve "gramer" soruları demektir. Ben bu soruları kendi aralarında parçalayıp ortaya saldığımdainsanların daha çok nete ulaştığını gördüm. Demek ki "korku" etkeni cloze teste mantıklı yaklaşmayı engelliyor. Kişi kendi kendine şunu söylemeli:
1- Paragraf sadece işimi kolaylaştımak için Bak tenseler ne kadar da kolay.
2- Üsttekini bilememem bunu bilemeyeceğimanlamına gelmiyor. Sorular katiyyen "bir yanlış diğerine yol açmasın" mantığı gözetilerek yapılıyor.

Saadet Çadır
11th October 2007, 11:27
Örneğin KPDS de ilk 15 soruda problem çekmiyorsanız cloze test soruları bunların paragraf haline getirilmiş biçimi aslında, yani ön yargısız bir yaklaşımla halledilebilir. Çok bunaldığınızda cümleleri ayrı ayrı ve alt alta yazarak soruları çözmeye çalışınız, daha rahat olacaktır. :)

pL@NEt
11th October 2007, 11:51
ben 1 defa okuyup daha sonra hem okuyup şıkları elemeye başlıyorum ..:)

dream
11th October 2007, 11:52

çok soru çözmek ve soru çözerkende her bilmediğiniz kelimeyi üşenmeden sözlük bilgisayar elektronik sözlük her ne ise mutlaka bakmak ve tabiki tekrarlamak ben böyle yaptım ve kelime bilgime güveniyorum haklı çıkacağım uygulayın ve görün

Bu arada tüm forum ailesinin Ramazan bayramını kutlarım saygılar sevgiler:smiley1:

pL@NEt
11th October 2007, 12:00
çok soru çözmek ve soru çözerkende her bilmediğiniz kelimeyi üşenmeden sözlük bilgisayar elektronik sözlük her ne ise mutlaka bakmak ve tabiki tekrarlamak ben böyle yaptım ve kelime bilgime güveniyorum haklı çıkacağım uygulayın ve görün

Bu arada tüm forum ailesinin Ramazan bayramını kutlarım saygılar sevgiler:smiley1:

bu kırmızı bölüme kesinlikle karşıyım çok zararlı bir yöntem. Size tavsiyem paragrafta veya metinde keyword diyebileceğimiz veya sık sık geçen kelimenin anlamına bakmanız;):)

SaitHoca
11th October 2007, 12:22
Çözdüğüm denemelerde cloZe testlerde çok başarısız oluyorum. Bu soru tipindeki soruları çözmek için taktik önerilerine ihtiyacım var.

Yardımcı olursanız mutlu olacağım... :)

kelime ve gramer bilginiz arttığı nispette cloze test çözmek size kolay gelecektir. 5 ayrı boşluğu normal gramer sorusu gibi çözün bakın o zaman ne kadar kolay oluyor iş :)

graceful_cEeyda
11th October 2007, 13:19
bende ılk baslarda zorlanıyodum hatta en korktugum bolumdu ama artık yapabılıyorum.once tum paragrafı boslukları goz ardı ederek okumalısın cunku basta hepsı kelıme sorularında uyabılır ama paragrafın gıdısatına gore değişir ve yanlıs cıkabılır cevabın bır kere okudugunda sonra soprulara dondugunde cok rahat bırsekılde cevaplayabılırsın

Lebis
11th October 2007, 14:20
Bu tavsiyelere ve bilgilere benim de ihtiyacım vardı.Teşekkürler...

EsraNur
11th October 2007, 15:16
Benim de en çok zorlandığım bölümlerden biri.Verilen tavsiyeleri uygulamaya çalışcam.Teşekkürler.

AnGel
11th October 2007, 15:59
Benim bilmediğim bir kelime çıktımı moralim bozulur o soruyu çözemezdim.Ama şimdi ufacık ipuçlarından yakalamaya çalışıyorum.İlk önce boşlukları dikkate almadan okuyorum zaten kafamda birşeyler canlanıyor neler gelebileceği ile ilgili.Her yerleştirmeden sonra tekrar okuyorum.Paragraflarda bile bu kadar oyalanmıyorum :(

mumual
30th April 2008, 11:38
Teşekkür ederim. Size katılıyorum......

dilekgokce
30th April 2008, 17:30
eskiden cloze test diye bir bölüm yoktu kpds de.çıktığından beri ,herkeste cloze teste karşı bir çok zor ve karmaşık olduğuna dair bir önyargı var,ama cloze testler cevabı içinde barındıran testlerdir bence.çözmeden önce genel bir fikir edinmek amacıyla bir kere okunmalı,sonra cümleleri kendi içinde değerlendirerek hangi fiilin nerde kullanıldığına ve ondan sonra gelen prep.lara dikkat etmek gerekiyor.zaman uyumları ve arada kullanılan conjuctionlarda çok önemli.cümlenin anlamına göre çıkarılabilecek conjuction soruları da çıkabilir.