Emilahh
8th October 2007, 20:18
Over the past year,while some species have been pushed further towards extinction, ...... have come back from the brink.
A) other
B) the other
C) another
D) others
E) any other
bunları ayırt etmenin bir yolu var mı :confused:
YDS(grammar Pack)
HakanAlp2
8th October 2007, 20:21
Over the past year,while some species have been pushed further towards extinction, others(other species) have come back from the brink.
A) other
B) the other
C) another
D) others
E) any other
aslında çok kolay bir soru bilyorum ama hala karıştırıyorum bunları...ayırt etmenin bir yolu var mı :confused:
YDS(grammar Pack)
cevap d olmalı..
Emilahh
8th October 2007, 20:22
Kolay dedin soruya cevap vermeye çekiniyorum. Ya yanlış olursa moralim bozulur. Sen en iyi o kolay kelimesini sil de rahat rahat cevaplayayım... :)
şimdi alabilir miyim cevabı :)
Aksun
8th October 2007, 20:24
Cevap D şıkkı bence... Çoğul olduğu için öyle düşündüm... :)
Emilahh
8th October 2007, 20:26
Cevap D şıkkı bence... Çoğul olduğu için öyle düşündüm... :)
peki ama "the others" daha uygun olmaz mıydı_?:confused:
bana bunların farkını söyleyebilir misiniz_? aralarında anlam farkı mı var yoksa kendinden sonra gelen kelimenin türüne göre mi değişiyor _?:)
Saadet Çadır
8th October 2007, 20:40
Over the past year,while some species have been pushed further towards extinction, ...... have come back from the brink.
A) other
B) the other
C) another
D) others
E) any other
bunları ayırt etmenin bir yolu var mı :confused:
YDS(grammar Pack)
THE OTHER + tekil veya çoğul isim , (ya da zamir olarak THE OTHER veya THE OTHERS )cümle içerisinde daha önceden tanımlanmış, sözü geçmiş şeylerden biri / diğeri ya da bir grubun içerisinden diğerleri (THE artikelinin görevlerinden birinin önceden sözü edilmiş isimlerle kullanılmak olduğunu hatırlayınız)
Very few of MY STUDENTS prefer studying regularly, but THE OTHERS / THE OTHER STUDENTS prefer to study regularly.
A: I see TWO BOOKS in your hand , can I borrow ONE of them to read?
b:Here you are.
A:I have read this one before. Can I have THE OTHER BOOK / THE OTHER?
Bunların THE sız olanlarını da tanımlanmamış isimler için aynı mantıkla kullanırsınız, sizin örneğinizde olduğu gibi. ancak TEKİL İSİMLER için/ tekil isimlerle ANOTHER kullanırsınız.
Kütüphaneye gittiniz ve okumak için kitap almak istiyorsunuz, görevli size binlerce kitaptan birini gösterdi, siz de onu okuduğunuzu söylediniz ve herhangi BAŞKA BİR TANE alabilirmiyim derken Can I have ANOTHER BOOK / ANOTHER ? dersiniz.
Tabiki birkaç ayrıntısı daha var, şimdilik sorunuzu yanıtlamış olayım :)
Tercan Değerli
8th October 2007, 20:41
Another: Tekil isimler için zamir ve sıfat olarak kullanılır ve belirtisiz isimler için kullanılır
I bought another pencil today.
The other: Tekil isimler için zamir ve sıfat olarak kullanılır ve bir grup içinde belli olan şeler için
We have two mobile phone;do you want the blue one
-no I want the other
Three girls called you. One is şerife,another is Beyza and the other is Rukiye
Other: çoğul isimler için sadece sıfat olarak ve belirtisiz nesneler için kullanılır
other people in the city
Others: Çoğul isimler için sadece zamir olarak ve belirtisiz nesneler için kullanılır.
I don't care about others
The other: çoğul isimler için ve belirli nesneler için kullanılır
we are a-10-person-group;three of us has got sick so the other seven people will come
The others: Çoğul isimler için sadece zamir olarak kullanılır ve belirtili nesneler için
İstisnalar:
para,zaman vs gibi miktar bildiren ifadelerle 'ANOTHER' kullanılabilir ve bu isimler çoğul olabilir
my mom gave me five dollars but I need another ten dollars ( bir on dolara daha)
each other ve one another,birbirinize,birbirimize anlamına gelir aralarındaki fark sadece genel ve özel kullanımdır. Each other's money gibi bir yapı mümkündür.
any other,no other,some other,many other tekil ve çoğul isimlerle kullanılabilir kullanıldığı yere ve içeriğe göre değişir bu durum.
8th October 2007, 20:42
Sanırım eş zamanlı yazdık ;)
Tercan Değerli
8th October 2007, 20:43
Sorunun doğru cevabı da others olsa gerek
:)
Tercan Değerli
8th October 2007, 20:44
Sanırım eş zamanlı yazdık ;)
:)
Sanırım öyle oldu;) önceden bu konu hakkında yazmıstım onu aradım buldum
Emilahh
8th October 2007, 20:45
hocamm çok çok sağolun...Anladım galiba sonunda...şimdi bir de üstüne test çözerim.mis gibi olur:p:p