Tam Sürüm Bilgini Göster : Sıcak Sıcak TOEFL Soruları - 3

Can Oner
5th October 2007, 20:33
They say that ............ Turkish language is particularly difficult for ............. Europeans.

a) the / -
b) the / the
c) - / -
d) - / the
e) a / -

Ardıç Yayınları

samurayNURİ
5th October 2007, 20:35
cevap A ..............

Aksun
5th October 2007, 20:41
Bence C...

Blue
5th October 2007, 20:45
bence de C galiba sanırsam:D

DivingDeep
5th October 2007, 21:00
C bence.zaten bir türkçe dili var the'ya gerek olmaz dedim.bu konularda çok beterim ben ya:(

hotstepper
6th October 2007, 02:07
d olamazmı acaba?

AnGel
6th October 2007, 02:20
bence D olur. the europeans = european people

the Turkish dersek Türkler demiş oluruz ''Türk dili'' derken saçma geldi

Miss
6th October 2007, 05:41
C bence.zaten bir türkçe dili var the'ya gerek olmaz dedim.bu konularda çok beterim ben ya:(

bende aynı bu konularda hatta hiç yokum desem yeridir ama bu soruda bana ya A yada C gibi geldi ama the europeans olmaz gibi geldi o zaman sondaki 's' olmamalı ama kesin bir yanıt işaretlemem gerekirse A sıkkı derdim

meister
6th October 2007, 09:41
neden "D" şıkkı olmasın ki ? :smiley4:

fallofcoins
6th October 2007, 13:08
bence d şıkkı daha uygun

Beraat
6th October 2007, 13:16
ben de D diyenlere katılıyorum...:)

breeze_sp
6th October 2007, 14:14
bencede D gibi gibisi fazla gibi

DivingDeep
6th October 2007, 14:30
cevap nedir acaba? bir de neden D oluyor ya bi açıklama lütfen:(

breeze_sp
6th October 2007, 14:31
bence D olur. the europeans = european people

the Turkish dersek Türkler demiş oluruz ''Türk dili'' derken saçma geldi

arkadaş cevabını çok güzel açıklamış zannımcaaa

KemalKasap
6th October 2007, 14:54
They say that ............ Turkish language is particularly difficult for ............. Europeans.

a) the / -

language / Turkish language / the Turkish language (not German language etc.)

Avrupalılar için zor olan Türk dili. Yani diğer diller değil dilimiz vurgulanıyor...

apple / red apple / the red apple örneği gibi düşündüm...

i_aygun
9th October 2007, 23:25
Bence A ...........

lilysie
26th October 2007, 01:37
Herkes farklı bir cewap wermiş bnde 'b ' diyeyim:) The article 'ı dillerde kullanılmaz the turkish (türkçe)diyemeyiz mesela ancak the turkish language(türk dili) diye kullnabiliriz.Oradaki the europeans =all european (people)anlamındadır yani o ırkın tamamına refer eder;)

AnGel
26th October 2007, 19:13
Herkes farklı bir cewap wermiş bnde 'b ' diyeyim:) The article 'ı dillerde kullanılmaz the turkish (türkçe)diyemeyiz mesela ancak the turkish language(türk dili) diye kullnabiliriz.Oradaki the europeans =all european (people)anlamındadır yani o ırkın tamamına refer eder;)

The Turkish diyebiliriz ama bunun anlamı Türkçe değil Türkler olur.

lilysie
27th October 2007, 00:00
The Turkish diyebiliriz ama bunun anlamı Türkçe değil Türkler olur.

Ben de zaten the 'the turkish' 'Türkçe' için kullanılmaz dedim dillerden bahsederken 'the ' article ının kullanılmadıgından bahsediyorum.The turkish dersen haliyle the english the chinese gibi ırka refer eder anlam.

AnGel
27th October 2007, 00:22
Ben de zaten the 'the turkish' 'Türkçe' için kullanılmaz dedim dillerden bahsederken 'the ' article ının kullanılmadıgından bahsediyorum.The turkish dersen haliyle the english the chinese gibi ırka refer eder anlam.

Kusura bakmayın o zaman yanlış anlamışım ama birinci kısımda the olmasının sebebi ne o halde? Ben D dedim ve birinci kısımda the nın gereksiz olduğunu düşünüyorum.Dediğiniz gibi dillerden bahsederken the article ı kullanmaya gerek yok.

lilysie
27th October 2007, 00:31
Dillerde 'the' article ı kullanılmaz dedigin gibi:

english(ingilizce),turkish (türkçe) ancak;

the turkish language (türk dili), the english language(ingiliz dili) dediginde 'the' article ını kullanırsın.

the turkish literature

MehmetMamger
27th October 2007, 00:45
Sıcak sıcak mı? Yahu bunlar buz tutmuş: TOEFL'da gramer mi kaldı?

Can Oner
27th October 2007, 13:39
Sıcak sıcak mı? Yahu bunlar buz tutmuş: TOEFL'da gramer mi kaldı?

Bilmiyorum valla hocam, bu çözdüğüm sorular 1986 yılında basılmış bir kitaptan :) :)

AnGel
27th October 2007, 17:10
Can şu cevabı versende rahatlasak yahu :)

Can Oner
27th October 2007, 22:30

a) the / -

Avrupalılar için zor olan Türk dili. Yani diğer diller değil dilimiz vurgulanıyor...

KemalKasap çok güzel açıklamış burda ;)

AnGel
27th October 2007, 22:31
ikinci kısımda the olması gerekmiyormu yahu :confused:

Can Oner
27th October 2007, 22:33
Hayır çünkü s eki var sonda . The European olsa olurdu . The zaten çoğul anlam katıyor.

Exorcise
27th October 2007, 22:34
The rubber tree is one of the plants that Europeans took from the Americans.

Europeans istisna oluyor bu durumda:)

ama simdi google a baktım the Europeans kullanımı da var hocalarımız acıklayabilirler mi

Bello
27th October 2007, 22:42
NO ARTICLE=FRENCH,ENGLISH
ARTICLE=THE....LANGUAGES
the English languages...
Ilk taraf kesınlıkle the olması gerekır..Ikıncı kısımdan emın degılım ama Europeans dedıgıne gore bellı degıl Europeans kım oldugu..Sonucta the Belirli(specific) nesnelerin önünde kullanılır...Europeans'da kim ??? hangisi..İkinci kısımda belirsizlik war...İLK TARAF "THE"IKINCI KISIM - OLMASI GEREKIR...
Arkadslar the Europeans demişlerde googlede felan baktıgın zaman Europeans demıs ama o metındede ulkelerın adı gecıyor...Burda yok Europeans hangisi??almanlar mı ıngılızler mı??ıspanyollar mı kimmm??? İkinci kısım da belirsizlik war....

Cesur Amcam Böyla Yazmış Building Skills For Proficiency....

Hekim
27th October 2007, 22:44
bencede D ........................

speedocom
27th October 2007, 22:54
Cevap bana gore de D gibi geliyor.

Bello
27th October 2007, 23:14
Sıktı ama yaa cevap neyse verin artık biz burda bulmaca doldurmuyoruzki ama !!!!!

Can Oner
27th October 2007, 23:21
Sıktı ama yaa cevap neyse verin artık biz burda bulmaca doldurmuyoruzki ama !!!!!

Arkadaşım iyi misiniz ? Kaç kere ifade etmem gerekiyor cevabı .

Can Oner
27th October 2007, 23:22

a) the / -

.............

vera-sartre
27th October 2007, 23:28
Bence de cevap D. Angel sana aynen katılıyorum, benim yazacagımı yazmıssın ;)

Can Oner
27th October 2007, 23:29
Cevap A şıkkı .

AnGel
29th October 2007, 00:00
Ya bir konuya ikinci kez bakınca olay çıkmış oluyor bu ne :confused: Ben D diye iddia etmiyorumki... sadece sebebini öğrenmek istemiştim.Can teşekkürler cevap için

Can Oner
29th October 2007, 00:05
Ya bir konuya ikinci kez bakınca olay çıkmış oluyor bu ne :confused: Ben D diye iddia etmiyorumki... sadece sebebini öğrenmek istemiştim.Can teşekkürler cevap için

Sana bir şey demedim Melike :) Olay yok ortada hem :)

regards
29th October 2007, 00:20
Sorunun ilk ve son sayfasini okuyunca gurulktu cikmis forumda. lllloooooooollllllllllllll :smiley1:

AnGel
30th October 2007, 20:12
ben bello arkadaşımızın tepkisine kızdım sanırım :)

Can Oner
30th October 2007, 20:20
ben bello arkadaşımızın tepkisine kızdım sanırım :)

bende :D :D:smiley12:

Metal
15th November 2007, 16:18

Bu mesajınız Dil Forum formatı ile bağdaşmayacak seviyede, istesem silebilirim veya düzeltebilirim... ama bu düzeltmeyi sizin yapmanız çok daha önemli... Lütfen bizi farklı kılan değerlere özen gösteriniz.

bahaddin6161
11th September 2008, 22:45
bu sorunun cevabı d. Çünkü Turkish language eğer sadece turkish olarak yazılsaydı başına the glirdi ama turkish language olarak yazıldığı için the konulmaz.Diğer boşlukta ise tüm Europeans'ı karşıladığı için the kesinlikle konulmalı. Sevgi ve saygılarımlar Bahaddin Bilici, ELT teacher.