Tam Sürüm Bilgini Göster : Learning Persian

incix
5th October 2007, 12:33
1. sınıf fars dili ve edebiyatında okuyorum. tavsiye edebileceğiniz farsça yazı ve imla ile ilgili kitaplar varmı ? harflerin birleştiğinde nasıl yazıldıgını, okunuşunu detaylı bir biçimde işleyen bir kitap arıyorum. anlatım dili ingilizce de olabilir.

Saposcat
5th October 2007, 13:01
1. sınıf fars dili ve edebiyatında okuyorum. tavsiye edebileceğiniz farsça yazı ve imla ile ilgili kitaplar varmı ? harflerin birleştiğinde nasıl yazıldıgını, okunuşunu detaylı bir biçimde işleyen bir kitap arıyorum. anlatım dili ingilizce de olabilir.

Sadece yazı ve imla ile ilgili değil, ama ben W.M. Thackston’ın An Introduction to Persianından öğreniyorum (anlatım dili İngilizce). Kitabın başında yazı ve imla ilgili 20 sayfa falan var, iyi de anlatıyor. Farsça dilbilimini de çok iyi anlatıyor, okuma metinleri de var. Gayet iyi bir kitap Farsça öğrenmek için.

SaitHoca
5th October 2007, 13:17
Sadece yazı ve imla ile ilgili değil, ama ben W.M. Thackston’ın An Introduction to Persianından öğreniyorum (anlatım dili İngilizce). Kitabın başında yazı ve imla ilgili 20 sayfa falan var, iyi de anlatıyor. Farsça dilbilimini de çok iyi anlatıyor, okuma metinleri de var. Gayet iyi bir kitap Farsça öğrenmek için.

Where can I get a copy of that book, please? I am so interested in Persian but someohow haven't been able to learn it so far.

Saposcat
5th October 2007, 13:25
Where can I get a copy of that book, please? I am so interested in Persian but someohow haven't been able to learn it so far.

Well, mine is a photocopied and bound version of the one at Bilkent University’s library, but the book can be ordered from Amazon.com. I don’t know if it can be found much at bookshops in Turkey (or ordered therefrom), but it seems a bit unlikely perhaps.

incix
5th October 2007, 13:30
DESCRIPTION
An Introduction to Persian is intended to serve as an introduction on the elementary level to the modern Persian language. Each lesson is provided with specific exercises and drills for the major grammatical and syntactical points introduced therein. Vocabulary are included at the end of each lesson are intended for active acquisition.
Specialized supplementary vocabulary lists are also scattered throughout the book. In part two of the grammar, the outstanding differences between modern and classical usage are given. In part three the distinguishing features of ordinary colloquial Persian are given.
A set of nine audio cassettes which helps in learning pronunciation is available for the book. The voice on the cassettes is that of former Iran radio announcer Parviz Bahador.

on the elementary level anlatım dili ingilizcenin seviyesindenmi bahsediyor? Türkiye de bulunması güç diyorsunuz zaten :smiley9:

Saposcat
5th October 2007, 13:35
on the elementary level anlatım dili ingilizcenin seviyesindenmi bahsediyor? Türkiye de bulunması güç diyorsunuz zaten :smiley9:

Kitabın İngilizce’si çok “advanced”tır. O “elementary” kelimesi “elementary” Farsça’dan bahsediyor (ama aslında “elementary” hiç değil, bayağı bir şeyler öğretiyor).

Ama maalesef haklısınız, Türkiye’de bulunması zordur galiba (emin değilim ama, sadece öyle gibi geliyor bana). Ama aramaya çok değer, çok tavsiye ederim ...

MehmetMamger
5th October 2007, 13:42
Kitapçılarda FARSÇA gramere ilişin çeşitli kitaplar var, konu hakkında bilgi sahibi olan varsa aslında sağlam bir değerlendirme çok faydalı olabilir.

Aslında sağlam Farsça bilen iki arkadaşım var, ulaşıp bir yardım almaya çalışayım bakalım.

incix
5th October 2007, 13:51
[QUOTE=Saposcat;183599]Kitabın İngilizce’si çok “advanced”tır. O “elementary” kelimesi “elementary” Farsça’dan bahsediyor (ama aslında “elementary” hiç değil, bayağı bir şeyler öğretiyor).
QUOTE]

peki farsça elementary düzeyi başlangıç için biraz ağır gelmezmi ?

Saposcat
5th October 2007, 14:06
peki farsça elementary düzeyi başlangıç için biraz ağır gelmezmi?

Nasıl? Soruyu anlayamadım, kusuruma bakmayın ...

incix
5th October 2007, 14:13
tavsiye ettiğiniz kitabın farsça yazılı bölümleri elementary seviyesinde dediniz, yanlış anlamadıysam.. ben başlangıç için 3. seviyenin ağır gelebileceğini düşündüm. ingilizcenin advanced olması önemli değil.

Saposcat
5th October 2007, 14:29
tavsiye ettiğiniz kitabın farsça yazılı bölümleri elementary seviyesinde dediniz, yanlış anlamadıysam.. ben başlangıç için 3. seviyenin ağır gelebileceğini düşündüm. ingilizcenin advanced olması önemli değil.

Teşekkür ederim, şimdi anladım (galiba).

Kitap biraz ağır gelebilir belki çünkü resmen dilbilimi kitap. Fakat küçük "test"ler "quiz"ler filan da var pratik yapmak için. En azından iyi bir referans kitap olabilir, ama gene de, if you set your own pace (bunun Türkçesini bilmiyorum, pardon), Thackston'ın kitabından Farsça çok güzel öğrenebilir bence.

MehmetMamger
5th October 2007, 16:29
Arkadaşımın birine ulaştım (Murat Altınyollar'a). Konuşma bağlamlı çok güzel bir eser olduğunu söylüyor, taa olayın abecesinden başlayan. Persian Language Teaching Yadollah Samave. Aynı eser Türkçeye de AZFA olarak çevrilmiş. Piyasada bulmak mümkün diyor. 4 kitap ve pek çok kasetten oluşuyormuş. Arapça CANTAŞ serisini bilen varsa, buna benzer bir kitapmış sanırım.

Ayrıca yapı bakımından Mursel Öztürk'ün “Farsça Dilbilgisi" (zamanında TDK basmış) ve Nazif adlı bir hocanın "Farsça Dilbilgisi" kitaplarından bahsetti.

PS: Yukarıdaki Saposcat'in bahsettiği kitap için de "onun basımını bulamayabilirler, kütüphaneden fotokopi çektirmeliler. Başlangıç düzeyindeki ihtiyaca cevap vermeyebilir" dedi.

arnawut
5th October 2007, 18:46
Mehmet Kanar'ın bu konuda etkili kitapları olduğunu düşünüyorum. zaten ülkemizde en iyi farsça konuşan yazan insan seçildi geçen yıl bu sene İÜnden ayrılmış sanırım. onun kitaplarına bi bak derim

dilsiz
6th October 2007, 13:34
Sayın, @incix; Eğer İstanbuldaysanız Cağaloğlundaki İran Konsolosluğuna, Ankaradaysanız da İran Büyük Elçiliğine uğrayıp bu konuda bilgi almanız yararlı olur diye düşünüyorum.

MehmetMamger
6th October 2007, 16:38
Sayın, @incix; Eğer İstanbuldaysanız Cağaloğlundaki İran Konsolosluğuna, Ankaradaysanız da İran Büyük Elçiliğine uğrayıp bu konuda bilgi almanız yararlı olur diye düşünüyorum.
Bu bana da tavsiye edilen şey.

incix
21st March 2008, 12:56
[QUOTE=MehmetMamger;183684]Arkadaşımın birine ulaştım (Murat Altınyollar'a). Konuşma bağlamlı çok güzel bir eser olduğunu söylüyor, taa olayın abecesinden başlayan. Persian Language Teaching Yadollah Samave. Aynı eser Türkçeye de AZFA olarak çevrilmiş. Piyasada bulmak mümkün diyor. 4 kitap ve pek çok kasetten oluşuyormuş. Arapça CANTAŞ serisini bilen varsa, buna benzer bir kitapmış sanırım.
QUOTE]

bu kitabı internetten indirme olasılığım varmıdır ?

yada bu kitaplardan elinde olan var ise burada paylaşabilir mi ?

Kazalanka
21st March 2008, 13:28
Farsça bir eser ama türkçesi yok, söylediğinizi bulmaya çalışacağım.

http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?p=263509#post263509

incix
22nd March 2008, 10:07
bu kitap seti türkçe olarak da basılmış. Farsça öğretim seti / (Semere, Yedullah) olarak birim yayınlarından çıkmış. sanırım türçeye de Kenan Çamurcu çevirmiş.ama sadece bir kitapçıda bulabildim, o da oldukça pahalı idi.

birde TBMM nin kütüphanesinde var :)

http://212.174.156.11/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?bib=229862

ibrahimethem
5th July 2008, 20:08
farsça her türlü doküman, site için tavsiyelerinizi bekliyorum

halitt
27th July 2008, 19:44
farsça her türlü doküman, site için tavsiyelerinizi bekliyorum

FARSÇA KAYNAK ESERLER

FARSÇA SÖZLÜKLER

Farsça-Türkçe Sözlük, İbrahim Olgun, Cemşit Drahşan, Murat Kitap ve Yayınevi

Farsça-Türkçe Sözlük, Mehmet Kanar, Deniz Kitabevi

Farsça-Türkçe Büyük Sözlük, Mehmet Kanar, Birim Yayınları

Türkçe-Farsça Sözlük, Kadir Güldiken, Alfa Yayınları

Farsça-İngilizce Sözlük, Persian-English Dictionary, F.Steingass, Çağrı Yayınları

FARSÇA GRAMER KİTAPLARI

Farsça Cümle Bilgisi, Nimet Yıldırım, Fenomen Yayıncılık

Farsça Dilbilgisi, Nimet Yıldırım, Fenomen Yayıncılık

Farsça Dilbilgisi, Mürsel Öztürk, Murat Kitap ve Yayınevi

Farsça Grameri Sarf ve Nahiv, Nazif Şahinoğlu

Farsça Grameri, Ahmet Ateş

Farsça Cümle Bilgisi, Hüsetin Ünal, Fenomen Yayınları

Farsça Fiiller, Kipler ve Zamanlar, Ahmet Altıntaş, Ekev Yayınları

Farsça Grameri, Elmalılı Hamdi Yazır, Kitabevi Yayınları

FARSÇA DİL EĞİTİM KİTAPLARI

Farsça Öğretim Seti, Amuziş-i Zebani Farisi, Yedullah Semere, Birim Yayınları

Beray-ı Nev Amuzan, Dr. Hicabi Kırlangıç

Farsça Dil Eğitimi, Eurotalk

DİĞER

Farsça Modern Metinler, Mehmet Kanar, Mustafa Çiçekler, Ali Güzelyüz, Çantay Kitabevi

Farsça Konuşma Kılavuzu, Mehmet Kanar, Mustafa Çiçekler, Ali Güzelyüz, Fono

Pratik Farsça Konuşma Kılavuzu, Kadir Güldiken, Alfa Yayınları

Farsça Tarihi Metinler, Tahsin Yazıcı, Nazif Hoca

alıntıdır --> http://farisii.wordpress.com/farsca-kaynak-eserler/

Alcapon
8th August 2008, 09:53
FARSÇA KAYNAK ESERLER

FARSÇA SÖZLÜKLER

Farsça-Türkçe Sözlük, İbrahim Olgun, Cemşit Drahşan, Murat Kitap ve Yayınevi

Farsça-Türkçe Sözlük, Mehmet Kanar, Deniz Kitabevi

Farsça-Türkçe Büyük Sözlük, Mehmet Kanar, Birim Yayınları

Türkçe-Farsça Sözlük, Kadir Güldiken, Alfa Yayınları

Farsça-İngilizce Sözlük, Persian-English Dictionary, F.Steingass, Çağrı Yayınları

FARSÇA GRAMER KİTAPLARI

Farsça Cümle Bilgisi, Nimet Yıldırım, Fenomen Yayıncılık

Farsça Dilbilgisi, Nimet Yıldırım, Fenomen Yayıncılık

Farsça Dilbilgisi, Mürsel Öztürk, Murat Kitap ve Yayınevi

Farsça Grameri Sarf ve Nahiv, Nazif Şahinoğlu

Farsça Grameri, Ahmet Ateş

Farsça Cümle Bilgisi, Hüsetin Ünal, Fenomen Yayınları

Farsça Fiiller, Kipler ve Zamanlar, Ahmet Altıntaş, Ekev Yayınları

Farsça Grameri, Elmalılı Hamdi Yazır, Kitabevi Yayınları

FARSÇA DİL EĞİTİM KİTAPLARI

Farsça Öğretim Seti, Amuziş-i Zebani Farisi, Yedullah Semere, Birim Yayınları

Beray-ı Nev Amuzan, Dr. Hicabi Kırlangıç

Farsça Dil Eğitimi, Eurotalk

DİĞER

Farsça Modern Metinler, Mehmet Kanar, Mustafa Çiçekler, Ali Güzelyüz, Çantay Kitabevi

Farsça Konuşma Kılavuzu, Mehmet Kanar, Mustafa Çiçekler, Ali Güzelyüz, Fono

Pratik Farsça Konuşma Kılavuzu, Kadir Güldiken, Alfa Yayınları

Farsça Tarihi Metinler, Tahsin Yazıcı, Nazif Hoca

alıntıdır --> http://farisii.wordpress.com/farsca-kaynak-eserler/

farsçayı türkçe anlatan piyasadaki en güzel kitap Nimet Yıldırım'ın kitabıdır arkadaşlar. tavsiye ederim.( Fenomen Yayıncılık )