Tam Sürüm Bilgini Göster : YDS'den bir soru
hulya_85 2nd October 2007, 18:23 In Saudi Arabia oil was discovered in 1936, and commercial production began during World War II. Its wealth allowed the country to provide free health care and education while not collecting any taxes from its people. ----. However, falling demand and rising production in the 1980s reduced its oil income enormously. So in 2000, Saudi Arabia, along with other oilproducing countries, reduced production to raise oil prices.
A) Saudi Arabia occupies most of the Arabian Peninsula
B) Saudi Arabia has one-third of all known oil reserves in the world
C) Saudi Arabia contains the world’s largest continuous sand desert
D) In World War II, Saudi Arabia was neutral
E) Moreover, Saudi Arabia plays an important role in Middle Eastern
2003 yds sorularından biri.Cevap:B olarak verilmiş ama parça past tan bahsetmiyor mu B'de "has "diyo ben anlamadım bunu
Aksun 2nd October 2007, 18:27 Zaman uyumu ile ilgili çok fazla bir yorum yapamayacağım ama anlam olarak uyan birtek B şıkkı var... :)
Exorcise 2nd October 2007, 18:33 bu paragraph tamamlama mı anlamadım en alttaki paragraf neye baglı karısık olmus biraz
hulya_85 2nd October 2007, 18:35 evet ilk satırın en sonundaki yer boş yani However dan bir önceki cümle
Aksun 2nd October 2007, 18:35 Ben müdahale etmiştim @Exorcise. Şimdi düzelttim... Kusura bakma... :)
TSümeyye 2nd October 2007, 21:34 anlama takılma. paragrafın tümü "past tense" ile yazılmış. hemen şıklara bak. "past tense" ile oluşturulmuş tek cümle: D seçeneği.
bunun ardından anlama bak:
Suudi Arabistan vatandaşlardan vergi almadığı halde ücretsiz sağlık ve eğitim hizmetlerine sahipmiş. however' lı cümle 1980 lerde yüksek üretim ve düşük talep üzerine, petrolden elde edilen gelir azalmış. bu iki cümle arasına "D" şıkkını koy:"2. Dünya savaşı'nda Suudi Arabistan tarafsız kalmış;yani savaşa girmemiş"
bunun sonucunda ekonomisine ve petrolden elde edilen gelire bir darbe gelmemesi beklenirken,However 'lı cümle noktayı koyuyor:
Suudi Arabistan vatandaşlardan vergi almadığı halde ücretsiz sağlık ve eğitim hizmetlerine sahipti.2. Dünya savaşı'nda Suudi Arabistan tarafsız kaldı.Bununla birlikte1980 lerde yüksek üretim ve düşük talep üzerine, petrolden elde edilen gelir azaldı
NOT: zaman kazanmak istiyorsan ilk önce tense'lere bakarak şıkları elemeni öneririm! :)
Aksun 2nd October 2007, 21:37 Katılmıyorum sümeyye ben hala genel gerçek olarak B şıkkını düşünüyorum. Bir öğretmenimizden yardım alalım... :)
TSümeyye 2nd October 2007, 21:40 Katılmıyorum sümeyye ben hala genel gerçek olarak B şıkkını düşünüyorum. Bir öğretmenimizden yardım alalım... :)
çok iyi olur :)
aynı zamanda neye dayandırdığını çok merak ettim
Exorcise 2nd October 2007, 21:41 bende b sıkkında hem fikirim
However, falling demand and rising production in the 1980s reduced its oil income enormously.
üretim fazla fakat talepler azmıs dimi üretimin fazla olması ne demek o yerde demekki bu üretimi karsılayan sey cok fazlaki bu oran büyük
d sıkkı neutral tarafsız demek bir kere bir ülkenin tarafsızlıgı varsa isin içinde genelde baska ülkelerinde girmesi gerek ama burda petrol rezervlerinden bahsediyor
TSümeyye 2nd October 2007, 21:43 bende b sıkkında hem fikirim
However, falling demand and rising production in the 1980s reduced its oil income enormously.
üretim fazla fakat talepler azmıs dimi üretimin fazla olması ne demek o yerde demekki bu üretimi karsılayan sey cok fazlaki bu oran büyük
d sıkkı neutral tarafsız demek bir kere bir ülkenin tarafsızlıgı varsa isin içinde genelde baska ülkelerinde girmesi gerek ama burda petrol rezervlerinden bahsediyor
anlama ve zaman uyumuna da bakmak lazım ama... bir çeviri örnneği yapar mısınız? iddialı konuşmuyorum ... sadece gerçeği merak ediyor, düşüncelerinizi önemsiyorum:)
Exorcise 2nd October 2007, 21:48 zaman olarak bi tek d uyar ama d sıkkıyla bir baglam yok tarafsız olması diyor tarafsızlıgı vermesi için bi de dünya savasından bahsediyor istersen yine bir oku cümleyi savas ya da baska ülke var mı burda sadece arabistandaki petrolun faydasından söz ediyor ve dolukça büyük miktarda bulundugunu fakat son zamanlarda petrol taleplerinde düşüs oldugu
ya benden bukadar :) baska nasıl anlatayım bi düşeneyim hocalarımızda bi baksa
Aksun 2nd October 2007, 21:51 B) Saudi Arabia has one-third of all known oil reserves in the world cümlesi bugüne de uzanan genel bir gerçektir. Metnin tümünde petrol rezervelri ile ilgili anlatımlarda bulunuyor. O nedenle D alakasız gibi geldi bana...
Çok da iddialı olmamayım ancak cevap D çıkarsa doğrusu şaşırırım biraz... :)
TSümeyye 2nd October 2007, 21:55 B) Saudi Arabia has one-third of all known oil reserves in the world cümlesi bugüne de uzanan genel bir gerçektir. Metnin tümünde petrol rezervelri ile ilgili anlatımlarda bulunuyor. O nedenle D alakasız gibi geldi bana...
Çok da iddialı olmamayım ancak cevap D çıkarsa doğrusu şaşırırım biraz... :)
genel gerçeklerle ve bugünle uğraşmamamız lazım. (paragrafı düşünün) tarafsız olarak kast edilen, savaşa bulaşmamış;dolayısıyla savaştan zarar görmesi beklenemez. madem bugüne uzanmasını bekliyorsunuz,Irak'ı düşünelim. içinde bulunduğu ortam ve petrol kaynaklarını düşünün... bir de neutral olsaydı ne olurdu?..
ayrıca öğretmenden yardım nasıl alınır bilmiyorum... yeniyim de :)
en kısa sürede öğrensem iyi olur... ders çalışmam lazım
help,help
Aksun 2nd October 2007, 21:57 it s me öğretmenim yardıma ihtiyacımız var... :)
Exorcise 2nd October 2007, 21:58 kesinlikle zaman uyumu var diye ona anlatma en uzak sorulardır :) anlama bak hemen bende ilk ogrendiğimde zaman uyumu yok diyip atlıyordum
TSümeyye 2nd October 2007, 22:04 bu arada hulya_85 çok iyi oldu bu soru... sağol ! :)
yardımmmm, acil cevap lazımmmm ne zaman öğreniriz?
hulya_85 2nd October 2007, 22:19 arkadaşlar YDS cevaplarında zaten cevap :B olarak verilmiş yani cevap biliniyor fakat ben sadece alakayı anlayamadım
|