Tam Sürüm Bilgini Göster : Pazartesi Sendromu
Spartakus 30th September 2007, 22:10 Pazartesi sendromundan muzdarip olanlar var mıdır? Bu sorunla nasıl başa çıkılır. Görüşleriniz nelerdir? Eskiden yoktu ama bu yıl bir Pazartesi Sendromu başladı..Ayaklarım geri gidiyor, hafta sonunu bırakmak istemiyorum, sıkı sıkıya sarılıyorum ama ellerimden kayıyor, öneri tavsiye?
Exorcise 30th September 2007, 22:12 benim okul bitti bir yıl daha evdeyim sınavlara hazırlanıyorum dershanede ozamanları tatil zaten en rahat olduğum günlerden biri diyebilirim eskiden olsa pazar sendromu olurdu bende bütün haftanın yorgunluğu çökerdi üstüme
DivingDeep 30th September 2007, 22:14 yok ya okul olsa bile yoktu bu sendrom.severim hatta hafta başını.yeni bir sayfa aslında:)
franglais 30th September 2007, 22:14 Hocam pazartesinin ders programında en hafif gün olmasını isteyin bence.
BBurak 30th September 2007, 22:15 lisedeyken oldukça etkiliyordu beni bu sendrom lakin şimdi hiç mi hiç yok...
Spartakus 30th September 2007, 22:16 Hocam pazartesinin ders programında en hafif gün olmasını isteyin bence.
Bu doğru olabilir Kerimhan. Zira o gün doluyum. Salıda öyle..tüh..ne bahtsız, ne talihsizim.:cry:
Artcı 30th September 2007, 22:23 Pazartesi sendromundan muzdarip olanlar var mıdır? Bu sorunla nasıl başa çıkılır. Görüşleriniz nelerdir? Eskiden yoktu ama bu yıl bir Pazartesi Sendromu başladı..Ayalklarım geri gidiyor, hafta sonunu bırakmak işstemiyorum, sıkı sıkıya sarılıyorum ama ellerimden kayıyor, öneri tavsiye?
Hocam Pazartesi sendromuna çok fazla dahil olmadım henüz ama biyerde okumuştum, yataktan kalkıp işe varma anına kadarki yaptığınız rotin alışkanlıklarınız bir süre sonra bu gibi sorunlara neden olabiliyormuş. Uzmanlar bi gibi durumları yaşamamak yada bu gibi durumlardan kurtulmak için o an'a (yataktan kalkıp işe varıncaya kadar olan) renk katmanın durumu değiştirebileceğinin söylüyorlar. Yani kahvaltı sırasında müzik dinlemek, herzamankinden farklı renk bir kravat takmak, ayakkabılarını temizlemek, hafta başı cep tel. müziğini değiştirmek, yolda yürürken kullanmadığın diğer kaldırımı kullanmak yada başka bir yol güzergahından gitmek gibi şimdi aklıma fazla gelmiyor ama bu gibi küçük ayrıntılar bazen işe yarıyormuş ki aslında hafta başı sendromu, hafta boyunca sürecek olan yapılan rotin işlerin beynimizdeki olumsuz etkisiymiş ki bu şekilde yapılacak küçük değişikler durumu renkli hale getirebilirmiş. Tam anlatamadım ama kabaca böyleymiş.
Blue 30th September 2007, 22:24 yapmayın hocam.öğrenciler haftanın her günü dolu...
şimdi böyle pazartesi sendromu var. öğrenciyken yok muydu? bence daha yaz rehavetinden kurtulamamışda olabilirsiniz. ondanda kaynaklanıyor olabilir.
İzmir sıcaksa eğer...
bende iki senedir evdeyim okul yıllarımda olurdu kim erkenden kalcak okula gidicek diye. şimdide erkenden kalkıyorum... hemde hiç üşenmeden..
:)
AnGel 30th September 2007, 22:34 Ya belki tuhaf gelicek ama bende çarşamba sendromu var :D çarşamba günü yorulmuş oluyorum (o gün genelde en ağır dersler olur) ve daha haftanın bitmesine çok olduğu için bir sıkıntı çöküyo üstüme.Gerçi bu sene derslerimiz daha hafif üstümdeki tek sıkıntı öss :)
fairytale 30th September 2007, 22:39 hele bide sabah 6 da kalkacaksan
daha kötü bu sendrom :cry:
bi de 1 saat yol alacaksan :cry:
fairytale 30th September 2007, 22:40 walla bende de aynı
cuma dısında hergün bi sendrom sözkonusu :)
bilemedim bu iş nasıl hallolacak yahu
bi bilen varsa yardım etsin eylesin
Lavinia 30th September 2007, 22:45 Bana bazen oluyor bu send-rom. Hani ödev yapmayınca herkeste olandan. :D Ne diye yaşarsın bu sendromu, rüyana bile girer bazen, otur ödevini yap, sendromunu çekmektense daha iyi. :D
Bize genelde ödev yapmayınca ya da ertesi güne gerekli olan materyalleri hazırlamayınca ya da hafta içinde yetiştirilmesi gerekenler için zaman kalmayınca oluyor bu. Siz çalışkan da duruyosunuz, niye oldu anlamadım.:sh1a:
Eğer gün yoğunsa @kerimhan'ın dediğinden, değişebilirsiniz. Haftasonunu feda etmek istemiyosanız, Cuma akşamını belki gecesini feda edin, bütün işleri halledin. Bütün diğer günler de sendromsuz yaşayın. Bu seferde cuma sendromu mu oldu ne...:confused: Başka çözüm gelmedi aklıma ya da sendromlar farklı. :stretch:
Can Oner 30th September 2007, 22:49 Benim yok sendromum falan , rahatım :)
fairytale 30th September 2007, 22:53 bende yapılması gerekn bi ödevdi bi işti öyle bişeyde yok ama
insanın canı gitmek istemio ondan heralde
:sh1a:
Impatient112 30th September 2007, 22:54 Bu doğru olabilir Kerimhan. Zira o gün doluyum. Salıda öyle..tüh..ne bahtsız, ne talihsizim.:cry:
Benim Cuma sendromum var. O gün geldi mi günleri saatleri birbirine karıştırıyorum. :Mad_anim: Bu arada bana öyle bir ders programı yapmışlarki sanki mayın tarlası oyunu oynamış o sırada müdür.:corkysm44: Gerçi eski programdan iyi. İlk programa göre Cuma günü öğleden sonra ilk iki ve son iki saat doluydum. Son iki saat bir sınıfa Tanıtım Yönlendirme dersim varken aynı saatlerde başka iki sınıfa birer saatlik İngilizce dersim vardı.:D. Geçen sene ise Cuma günü tek bir saatim doluydu ve o da öğleden sonra dördüncü saatti.:icon_tape: Şimdiki programa göre sadece Pazartesi 6 saat dersim var diğer günler 4 ya da 5 ama yine de erken çıkamıyorum.
MehmetDEU 30th September 2007, 22:54 Ben de sendromum olsun isterdim ama benimkisi mecburi bir tiksinti:). Zira Pazartesi ve Çarşamba günleri sabah 8'den gece 11:30'a kadar doluyum. Geri kalan günlerde de aşağı yukarı öyle; hani 11 değildir de 10'dur. Yine de halimize şükür. Benden beteri de vardır herhalde.
Kili Hocam, keşke merhemim olsaydı da size de verebilseydim.
fairytale 30th September 2007, 22:57 sizinde durumda pek feciymiş hocam
halime şükrediym bari
kolay gelsin ne diiim
franglais 30th September 2007, 23:05 Hocam gerçekten ya akşam saat ona kadar ders anlatmak.insanda boğaz falan kalmaz.kolay gelsin.
dilekdemir89 30th September 2007, 23:06 Bende her türlü sendrom var tek pazartesi olsa iyi :D Toplulukta konuşma sendromu, üniversite sendromu vs vs. Ama pazartesiye has bir sendrom değil her gün geliyo benimkisi
Henry-Waldo 30th September 2007, 23:21 Pazartesi sendromundan muzdarip olanlar var mıdır? Bu sorunla nasıl başa çıkılır. Görüşleriniz nelerdir? Eskiden yoktu ama bu yıl bir Pazartesi Sendromu başladı..Ayaklarım geri gidiyor, hafta sonunu bırakmak istemiyorum, sıkı sıkıya sarılıyorum ama ellerimden kayıyor, öneri tavsiye?
Bu linkte gösterilen video gibi
HERE (http://www.iizlesene.net/izle/hayvanlar/pazartesi_sendromu/12475.html)
:)
yeşil 1st October 2007, 00:55 bende pazartesi sendromu var çünkü pazartesi günü en nefret ettiğim dersle haftaya başlıyorum.stersi akşamdan sarıyor:cry:
irphan 1st October 2007, 07:49 olmaz mı yaa...kalktım şimdi okula gitcem...okulda osman hoca yine kapıda :S oglum ustunu duzelt..saclarının hali ne? yarın bi daha gorursem almam...kravatını cek yukarıya...offff....ne guzel uyumak wardı....yaaa haftanın ilk dersi felsefe olur mu ??? :'(
Saadet Çadır 1st October 2007, 08:20 Ne mutlu size ki , size Pazartesi sendromunu yaşatacak kadar dinlendiğiniz, hoşça vakit geçirdiğiniz bir hafta sonu tatiliniz var.:cry:
MehmetMamger 1st October 2007, 08:46 Pazartesi sendromundan muzdarip olanlar var mıdır? Bu sorunla nasıl başa çıkılır. Görüşleriniz nelerdir? Eskiden yoktu ama bu yıl bir Pazartesi Sendromu başladı..Ayaklarım geri gidiyor, hafta sonunu bırakmak istemiyorum, sıkı sıkıya sarılıyorum ama ellerimden kayıyor, öneri tavsiye?
Benim naçizane bir kaç önerim var:
1. Vardiya çalışacaksın, ilk iş günün veya hafta sonu tatillerin asla olmayacak. Bencileyin. :)
2. Hafta başını Salı yapmak da uygun olabilir. O zaman pazartesi sendromu diye bir şey kalmaz. (Salı sendromu mu, o da ne? Var mı literatürde? :D)
3. Mesai ortamında bir gönül ilişkisi her zaman fayda sağlar. Ama o zaman da hafta sonu sendromu ortaya çıkabilecektir.
4. Pazartesi günü "hafta sonuna 5 gün kaldı" demek duble sendrom demektir. Artık saymayı bırakmalı. Nitelim pazar günü "yarın bitiyor mu tatil" demek sendromu başlatmış olan şeydir.
5. Ev yaşantısını işkenceye dönüştürmek her zaman sendromu yok edebilen bir durumdur. Artık iş yeri cennet, ev ise bir huzursuzluk merkezidir.
6. Her pazar akşamı yapay da olsa eş veya çocuklarla kavga etmek ertesi sabah "oh be, nedir bunların elinden çektiğim" deyip hoplaya zıplaya işe gitmeniz anlamına gelecektir.
7. En sevdiğiniz çikolataları sadece işyerinde bir yerlerde bulundurmak da işe yarayabilir bir çözüm.
Aklıma başka şeyler de geliyor ama bugün pazartesi. :Mad_anim: Aman Allahım, yeni bir grup cümle tamamlamaları işlemem gerekiyor. Ha bir de KPDSde çıkmış CLOZE TESTlerin tamamı. :cry: Ulen avrat! Sen benim çok cepli dağcı ketenimi ve badi tişörtümü neden ütülemiyon. Arıza çıkarma sabah sabah.
Befida 1st October 2007, 09:37 15 dk sonra otobüs var ama ben netin başındayım, gitmek istemiyorum ama gitmem lazım...Pazartesi sendromu bu olsa gerek...:(
Spartakus 1st October 2007, 18:46 3.Mesai ortamında bir gönül ilişkisi her zaman fayda sağlar. Ama o zaman da hafta sonu sendromu ortaya çıkabilecektir.
Of all the solutions above I like this one best. But what if there ain't no one worthy of it?
cigdemcan 1st October 2007, 18:53 yok ya okul olsa bile yoktu bu sendrom.severim hatta hafta başını.yeni bir sayfa aslında:)
aynı şeklde düşünüyorum, hatta haftasonları çok da sıkıcı gelr bana, haftaiçi hayat var bana göre :)
|