Exorcise
29th September 2007, 20:55
(1) Penguins wash up on Brazilian beaches each winter after floating on Antartic ice which then melts. (2) Many of the birds, which are flightless, are taken to local zoos. (3) Many of the wide variety of creatures seen in foreign zoos actually come from Brazil. (4) However, this year, the air force and navy have been called in. (5) They are going to return more than a hundred of them to Antartica.
a)1
b)2
c)3
d)4
e)5
els
Can Oner
29th September 2007, 21:19
Cevap 3 olacak çünkü , burda söz edilen antartikada buzulların erimesiyle brezilya sahillerine göç eden penguenler.3 alakasız olmuş.
Umut Hızar
29th September 2007, 21:32
(1) Penguins wash up on Brazilian beaches each winter after floating on Antartic ice which then melts. (2) Many of the birds, which are flightless, are taken to local zoos. (3) Many of the wide variety of creatures seen in foreign zoos actually come from Brazil. (4) However, this year, the air force and navy have been called in. (5) They are going to return more than a hundred of them to Antartica.
a)1
b)2
c)3
d)4
e)5
els
Passage is not related to the creatures in foreign zoos.
DivingDeep
29th September 2007, 21:40
D olmalı bence.hava kuvvetleri toplanılacakmış ne alakası var kuşlarla ve açıklamasıyla dedim
Can Oner
29th September 2007, 21:43
Cevap 100'de 100 C şıkkıdır .
(3) Many of the wide variety of creatures seen in foreign zoos actually come from Brazil.
DivingDeep
29th September 2007, 21:51
Cevap 100'de 100 C şıkkıdır .
(3) Many of the wide variety of creatures seen in foreign zoos actually come from Brazil.
niye?neden
Can Oner
29th September 2007, 22:00
Konuyu ilk incelediğimde o kadar dikkat etmemişim ama şimdi farkettim . 4 dedin ya sen 4'te hava kuvvetleri ve deniz kuvvetlerinin çağrıldığından bahsediyor . 4. cümle 5 ile bağlantılşı onu atamayız . 5'te diyorki onlar penguenleri antartikaya geri götürecek(kısalttım) yani hava ve deniz kuvvetleri geri götürecek penguenleri. 1 ile 2'de de diyor ki penguenler Brezilya sahillerine göç eder antartakida buzul erimesi sonucu vb. Uçamayan kuşlar(yani penguenler)
local zoo'lara alınır.(3ü atlarsak devamı çok güzel oturur) Ama bu sene locak zoo'ya almak yerine deniz ve hava kuvvetleri çağrıldı onları antartikaya geri götürmek için ;)
3'te ise alakasız bir cümle var. Yabancı hayvanat bahçelerinde görülen hayvanların çoğu aslında Brezilya'dan gelmektedir.
Umarım aydınlatabilirim.
DivingDeep
29th September 2007, 22:10
Konuyu ilk incelediğimde o kadar dikkat etmemişim ama şimdi farkettim . 4 dedin ya sen 4'te hava kuvvetleri ve deniz kuvvetlerinin çağrıldığından bahsediyor . 4. cümle 5 ile bağlantılşı onu atamayız . 5'te diyorki onlar penguenleri antartikaya geri götürecek(kısalttım) yani hava ve deniz kuvvetleri geri götürecek penguenleri. 1 ile 2'de de diyor ki penguenler Brezilya sahillerine göç eder antartakida buzul erimesi sonucu vb. Uçamayan kuşlar(yani penguenler)
local zoo'lara alınır.(3ü atlarsak devamı çok güzel oturur) Ama bu sene locak zoo'ya almak yerine deniz ve hava kuvvetleri çağrıldı onları antartikaya geri götürmek için ;)
3'te ise alakasız bir cümle var. Yabancı hayvanat bahçelerinde görülen hayvanların çoğu aslında Brezilya'dan gelmektedir.
Umarım aydınlatabilirim.
brazilyada penguenlerin bir çoğu yani uçamaynalar yerel hayvanat bahçesinde,bir çoğu da yabancı hayvanat bahçesinde kalıyormuş ikisi de Brazilya da bu zoo'ların.ve sonra ilk cümleyi bağlamak için de sonradan bu penguenler geri antartikaya dönüyo diyor.
peki hava kuvvetleri niye çağrılır ki bu durumda?
bi ayrıntıyı mı kaçırıyorum bence D şıkkı açıkça:(
Can Oner
29th September 2007, 22:12
Diyorum ya hava ve deniz kuvvetleri çağrılmış be sene local zoolara almak yerine antartikaya penguenleri geri götürecekler.
DivingDeep
29th September 2007, 22:15
Diyorum ya hava ve deniz kuvvetleri çağrılmış be sene local zoolara almak yerine antartikaya penguenleri geri götürecekler.
o zaman son cümlede they ile başlaması air force'mu refer ediyor.4'teki cümleyle bağlantılı mı son cümle?
Can Oner
29th September 2007, 22:19
Tabiki bağlantılı onu anlatıyorum bende.
They are going to return more than a hundred of them to Antartica
They = Hava ve deniz kuvvetleri
more than a hundred of them = Penguenlerin 100'den fazlası
Exorcise
29th September 2007, 22:34
cevap c sıkkı arkadaslar