Tam Sürüm Bilgini Göster : ELS Çeviri sorusu

DivingDeep
19th September 2007, 13:52
Soru-)Yıllardır devam eden araştırmalara rağmen bilim adamları henüz insan beynini tümüyle keşfetmiş değillerdir.

A) Despite years of research, scientists have not yet fully explored the human brain.
B) The human brain hasn't been entirely explored yet although scientists have been doing research for years.
C) In order to discover all the functions of the human brain, scientists have been doing research for years.
D) In spite of the research that has been carried out over the years, the human brain still contains some unexplored areas.
E) For years, scientists have been carrying out research on the human brain, yet they still haven't discovered all its functions.

kaynak=ELS inside and out

cevabım B şıkkıydı doğru şıkla arasındaki fark neydi ki yanlış oldu anlamadım:smilies6:
teşekkkürler:)

Metal
19th September 2007, 13:55
A tam karşılığını veriyor.B de bilim adamlarının yaptıkları açıklamalara rağmen diyor.Soruda Yıllardır devam eden araştırmalara rağmen....

mervebakkal
19th September 2007, 13:55
b de passive ya o yüzden olmaz bence

mervebakkal
19th September 2007, 13:56
b de passive ya o yüzden olmaz bence

keşfedilemedi/keşfedilmedi diye çeviririz b şıkkında ;)

Saadet Çadır
19th September 2007, 13:56
Soru-)Yıllardır devam eden araştırmalara rağmen bilim adamları henüz insan beynini tümüyle keşfetmiş değillerdir.

B) The human brain hasn't been entirely explored yet although scientists have been doing research for years.

cevabım B şıkkıydı doğru şıkla arasındaki fark neydi ki yanlış oldu anlamadım:smilies6:
teşekkkürler:)

B- Bilim adamları yıllardır araştırma yapıyor olmalarına rağmen, insan beyni henüz tümüyle keşfedilememiştir.
:)

Exorcise
19th September 2007, 13:57
b sıkkında sen passive yapı yapmıssın orda bilimadamlarının henüz kesfedemediğini söylemen isteniyor senden ben a sıkkı diyorum emin olmayaraktan

DivingDeep
19th September 2007, 13:58
evet şimdi anladım ama biraz geç oldu tabi:(:(
teşekkürler..

A doğru şık

archer
19th September 2007, 13:59

Bilim adamları yıllardır araştırma yapmalarına rağmen,insan beyni tamamıyla keşfedilememiştir.

A) Despite years of research, scientists have not yet fully explored the human brain.

Yılların araştırmalarına rağmen,bilim adamları insan beynini tamamıyla keşfedememiştir ;)

archer
19th September 2007, 14:00
epey geç kalmışım cevap vermekte :eek::o:(

DivingDeep
19th September 2007, 14:01
epey geç kalmışım cevap vermekte :eek::o:(
olur mu öyle herkesin açıklaması farklı yarın olsa bile cevap verelim arkadaşlar.tabi isterseniz:)

archer
19th September 2007, 14:44
olur mu öyle herkesin açıklaması farklı yarın olsa bile cevap verelim arkadaşlar.tabi isterseniz:)

evt farklı :rolleyes::)seve seve cevap vermeye çalırım :boldred:;)