Tam Sürüm Bilgini Göster : UDS Saglık; İlgisiz Cümle 1

Henry-Waldo
17th September 2007, 23:47
(I) Antibiotics are drugs that disable or kill infectious microorganisms. (II) However, for nearly every antibiotic that has been developed, a resistant strain of bacterium has appeared within a few decades. (III) Penicillin, for example, was originally isolated from a mold and has been widely prescribed since the 1940s. (IV) A revolution in human health rapidly followed its introduction, rendering many previously fatal diseases easily curable (such as strep throat and surgical infections). (V) During the 1950s, some doctors even predicted the end of human infectious diseases altogether.

A) I B) II C) III D) IV E) V

Kaynak: ÖSYM

:)

BBurak
17th September 2007, 23:58
IV diyorum....insan hastalıklarından bazılarının tedavi edilebileceğinden III ile V arasındaki bütünlüğü bozuyor gibi..,paragrafın bütünü antibiyotiklerin mikroorganizma üzerindeki etkilerinden bahsediyor...

franglais
18th September 2007, 00:00
ben b diyorum.antibiyotiklerin farklı özelliklerinden bahsetmiş.

Henry-Waldo
18th September 2007, 00:21
IV diyorum....insan hastalıklarından bazılarının tedavi edilebileceğinden III ile V arasındaki bütünlüğü bozuyor gibi..,paragrafın bütünü antibiyotiklerin mikroorganizma üzerindeki etkilerinden bahsediyor...

Bunu seçerken paragraf içindeki referanslarını gösterebilir misin?

BBurak
18th September 2007, 00:27
Bunu seçerken paragraf içindeki referanslarını gösterebilir misin?

Hocam yanlış yaptım galiba :(

Henry-Waldo
18th September 2007, 01:21
(I) Antibiotics are drugs that disable or kill infectious microorganisms. (II) However, for nearly every antibiotic that has been developed, a resistant strain of bacterium has appeared within a few decades. (III) Penicillin, for example, was originally isolated from a mold and has been widely prescribed since the 1940s. (IV) A revolution in human health rapidly followed its introduction, rendering many previously fatal diseases easily curable (such as strep throat and surgical infections). (V) During the 1950s, some doctors even predicted the end of human infectious diseases altogether.

Exorcise
18th September 2007, 01:27
ben b diyorum.antibiyotiklerin farklı özelliklerinden bahsetmiş.

arkadasım biraz daha acarmısın bunu ben hala anlamadım bu soruyu

pL@NEt
30th September 2007, 12:15

Kaynak: ÖSYM

okudum cevabım BB oldu fakat eeeeeeeee şıkkına takıldım kaldım neden ee olmaz beni kim ikna eder?

E şıkkında antibiyotik veya pencilinden bahsetmiyor. Konu bulaşıcı hastalıkları sonu:confused::)
Thanks in advance.:)

MehmetMamger
30th September 2007, 13:12
Metin antibiyotiklerin zararlı mikorganizmaları (ki biz Türkçede ilginç bir şekilde bunların alayına mikrop demişiz) işlevsiz veya cansız yapmasıyla ilgili. B seçeneği ise antibiyotiklerin olumsuz bir özelliğine değinmiş ve bunu yaparken diğer cümlelerden destek bulamamış. 5. cümleyi elemeye kalksak 3. cümledeki "örneğin" ifadesini 2. cümleyle bağdaştıramamış olarak kalacağız.

5. cümle bir üstteki "curable" ile bağlantılı. İnsanlar artık "ölümcül" denen hastalıkların "iyileştirilebilir" olduğunu görmüşler ve hatta ileri gidip "yahu yakında tüm hastalıkları yok ederiz biz bu antibiyotiklerle" bile demişler.