Tam Sürüm Bilgini Göster : paragraph completion

Exorcise
17th September 2007, 17:54
UFOs are usually assumed to come from outer space, from civilizations more advanced than our own. ................. . They come here, according to various theories, to investigate our planet and to spy out the land for invasion.

a)NASA has made progress in getting to know more about Mars
b)Explaining why they are sometimes seen by several people at once is hard
c)Is it possible that they are simply hallucinations
d)They are crewed by space-beings, who either look like us or are able to adopt a human disguise
e)Unfortunately, none of the people who claim to have been on board bring back any souvenirs

yds yayıncılık

franglais
17th September 2007, 17:59
b yi daha uyumlu buldum.

Exorcise
17th September 2007, 18:07
baska yorum yok galiba biraz bekleyelim

g_hun
17th September 2007, 18:17
Cevap D Bence

Exorcise
17th September 2007, 18:19
arkadasım sadece cevap d diyip gecmeyelim forumda acıklaması yapılmadan cevap d diyenlerin msjları silinecek forumda alınan karar bu tabi yenisin bunu ögrenmiş oldun simdi bidahakine dikkat edersin:)

Saadet Çadır
17th September 2007, 18:48
UFOs are usually assumed to come from outer space, from civilizations more advanced than our own. ................. . They come here, according to various theories, to investigate our planet and to spy out the land for invasion.

a)NASA has made progress in getting to know more about Mars
b)Explaining why they are sometimes seen by several people at once is hard
c)Is it possible that they are simply hallucinations
d)They are crewed by space-beings, who either look like us or are able to adopt a human disguise
e)Unfortunately, none of the people who claim to have been on board bring back any souvenirs

yds yayıncılık

B ile D rasında kalınabilir ve sanırım siz de aynı sıkıntıyı yaşadınız

Paragrafların ilk cümlesi (Topic Sentence) çok önemlidir çünkü çoğunlukla bize neyin/ kimin vs hangi açıdan ele alınacağını söylerler. Sizin paragrafınızda konu UFO lar ve hangi açıdan ele alınmışlar? :))

Exorcise
17th September 2007, 18:53
evet hocam ilk basta d yaptım ordaki crew le ne demek istedigini anlayamadıgımdan b sıkkı dedim

Fatih Hoca
17th September 2007, 19:34
Verilen şıklar arasında ehven-i şer diyebileceğim tek şık D . Belki de paragraf örgüsünde bir eksiklik hissettiğim içindir. Ne bileyim doğal bir akış yok hiç bir şıkta.

Saadet Çadır
17th September 2007, 20:16
evet hocam ilk basta d yaptım ordaki crew le ne demek istedigini anlayamadıgımdan b sıkkı dedim

UFO lar kendilerini gören insanlar açısından değil dünyaya gelişleri açısından ele alınmışlar bu arada Fatih Hoca ya katılıyorum, kötülerin iyisi bir şık olmuş:))

Exorcise
17th September 2007, 21:13
hocam ben are assumed u görünce insanların yorumlarını düşündüm according to various theories bi de bu cümleden bu teorileri insanların ürettiği teorilerden oldugunu göz önüne alarak yaptım d sıkkın tercümesini yapar mısınız bir de

Saadet Çadır
17th September 2007, 21:34

d)They (UFOs)are crewed by space-beings, who either look like us or are able to adopt a human disguise

yds yayıncılık

crew = mürettebat tır burada da fiil olarak kullanılmış ;)

Ufolar ya bizlere benzeyen ya da bizlerin kılığına girebilen uzaylı yaratıklar tarafından yönetilirler . (Ufo ların mürettebatları ya bize benzeyen ya da insan kılığına girebilen uzaylı yaratıklardan oluşur) :))

Exorcise
17th September 2007, 21:36
humanbeings insanoglu oluyordu space -beings i uzaylılar gibi düşünmemiştim:)teşekkürler hocam