Tam Sürüm Bilgini Göster : If Manhattan had population of Alaska_please explain

dante000
15th September 2007, 18:54
(I often see this advertisement when I watch National Geographic.)

"If Manhattan had population density of Alaska, only 25 persons would live."

I don't understand.Population rate of Alaska is just %25?

Metal
15th September 2007, 18:57
Eğer Manhattan Alaska'nın nüfus yoğunluğuna sahip olsaydı, yalnızca 25 kişi yaşayabilirdi.

dante000
15th September 2007, 19:01
Kategoride kimse İngilizce konu açmadığı için bende açmadım:).

"Eğer Manhattan Alaska'nın nüfus yoğunluğuna sahip olsaydı, sadece 25 kişi yaşıyor olurdu."

O zaman buna göre Alaska'nın nüfus yoğunluğunu nasıl bulabiliriz?

Metal
15th September 2007, 19:02
Eğer Manhattan Alaska'nın nüfus yoğunluğuna sahip olsaydı, yalnızca 25 kişi yaşayabilirdi.

Bence söylenmek istenen, nüfus yoğunluğu, nüfusun yüzölçümüne olan oranı olduğu için Manhattının çok kalabalık ve yüzölçümünün bir o kadar küçük olduğudur.Eğer nüfusu sabitleyip yüzölçümünü yerine Alaska'nın yüzölçümünü koyarsanız 25 kişi düşer demek istiyor.

Henry-Waldo
15th September 2007, 21:01
(I often see this advertisement when I watch National Geographic.)

"If Manhattan had population density of Alaska, only 25 persons would live."

I don't understand.Population rate of Alaska is just %25?

Bu tür cümleler ya da ifadeleri bağlamı ve alıntılandığı metin içinde verilmesi daha sağlıklı karşılılar alınması açısından önemli:

Alaska population is approximately 655,435.

Manhattan Island population is approximately 1,537,195

The size of the State of Alaska is approximately 571,951 sq mi. (1,4 81,353 sq km)

The size of the Island of Manhattan is approximately 29.9 sq mi (79.5 sq km) 21.5 km (13 miles) long and 3.7 km (2.3 miles) wide.

If the population density of Manhattan was the same as the population density of The State of Alaska, only 25 people would live in Manhattan.

:)

dante000
15th September 2007, 21:31
Ama ben reklamda söyleneni çevirdim:).

Henry-Waldo
15th September 2007, 21:35
Ama ben reklamda söyleneni çevirdim:).

Üzerinize alınmayınız lütfe; size özel birşey demiyorum zaten; hani genel olarak öyle verilmeli babında söylüyorum.

:)

Ekin
15th September 2007, 21:36
Nüfus yoğunluğuyla, nüfus sayısını karıştırmamaya dikkat edin. Nüfus yoğunluğu, birim alanda yaşayan birey sayısı demek. Manhattan'la Alaska arasında devasa bir fark ama, Manhattan'da çok daha fazla insan yaşıyor. Alaska'daki yoğunluk burada olsaydı, sadece 25 kişi yaşıyor olurdu diyor NGC. :)