Tam Sürüm Bilgini Göster : Erasmus programı
Purgation 15th September 2007, 13:09 Bazı üniversiteler erasmus programı ile bir takım öğrencilerini yurt dışındaki öğrencilerle değişen sürelerle değiş-tokuş ediyor.. Bu program için ilk yıllarda başvurmak mantıklı mı? Bunun için tamamen cebimize güvenmemiz mi gerek? Bu konuyu açmanızı isterim..
JUSTFREE 15th September 2007, 13:14 evet bn de cok merak ediyorum önceliklene bu erasmus? benim okulumdada var böyle biseyler amam ne oldugunu bilmiyorum bilenler yardımc olursa sevinirim
Befida 15th September 2007, 13:16 İlk yıl bildiğim kadarıyla başvuramıyorsun..Çünkü not ortalamanın bilinmesi gerekiyor...Oraya gitmek için yapılan işlemler biraz fazla tutuyormuş ama gittikten sonra devlet sana her ay belli miktar para gönderiyor..
İlk yıllarda değil de burda tam bir temel oluşturduktan sonra gitmek orda da kendini geliştirmek daha doğru olur gibi..
Ayrıca Erasmus programında bu yıl bazı değişiklikler varmış ama ne gibi değşiklik onu tam bilmiyorum..
Ekin 15th September 2007, 14:42 ERASMUS çerçevesinde Avrupa üniversiteleri birbirlerine öğrenci de gönderebiliyor artık staj için. Bu sene başladı bu, Ulusal Ajans en geniş hibeyi Ankara Üniversitesi'ne vermiş. Ayrıntılı bilgiyi Google'dan bulabiliriz sanırım. :)
Bu arada ödemeleri bir devlet değil, AB yapıyor. AB'ye giden para da Türkiye dahil tüm Avrupa ülkelerinden geliyor.
Hubub 15th September 2007, 16:37 Bazı üniversiteler erasmus programı ile bir takım öğrencilerini yurt dışındaki öğrencilerle değişen sürelerle değiş-tokuş ediyor.. Bu program için ilk yıllarda başvurmak mantıklı mı? Bunun için tamamen cebimize güvenmemiz mi gerek? Bu konuyu açmanızı isterim..
erasmus ve diğer konulara www.selcuk.edu.tr adresinden sol alt köşe de erasmus yazan yerden ulaşabilirsiniz.
e_pack534 15th September 2007, 19:34 arkadaşlar; belirlenmiş süre içinde erasmus başvurunuzu yapmanız gerekiyor.bu gideceğiniz dönemden en az bir dönem önce olmalı.bu dönemde evrakları tamamlıyorsunuz bu yüzden gideceğiniz dönemden daha önce karar vermeniz gerek.lisans öğrencilerinin not ortalaması en az 2.0 lisans üstü 3.0 olmalı.yine başvurunuzu takip eden tarihte bir yabancı dil sınavı yapılıyor.%45 bu sınav %45 not ortalaması %10 mülakat formülüyle 100 üstünden notunuz belirleniyor.bu notlara göre sıralama yapılıyor.tüm bunlar için para vermek gerekmiyor,tabiki ileri aşamalarda posta ücreti,belge ücreti gibi ufak şeyler çıkıyor.
mihricany 21st September 2007, 17:54 Erasmusa zaten 1.yarıyıl başvuru yapamıyorsun.Eğer gideceğin döneme karar verdiysen o dönemden bir dönem önce başvurunu yapıyorsun. Mesela arkadaşım 5 ve 6. dönemlerde ersamusta olacak 4. dönem başvurusunu yaptı. Okul geneli İngilizce sınavı yapılıyor ve bir de mülakata alınıyorsun. Mülakat+sınav+gno harmanlanıp senin ersamus puanın ortaya çıkıyor. Sonra yazışmaların filan başlıyo. Dönem sonunda gideceğin okulda alacağın derslerin denkliği filan belli oluyor. Bazen derslerin denkliği olmadığı için geldiğin zaman alttan ders almak zorunda kalıyorsun. Ayrıca erasmus programı için sana 4.500 euro burs veriliyor. Sen gittiğin okulda çok az bi miktar yemek ve kulüp parası filan veriyorsun. Mesela bizim okul kalacağın yeri de ayarlıyor ve orası da %99 okulun kendi yurdu oluyor. Erasmus programında yaptığın ortalama kendi okulndaki ortalamaya katılmıyor. ayrıca okul gitmeden bi kaç ay önce gideceğin ülkenin dilini öğrenmen için ücretsiz kurs düzenliyor. Hocaların büyük bir kısmının tavsiyesi erasmusa 2. sınıftayken katılmak yani bunun için de 2. dönem başvurman gerekiyor.
arnawut 21st September 2007, 18:26 mihrican süper bişeymiş o zaman bu erasmus:D
mihricany 21st September 2007, 18:43 mihrican süper bişeymiş o zaman bu erasmus:D
Walla kültürde süper bişi. Paralılar başvurmuyo zaten çünkü onların para ödemesi lazım ektradan ama burslular için bulunmaz bi fırsat. İngilizce sınavnda birinciler bizim bölümden oluyor zaten. Bir de başvuran direkt gidiyor. Bizim bölümün Almanya ve Yunanistan ile anlaşması var bildiğim kadarıyla
gochman 21st September 2007, 18:56 Ben yeni dil sınıfı şeçtim ama ilerde ben de karşılaşabilirim bi konuyla.O yüzden iyi olmuş senin bu soruyu sorduğun cevapları bende okuyorum.alkis
axkoritsimou 23rd September 2007, 00:03 mihricancım senin üniversiten kültür ünv.mi?ist ünv.de 1.sınıfta ve 8. dönemde yani son sınıfın bahar yarıyılında gidemiyorsun.okul sana aylık 440 euro veriyor.bu para genelde toplu bir şekilde veriliyor yani her ay şeklinde değil.İngilizce,almanca,fransızca,ispanyolca,italyanca dillerinden birinde yazılı sınava giriyorsun.sonra sözlü mülakat ve agno.psikolojiden bir arkadaşım bochuma bu yolla 1 hafta önce gitti.yurda 200 euro veriyormuş ve bayağı harcama yaptıklarını biliyorum.konsolosluk,vize o bu derken 2000 euro buldu,her ay da en az 500 euro gerekiyor geçinmek için dedi arkadaşım.sözlü mülakatta dil üzerine sorular sorulmamış neden gitmek istiyorsun tarzında konuşmaya dayalı olmuş.galiba biraz karışık anlattım fakat arkadaşım biraz pişman gibi.çünkü o almancadan girdi sınava,bayağı unuttuğu halde yine de geçti.fakat orda ağırlıklı olarak ingilizce öğretiliyormuş yani almanca ders dili ve 2.bir yabancı dil bilmelisin.türkçeyi yabancı dil olarak kabul etmiyorlar.bildiklerim bunlar.tabii ben almanya için konuşuyorum.çok konuştum galiba:)
mihricany 6th March 2008, 00:59 mihricancım senin üniversiten kültür ünv.mi?ist ünv.de 1.sınıfta ve 8. dönemde yani son sınıfın bahar yarıyılında gidemiyorsun.okul sana aylık 440 euro veriyor.bu para genelde toplu bir şekilde veriliyor yani her ay şeklinde değil.İngilizce,almanca,fransızca,ispanyolca,italyanca dillerinden birinde yazılı sınava giriyorsun.sonra sözlü mülakat ve agno.psikolojiden bir arkadaşım bochuma bu yolla 1 hafta önce gitti.yurda 200 euro veriyormuş ve bayağı harcama yaptıklarını biliyorum.konsolosluk,vize o bu derken 2000 euro buldu,her ay da en az 500 euro gerekiyor geçinmek için dedi arkadaşım.sözlü mülakatta dil üzerine sorular sorulmamış neden gitmek istiyorsun tarzında konuşmaya dayalı olmuş.galiba biraz karışık anlattım fakat arkadaşım biraz pişman gibi.çünkü o almancadan girdi sınava,bayağı unuttuğu halde yine de geçti.fakat orda ağırlıklı olarak ingilizce öğretiliyormuş yani almanca ders dili ve 2.bir yabancı dil bilmelisin.türkçeyi yabancı dil olarak kabul etmiyorlar.bildiklerim bunlar.tabii ben almanya için konuşuyorum.çok konuştum galiba:)
Eveet benim Kültür. Msjı baya geç gördüm ama Almanya'ya bizim sınıftan 2 arkadaş gitti hatta geçen hafta bir tanesi Türkiye'deydi o yüzden sıcaak sıcak izlenimlerimi, aktarabilirim. Öncelikle bizim okulda sınav sadece İngilizce'den oluyor, dediğin gibi arkasından bir de mülakat yapıyorlar, neden gitmek istediğini ya da oraya gittiğinde şartlara uyum sağlayıp sağlayamayacığını ölçmek maksatlı. Arkadaşlarım kolayca geçtiler zaten bizim bölümün kontenjanı 4 kişi idi. Vize işlemleriniz filan bayağı uzun sürdüğünü biliyorum ama onlar Almanya'ya gitmeden burslarının tamamı yatmıştı ama miktar hatırlayamıyorum şu an. Zaten okul kalacakları yeri filan da ayarlamıştı. Gittikten sonra derslerin burdaki denklikleri haricinde bi sorunla karşılaşmadılar. 4. sınıf derslerini almak zorunda kaldılar kredi meselesi yüzünden. Çok memnunlar her ikisi de verien burs onlara hemen hemen yetiyormuş. Bir de bizim okul ile ordaki okul arasında belli dönemlerde kısa da olsa öğretim görevlisi değişikliği oluyor o yüzden kendilerini yalnız hissetmiyorlar. Burdan gitmeden yani Ağustos ayı sonlarında Almanca kursu verildi onlara okulda ücretsiz. Ayrıca orda bulundukları süre zarfında da almanca kursu alıyorlar. Ordaki üniversitenin öğretim dili İngilizce ve derslerin hepsi İngilizce olduğu için Dil konusunda sorun yaşamıyorlar. Bizim okulda da 1. sınıfta gidemiyorsun çünkü ortalam önemli 1. sınıftan itibaren hangi yıl gitmek istiyorsan bir önceki yılın bahar döneminde başvurunu yapıyorsun. 2. sınıftayken bizim sınıftan biri daha gitmişti aynı üniversiteye bu sene döndü ve gördük ki gerçekten İngilizcesi çok gelişmiş, kendini çok rahat ifade edebiliyor. Almanya'ya gidenlerin hepsi çok memnun. Sanırım bu Erasmus işi okullarla alakalı bir şey. Bizim okul çok küçük ve Erasmus' a başvuran öğrenci sayısı çok az bu nedenle gidenlerde el üstünde tutuluyor sanırım..
stugce 18th July 2008, 00:45 gecen sene Italya da Erasmus yaptim konuyla ilgi detayli bilgi verebilirim.
Zerdesht 18th July 2008, 01:02 gecen sene Italya da Erasmus yaptim konuyla ilgi detayli bilgi verebilirim.
Hangi üniversitedesin ve ne okuyorsun?
stugce 18th July 2008, 01:21 Hangi üniversitedesin ve ne okuyorsun?
Ege Universitesi'nde İDE okuyorum fakat Italya'da IDE olmadigi icin Modena Universitesi'nde Avrupa Dilleri ve Kulturleri bolumununde okudum.
gabba 18th July 2008, 02:04 bence tercih yaparken belirleyici olabilecek unsurlardan biri bölümün ersasmus anlaşmasının olup olmaması. gidebilenlere çok şey katıyor. bildiğim kadarıyla bazı ülkelerde o ülkenin dilini öğreneceğim diyorsan sana ücretsiz dil okulu ve üstüne bir de ekstra hibe veriyorlar. portekiz'e giden bir arkadaşım öyle yapmıştı.
stugce 18th July 2008, 02:36 ucretsiz dili okulu dogru fakat ustune ekstra hibe kismini ilk defa duyuyorum o yanlis olabilir
artis89 18th July 2008, 02:42 arkadasım İspanya gitti ve 6000 euro aldıgını duymustum ab den
NeBuLouS 18th July 2008, 02:56 Ben son yılımın son döneminde Erasmus öğrencisi olarak Polonya'ya gittim. Aslında orada mezun oldum da diyebilirim. Bize aylık 330 euro gelecek şekilde toplam 1500 Euro civarında hibe verildi. Vize'yi şimdi hatırlamıyorum, ama pasaport alma veya uzatma işlemi için üniversiteden verilen bir belge sayesinde ücret ödemiyorsunuz. Avrupa ülkelerinde durum Türkiye gibi olmadığı içi n kalacağınız yurt genellikle hazır oluyor. Benim iki yurttan birini tercih etme imkanım vardı ve yazın otele dönüşen bir yurtta aylık 150 YTL vererek kaldım.
"Polonya öğrenci için ucuz." Ailemden hiç para almadım ve yanımda 700 YTL ile yola çıkıp kredi kartlarıma da bir o kadar borç yaparak döndüm. Bu süre zarfında internet ve elektrik faturalarımı da her ay ödedim. Yani maddi açıdan zorlayıcı değildi. Sizin ailevi durumunuz iyiyse sorun çıkmayacaktır.
Ortalamam 2.50 üzeriydi, yabancı dil sınavıyla ilgili bir sorunda yaşamadım. Benden daha iyi not ortalaması olan arkadaşlarımın önüne geçebildim. Aslında seçilmeniz daha çok hocalarınızın kararına kalıyor. Oradaki ortama ayak uyduracak ve bunun yanında da bölümünü en iyi şekilde temsil edecek öğrencileri seçmeyi tercih ediyorlar. Erasmus öğrencisi olmak bir ayrıcalıktır. Dersleri genellikle hiç zorlanmadan hatta bazen sınava bile girmeden ödev vererek geçebilirsiniz. Ders uyuşmazlığı konusu da yine bölümünüze ve "öğreci işleri"ne kalıyor. Ben mütercim tercümanlık okuduğum halde ingilizce öğretmenliği bölümüne gitmiştim. uyuşmayan derslerin hepsi bir şekilde uyuşur hale geldi :P
Gideceğiniz ülke önemli. Benim Polonya'yı tercih etme nedenim arkadaşlarımın tavsiyeleri ve "hayatın" ucuz olmasıydı. Ucuz olmasının bir avantajı var: gittiğiniz yerde yaşamaya değil gezmeye para harcıyorsunuz ve diğer ülkeleri gezmek istediğinizde kara kara düşünmüyorsunuz. Polonya diğer avrupa ülkelerine göre biraz sönük görünebilir, ama Krakow'da geçirdiğim 5 ay bende unutulmaz bir yer edindi.
Ben derslerimden kalmayı göze alarak Erasmus programına başvurdum ve inanın buna değer.
deathfear 18th July 2008, 11:06 arkdaşlar hangi üniversitelerde var bu program bi fikriniz varm aradm ama bulamdam..?
secret1985 18th July 2008, 11:13 Ben de bu dönem Erasmusla yurt dışına gidicem ancak daha önce başvurmadım diye çok pişmanım. Bence 2. ya da 3. sınıfta gitmek gayet mantıklı. Masraflara gelince, Avrupa Birliği burs veriyor ancak giden öğrencilerin yaklaşık %80 ine veriyor bu bursu. Bu yüzden tamamıyla bu paraya güvenip başvurmanızı önermem.
deathfear 18th July 2008, 11:17 Ben de bu dönem Erasmusla yurt dışına gidicem ancak daha önce başvurmadım diye çok pişmanım. Bence 2. ya da 3. sınıfta gitmek gayet mantıklı. Masraflara gelince, Avrupa Birliği burs veriyor ancak giden öğrencilerin yaklaşık %80 ine veriyor bu bursu. Bu yüzden tamamıyla bu paraya güvenip başvurmanızı önermem.
neden öyle bişiy olsun ki? o diğer %20 nin özelliği ne de burs alamıyorlar?bunu hiç duymamıştım..
asigo64 18th July 2008, 11:31 arkdaşlar hangi üniversitelerde var bu program bi fikriniz varm aradm ama bulamdam..?
Hemen hemen her üniversitede var.Ama en çok ege gönderiyor diye biliyorum
deathfear 18th July 2008, 11:33 Hemen hemen her üniversitede var.Ama en çok ege gönderiyor diye biliyorum
ank üni de var mı acaba?
asigo64 18th July 2008, 11:51 Var tabiki de.Orda olmıycak da nerde olcak yav:D.Zaten olmayan üniversiteler azınlıkta.
deathfear 18th July 2008, 11:54 Var tabiki de.Orda olmıycak da nerde olcak yav:D.Zaten olmayan üniversiteler azınlıkta.
tamm tamm kızma :dazeda: :D soraym dedm bi :D
asigo64 18th July 2008, 12:00 Yok yav kızmadım:smiley11:Yani ankara iyi bir üniversite ya o bakımdan öyle dedim:smiley6:
AsL1m 18th July 2008, 23:51 pekii bu inqilizce yeterlilik sınavında ne tarz sorular çıkıo arkadaşlar agırlıklı olarak?? pek zor olmuomuş sanırım??
stugce 19th July 2008, 16:18 alinti yapmadan kafalarda olusan sorulara cevap vermek istiyorum oncelikle hibenin yuzde 20sinin verilmedigi dogrudur cunku derslerinin 4te 3nu gecmen bekleniyor eger gecemezsen yuzde 20yi alamiyorsun, Ege en cok gonderen okuldu dogru fakat bircok universitede de oldugu da dogru olmayan uni azinlikta yani..hibelere gelince benim gittigim sene aylik 440 euro veriyorlardi 6000 euro gibi bir sey duydum o dogru olmayabilir o kadar fazla para vermiyorlar ben toplamda 2770 euro aldim 3 gruba ayirmislar ulkeleri mesela polonya slovenya gibi ulkeler 330 euro alirken gerci sonradan 400 euroya yukseltilmisti sonraki grup italya ispanya gibi ulkeler onlara da 440 sonra 500 euro verilecekti en son grupta ingiltere hollanda gibi aylik 600 euro veriliyor fakat son zamanlarda hibe konusunda hep problem yasaniyor ve hep eksik para veriliyor o yuzden tam olarak simdi kac para verildigini bilmiyorum ama ulkelere 3e ayrildi onu cok iyi biliyorum benim de tavsiyem kucuk sinifta yapmaniz max 3te gitmis olun
Doğaaa 19th July 2008, 16:37 Walla kültürde süper bişi. Paralılar başvurmuyo zaten çünkü onların para ödemesi lazım ektradan ama burslular için bulunmaz bi fırsat. İngilizce sınavnda birinciler bizim bölümden oluyor zaten. Bir de başvuran direkt gidiyor. Bizim bölümün Almanya ve Yunanistan ile anlaşması var bildiğim kadarıyla
merhaba ,sen istanbul kültür ünidesin sanırım.orda burslu ide okuyanlar ücretsiz gidiyor erasmusa yani öyle mi?hani burslulardan erasmus parası alınıyo mu?sen de orda burslu ide mi okuyorsun?memnun musun ünivinden.weburslu idesiyle ilgili bilgi werirmisin?formasyon alabiliyomusunuz rahatlıkla diğer üniwlerden?
zeuskartal 26th July 2008, 20:45 arkadaşlar ben bu yaz maltaya dil okuluna gideceğim farklı bir şey yaşamak için ancak asıl sorum şu 2. sınıfta erasmusa başvurdum diyelim 3 .sınıftada başvurabilirmiyim yani 2 kere yapılabilinirmi bu program
ahzaryamed 4th August 2008, 01:38 merhaba.ben şu an Almanya da erasmus öğrencisiyim.erasmus sınavına 2 defa girebilirsiniz fakat bir kere yaralamışsanız 2. defa yararlanamazsınız.başka bir konu da, 1 kere öğrenci değişiminden yararlanan öğrenci ardından staj yapabilir ya da tersi de mümkün.
Sky-w 15th August 2008, 13:29 universitelerin anlastigi okullarla degisim zorunlu mu yoksa biz de bir uniyle anlasip yapabilir miyiz peki?
Sky-w 15th August 2008, 13:46 iki kez gonderdim kbakmayn.
Selin88 6th September 2008, 03:11 Var tabiki de.Orda olmıycak da nerde olcak yav:D.Zaten olmayan üniversiteler azınlıkta.
Bu azınlıkta olan üniversitelerden biri de bizim ki.Hocalarımız mütercim-tercümanlık fr-tr bölümüyle eşleşen bir üniversite bulamadıklarını söylediler.Ama başka üniversitelerde fransızca okuyan arkadaşlar gidebiliyor.
Fransızca bölümü okuyupta erasmusla giden arkadaşlar var mı?
Birde Erasmus stajı yapmak için yurt dışınaki işletmelerin okula yazı göndermesi gerekiyormuş.Erasmus stajının ,diğer yurt dışı stajlarından farkı nedir?Masraflarımızı okul mu karşılıyor?
Lalib 13th September 2008, 22:32 Bu sene bende katılmayı düşünüyorum. Sınava girip kazanan arkadaşlar lütfen biraz daha anlatabilirmi? ne tür sorular çıkıyor? soru türleri nasıl zormu kolay mı? Sınavı kazanmak için en az hangi seviyede olmak gerekiyor? Bu soruları çoğu kişilerin merak ettiğine eminim.
teşekkürler..
Cannes 14th September 2008, 04:43 Evet arkadaşlar ben de bu sene katılmayı düşünüyorum aslında (her ne kadar kpss telaşım olsa da:)) gecen sene başvurdum fakat mülakatta puan kaybettim sanırım :)
arzully 14th September 2008, 12:09 ben de aöf ingilizce öğretmenliğinden de erasmutan faydalanma hakkımızın olup olmadığını merak ediyorum bilenn varsa yardımcı olabilir mi?
perfectwind 15th September 2008, 12:42 arkadaşlar ben bu yaz maltaya dil okuluna gideceğim farklı bir şey yaşamak için ancak asıl sorum şu 2. sınıfta erasmusa başvurdum diyelim 3 .sınıftada başvurabilirmiyim yani 2 kere yapılabilinirmi bu program
hayır her öğrenci hayatı boyunca erasmus'a yalnızca bir kere katılabiliyor
karidess 19th September 2008, 20:50 Ben son yılımın son döneminde Erasmus öğrencisi olarak Polonya'ya gittim. Aslında orada mezun oldum da diyebilirim. Bize aylık 330 euro gelecek şekilde toplam 1500 Euro civarında hibe verildi. Vize'yi şimdi hatırlamıyorum, ama pasaport alma veya uzatma işlemi için üniversiteden verilen bir belge sayesinde ücret ödemiyorsunuz. Avrupa ülkelerinde durum Türkiye gibi olmadığı içi n kalacağınız yurt genellikle hazır oluyor. Benim iki yurttan birini tercih etme imkanım vardı ve yazın otele dönüşen bir yurtta aylık 150 YTL vererek kaldım.
"Polonya öğrenci için ucuz." Ailemden hiç para almadım ve yanımda 700 YTL ile yola çıkıp kredi kartlarıma da bir o kadar borç yaparak döndüm. Bu süre zarfında internet ve elektrik faturalarımı da her ay ödedim. Yani maddi açıdan zorlayıcı değildi. Sizin ailevi durumunuz iyiyse sorun çıkmayacaktır.
Ortalamam 2.50 üzeriydi, yabancı dil sınavıyla ilgili bir sorunda yaşamadım. Benden daha iyi not ortalaması olan arkadaşlarımın önüne geçebildim. Aslında seçilmeniz daha çok hocalarınızın kararına kalıyor. Oradaki ortama ayak uyduracak ve bunun yanında da bölümünü en iyi şekilde temsil edecek öğrencileri seçmeyi tercih ediyorlar. Erasmus öğrencisi olmak bir ayrıcalıktır. Dersleri genellikle hiç zorlanmadan hatta bazen sınava bile girmeden ödev vererek geçebilirsiniz. Ders uyuşmazlığı konusu da yine bölümünüze ve "öğreci işleri"ne kalıyor. Ben mütercim tercümanlık okuduğum halde ingilizce öğretmenliği bölümüne gitmiştim. uyuşmayan derslerin hepsi bir şekilde uyuşur hale geldi :P
Gideceğiniz ülke önemli. Benim Polonya'yı tercih etme nedenim arkadaşlarımın tavsiyeleri ve "hayatın" ucuz olmasıydı. Ucuz olmasının bir avantajı var: gittiğiniz yerde yaşamaya değil gezmeye para harcıyorsunuz ve diğer ülkeleri gezmek istediğinizde kara kara düşünmüyorsunuz. Polonya diğer avrupa ülkelerine göre biraz sönük görünebilir, ama Krakow'da geçirdiğim 5 ay bende unutulmaz bir yer edindi.
Ben derslerimden kalmayı göze alarak Erasmus programına başvurdum ve inanın buna değer.
selam
ya ben haftaya erasmusla krakowa gidecegim ve ev bakıyorum netten ama durum pek iç acıcı degil. krakowda bildigin ev bulabilecegim bir yer ya da yardımcı olabilecek oralı birilerinin mail adresleri var mı?. varsa cok sevinirim cünkü aciiill.
axkoritsimou 19th September 2008, 21:00 Ben de bu dönem Almanya'ya gideceğim.Bilmeniz gereken şey,mesela bir dönem 5 ay diye hesaplanıyor yani 5 aylık hibe alacağım sanıyorsunuz(yani ben öyle sandım) ama hibe karşı okulun yolladığı kabul kağıdındaki sömestr aralığına göre hesaplanıyor ve bu en fazla 4 ay yapıyor.Aklınızda bulunsun.Polonya ucuz bir hayat,gezmek,başka ülke görmek için(oraya okumaya gitsek de ele kolay geçmeyecek bir fırsat olduğundan insan azami ölçüde yararlanmak istiyor :))çok isabetli bir seçim olmuş arkadaşım,ben Alm.'da ne yapacağım bilmiyorum :) Ama dikkat,hibe olayına dikkat edin yarı yolda kalmayın bu sene örneğin bizden(İst Uni Edb Fak) gidecek 124 olan kişi sayısı 24'e indi.Nerdeyse her bölümden bir öğrenci demek.Üstelik bu,yazılı sınav,mülakata girip hatta bütün belgeleri karşı tarafa yolladıktan sonra bildirildi.Bir arkadaşım uçak bileti aldığı ve yurda 500 euro depozito yatırdığı halde bu sebepten gidemedi.Aklınızda bulunsun,bu hibe olayını iyi araştırın zor durumda kalmayın mağdur olmayın :)
inesclement 19th September 2008, 21:29 [QUOTE=JUSTFREE;169227]evet bn de cok merak ediyorum önceliklene bu erasmus? benim okulumdada var böyle biseyler amam ne oldugunu bilmiyorum bilenler yardımc olursa sevinirim
Atatürk üniversitesinde aynı bölümdeyiz bu sene bizim bölümden gidecek olan 26 kişi var zaten 2 .sınftan itibaren başlıo gönderilmeye hemen hemen her ülkeyle anlaşmamız var çoğunlukla fransaya gidiolar kasımda mülakat ve sınav var bide 2. sınıfa kadarki olan genel agnon hepsinin ortalaması alınıo ve ne kadar kontenjan varsa puan sıralamasına göre eçilip gönderiliceksin çalışmalara başla bu sene erasmus klubu en çok kontenjanı bize verdi fransız dil ve edb na seneye nolur bilmiyorum
milad 19th September 2008, 21:50 [QUOTE=JUSTFREE;169227]evet bn de cok merak ediyorum önceliklene bu erasmus? benim okulumdada var böyle biseyler amam ne oldugunu bilmiyorum bilenler yardımc olursa sevinirim
Atatürk üniversitesinde aynı bölümdeyiz bu sene bizim bölümden gidecek olan 26 kişi var zaten 2 .sınftan itibaren başlıo gönderilmeye hemen hemen her ülkeyle anlaşmamız var çoğunlukla fransaya gidiolar kasımda mülakat ve sınav var bide 2. sınıfa kadarki olan genel agnon hepsinin ortalaması alınıo ve ne kadar kontenjan varsa puan sıralamasına göre eçilip gönderiliceksin çalışmalara başla bu sene erasmus klubu en çok kontenjanı bize verdi fransız dil ve edb na seneye nolur bilmiyorum
peki gittiğin okulla okuduğun okul arasında ders farklılıklarını orada kapatıyorsun eşleşiyor yada alttan alıyorsun.. ya dönüşte Türkiyede olmadığın yılın derslerini alıyor musun?
Erasmusun dezavantajı nedir bir de bu açıdan bakalım !?!??
inesclement 22nd September 2008, 00:12 çoğu ders eşleşiyor ama eşleşmeyenleri döndüğünnde alabiliyorsunn alttan belki dönem kaybın bile olabilir ama dönem kaybı değil sene kaybı bile olsa bunu yaşamaya yurtdışına çıkmaya değer bence çok ii bi referans çünkü;)
JUSTFREE 22nd September 2008, 00:57 evet tanısmıstık bana büyük faydaların oldu hersey icin cok sagol( inesclement )evet bu yıldan sileri sıkı tutmak zorundayım bende cok isityorum bakalım umarım cok ii olur derslerimde giderim
inesclement 23rd September 2008, 18:55 evet tanısmıstık bana büyük faydaların oldu hersey icin cok sagol( inesclement )evet bu yıldan sileri sıkı tutmak zorundayım bende cok isityorum bakalım umarım cok ii olur derslerimde giderim
kesinlikle başaracağından eminim canım çalışmaya devam;)
mihricany 25th September 2008, 23:23 merhaba ,sen istanbul kültür ünidesin sanırım.orda burslu ide okuyanlar ücretsiz gidiyor erasmusa yani öyle mi?hani burslulardan erasmus parası alınıyo mu?sen de orda burslu ide mi okuyorsun?memnun musun ünivinden.weburslu idesiyle ilgili bilgi werirmisin?formasyon alabiliyomusunuz rahatlıkla diğer üniwlerden?
ya msjı çok geç gördüm, çok geç olacak belki senin işine yaramayack ama daha sonradan ilgilenenler olabilir. Ben Kültür Üni. de burslu ingiliz dili ve edebiyatı 4. sınıf oldum. Geçen yıl giden sınıf arkadaşım var Almanya'ya burslular ekstradan bi ücret vermiyorlar daha önce de söylendiği gibi ab burs veriyor o da yetiyormuş arkadaşımın söylediğine göre. Ben akademik yönden gerçekten çok memnunum gerçekten özel okuyoruz orada. sınıflar en fazla 50 kişi oluyor o da çok nadir. Hocalar gerçekten çok iyiler ve öğrencileriyle birebir ilgileniyorlar ama okulun sosyal ortamı çok iyi diyemem. Ben liseye gider gibi gelip gidiyorum. Kampüs hayatı yok, okula girdiğinde alış-veriş merkezine girmiş gibi hissediyorsun kendini. Ben 2005'te girdim o sene 50 kişi alıyorlardı bunun 20si bursluydu paralı okuyanlarla aynı sınıflardayız zaten. O yüzden sınıfta çok fazla sorun yaşamıyoruz. Formasyın açan her üniversiteye baş vurup alabiliyorsun tabii ki okul ayrımı yapılmıyor. Ben bu yaz Selçuk Üniden aldım formasyon çok da iyi oldu benim için. Benimle beaber 6 kişi daha aldı sınıfın büyük çoğunluğu da bu sene İstanbul'daki okullardan alacaklar. Önceki senelerden de formasyon alan tanıdıklarım var ve kimseden bi şikayet duymadım.
selçuk üniden formasyon alırken şunu anladım gerçekten biz kaliteli bir eğitim alıyormuşuz kültürde ve gerçekten hocalarımız sorumluluklarının farkındaymışlar. Formasyondaki sınıfım karmaydı bi çok okuldan arkadaşlarım oldu ve kıyaslama şansına sahip oldum. Eğer kaliteli bir eğitim alınmak isteniyorsa kültür yazılabilir ama sosyal yaşama adına çok şey beklenmemeli.
HolocausT 30th September 2008, 19:38 ben de gireceğim bu sene Erasmus sınavına 15 Ekim'de. Acaba sınavın zorluk derecesi ne olur?
İlkem 18th October 2008, 20:52 Erasmus'u ben de çok istiyorum
FBüşranka 30th October 2008, 15:33 bu programa katılmayı çok isterdim ama umarım gideceğim üniversitede rusyayla anlaşması olur :)))))))
HolocausT 30th October 2008, 19:33 puanımız 2 sene geçerliymiş sanırım bir de artık mülakat yok galiba :S
mesela ben bu sene girdim ama sınav sonuç belgemi eline almadan başvurular bitti, sadece geçmiş dönemlerde sınava girenlerin gitme şansı var
antikcocuk 3rd November 2008, 16:20 Arkadaşlar ben ocakta gidiyorum nasip olursa. Sizi şöyle aydınlatayım. Ben şu anda 4. sınıfım ve arkdaşların dediği gibi not ortalaması isteniyor. ve ayrıca sözlü ve yazılı olarak mülakatlara gidiroysunuz. hepsinin belli bir yüzdesi var. sizi ona göre puanınınız yüksekliğine göre seçiyorlar. üniversite gidecek olan öğrencilere Ulusal ajansın karşıladığı hibelerle gönderiyor. her ülkenin belirlenmiş bir fiyatı bar mesela danimarka 600 euro polonya 400 euro gibi. her ay sizin paranız yatıyor. bu para tabiki yetmeyecektir. Erasmusun düşünenler varsa ellerini birazda ceğlerine atmak zorundalar.
|