Tam Sürüm Bilgini Göster : Odd one out-10

Gymnopédies
13th September 2007, 16:15
(I). Inventors like Thomas A. Edison were called crazy. (II). John Fitch, who invented the steamboat, became so discouraged that he took his own life, (III). Everywhere resistance to invention was strong (IV). Charles Goodyear's family lived in poverty while he conducted his experiments. (V). France Barmelemy Thimmonier's sewing machines used to make uniforms for the army were destroyed by the tailors.

A) I B) II C) III D) IV E) V

DİLBEM

Aksun
13th September 2007, 16:20
(I). Inventors like Thomas A. Edison were called crazy. (II). John Fitch, who invented the steamboat, became so discouraged that he took his own life, (III). Everywhere resistance to invention was strong (IV). Charles Goodyear's family lived in poverty while he conducted his experiments. (V). France Barmelemy Thimmonier's sewing machines used to make uniforms for the army were destroyed by the tailors.

A) I B) II C) III D) IV E) V

DİLBEM

II nolu cümlede metnin genelinde açıklanan bilimin kösteklenmesi ile ilgisi olmayan spesifik bir olay anlatılmış...

Metal
13th September 2007, 16:24
Birde orada discouraged var.... bunun kaşiflerin cesarete dayalı özellikleri ile bir ilişkisi yok bence....

DivingDeep
13th September 2007, 16:38
C dedim ama C niye olmaz? icat eden kişler hakkında bilgi var ama C burda alakasız dedim.ya da ben çok acıktım ondan hayal görüyom:D

Impatient112
13th September 2007, 16:42
C şıkkı doğru yanıt. Diğer şıklarda bilim adamlarının başlarına gelen olaylardan bahsederken Cde genel olarak her yerde icatlara karşı bir direnişin olduğundan bahsediyor. Bu da spesifik değil genel bir olgudan bahsettiği için ilgisiz cümle oluyor.

Metal
13th September 2007, 16:43
C dedim ama C niye olmaz? icat eden kişler hakkında bilgi var ama C burda alakasız dedim.ya da ben çok acıktım ondan hayal görüyom:D

İlgili seçenekleri incelediğimizde, kaşiflerin çılgın ve inatçı olduğundan söz ediyor.Neden böyle olurlar ? elbette yeniliklere karşı çok güçlü direnç gösterilmisinden.:)

DivingDeep
13th September 2007, 16:44
İlgili seçenekleri incelediğimizde, kaşiflerin çılgın ve inatçı olduğundan söz ediyor.Neden böyle olurlar ? elbette yeniliklere karşı çok güçlü direnç gösterilmisinden.:)
Evet şimdi anladım teşekkürler @Metal:)

Metal
13th September 2007, 16:47
Evet şimdi anladım teşekkürler @Metal:)

Çok özür dilerim, seni yanılttım galiba... hocamız haklı C demekle çünkü he took his own life... burası canına kıydı demek sanırım ve bu da çılgınlığın bir göstergesi....

Impatient112
13th September 2007, 16:49

Yalnız seçeneklerde kaşiflerin çılgın olmasından bahsedilmiyor, etraftakilerin onları o şekilde etiketlemesinden bahsediliyor ki bu baa gelebilecek kötü bir olay. İkinci seçenekteki cesaret değil de şevkin kırılması olarak ele alırsak adamın şevkini öyle kırmışlarki hayatına son vermiş. Birinin yaptığı dikiş makineleri kırılmış. Biri ise deneylerini yaparken ailesi yoksulluk içinde yaşamış. Senin dediğin şekilde gidersek yoksulluk içinde yaşaması bir ailenin çevredeki güçlü dirençle bir alakası yok. At arabasını kullananlar mı bu ailenin geçimini sağlıyordu ve kaşif lastiği geliştirmeye çalışırken birden yardımları kestiler?

DivingDeep
13th September 2007, 16:50
Çok özür dilerim, seni yanılttım galiba... hocamız haklı C demekle çünkü he took his own life... burası canına kıydı demek sanırım ve bu da çılgınlığın bir göstergesi....
Ne demek estağfurullah orucun yan etkisi bi de sorular damardan:)

Gymnopédies
14th September 2007, 16:12
Thanks, C is the correct answer.