Tam Sürüm Bilgini Göster : modals

Ehveniser
10th July 2006, 10:34
"Must I always pay my rent by cheque (check)?" "No, you ............... . Pay it whatever way you want to."
a. mustn't b. shouldn't c. dare not d. can't e. needn't

by Yalçın İzbul

pL@NEt
10th July 2006, 10:43
Pay it whatever way you want to."

bu cümleden yola çıkarak E- needn't derim ben

Melek
10th July 2006, 11:26
Bu tip must ile sorulan sorulara cevapımız hayır ise needn't kullanılıyor diye hatırlıyorum.

HakanOzbek
10th July 2006, 11:29
Ben de EE derim bu soruya..

SaitHoca
10th July 2006, 11:50
"Must I always pay my rent by cheque (check)?" "No, you ............... . Pay it whatever way you want to."
a. mustn't b. shouldn't c. dare not d. can't e. needn't

by Yalçın İzbul

Biraz kasmaca bir soru olmuş ama "needn't" tan başka da olmuyor. Ancak doğal cevap elbetteki "don't" olacaktı. Bu arada acaba Yalçın Bey neyin izini bulmaya çalışıyormuş, merak ettim:)

Ehveniser
10th July 2006, 11:55
evet, needn't doğru cevap.
Sait Hocam, neden kasmaca buldunuz merak ettim.. ben bu tip soruları sıklıkla görüyorum.
must-needn't şeklinde..

SaitHoca
10th July 2006, 11:56
"Must I ...?" diye soru sorun anadili ingilizce olan birisine, bakın bakalım size "needn't" mı diyecek? :)

Ehveniser
10th July 2006, 11:59
valla Hocam, ben dün I couldn't not + V kalıbını bile gördüm :)

Harry Potter Chamber of Secrets, cümleyi tam hatırlamıyorum, yarın aktarabilirim.

SaitHoca
10th July 2006, 12:04
valla Hocam, ben dün I couldn't not + V kalıbını bile gördüm :)

Harry Potter Chamber of Secrets, cümleyi tam hatırlamıyorum, yarın aktarabilirim.

bu tamamen farklı bir yapı ve gramer olarak yanlış. "I don't know nothing." diyen milyonlarca İngiliz ve Amerikalı olduğunu biliyor muydunuz?

Eritmen
10th July 2006, 14:17
" must" modal ının olumsuzu hemen "mustn't " olacak gibi gelebilir. Bu ("not" eklemek ) "can" , "should" vb modal larını olumsuz yapmak için geçerli olsa da "must" da anlam itibariyle zıt anlamını vermiyor

"You must be careful" cümlesini ele alalım "Dikkatli olmak zorundasın anlamına gelem bu cümleyi Türkçe de karşıt anlamda kullanmak için "Dikkatli olmamak zorundasın" diye değil "Dikkatli olmak olmak zorunda değilsin - Dikkatli olmana gerek yok" şeklinde çevirmeliyiz.

Aynı anlamı İngilizce de "needn't " ve "don't / doesn't have to" ile veririz.

You must answer all the math questions ( Tüm matemetik sorularını cevaplamak zorundasın)
You mustn't answer all the math questions ( ... cevaplamamak zorundasın)
You don't have to / needn't answer..... (cevaplamana gerek yok/ cevaplamak zorunda değilsin )