Efe Cevher
8th September 2007, 12:20
Özellikle uzun dönemdir ÜDS sınavlarına giren adaylar ve eğitim veren arkadaşların önümüzdeki sınava ait beklentileri muhakkak vardır. Bu thread altında sorgulanmasını tahmin ettiğimiz yapıları paylaşalım, bakalım sınavda kimin tahmini çıkacak?
Örneğin ben, Fen Bilimlerinde sıfat sorgulaması olarak 'trivial, conspicuous' ; phrasal verb sorgulamasında ise 'come to the fore' , 'make use of', ifadelerinin sorgulanabileceğini düşünüyorum. Diğer taraftan 'so, nor, as...only when' gibi devrik yapı alan ifadelerin ya bağlaç sorgulamasında ya da tense sorgulamasında çıkabileceğini düşünüyorum.
P.S. Aklıma yeni soru ihtimalleri geldikçe eklemeye devam edeceğim.
Metal
8th September 2007, 12:30
pose a threat..... tehdite maruz kalma.
artık ÜDS mi KPDS mi olur bilmem ama ben bunu bekliyorum.
Purgation
8th September 2007, 12:50
Strongly recommend 'in iyi bir zarf sorusu olacağını düşünüyorum sorarlarsa :)
Saadet Çadır
8th September 2007, 16:42
other and the others ;)
Exorcise
8th September 2007, 16:45
roughly speaking ,as to(about),be/have to do with=connected with
franglais
8th September 2007, 17:28
global warming and climate change bu başlıklar sıkça çıkmaya başladı.Geniş bir konu olduğundan devam eder.
Efe Cevher
8th September 2007, 21:48
global warming and climate change bu başlıklar sıkça çıkmaya başladı.Geniş bir konu olduğundan devam eder.
Evet özellikle gündemde olan konu başlıkları ile ilişkili hazırlıyorlar paragraf sorularını. 17 ağustos depremi sonrasını ve 11 eylül sonrasını hatırlayın. Şu sıralar gündemde en çok küresel ısınma, su sorunu, emlak sektörü (mortgage) yer buluyor. Bunların haricinde bilimsel yeni bir buluş konuşuldu mu hatırlıyamadım :rolleyes:
franglais
8th September 2007, 21:55
Evet su sorunu kesinlikle ÜDS,KPDS birinde çıkar. Ya da kuraklık ve tarım ürünleri.
KemalKasap
9th September 2007, 12:17
Evet özellikle gündemde olan konu başlıkları ile ilişkili hazırlıyorlar paragraf sorularını. 17 ağustos depremi sonrasını ve 11 eylül sonrasını hatırlayın. Şu sıralar gündemde en çok küresel ısınma, su sorunu, emlak sektörü (mortgage) yer buluyor. Bunların haricinde bilimsel yeni bir buluş konuşuldu mu hatırlıyamadım :rolleyes:
O zaman konu ile ilgili birer link vereyim. Bakarsınız bu paragraflardan soru gelebilir...
Climate Change and Global Warming http://www.globalissues.org/EnvIssues/GlobalWarming.asp
US mortgage crisis http://www.telegraph.co.uk/money/main.jhtml?xml=/money/2007/02/24/cnusecon24.xml