Tam Sürüm Bilgini Göster : Sizce nasıl hızlı test çözülür?

dante000
8th September 2007, 12:24 AM
YDS ye girdiğim gün 90-100 dk. gibi bir sürede kağıdını bitirip vermek isteyenler vardı.Bende hepsini doğru yaparak soruları kısa sürede çözmek istiyorum.Bunun için nasıl bir çalışma programı gerekli?Günde çok fazla soru çözmek ne kadar işe yarar ?

Tercan Değerli
8th September 2007, 12:27 AM
Belli bir dilbilgisi seviyesine sahip olunca sorulardaki ipucu noktalar kendini gösteriyor bazen bazı sorularda sorunun tamamını okumaya bile gerek kalmadan cevap bulunabilir. Özel bir çabaya gerek yok sadece çalış ve soru çöz

Ruthless
8th September 2007, 12:29 AM
Soruda ipucuyu gördüğün an olay bitmiş demektir . Ama sorun ipucunu görmektir . Ipucunu görmek için bol soru çzülmesi gerekir ;)

Müjdat
8th September 2007, 12:29 AM
Sevgili Dante,

Vallahi çok hızlı soru çözmek bir marifet mi? Evet ama çok iyi ve ddoğru yapabiliyorsan;)

Ama onun haricinde çok hızlı soru çzömenin çok büyük bir getirisi yok! Onun yerine orta hızda ve doğru adımlarla çzömek bence ki şüphesiz en iyisidir.

Ben de senin gibi Lise yıllarımda çok ama çok hızlı İngilizce soru çözerdim. Mesela 50 soruluk bir sınavı 7 dakikada bitirdiğim olmuştu. Evet hız iyiydi. Fakat ara ara çok dikkat etmem gereken yerleri ister istemez görmezden gelmişim.

Elasili vel kelam : Sen doğru çöz orta seviyede hızla çöz ... Gerisini boş ver. Haaa .... Bu hız anca çok soru çözersen olur. ;)

dante000
8th September 2007, 12:31 AM
Açıkçası ben tosbağa yavaşlığıyla soru çözen birisiyim.Bu yüzden hızlı çözmek istiyorum.Nedense son günlerde(üstelik yds2007 de dahil)cevap şıklarında bu olabilir , bu da olabilir aaa bu da olabilir??? gibilerinden düşünmeye başladım.Bu yüzden de hem yavaş çözüyorum, hemde çözdüklerim yanlış çıkıyor.

Müjdat
8th September 2007, 12:37 AM
Sevgili Dante,

İpucu altı çizli yerdir;)

Elasili vel kelam : Sen doğru çöz orta seviyede hızla çöz ... Gerisini boş ver. Haaa .... Bu hız anca çok soru çözersen olur. ;).............................

mervebakkal
8th September 2007, 12:41 AM
müjdat hocam haklı.
practice makes perfect (:
ne kadar çok soru çözersen o kadar hızlı çözersin.
mesela ben yds ye 1 ay kala denemeleri 45 dk da bitirirdim ve iyi yapardım.ama çok soru çözdüm ve gramer-kelime bilgim iyiydi .yds de 70 dk da bitirdim sonra bol bol kontrol ettim.
çok soru çözmek+iyi kelime ve gramer bilgisi+dikkati iyi toplamak=hızlı ve etkili çözüm :)

Carleone
8th September 2007, 12:42 AM
Bence iş hızlı çözmekte bitmiyo..150 dakikan var...150 dakikada neler yapılmaz?!?!

flower2
8th September 2007, 12:47 AM
müjdat hocam haklı.

çok soru çözmek+iyi kelime ve gramer bilgisi+dikkati iyi toplamak=hızlı ve etkili çözüm :)

Benim de kesinlikle zaman problemim var evet kesinlikle doğru bilgi çok önemli eğer yeterli bilgiye sahipsen şakır şakır:) çözebiliyorsun soruları.Ben mesela bazı konularda çok takılıp çok zaman harcıyorum neden????Çünkü o konuyu yeterince bilmiyorumm:(
Ama artık çalışmalarıma hızla başladım,yoluma devam:):):icon_tup:

Merve arkadaşımın formülü çok güzel bu arada.

Eritmen
8th September 2007, 12:49 AM
Hızlı okuma tekniğiyle ilgili kurslardan faydalanabilirsin.Eğer bu imkanın yoksa konuyla ilgili kitaplar okumanı tavsiye edebilirim.

IcySeden
8th September 2007, 12:49 AM
soruları hızlı çözmeyi bi şekilde sağlarsın gelecek seneye kadar ama asıl önemli olan konsantreyi sağlamak.sınav ortamı iç açıcı olmuyor çünkü.hız yerine konsantre sağlamak ve soruların/paragrafların can alıcı noktasını yakalamak üzerine çalışmalısın ilk olarak.(2 yıllık yds tecrübesiyle sabitlendi:))

dante000
8th September 2007, 12:50 AM
müjdat hocam haklı.
ne kadar çok soru çözersen o kadar hızlı çözersin.
mesela ben yds ye 1 ay kala denemeleri 45 dk da bitirirdim ve iyi yapardım.ama çok soru çözdüm ve gramer-kelime bilgim iyiydi .yds de 70 dk da bitirdim sonra bol bol kontrol ettim.

Ah bende sorulara tam anlamıyla konsantre olabilsem:rolleyes:

Konsantreyi toplamak için yapılması gereken şeyler var mı?Kolayca konsantrem bozulabiliyor.

IcySeden
8th September 2007, 12:57 AM
konsantre olabilmen için arkadaşımızın da dediği gibi önce konulara adapte olman,ve soru çözmeye alışkın olman gerekir.daha sonra bol bol dersane denemelerine girip çıkarak bu sorunun üstesinden gelebilirsin.

Saadet Çadır
8th September 2007, 05:49 PM
Çabuk bitirene değil , doğru yapana puan veriyorlar bu sebeple hız kazanma konusuna 150 dakikada en fazla doğruyu nasıl yapabilirim diye bakınız, hız budur bence, yani verilen süreyi maksimum doğru ile kapatmak işte bunu ayarlayabilmek için bol bol soru çözünüz. Hatta belirli bir noktadan sonra sadece deneme çözünüz ve eğer bölümlerle ilgili sıkıntılarınız varsa (cümle tamamlama soruları, reading ler gibi) bölüm soruları + deneme çözünüz. :))

akinanil
8th September 2007, 09:15 PM
Hızlı soru çözmenin marifet olduğunu düşünmüyorum.Ama bazı sorular vardır cevabı böyle gözünün önündedir o zaman takır takır yaparsın zamandan da kazanırsın.Bende genellikle ilk 55 soruyu dershane de 1 ders saatinde bitirebiliyorum.Ama readingler geldimi çok yavaşlıyorum.O yüzden pratik çok önemli bol bol soru çözmek ve dikkati bir noktada sabitleyebilmek.Bir de şunu tavsiye ediyorum ben kendimden biliyorum :)readingleri ikişer ikişer çözüp ilerdeki kolay yapabileceğimiz sorularla da biraz rahatlamak ve zaman kazanmak.Neyse bu konu anlatmakla bitmez işte öleee:))))
Allah kolaylık versin....

dante000
8th September 2007, 09:53 PM
Mesela ben reading sorularını çözerken önce paragrafı okurum, sonra soruya bakarım sonra da her cevap için tekrar tekrar paragrafı okurum.Bir iki paragraf sonrasında da sıkılırım, uykum gelir.YDS 2007 de de sıkılmıştım.

Dynastic
8th September 2007, 11:39 PM
ben bu sene 2007 yds ye girmiş bir öğrenci olarak ne çok soru çözmeni ne de çok kelime çalışmanı tavsiye etmem..burdan çalışma dediğim anlaşılmasın...sınavda hızlı çözmeyi düşünme..herkez kendini bilir..herkezin bir çözme stili ve tarzı vardır...dersanede hızlı çözüpte cool gibi görünenler şimdi dersaane kaydı yaptıyor tekrar:D..150 dakka senin ve sen o sürede yapabileceklerinin bilincindeysen sorun yok...

IcySeden
8th September 2007, 11:42 PM
ben de tam tersine çok kelime çalışmanı öneririm.çünkü bol bol yan anlam soruyorlar.çok sorum gitti o yan anlamlardan :icon_tdown:

Ruthless
8th September 2007, 11:42 PM
ben bu sene 2007 yds ye girmiş bir öğrenci olarak ne çok soru çözmeni ne de çok kelime çalışmanı tavsiye etmem..burdan çalışma dediğim anlaşılmasın...sınavda hızlı çözmeyi düşünme..herkez kendini bilir..herkezin bir çözme stili ve tarzı vardır...dersanede hızlı çözüpte cool gibi görünenler şimdi dersaane kaydı yaptıyor tekrar:D..150 dakka senin ve sen o sürede yapabileceklerinin bilincindeysen sorun yok...

Bu konuda ark.ma hak veriyorum .. :icon_tup:

2.si "çok soru çözmek önemli değil , her defasında ipucunu kavratabilen cinsten olan ve sağlam kaynaklı soru çözmek önemli" diye düşünüyorum :stretch:

arnawut
9th September 2007, 12:07 AM
bence yapman gereken soru çözerken evde süre tut hangi bölümü ne kadar sürede çözüyorum diye...
böylece ilerlemeni farkedersin...
aslında olay tamamen dikkat meselesi..

Aslı
9th September 2007, 11:58 AM
YDS ye girdiğim gün 90-100 dk. gibi bir sürede kağıdını bitirip vermek isteyenler vardı.Bende hepsini doğru yaparak soruları kısa sürede çözmek istiyorum.Bunun için nasıl bir çalışma programı gerekli?Günde çok fazla soru çözmek ne kadar işe yarar ?

Bence hergün aynı sayıda yani hep aynı ritimde test çözersen test çöze çöze sende hızlı test çözmeye alışırsın bunu herkez yapabilir tabi isteyen herkez

Muttalipisidan
9th September 2007, 12:10 PM
Arkadaşlar soru çözmeye ilk başaldığımda bir denemeyi iki buçuk üç saatte zor bitiriyordum ve netim 30 ile 40 arasındaydı sınav öncesinde ise bir denemyi 45 dakikada bitiyordum ve netim 90 95 civarındaydı ama aradan geçen süreçte 150 bine yakın soru elimden geçti

out_of_blues
9th September 2007, 12:17 PM
ben 2007 yds de 100 net yapmıştım ve kendim bile şaşırsamda sınavı bitirdiğimde daha bir saat vardı.denemelerde de süre fazla geliodu ama yds ye çok yavaş başlamıştım..dikkatsizlik olur da bir kelimeyi atlarım diye iyice okuyodum..ama sonra sınav psikolojisini attıktan sonra (sanırım çözdüğümüz onca soru bize yardımlarını o anda gösterdi) ve sınavın ilk sayfasından sonrası ne kadar yavaş çözsende kendiliğinden seri üretime geçmiş gibi gidiyo..yani soru çözmeye dewam:)

Ruthless
9th September 2007, 12:20 PM
Sanırım Bunca Tartıştığımızın Bu Hastalıkların Tek Ilacı : Soru Çözmek , Soru Çözmek , Soru Çözmek :)

zanay
9th September 2007, 01:51 PM
Ben sınava hazırlanırken yds denemerini bitrdiğimde 1 saatim artıyordu bilemediğim çok uğraştığım sorularda takılmıyı soru işareti koyu geçiyodum 1 saatte en az 30 dk da bitiriodm gerçek ydsde de öyle oldu 90 netim vardı ama olsun:cry::cry:

ali_07
9th October 2007, 12:41 PM
merhabalar ben de ege üniversitesi turist rehberliğini okuyorum ama bu sene tekrar hazırlanıyorum. 2006 da yds de 5 yanlısım vardı ama şimdi bir sene ara verdim ve yanlıs 25 ten baslıyor.. ne oldu da boyle bir durum yasadım bilemiyorum..aynı neti yapmak istiyorum ama daha yeni basladım test cözmeye cok gec kaldım diye ve aynı neti yapamamayacagım diye ümitsizleşiyorum.nasıl calısmalıyım öss bilgilerim de ii degil..bir cözümü olan var mı???olursa ingilizce öğretmenliği isytiyorum..bu sene kac net yapmak beni normal bir bölüme atar...yardımcı olursanız sevinirim..saygılarımla..

stdentsurviving
19th July 2008, 11:03 PM
Ne kadar çok gramer,kelime bilgisi ve genel kültür(İngilizce ve Türkçe okuyarak) , o kadar çok başarı da diyebiliriz ; çok soru çözmek demek doğru cevap sayısını artırır diyemeyiz bence.çözdüğümüz doğru soruları zorluk derecesi ne olursa olsun neden,nasıl ,hangi ipucu ile çözdüğümüzü tekrar inceleyerek bulmalı ve çalışmalıyız..daha sonra yanlışların doğru cevaplarına da bakarak aynısını yapmalıyız.böylece soru sayımızla birlikte deneyimimiz mutlaka artacaktır.ayrıca soru türü ne olursa olsun o cümlede geçen gramer kurallarını ,kelime kulanım bilgilerini,deyim,edat,phrasal verbs vb. incelemeden not almadan çıkmamalıyız o sorudan.ya da daha sonra o testi değerlendirmeliyiz.

law_story_özge
19th July 2008, 11:15 PM
Çok soru çözerek,onun tekniğini alarak gelişmez mi?:smiley5:

Ofli_aKREP
20th July 2008, 01:49 AM
çok soru çözdükten sonra hız kendiliğinden artıyor zaten.Ben yavaş çözdüğümü düşündüğüm sınavlarda bile yarım saat 1 saat zaman artırıyordum.Hatta son zamanlarda denemelere 1 saate yakın geç geliyordum yine de yetiştiriyordum.Ama ilk basladıgım zamanlarda 3 saate yakın oluyodu:D.
Fakat sen hızlı çözeceğim diye soruları es geçme.Emin olmadığın sorular hakkında düşün.ilerleyen zamanlarda ikilem arasında kaldıgın soru sayısı azalacaktır zaten.Bir de sınav bitince yanlıslarını muhakkak öğren

Hüseyin_
20th July 2008, 01:51 AM
Çok soru çözmek en iyi yoldur.Ama sakın ola ki çok hızlı çözeceğim diye didinmeyin.Acele etmeyin.Yanlış sayınız artar.Tecrübeyle sabittir:D

pınareqe
20th July 2008, 02:10 AM
evet kesinlikle çok soru çözmek bu işin sırrı : )
hem bilgi akılda ,hem çabuk okuyorsunuz soruları ,kitapta okunmalı tabiki çabuk anlama açısından ;)

KorayKaptan
20th July 2008, 03:19 PM
Ah bende sorulara tam anlamıyla konsantre olabilsem:rolleyes:

Konsantreyi toplamak için yapılması gereken şeyler var mı?Kolayca konsantrem bozulabiliyor.

Sınavlardan önce veya derse başlamadan önce bir noktaya gözünü mümkün olduğunca az kırpmaya çalışarak üç dakika bakmanı öneririm.Dikkat toplama yeteneğin gelişir.

monsoon
20th July 2008, 04:02 PM
soruyu okurken mutlaka gözüne kestirdiğin soru, için anahtar sözcük değerindeki yerlerin altını çizmek odaklanmanı kolaylaştırabilir.(sadece gerekli yerlerde çünkü her satırın altını çizmek de dikkat dağıtabilir hatta yanlış okumana bile sebebiyet verebilir)

ve hızlı olmak istiyorsan önce şıkları okumalısın eğer bir tense agreement sorusuysa zaten en az 2-3 şıkkı daha soruyu okumadan eleyebilirsin ve sonra soruyu 1 kez okuman yeterli olur . önce şıkları okumak soruyu tekrar tekrar okumanı engelleyerek zaman kazanmanı sağlayacaktır!. eğer readingse soruları okuyup şıkları okuyarak yine anahtar sözcük olabilecek yerlerin altını çizmen daha sonra paragrafı okurekn bunlardan yardım alman da hızlı olmanı ve bunun yanısıra doğru cevaplara ulaşmanı kolaylaştıracaktır:smiley2:

ayşegül_elt
20th July 2008, 04:41 PM
ben yds soruları bitirdiğimde 15 dakika vardı ...zaman yetmedi gibi birşey..15 dakikada tüm kelimelere baktım ve doğru çıktı ..eğer yeterli zamanım olsaydı paragraflar daha ii olabilirdi