evet kesinlikle çok soru çözmek bu işin sırrı : )
hem bilgi akılda ,hem çabuk okuyorsunuz soruları ,kitapta okunmalı tabiki çabuk anlama açısından ;)
KorayKaptan
20-07-08, 15:19
Ah bende sorulara tam anlamıyla konsantre olabilsem:rolleyes:
Konsantreyi toplamak için yapılması gereken şeyler var mı?Kolayca konsantrem bozulabiliyor.
Sınavlardan önce veya derse başlamadan önce bir noktaya gözünü mümkün olduğunca az kırpmaya çalışarak üç dakika bakmanı öneririm.Dikkat toplama yeteneğin gelişir.
soruyu okurken mutlaka gözüne kestirdiğin soru, için anahtar sözcük değerindeki yerlerin altını çizmek odaklanmanı kolaylaştırabilir.(sadece gerekli yerlerde çünkü her satırın altını çizmek de dikkat dağıtabilir hatta yanlış okumana bile sebebiyet verebilir)
ve hızlı olmak istiyorsan önce şıkları okumalısın eğer bir tense agreement sorusuysa zaten en az 2-3 şıkkı daha soruyu okumadan eleyebilirsin ve sonra soruyu 1 kez okuman yeterli olur . önce şıkları okumak soruyu tekrar tekrar okumanı engelleyerek zaman kazanmanı sağlayacaktır!. eğer readingse soruları okuyup şıkları okuyarak yine anahtar sözcük olabilecek yerlerin altını çizmen daha sonra paragrafı okurekn bunlardan yardım alman da hızlı olmanı ve bunun yanısıra doğru cevaplara ulaşmanı kolaylaştıracaktır:smiley2:
ayşegül_elt
20-07-08, 16:41
ben yds soruları bitirdiğimde 15 dakika vardı ...zaman yetmedi gibi birşey..15 dakikada tüm kelimelere baktım ve doğru çıktı ..eğer yeterli zamanım olsaydı paragraflar daha ii olabilirdi