Loyalty
4th August 2006, 14:26
UN Diplomats had expected Council members to settle differences in time to ............ resolution calling for a truce within days.
A) adapt
B) adopt
C) adhere
D) abondon
E) abort
Kaynak:Ben:icon_wave:
Umarım gelecekte iyi olur sizler için....
gülçin
4th August 2006, 14:52
B) adopt
benimsemek anlamında bu olabilirmi?tabi cümleyi yanlış yorumlamadıysam:D
silwester
4th August 2006, 14:57
UN Diplomats had expected Council members to settle differences in time to ............ resolution calling for a truce within days.
A) adapt
B) adopt
C) adhere
D) abondon
E) abort
A) adapt olabilirmi ?adapt diyorum ben .
kayamusty
4th August 2006, 16:28
A) adapt diyorum ben uyum saglamak adapte olmak
silwester
4th August 2006, 16:34
B) adopt
benimsemek anlamında bu olabilirmi?tabi cümleyi yanlış yorumlamadıysam:D
adopt çocuk yetiştirmek oluyo benim bildiğim kadarıylan .
Loyalty
4th August 2006, 16:37
adopt çocuk yetiştirmek oluyo benim bildiğim kadarıylan .
Emin misin? Başka anlamlarına da bak bakalım;)
Fatih Hoca
4th August 2006, 16:41
A) adapt
B) adopt
C) adhere
D) abondon
E) abort
Müjdatcım yine eleştiriyor gibi olcam ama kelime öğretelim derken gramer olarak uygun olmayan bir yapıyı cümlede kullnmak arkadaşlarımızı gramer sorularına yönelik olarak yanıltabilir.
Cümlemizde kullnılan past perfect tense yapısının herhangi bir simple past reference olmadan bu haliyle bağımsız olarak kullanılması uygun olmaz. Context içerisinde olsa , ya da cümle içerisnde kıyasalayabileceğimiz bir s.past yapı olsa ya da işaret olsa olabilir diycem,ama bu haliyle doğru kabul edilemez.
Loyalty
4th August 2006, 16:48
Müjdatcım yine eleştiriyor gibi olcam ama kelime öğretelim derken gramer olarak uygun olmayan bir yapıyı cümlede kullnmak arkadaşlarımızı gramer sorularına yönelik olarak yanıltabilir.
Cümlemizde kullnılan past perfect tense yapısının herhangi bir simple past reference olmadan bu haliyle bağımsız olarak kullanılması uygun olmaz. Context içerisinde olsa , ya da cümle içerisnde kıyasalayabileceğimiz bir s.past yapı olsa ya da işaret olsa olabilir diycem,ama bu haliyle doğru kabul edilemez.
Hocam burada ip ucu "truce" sözcüğüdür. Ben bu soruyu hazırlamamdaki amaç karıştırılan iki sözcüğü gündeme getirmektir. Bu sorudaki cevap "adopt" dur. Belki zor bir zoru olabilir. Ancak
Adapt ın uyum sağlamak
adopt un ise evlat edinmek, benimsemek, kabul etmek, edinmek olduğunu
görebilirler...
...to adopt a resolution olarak kullanılır.
Eleştirilere her zaman açık birisiyim.:icon_tup:
Saygılar:icon_wave:
Fatih Hoca
4th August 2006, 16:52
Hocam burada ip ucu "truce" sözcüğüdür. Ben bu soruyu hazırlamamdaki amaç karıştırılan iki sözcüğü gündeme getirmektir. Bu sorudaki cevap "adopt" dur. Belki zor bir zoru olabilir. Ancak
Adapt ın uyum sağlamak
adopt un ise evlat edinmek, benimsemek, kabul etmek, edinmek olduğunu
görebilirler...
...to adopt a resolution olarak kullanılır.
Eleştirilere her zaman açık birisiyim.:icon_tup:
Saygılar:icon_wave:
Eleştirdiğim konuyu anlatamadım müjdatcım. Bu sorudaki sorun kelimelerde değil. Kullanılan zamanı eleştiriyorum. Past perfect tense kullanılmış cümlede ama past perfect tense bir kıyas tense i olarak kabul edilir. Neyle kıyasladığımız, ya da neyi ölçü aldığımız verilmeden past perfect tense kullnmak doğru olmaz diyorum.
Loyalty
4th August 2006, 16:55
Eleştirdiğim konuyu anlatamadım müjdatcım. Bu sorudaki sorun kelimelerde değil. Kullanılan zamanı eleştiriyorum. Past perfect tense kullanılmış cümlede ama past perfect tense bir kıyas tense i olarak kabul edilir. Neyle kıyasladığımız, ya da neyi ölçü aldığımız verilmeden past perfect tense kullnmak doğru olmaz diyorum.
Şimdi anladım hocam. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi göz önüne alacağım...:icon_tup:
gülçin
4th August 2006, 18:23
adopt yani dimi hocam.......sonuç olarak?:D
silwester
4th August 2006, 18:38
adopt yani dimi hocam.......sonuç olarak?:D
ben halen adapt diyorum hocam cevap ney ??
Loyalty
4th August 2006, 20:58
[QUOTE=Müjdat]UN Diplomats had expected Council members to settle differences in time to ............ resolution calling for a truce within days.
A) adapt
B) adopt
C) adhere
D) abondon
E) abort
Umarım gelecekte iyi olur sizler için
Cevap B katılan herkese teşekkür ediyorum.