TFL_39
27th August 2007, 17:17
Arkadaşlar eğer matematikle ilgili kaynak ders çalışma gibi sorunlarınız olursa yardımcı olmak isterim..
Piyasadaki hangi kaynaklar iyidir?
Matematikte ders çalışma stratejileri vs.
Matematik ve fen bilimleriyle alakalı her sıkıntınızda yanınızdayım:)
aaaa biz neciyiz burda :D
sarangKJH
9th December 2008, 19:22
YA ben bu mutlak değeri hiç anlamıorm sayı negatif de olsa pozitif de olsa mutlak değerden pozitif çıkmaz mı! öle deilmiş meğer eksiyle mi çarpmak lazımmış allahım yaa bilen biri anlatabilr mi lütfen:(
DarkSide
9th December 2008, 19:26
Sayı a olsun, a= -4 diyelim, a' yı mutlak değerden çıkartırken a'yı pozitif yapmaz mısın ? o zaman, |a| = 4 olması için; |a|= -a yani => - . (-4) olmalı ki +4 olsun...
DarkSide
9th December 2008, 19:27
Arkadaşlar eğer matematikle ilgili kaynak ders çalışma gibi sorunlarınız olursa yardımcı olmak isterim..
Piyasadaki hangi kaynaklar iyidir?
Matematikte ders çalışma stratejileri vs.
Matematik ve fen bilimleriyle alakalı her sıkıntınızda yanınızdayım:)
aaaa biz neciyiz burda :D
Evet, matematik, kimya, coğrafya, biyoloji ve de geometri de ben de yardımcıyım, sakın fizik getirmeyin bana :D
crazy cemil
9th December 2008, 19:31
TFL isimli arkadaşımız zamanınız olursa şu çalışma stratejilerini yazabilir misiniz? memnun oluruz:)
Emilahh
9th December 2008, 19:38
YA ben bu mutlak değeri hiç anlamıorm sayı negatif de olsa pozitif de olsa mutlak değerden pozitif çıkmaz mı! öle deilmiş meğer eksiyle mi çarpmak lazımmış allahım yaa bilen biri anlatabilr mi lütfen:(
Arkadaş 2007 de gelmiş ama bir daha gören olmadı sanırım :)
Neyse ben elimden geldiğince yardım etmeye çalışayım sana;
Mutlak değeri, bir noktanın başlangıç noktasına olan uzaklığı olarak düşün. Bu yüzden mutlak değer hiçbir zaman negatif sayı olamaz.
________ -5_____0_____5________
-5' in 0' a olan uzaklığı 5 birim. Bunu da |-5| olarak yazarız.
Mutlak değer dışına çıkarırken ise; |-5| = -(-5) = 5 olarak çıkartırız. ( Sayıyı direk olarak artılı olarak çıkarma, çünkü bu işlemlerde yanlış sonuç bulmana neden olur).
Mesela şu hata sürekli yapılır;
-3 < 0 Bu doğrudur fakat
-x <0 diyemeyiz.
Çünkü X yerine ben -5 verirsem, x'in değeri -(-3) olur. Tıpkı |-3| gibi.
Soru çöz, yanlış yaptıklarını buraya yazarsan daha kolay anlatabilirim.
Konu anlatamıyorum ama soru çözümü yapabilirim :p