Tam Sürüm Bilgini Göster : M.E.B Bursu Hakkında Bilgi?

boorockk
26th August 2007, 21:13
İyi akşamlar arkadaşlar M.E.B öğretmen çocuklarına burs veriyormuş . Doğru mu bu ? Eğer doğru ise bilgisi olan bi arkadaş yardım edebilir mi ?

boorockk
26th August 2007, 21:20
hadi arkadaşlar ya kimse yok mu ?

betll
26th August 2007, 21:25
İyi akşamlar arkadaşlar M.E.B öğretmen çocuklarına burs veriyormuş . Doğru mu bu ? Eğer doğru ise bilgisi olan bi arkadaş yardım edebilir mi ?

öğretmen çocuklarına verdiğini hiç duymadım da,öğretmen olacaklara veriyor.eğer ilk 5 tercihin öğretmenlikse bu bursu alabiliyorsun.ya da ilk 5 terchinden biri öğretmenlikse tam bilmiyorum.

boorockk
26th August 2007, 21:28
öğretmen çocuklarına verdiğini hiç duymadım da,öğretmen olacaklara veriyor.eğer ilk 5 tercihin öğretmenlikse bu bursu alabiliyorsun.ya da ilk 5 terchinden biri öğretmenlikse tam bilmiyorum.

yok ya onu biliyorum da bana öyle dediler veriyomuş diye neyse en iyisi telefonla ulaşmaya çalışmak birilerine .

besteozel
26th August 2007, 21:41
İlk 5 tercihi öğretmenlik olanlara veriliyor arkadaşım o burs ama anne ya da babası öğretmen olanlara da Milli Eğitim Vakfı burs veriyor

hakanbek
26th August 2007, 22:29

Meb öğretmen lisesi mezunu ve ilk 5 tercihindeki öğretmenliğe yerleşmiş öğrencilere veriyor. Ama mili eğitim vakfı var. O ailesi meb personeli olanlara veriyor. Anne ya da babası. Yani ikisi farklı yerler...

seyfi1907
26th August 2007, 23:50
ya arkadaşlar benim annem hem öğretmen hem de 2. tercihim olan öğretmenliği kazandım sizce kesin burs alır mıyım?:):)

po_tee
3rd September 2007, 19:45
pekı ne zamn ve nreye basvurmamız lazım ilk 5 tercıhı ogretmenlık onlanlar ın

Dilkopat
4th July 2008, 18:23
arkadaşlar ben 2 yıldır meb bursu alıyorum şöyle bir sorum olacak umarım bile vardır... ben okulu bitirince kpssye girmeden direk atanacak mıyım??mecburi görev sürem kaç yıl...cevap verirsenz sevinirim:smiley1:

B.U theacher
4th July 2008, 19:31
ort ne kadar burs alıyorsun ve bi sorum daha var kyk dan burs alınca meb bursu kesilir mi ayrı ayrı alma ihtimali var mı?

bturkay
4th July 2008, 19:37
arkadaşlar ben 2 yıldır meb bursu alıyorum şöyle bir sorum olacak umarım bile vardır... ben okulu bitirince kpssye girmeden direk atanacak mıyım??mecburi görev sürem kaç yıl...cevap verirsenz sevinirim:smiley1:

Neden direk atanma ihtimalini düşünüyorsunuz? :smiley12:

Dilkopat
4th July 2008, 22:21
Neden direk atanma ihtimalini düşünüyorsunuz? :smiley12:

çünkü böyle bir şey olduğunu duymuştum doğru mu diye sordum...

sky**
4th July 2008, 22:29

gerçekten böyle bir atanma sözkonusu mu? ben de aldım ama böyle bir şeyi bilmediğimden kpss ye girdim sonuçları bekliyorum. böyle bir şey varsa nereden öğrenebilirz acaba? :confused:

sky**
4th July 2008, 22:31
ya arkadaşlar benim annem hem öğretmen hem de 2. tercihim olan öğretmenliği kazandım sizce kesin burs alır mıyım?:):)

2. tercihini kazandın ama hangi okul çıkışlısın, yani öğretmen lisesi çıkışlıysan alırsan. yok ama öğretmen lisesi çıkışlı deilsen o zaman puanın önemli. çok iyi bir puanla kazanmaış olman gerekiyor...

Dilkopat
4th July 2008, 22:33
gerçekten böyle bir atanma sözkonusu mu? ben de aldım ama böyle bir şeyi bilmediğimden kpss ye girdim sonuçları bekliyorum. böyle bir şey varsa nereden öğrenebilirz acaba? :confused:

ya hocam ben de netten falan bazı sitelerden duydum ne kadar doğru bilmıyorum...ama burs karşılığında mecburi görev olduğundan eminim...aslında meb sitesinden bilgi edinmeye yazılsa yada tlfon edilse net bir cevap alabilirsin...eğer bir cevap alırsan beni de bilgilendirirsen çok sevinirim :smiley1:

sky**
4th July 2008, 22:38
ya hocam ben de netten falan bazı sitelerden duydum ne kadar doğru bilmıyorum...ama burs karşılığında mecburi görev olduğundan eminim...aslında meb sitesinden bilgi edinmeye yazılsa yada tlfon edilse net bir cevap alabilirsin...eğer bir cevap alırsan beni de bilgilendirirsen çok sevinirim :smiley1:

tamam çok teşekkür ederim....

Ghoste
4th July 2008, 22:38
Bu öğretmenLik bursu sadece ingiLizce öğretmenLiğimi örneğin Japonca öğretmenLiği okuyan biri de burs aLabiLir mi ?

sky**
4th July 2008, 22:39
Bu öğretmenLik bursu sadece ingiLizce öğretmenLiğimi örneğin Japonca öğretmenLiği okuyan biri de burs aLabiLir mi ?

tabiki tüm öğtremenlikler için geçerli diye biliyorum

Dilkopat
4th July 2008, 22:54
tabiki tüm öğtremenlikler için geçerli diye biliyorum

genelde ataması fazla olan bölümlerde kaliteli öğretmen sayısını artırmak için belirli sayıda öğrenciye veriliyor. japoncaya verilmiyor...

mervebakkal
4th July 2008, 23:03
genelde ataması fazla olan bölümlerde kaliteli öğretmen sayısını artırmak için belirli sayıda öğrenciye veriliyor. japoncaya verilmiyor...

Evet arkadaşımın dediği gibi her öğretmenliğe verilmiyor,bu yıl matematik,ingilizce ve bilgisayar öğretmenliklerine yerleşenlere verildi örneğin.
Öğretmen lisesi çıkışlı olup ilk 5 tercihinde yer alan öğretmenlik bölümüne yerleşince almaya hak kazanıyorsun.
Bu sene aylık 160 ytl, ve yaz-kış 4 yıl boyunca kesintisiz alıyorsun.

Funda_DELT
4th July 2008, 23:09
ya arkadaşalr beni
m de bi sorum var bu burslar hakkında..beniölp 2 ye geçtim...bursa başvurabilir miyim? evetse hangi burslara ???

Dilkopat
4th July 2008, 23:09
Öğretmen lisesi çıkışlı olup ilk 5 tercihinde yer alan öğretmenlik bölümüne yerleşince almaya hak kazanıyorsun.

küçük bir bilgi yanlışı var sanırsam dikkatsizlikten oldu. öğretmen liseli çıkışlılar kaçıncı tercih olursa olsun alıyor bu bursu... ilk 5 tercihten biri olma şartı diğer lise mezunları için geçerli

mervebakkal
4th July 2008, 23:13
küçük bir bilgi yanlışı var sanırsam dikkatsizlikten oldu. öğretmen liseli çıkışlılar kaçıncı tercih olursa olsun alıyor bu bursu... ilk 5 tercihten biri olma şartı diğer lise mezunları için geçerli

Emin misin ? , Bu bursu sadece öğretmen liseliler alıyor diye biliyordum.:smiley6:

Dilkopat
4th July 2008, 23:14
Emin misin ? , Bu bursu sadece öğretmen liseliler alıyor diye biliyordum.:smiley6:

hayır çünkü ben süper liseden mezunum ve şu an alıyorum bu bursu

mervebakkal
4th July 2008, 23:16

Peki,teşekkür ederim.Öğrenmiş oldum :)

Dilkopat
4th July 2008, 23:17
Peki,teşekkür ederim.Öğrenmiş oldum :)

rica ederim:smiley1:

bturkay
4th July 2008, 23:57
Arkadaşlar ben de süper lise mezunuyum ve bu yıl toplamda 3-4 tercih yapacam ve hepsi de İngilizce Öğretmenliği olacak.

Bu durumda ben de alabilecek miyim bu bursu? Tam olarak şartları nedir? Hangi adresten şartlarına ulaşabiliriz?

nulkersoy
5th July 2008, 11:02
mecburi görev süresi 5 yıl ama önce atanman lazım. Bu bursu alıp atanamayan arkadaşlarım var. Kpss ye girmelisin bu yüzden

nulkersoy
5th July 2008, 11:06
Arkadaşlar ben de süper lise mezunuyum ve bu yıl toplamda 3-4 tercih yapacam ve hepsi de İngilizce Öğretmenliği olacak.

Bu durumda ben de alabilecek miyim bu bursu? Tam olarak şartları nedir? Hangi adresten şartlarına ulaşabiliriz?

Çok yüksek puan alırsan alabilirsin. 97- 98 doğru yapman lazım YDS de. Genelde öğretmen lisesi mezunlarına çıkıyor. Adresinize hazırlamanız gereken evrakları postalarlar çıkarsa.

Beraat
5th July 2008, 11:11

yds den kaç netiniz vardı??

Dilkopat
5th July 2008, 12:12
yds den kaç netiniz vardı??

96 netim vardı ama sözelim çok iyiydi toplamda 357 puan almıştım

lives
5th July 2008, 12:58

öğretmen lisesi mezunu arkadaşım 11. tercihine yerleştiği için alamadı meb bursunu kredi aldı seninki kredi ya da başbakanlık bursu felan olmasın çünkü öğretmen lisesi şartı var diye biliyorum:smiley2:

Dilkopat
5th July 2008, 13:17
öğretmen lisesi mezunu arkadaşım 11. tercihine yerleştiği için alamadı meb bursunu kredi aldı seninki kredi ya da başbakanlık bursu felan olmasın çünkü öğretmen lisesi şartı var diye biliyorum:smiley2:

yok eminim ne olduğundan elli tane kağıt imzaladım kaç defa uğraştım.bizim bölümde benm kazandığım sene bu bursu almaya hak kazanan 5 kişiden 4ü öğretmen lisesi çıkışlı değildi benm liseden arkadaşım da alıyor şu an...sonuç olarak eminim
..................................................................................................................
SORU : Milli Eğitim Bakanlığı bursundan nasıl faydalanabilirim?

CEVAP : Bakanlığımızca her öğretim yılında kontenjan ayrılan öğretmen yetiştiren yüksek öğretim programlarına ilk beş tercihinde yerleşen ve kontenjana giren öğrencilere burs verilmektedir. Kontenjan ayrılan programlara ilk beş tercihinde yerleştiği halde kontenjana giremeyen Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu öğrenciler de bursluluk hakkından yararlanmaktadır.

alıntı:meb

ezgi su
5th July 2008, 13:23
Anadolu öğretmen liselilerine çok önem verdiklerini ifade eden Bakan Çelik, öğretmenlik bölümlerini üniversiteye girerken ilk 5 tercihi içinde gösteren öğrencilere karşılıksız burs verildiğini ve verilmeye devam edileceğini kaydetti.

Kaynak (http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=883)

Belki farklı burslardır..?

Dilkopat
5th July 2008, 13:33
Anadolu öğretmen liselilerine çok önem verdiklerini ifade eden Bakan Çelik, öğretmenlik bölümlerini üniversiteye girerken ilk 5 tercihi içinde gösteren öğrencilere karşılıksız burs verildiğini ve verilmeye devam edileceğini kaydetti.

Kaynak (http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=883)

Belki farklı burslardır..?

benim bahsettiğim burs Milli Eğitim bursu...

http://oyegm.meb.gov.tr/sorular%5Csorular.htm

lives
5th July 2008, 14:06
o zaman şu olmalı meb bursu öğretmen liseleri için de ilk 5 gerekiyor ama normal liseliler için başarıları için %10 luk bir kontejyan açıyorlar normal lisedeki arkadaşlar bu şekilde giriyor ama öğretmen liseleri de kesin ilk 5 tercih istiyor en de bundan eminim malesef arkadaşım alamadı bu nedenle:(

Dilkopat
5th July 2008, 14:15
o zaman şu olmalı meb bursu öğretmen liseleri için de ilk 5 gerekiyor ama normal liseliler için başarıları için %10 luk bir kontejyan açıyorlar normal lisedeki arkadaşlar bu şekilde giriyor ama öğretmen liseleri de kesin ilk 5 tercih istiyor en de bundan eminim malesef arkadaşım alamadı bu nedenle:(

son kez en açık şekilde açıklorum.umarım bu şekilde bir sorun kalmaz....

eğer öğretmen lisesi mezunuysan: ilk 5 tercihinden birine yerleşmiş olmak şartıyla o okuldaki kontenjana girmesen bile burs alabiliyorsun...mesela; sen 4. tercihindeki x okuluna yerleştin ve okula son sıradan girdin hiç bir önemi yok bursu alıyorsun...tek şart ilk 5 tercihten biri olması...

eğer diğer liselerden mezunsan: ilk 5 tercihinden birine yerleşmiş olmak şartı burda da var...ama kayıt yaptırdığın okulun belli bir bursu alacak öğrenci kontanjanı vardır...mesela; sen 4. tercihindeki x okuluna kayıt yaptırdın ve bu okulun kontenjanı 5 (bu sayı okullara göre değişir bakanlık belirler) eğer ilk 5e girersen bursu almaya hak kazanırsın......

umarım açıklayıcı olmuştu :smiley1:

bturkay
5th July 2008, 14:22

eğer öğretmen lisesi mezunuysan: ilk 5 tercihinden birine yerleşmiş olmak şartıyla o okuldaki kontenjana girmesen bile burs alabiliyorsun...mesela; sen 4. tercihindeki x okuluna yerleştin ve okula son sıradan girdin hiç bir önemi yok bursu alıyorsun...tek şart ilk 5 tercihten biri olması...

eğer diğer liselerden mezunsan: ilk 5 tercihinden birine yerleşmiş olmak şartı burda da var...ama kayıt yaptırdığın okulun belli bir bursu alacak öğrenci kontanjanı vardır...mesela; sen 4. tercihindeki x okuluna kayıt yaptırdın ve bu okulun kontenjanı 5 (bu sayı okullara göre değişir bakanlık belirler) eğer ilk 5e girersen bursu almaya hak kazanırsın......

Özel üniversiteler için de geçerli mi bu burs? Yani onlara da kontenjan açıyorlar mı?

%100 burslu özel düşünen biri olarak cidden merak ediyorum bunu :confused:

lives
6th July 2008, 04:09

ben de onu demeye çalışıyorum zaten ilk beş tercih şartı var sırasından bahsetmedim yani:D

Dilkopat
6th July 2008, 09:57
ben de onu demeye çalışıyorum zaten ilk beş tercih şartı var sırasından bahsetmedim yani:D

ama farkındaysan %10 falan diye uydurmuşsun onun için iyice açıkladım :D:D

lives
7th July 2008, 00:46
ama farkındaysan %10 falan diye uydurmuşsun onun için iyice açıkladım :D:D

uydurdum mu:confused: yaw bunu okulda öğrendim neden işim gücüm yokken uydurayım ki böyle birşeyi ayrıca tam rakamı bilmediğim için kesin dememişimdir ama ona benzer bir rakam var yani öss kontejyanlarında listelerde felan meb bursu yüzdeliği felan vardı yani:dazeda:

nightwish_
21st July 2008, 03:34
arkadaşlr ben anadolu öğretmen lisesi çıkışlym ve 2 yıldr meb bursu alıyorum.bnmle aynı liseden mezun olan arkadaşlarımdn bazıları örneğin 7. terchine grebldği halde burs alamıyor(ingilizce öğretmenliği yazdığı halde)bu burslar karşılıksız olup zorunlu hizmet fln da gerektirmiyor.

Funda_DELT
21st July 2008, 03:42
ben iölp 2 yte geçtim..hangi bursaları alabilirim?

Dilkopat
21st July 2008, 10:33
arkadaşlr ben anadolu öğretmen lisesi çıkışlym ve 2 yıldr meb bursu alıyorum.bnmle aynı liseden mezun olan arkadaşlarımdn bazıları örneğin 7. terchine grebldği halde burs alamıyor(ingilizce öğretmenliği yazdığı halde)bu burslar karşılıksız olup zorunlu hizmet fln da gerektirmiyor.

uydurmayın diye bana da diyosun heralde iyice okursan senin burda yazdıklarını ben bu konuda elli kere yazdım...belirtmek isterim..

lives
21st July 2008, 15:21
uydurmayın diye bana da diyosun heralde iyice okursan senin burda yazdıklarını ben bu konuda elli kere yazdım...belirtmek isterim..

kardeşim 50 kere yazdın ama benim arkadaş da 11. tercihine yerleşti ve alamıyor yani bunlar gördüğümüz şeyler yaşadığımız şeyler kızcağız kredi alıyor malesef burada neden yanlış bilgi vermek isteyelim ki

life18
21st July 2008, 16:37
ya peki bu bursu alabilmek için evrak vereceğmiz yani başvuracağımız bi yer var mı???

Dilkopat
21st July 2008, 18:11
kardeşim 50 kere yazdın ama benim arkadaş da 11. tercihine yerleşti ve alamıyor yani bunlar gördüğümüz şeyler yaşadığımız şeyler kızcağız kredi alıyor malesef burada neden yanlış bilgi vermek isteyelim ki

11. tercihine yerleşen kişi zaten alamaz alla alla ya...benim yazdığım şeyleri düzgün oku önce...İlk 5 tercihinden birisi olma zorunluluğu var hangi lise mezunu olursa olsun...Öğretmen liseliler ilk 5 tercihinden biri olursa her şekilde bu bursu alır...ama diğer lise mezunları ilk 5 tercihinden biri olacak ayrıca da kazanacağı bölümün belirttiği sıralamadan o okula girmesi lazım...sonuç olarak kimsenin yanlış bilgi verdiği yok..benim yazdığım mesajların tümüne bakabilirsin bir tek yanlış bilgi bulamazsın bu konuda...senin yazdığın şey aynen benm mesajlarımda da var...

Dilkopat
21st July 2008, 18:14
ya peki bu bursu alabilmek için evrak vereceğmiz yani başvuracağımız bi yer var mı???

hocam bu bursa ayrıca başvurman gerekmiyor...normal yurt, burs ve kredilere başvuru tarihlerinde burs istediğini belirtiyorsun...Değerlendirme sonucunda bu bursu almaya hak kazanırsan sana bildiriliyor ya da bölümde asılıyor...

Funda_DELT
21st July 2008, 18:15
ben iölp 2ye geçtimm..hangi burslara başvurabilirimmm ?? arkadaşllarrrrrr :) ya da hangisini bırakın öncelikle herhangi bi bursa başvurabilir miyim?? :)

marti
21st July 2008, 18:28
devlet yurtdışında okuyan veya master yapan öğrencilere burs veriyomuş bu doğrumu peki arkadaşlar?

lives
23rd July 2008, 16:13
11. tercihine yerleşen kişi zaten alamaz alla alla ya...benim yazdığım şeyleri düzgün oku önce...İlk 5 tercihinden birisi olma zorunluluğu var hangi lise mezunu olursa olsun...Öğretmen liseliler ilk 5 tercihinden biri olursa her şekilde bu bursu alır...ama diğer lise mezunları ilk 5 tercihinden biri olacak ayrıca da kazanacağı bölümün belirttiği sıralamadan o okula girmesi lazım...sonuç olarak kimsenin yanlış bilgi verdiği yok..benim yazdığım mesajların tümüne bakabilirsin bir tek yanlış bilgi bulamazsın bu konuda...senin yazdığın şey aynen benm mesajlarımda da var...

senin yazdıklarını sıralaması ne olursa olsun öğretmen lisesi çıkışlı biri meb bursu alabilir diye çevirdim açık yazmalısın böyle şeyleri hatta bir mesajda 7. tercihinde yerleşen birinden felan bahsediyordu biri ben de buna karşılık olarak yazdım

Dilkopat
23rd July 2008, 16:14
senin yazdıklarını sıralaması ne olursa olsun öğretmen lisesi çıkışlı biri meb bursu alabilir diye çevirdim açık yazmalısın böyle şeyleri hatta bir mesajda 7. tercihinde yerleşen birinden felan bahsediyordu biri ben de buna karşılık olarak yazdım

ok sorun yok sorun çözüldüyse...kolay gelsin...:smiley2:

lives
23rd July 2008, 16:15

mesela buradan çıkardım yoksa neden ters birşeyler yazma isteği hissedeyim ki sen böyle yazmasaydın

lives
23rd July 2008, 16:17
neyse konu anlaşılmaştır ikimiz tarafından da hadi kolay gelsin arkadaş

Dilkopat
23rd July 2008, 16:21
ya da bu mesajdan açıkça çıkarabilmem normal geliyor bana

bu mesajda yazdığım sadece kontenjan dahilinde olan durumla alakalı...önceki msjda yanlış yazmışım hızlı yazmaktan olsa gerek haklısın kusra bakma..:smiley1: ama sonraki mesajlarda gerçekten doğru yazdığımı görürsün....şu uzun mesajda mesele öğretmen liseliler değil diğer liseliler alamıyor denilmişti...öğretmen liseliler ilk 5 tercihi olmak şartıyla bu bölüm için verilen kontenjana girmek zorunda değil..

Dilkopat
23rd July 2008, 16:22
neyse konu anlaşılmaştır ikimiz tarafından da hadi kolay gelsin arkadaş

aynen tartışmanın gereği yok...meselenin ne olduğunu biliyoruz sonuçta...:smiley2:

lives
23rd July 2008, 16:26
neyse ortaya çıksın da mesele sonra ben uydurmuş olmayım arkadaşım :D

zeynep.
28th July 2008, 23:31
iolp 2ye geçtim. alamam di mi :( ...

ayşegül_elt
28th July 2008, 23:37
ole bişe varmı?? bende öğretmen çoçuğuyum o bakımdan :D ...

*esma*
6th August 2008, 18:11
ole bişe varmı?? bende öğretmen çoçuğuyum o bakımdan :D ...

sen yeter bee :D ablası öğretmen babası öğretmen o ne be yeter :D

agony aunt
6th August 2008, 22:58
1)bu bursun alınabildiği yerler tercih rehberinde 7 nolu sütunda belirtiliyor.
2)sadece eğitim fakültelerine sunulabiliyor.
3)bursu alabilmek için aöl çıkışlıların ilk beş tercihine yerleşmesi gerkiyor.ve 7 nolu sütunda belirtilen kontenjandan düşmüyorlar.aöl liler ilk 5 tercihten yerleşmişlerse otomatik olarak alıyorlar.bu sütundaki rakam diğer okullardan kaç kişinin alabileceğini gösterir.
4) vakıf üniversitelerine bu imkan sağlanmıyor.
incelendiğinde bu sütunun boş olduğu görülür.
5)aileden birinin öğretmen olması bursu almada öncelik tanımıyor.
6)bu burs devlet bursu niteliği taşıdığından (yalnız 1 devlet bursu alınabilir) başka bir devlet bursu alınamıyor.

eustaturk
18th August 2008, 18:46
Sayın Arkadaşım,

MEB bursu ile ilgili çok değerli bilgiler vermişsiniz. Benim öğrenmek istediğim Eğitim fakültelerininin öğretmenlik bölümlerini ilk beş tercihi arsında kazanan Anadolu Öğretmen lisesi mezunu olan kişiler bu bursu almak için ne yapmalı. Biliyorsunuz 24 ağustosa kadar Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) burs ve kredi için başvurusu için son gün. Bu bursu almak için ayrı bir başvuru mu yapılıyor? Yapılıyor ise nereye yapılıyor. Yoksa sadece normal olarak (KYK) Kredi Yurtlar Kurumuna normal burs ve kredi için başvuru mu yapılıyor? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ediyor acele cevabınızı bekliyorum. Hoşça kalın.

first_snowflake
18th August 2008, 22:07
nezmn belli olur burs sonucları??

mery111
18th August 2008, 22:30
ya aynen bende deliler gibi bu sorunun cevabını arıyorum eustaturk arkadaş gibii..nolur bi bilen varsa cevap yazsın ösym klavuzundaki tel nosunu arıyorum ama cvp yok acil cevap! nasıl başvurucaz? ben burs veye öğrenim kredisi istiyorumu işaretledim öle yap dediler başka bişi yapmamız gerekirmi acaba?

octopus
18th August 2008, 22:53
iyi akşamlar arkadaşlarher ne kadar sağpolsun bi hocamın sayesinde bölümüm uzatmış olsam bile bende üniversite yılında bu bursu alıp büyük bi keyifle yiyenlerden biriyiö.öncelikle şunu söyliyeyim atamada hiç bi kıyak yok.yani kapeseseden ne alırsanız ona göre atama oluyor.bu burs iki farklı şekilde alınıyor.birinci yol anadolu öğretmen lisesi mezunu olman gerekiyor.eger öğretmen lisesi mezunuysanız zaten okul açıldıgı zaman ya panoya duyuruya çıkar yada o ilin milli eğitimine gidip görevliyle irtiabat geçmeniz yeterli.ikinci bi seçenek ise yerleştiğiniz öğretmenlik tercihiniz,tercihlerinizin ilk beşinden biri olmalıdır.ama ilk beş tercihinizden olan öğretmenliğe yerleştiniz diye meb o bursu size yedirmez hemen.peki ne olacak.olacağı şudur meb bazı öğretmenlikler velevki ilk tercihiniz bile olsa ve yerleşseniz bu bursu vermez.verebilmesi iiçin o üniversiteye ayrılmış olan burs kontejanı kaç kişi ise o kişilerin arasına gimreniz gerkir.ha bu sıralama nasılmı oluyor.inaın bunu bende bilmiyorum.inşallah yardımcı olabilmişimdir.ha bu arada kazana arkadaşlarada başarılar dilerim ve de teker teker tebrik ederim :)

mery111
18th August 2008, 22:59
teşkür ama çıkacağına eminim çünkü öğrtmnlisesi mezunuyum 3.tercihime yerleştm ve bölüme veriyor.. ama nasıl başvuracağımı pek anlamadım yani kafam karışık şimdi yurtkur veriyormuş bu bursu ama inş kaçırmam bursu çünkü hacettepede okuyacağım vee kampüsü pahalı çoook ihtiyacım var yaniii..

fanciful
18th August 2008, 23:04
bende 2. tercihimde alm. öğrtmnliğine yerleştm öğrtmen lisesi mezunuyum fakat sanırım onlar atanma önceliğie gore verıyorlar o bursu çünkü sos. bilgiler ve kımya ogretmenliğinde okuyan arkadaşlarım alamamış.:(

mery111
18th August 2008, 23:17
bilenler cevap versin lütfen!!!!!!!eminim alacağıma bursu... aldığımı alacağımı nasıl öğreneceğiiim ?????????????????????????????????

fanciful
19th August 2008, 01:03
ekim kasım gibi açıklanıyor sonuçlar.

fanciful
19th August 2008, 01:09
iyi akşamlar arkadaşlarher ne kadar sağpolsun bi hocamın sayesinde bölümüm uzatmış olsam bile bende üniversite yılında bu bursu alıp büyük bi keyifle yiyenlerden biriyiö.öncelikle şunu söyliyeyim atamada hiç bi kıyak yok.yani kapeseseden ne alırsanız ona göre atama oluyor.bu burs iki farklı şekilde alınıyor.birinci yol anadolu öğretmen lisesi mezunu olman gerekiyor.eger öğretmen lisesi mezunuysanız zaten okul açıldıgı zaman ya panoya duyuruya çıkar yada o ilin milli eğitimine gidip görevliyle irtiabat geçmeniz yeterli.ikinci bi seçenek ise yerleştiğiniz öğretmenlik tercihiniz,tercihlerinizin ilk beşinden biri olmalıdır.ama ilk beş tercihinizden olan öğretmenliğe yerleştiniz diye meb o bursu size yedirmez hemen.peki ne olacak.olacağı şudur meb bazı öğretmenlikler velevki ilk tercihiniz bile olsa ve yerleşseniz bu bursu vermez.verebilmesi iiçin o üniversiteye ayrılmış olan burs kontejanı kaç kişi ise o kişilerin arasına gimreniz gerkir.ha bu sıralama nasılmı oluyor.inaın bunu bende bilmiyorum.inşallah yardımcı olabilmişimdir.ha bu arada kazana arkadaşlarada başarılar dilerim ve de teker teker tebrik ederim :)

ben marmara universitesi almanca öğretmenliğine ikinci tercihimde yerletşm gelırmi bana acaba?

erkanercoskun
19th August 2008, 01:23
mecburi hizmet var...kpss den kaçışş yok malesef...üzgünüm..

fanciful
19th August 2008, 01:36
nasıl anlamadım :s

dr.funk
19th August 2008, 01:39
sana mutlaka gelir cunku öretmen lisesi cıkıslısın ilk 5 tercihinden biri gelmiş wede gelen bölüm eğitim oldugu için cıkmak zorunda bende öretmen lisesinde okudm ordan biliorm

fanciful
19th August 2008, 02:10
Ama ilk 5 tercihinde eğitim fakültesine yerleşip burs çıkmayan arkadaşlarım var bizim okuldan.

mery111
19th August 2008, 14:20
ama arkadaşlar hiç yardımcı olmuyorsunuz sorduğum soruyu anlatamıyorum herhaldee.. MEB bursuNU almak için başvuracakmıyız????NASIL VE NEREYE BAŞVURACAĞIM BURSU KAZANDIĞIMLA İLGİLİ NERDEN BİLGİ ALABİLİRİM BURSUN ÇIKTIĞINI HEMEN ÖĞRENMEM GEREKMEZMİYDİİİ ÇÜNKÜ AİLE GELİRİNE BAKMIYORLAR BÜTÜN ŞARTLARI DA SAĞLIYORUM NASI Bİ İŞ BUYA ÇOK MU BEKLEMEM Mİ LAZIM EN AZINDAN ÇIKIP ÇIKMADIĞINI ÖĞRENMEK İSTİYORUUM YA DA BAŞVURMAM GEREKTİĞİNİ.. Bİ BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZZZZ?

lives
20th August 2008, 21:59
ama arkadaşlar hiç yardımcı olmuyorsunuz sorduğum soruyu anlatamıyorum herhaldee.. MEB bursuNU almak için başvuracakmıyız????NASIL VE NEREYE BAŞVURACAĞIM BURSU KAZANDIĞIMLA İLGİLİ NERDEN BİLGİ ALABİLİRİM BURSUN ÇIKTIĞINI HEMEN ÖĞRENMEM GEREKMEZMİYDİİİ ÇÜNKÜ AİLE GELİRİNE BAKMIYORLAR BÜTÜN ŞARTLARI DA SAĞLIYORUM NASI Bİ İŞ BUYA ÇOK MU BEKLEMEM Mİ LAZIM EN AZINDAN ÇIKIP ÇIKMADIĞINI ÖĞRENMEK İSTİYORUUM YA DA BAŞVURMAM GEREKTİĞİNİ.. Bİ BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZZZZ?

arkadaşım meb bursu için geçen sene hiç bir yere başvurmadık biz kasım gibi listeler kendiliğinden geldi okula sen de istenen bir kaç belgeyi toplayıp notere tasdiklettirip okuluna teslim edeceksin bir süre sonra banka kartın gelecen onu da hangi banka oluyorsa oradan alacaksın ben hacettepede okuduğum için ziraat bankası beytepe şubesine gelmişti kampüs içindeki şubelere geliyor ok yani şimdi yapman gereken birşey yok için rahat olsun ok:smiley2: