Tam Sürüm Bilgini Göster : Tartışmalı KPDS Sorusu
hotstepper 26th August 2007, 10:58 Hocam ben de bu sorunun tartışmalı olduğuna inanıyorum. özeelikle sorudaki ülkelerin AB üyesi olmaları nedeniyle.
12. At present, the European Union imports about one quarter of its gas and one third of its oil from Russia, ---- countries such as Slovakia, Finland, Poland, Hungary, the Baltic states and the Ukraine are totally or very heavily dependent on Russian energy.
A) even though
B) since
C) whether
D) while
E) in case
poika- 26th August 2007, 11:21 At present, the European Union imports about one quarter of its gas and one third of its oil from Russia, ---- countries such as Slovakia, Finland, Poland, Hungary, the Baltic states and the Ukraine are totally or very heavily dependent on Russian energy.
A) even though
B) since
C) whether
D) while
E) in case
-------------
bence D ,
in case : ihtimaline karşı ,olmuyor
whether ,even though, since de olmuyor
while : Avrupa birliği gazının dörte birini, yağının ise üç te birini Rusya dan ithalEDERKEN,Slovakya ,Fİnlandiya... gibi ülkeler tamamen ya da büyük ölçüde Rusyanın enerji kaynaklarına bağlı, muhtaç.
sanırım olmuştur ,
doğru mu :?
poika- 26th August 2007, 12:54 doğru mu ???
Beraat 26th August 2007, 13:07 katılıyorum D şıkkına karşıtlık olması gerek..
Sir Ümit 26th August 2007, 14:01 peki niye EVEN THOUGH değil onu da açıklabilrimisiniz?:stretch:
hotstepper 26th August 2007, 16:18 pardon geciktim biraz. evet cevap anahtarında d şıkkı ama ben neden since olmayacağını anlayamadım
poika- 26th August 2007, 16:50 pardon geciktim biraz. evet cevap anahtarında d şıkkı ama ben neden since olmayacağını anlayamadım
12. At present, the European Union imports about one quarter of its gas and one third of its oil from Russia, ---- countries such as Slovakia, Finland, Poland, Hungary, the Baltic states and the Ukraine are totally or very heavily dependent on Russian energy.
'since' olmaz , çünkü since ' because ' ya da ' -den beri' anlamı var, burada da bu anlamlarla olmuyor , mesela ,
finlandiya polonya gibi ülkeler tamamen ya da büyük ölçü de Rus enerji kaynaklarına bağlı olduğu için, Avrupa birliği ülkeleri gazın ve yağın bir kısmını ithalat ederler(son kısmı tam çevirmedim)
yani olmuyor ,
yine de başka arkdşlara da sor , emin değilim
Beraat 26th August 2007, 19:04 pardon geciktim biraz. evet cevap anahtarında d şıkkı ama ben neden since olmayacağını anlayamadım
since olmaz..anlamca uygun değil
since=çünkü anlamında kullanılır..ama bizden istenen karşıtlık..
Henry-Waldo 26th August 2007, 19:44 Hocam ben de bu sorunun tartışmalı olduğuna inanıyorum. özeelikle sorudaki ülkelerin AB üyesi olmaları nedeniyle.
A) even though
B) since
C) whether
D) while
E) in case
bu soruda herhangi bir sorun yok;
A) seçeneği => concessive condition bağlamda zıtlık verir; kendi cümlesindeki sebeb ile ana cümledeki sonuç arasında beklenmedik (unexpected) bir ilişkiden bahseder; soru kökünde ana cümle ile kendi cümlesi arasında böyle bir ilişki düşünülemez; yani avrupa birliğinin Rusyadan gaz ve petrol alması, diğer sayılan ülkelerin Rusyaya bağımlı olmasının beklenmedik sonucu olmaz; yapı olarak ana cümleden sonra geliyorsa genelde kendisinden önce virgül yer almaz,
B) seçeneği buradaki önerilen yapısıyla bir sebeb ve onun doğal sonucu ilişkisini verir; soru kökünde ana cümle ile kendi cümlesi arasında böyle bir ilşki düşünülemez; yani yani avrupa birliğinin rusyadan gaz ve petrol alması, diğer sayılan ülkelerin Rusayaya bağımlı olmasının doğal sonucu olmaz;yapı olarak ana cümleden sonra geliyorsa genelde kendisinden önce virgül yer almaz
C) seçeneği malım zaten:)
D) seçeneği, direct opposition bağlamında birbirine zıt iki şeyden bahseder; bu şeyler arasında sebeb-sonuç ilşkisi yoktur; halbuki; oysa ki; anlamındadır; doğru cevap olur; subordinating olabilmesinin yanında tıpkı "whereas" gibi coordinating conjunction olarak da kullanılabilir ve kendisinden önce virgül gelebilir,
E) seçeneği "in case" bir precaution bağlamında amaç bildirir; subordinating olduğundan kendisinden önce virgül gelmez
Be good!
:)
Cevap veren arkadaşlar neden oluru ve neden olmazı açıklamaya çalışın ki bu sorudan bir şey öğrenebilesiniz; yoksa iki gün soonra unutursunuz:)
Nyxis 26th August 2007, 19:47 Arkadaşlar D seçeneği olduğu oldukça açık. Sadece "even though"" yapı olarak uyuyor ancak oda anlam bakımından ters.
Metal 26th August 2007, 20:05 peki niye EVEN THOUGH değil onu da açıklabilrimisiniz?:stretch:
Hocam, sebep-sonuç ilişkisi olmadığı için even though olmaz.Böyle iken şöyle.
|
|