damlaaa
25th August 2007, 18:01
Çok yakın bir arkadaşım Ankara Üniversitesi Urdu Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı.Araştırdığımız kadarıyla birşeyler öğrendik...Fakat yeterli bilgiye sahip değiliz:(Yardımcı olursanız çok seviniriz:)
|
Tam Sürüm Bilgini Göster : Urdu Dili ve Edebiyatı hakkında bilgi damlaaa 25th August 2007, 18:01 Çok yakın bir arkadaşım Ankara Üniversitesi Urdu Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı.Araştırdığımız kadarıyla birşeyler öğrendik...Fakat yeterli bilgiye sahip değiliz:(Yardımcı olursanız çok seviniriz:) sahraesma 25th August 2007, 18:10 Benim bu konuda yeterli tecrübem yok yani bu bölümü kazanan ya da okuyan birini tanımadım hiç ama yine de bildiklerimi aktarmak isterim: Urdu Dili Edebiyatı Pakistan-Müslüman Hindistan tarihi ve kültürünü inceliyor.Bu bölümü bitirenler Urducayla ilgili olarak mütercim tercümanlık yapabilirler ya da Pakistanla ticari ve kültürel ilişkileri yürüten kuruluşlarda görev alabilirler. Ancak Pakistan ile ilişkilerimizin çok yoğun olmaması sonucu bu alanda iş alanı kısıtlıdır .. GoldenStone 25th August 2007, 18:11 merhaba bende selcuk ünv. urdu dilini kazandım. ben yardımcı oabilirim isterseniz soru cevap seklinde yapalım ne dersiniz? harpocrates 25th August 2007, 18:12 Merhaba, Öncelikle hangi universitede onu sormak istiyorum. Urdu dili arapca alfabeyi kullanır Hintçeyle çok yakındır. Pakistanla ilişkilerimiz malum guzeldir bu yuzden boşuna okunacak bir bolum degildir. Forumda okuyan birine rastlamadım ama kalite acısından farsca ve arapcayla eşdeğer tutabiliriz. Yanlış anlasılmasın kalite olarak iş dunyasındaki yerinden bahsediyorum tabi belki daha dusuktur malum arapca cok daha önde. Urduca bilen malum ülkemizde çok az. Bu yuzden konsoloslukta çalışma şansı yuksek. Birde örnek gosterecek olursak benim bir tanıdıgım bayan (İst. uni. sanırm) urdu dili ve edb. bitirdi. Şuanda pakistan hava yollarında hostes ve çok memnun. :) Okuma hayatında başarılar. damlaaa 25th August 2007, 18:31 merhaba bende selcuk ünv. urdu dilini kazandım. ben yardımcı oabilirim isterseniz soru cevap seklinde yapalım ne dersiniz? Aslında arkadaşım daha çok iş imkanlarını merak ediyor.Ayrıca çok zorlanacağı bir bölüm mü?Mezun olamayan yada eğitimini yarıda bırakan var mı?Teşekkür ederim şimdiden:) GoldenStone 25th August 2007, 19:35 Araştırma yaptığınıza göre sanırım nerelerde çalışma imkanı olduğunu biliyorsunuzdur.Bunu sölemekten hiç hoşlanmıyorum ama bizim ülkemizde çoğu mesleğin gelecek garantisi yok malesef. Bu bölümü bende dahil olmak üzere isteyerek kimse secmiyor ama madem ki seçtik ve okumaya karar verdik yapmamız geneken tek şey en iyisi olabilmek için calısmak ayrıca yandal da yapılabilir cok iyi olur ben ilk sene konyada okuyup ankaraya geçmeyi düsünüorum sırf bu yüzden.Evet çok popüler bir dil olarak görümeyebilir ama siz istedikten sonra ben işşiz kalacağınızı sanmıyorum. Her şeyde olduğu gibi yine Her şey çalışmaya, azme bağlı."Offf yaaa bu ne biçim dil, bu ne biçim bölüm ." diyerek geçirirsek 4 yılı zaten hiç bir şey olunmaz artık. Sanırım ne demek istedigimi anladınız. :) size bir sitede söyleyeyim ben malesef bir türlü üye olamadım :( bir de siz deneyin www.dogudilleritoplulugu.com başka bir sorunuz varsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Siz de yeni öğrendiğiniz bilgileri paylaşırsanız sevinirim :) damlaaa 25th August 2007, 20:45 Araştırma yaptığınıza göre sanırım nerelerde çalışma imkanı olduğunu biliyorsunuzdur.Bunu sölemekten hiç hoşlanmıyorum ama bizim ülkemizde çoğu mesleğin gelecek garantisi yok malesef. Bu bölümü bende dahil olmak üzere isteyerek kimse secmiyor ama madem ki seçtik ve okumaya karar verdik yapmamız geneken tek şey en iyisi olabilmek için calısmak ayrıca yandal da yapılabilir cok iyi olur ben ilk sene konyada okuyup ankaraya geçmeyi düsünüorum sırf bu yüzden.Evet çok popüler bir dil olarak görümeyebilir ama siz istedikten sonra ben işşiz kalacağınızı sanmıyorum. Her şeyde olduğu gibi yine Her şey çalışmaya, azme bağlı."Offf yaaa bu ne biçim dil, bu ne biçim bölüm ." diyerek geçirirsek 4 yılı zaten hiç bir şey olunmaz artık. Sanırım ne demek istedigimi anladınız. :) size bir sitede söyleyeyim ben malesef bir türlü üye olamadım :( bir de siz deneyin www.dogudilleritoplulugu.com başka bir sorunuz varsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Siz de yeni öğrendiğiniz bilgileri paylaşırsanız sevinirim :) teşekkürler:)arkadaşıma ileticem...Ayrıca söylediklerinde çok haklısın.Azim önemli:icon_tup: dtcfli 14th September 2008, 15:51 slm bende ordayım ama sınıfta kaldım sanırım arkadaşınla aynı sınıfta olcaz dtcfli 14th September 2008, 15:54 urdu dili hintçeyle yakın değil aslında aynı dildir sadece yazılışları farklıdır, urducada bazı harfler arap harfleriyla aynıdır urdu dilinde toplam 52 harf wardır ayrıca çalışınca geçmese çok kolaydır, arkadaşlarımdan biliyorum yoksa ben yine 1. sınıfım :smiley10: dtcfli 14th September 2008, 15:58 eğitimi yarıda bırakan çok war ama bölümün zorluğundan değil kendi tembelliklerinden içiniz rahat olsun:smiley8: pegus noyas 14th September 2008, 17:12 urducanın geleceğinin parlak olmadığını üzülerek görüyorum.iç karışıklıklar içindeki bir pakistanın parlaması zor bu da bu bölüm mezunlarının zorluklar yaşamasını daha muhtemel kılıyor. dtcfli 14th September 2008, 19:42 urducanın geleceğinin parlak olmadığını üzülerek görüyorum.iç karışıklıklar içindeki bir pakistanın parlaması zor bu da bu bölüm mezunlarının zorluklar yaşamasını daha muhtemel kılıyor.bölümden mezun olanlar pakistanda değil burada çalışıyorlar ama o yüzden üzülmenize gerek yok:smiley14: |