Tam Sürüm Bilgini Göster : Yeni Yetkiler

hakanbek
25th August 2007, 15:40
Bence de forumda huzuru saglayabilmek için bazı arkadaslara yeni yetkiler verilmesi çok güzel.. Fakat bu yetkileri kullanacak arkadasları daha duyarlı olmaya cagırıyorum. Zira az önce Dj_YuSuF adlı arkadasım yazdıgım metni yazım hatalarını düzeltmek suretiyle elden geçirmiş. Mesajlar sadece içeriği açısından sıkıntı olunca değiştirilmeli bence. Kendimi ifade etme tarzıma karışılmamalı. Bu beni gerçekten şaşırttı ve üzdü. Artık içeriği sakıncalı olmadıgı halde istediğimiz gibi kullanamayacagız yani klavyeyi. Bu benim gibi düşünenleri küstürür maalesef. Dilforumun hep kucaklayıcı ve hosgörülü kalması temennisiyle...

Dj_YuSuF
25th August 2007, 15:42
Bence de forumda huzuru saglayabilmek için bazı arkadaslara yeni yetkile verilmesi çok güzel.. Fakat bu yetkileri kullanacak arkadasları daha duyarlı olmaya cagırıyorum. Zira az önce Dj_YuSuF adlı arkadasım yazdıgım metni yazım hatalarını düzeltmek suretiyle elden geçirmiş. Mesajlar sadece içeriği açosından sıkıntı olunca değiştirilmeli bence. Kendimi ifade etme tarzıma karışılmamalı. Bu beni gerçekten şaşırttı ve üzdü. Artık içeriği sakıncalı olmadıgı halde istediğimiz gibi kullanamayacagız yani klavyeyi. Bu benbim gibi düşünenleri küstürür maalesef. Dilforumun hep kucaklayıcı ve hosgörülü kalması temennisiyle...

Yazım hatalarının düzeltilmesinin bir sorun yaratmayacağını düşünmüştüm. Özür dilerim.

Saadet Çadır
25th August 2007, 15:57
Mrb,
Kasıt olmadığını hepimiz biliyoruz, çünkü bizler ciddi anlamda bir aileyiz,sanırım küçük bir yanlış anlaşılma oldu, dikkat edildiyse eğer şu ana kadar ki Türkçemizi güzel kullanmaya yönelik çabalarımız, yazılanlara direkt müdahale şeklinde değil, ana dilimize sahip çıkmak adına her birimizin görevi oldu ve uygun bir dil ile mesajlarla iletildi ve iletiyi alan arkadaşlarımız tarafından hoş görüyle karşılandı ve gereken hassasiyet gösterildi, eminim şu anda Türkçemizi en güzel şekilde kullanan bir kaç forumdan biriyiz. Bu hepimizin bu konuda yeterince hassas olmasıyla sağlandı.alkis

Lebis
25th August 2007, 16:36
Mrb,
Kasıt olmadığını hepimiz biliyoruz, çünkü bizler ciddi anlamda bir aileyiz,sanırım küçük bir yanlış anlaşılma oldu, dikkat edildiyse eğer şu ana kadar ki Türkçemizi güzel kullanmaya yönelik çabalarımız, yazılanlara direkt müdahale şeklinde değil, ana dilimize sahip çıkmak adına her birimizin görevi oldu ve uygun bir dil ile mesajlarla iletildi ve iletiyi alan arkadaşlarımız tarafından hoş görüyle karşılandı ve gereken hassasiyet gösterildi, eminim şu anda Türkçemizi en güzel şekilde kullanan bir kaç forumdan biriyiz. Bu hepimizin bu konuda yeterince hassas olmasıyla sağlandı.alkis

Bence de böyle olmalı zaten............(rencide etmemek adına)alkis

seize the day
25th August 2007, 16:52
Mrb,
Kesinlikle katılıyorum hassasiyet gosterilmesi gerektiğine fakat ögretmenine ödev gösteren ögrenci durumuna düşmek de hoş değil doğrusu!!benim mesajım da yazım hataları yüzünden düzeltilip yeniden yazılmış,bunu söylemenin yolu bu olmamalı bence...

actually
25th August 2007, 16:57
Forumun kuralları dahilinde "yazım kurallarına azami ölçüde dikkat edilmesi" var. Burada denetçi olarak atanmış kişiler de bu forum kuralına göre hareket etmeliler. Yusuf arkadaşım haklıdır kesinlikle. Ayrıca yazımın tarzı olamaz. Yani bu el yazısı değil kimse kusurabakmasın. "ewt vs." tarz değildir.

Saadet Çadır
25th August 2007, 17:01
Kesinlikle katılıyorum hassasiyet gosterilmesi gerektiğine fakat ögretmenine ödev gösteren ögrenci durumuna düşmek de hoş değil doğrusu!!benim mesajım da yazım hataları yüzünden düzeltilip yeniden yazılmış,bunu söylemenin yolu bu olmamalı bence...

Sevgili seize the day ,

Bu durum en kısa zamanda düzelecektir emin olunuz, yukarıda da ifade ettiğim gibi hepimiz,biz üyeler ve adminlerimiz ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar dolayısıyla da bazen bu tür yanlış anlamalar olabiliyor:( Kasıt yoktur olamazda di mi?;)

sahraesma
25th August 2007, 17:36
Ben de şahsım adına bazı advanced üyelere denetçi ünvanıyla beraber birtakım haklar verilmesini hoş karşıladım. Ancak denetçi arkadaşlarımız forumun huzurunu kaçıran, aşırı derecede tepki çekecek iletiler yazan arkadaşları uyarmalılar ve adminlerimizin olmadığı yerde dilforumun huzurunu sağlamalılar diye düşünüyorum. Ayriyeten kendilerine verilen üye yasaklama hakkını olur olmaz yere kötüye kullanmamalılar. Beşer şaşar hepimiz her an hata yapabiliriz ve denetçilerin hatalarımız karşısında direk ambargo koymak yerine uyarıcı bir üslup takınmalarını isterim. Ayrıca bu yukarıda yazılan hadise bana da çok tuhaf geldi şahsen ben de yazdığım yazıya böyle birşey uygulansa rahatsız olurdum. İfade tarzı, kelimeleri kullanma ya da kısaltma şekli bir bireyin kendi kişisel tercihidir. Adap ve ahlak kurallarını aşmadığı sürece yazılanı değiştirmek kusura bakmayın ama kimseye düşmez. Tabi daha önce de belirttiğim gibi bazı durumlar bazen takınılan üslup, hitap şekli ziyadesiyle seviyesiz ve kırıcı olabilmekte işte o zamanları ve onu yapan kimseleri denetçilerimiz denetlemeliler. Şahsi fikrim budur...!

HakanOzbek
25th August 2007, 17:42
Şu an bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Bu süreci elbirliği ile ne kadar çabuk atlatabilirsek, herşey o kadar güzel ve kalıcı olacak. Sizlerden özel ricam, bu süreçte olabilecek aksaklıkları hoş karşılamanız ve sıkıntılarınızı bizlerle paylaşmanızdır. Emin olun yazdığınız herşey en ince ayrıntısına kadar değerlendiriliyor. Er ya da geç...

Artcı
25th August 2007, 17:46
Tatilden yeni geldim yine birşeyler değişmiş:) ama güzel bir uygulama olmuş ya ne kadar hareketli ve kararlı bir forum olduğunun farkındamısınız? başta tüm hocalarım olmak üzere tüm forum üyelerini kutluyorum.

DivingDeep
25th August 2007, 17:48
bu konuyla uzaktan alakalı şunu belirtmek isterim sırası gelmişken.anlaşılmayacak derecede mail yazıldığı zaman başta anlamadığımdan fikrimi belirtemiyorum.çok fazla kısaltmalar,bizde olmayan alfabelerin kullanımında ben çözemiyorum belki kısaltma şeklinde msn konuşma dilini tam bilmiyorum ama biraz açık olursa şahsen sevinirim.tabi Hakanbek arkadaşımızın mailini görmedim onu tenzih ederek söylüyorum.fikirlerim tamamen farazidir:)

SibelAKBULUT
25th August 2007, 17:48
Bence de forumda huzuru saglayabilmek için bazı arkadaslara yeni yetkiler verilmesi çok güzel.. Fakat bu yetkileri kullanacak arkadasları daha duyarlı olmaya cagırıyorum. Zira az önce Dj_YuSuF adlı arkadasım yazdıgım metni yazım hatalarını düzeltmek suretiyle elden geçirmiş. Mesajlar sadece içeriği açısından sıkıntı olunca değiştirilmeli bence. Kendimi ifade etme tarzıma karışılmamalı. Bu beni gerçekten şaşırttı ve üzdü. Artık içeriği sakıncalı olmadıgı halde istediğimiz gibi kullanamayacagız yani klavyeyi. Bu benim gibi düşünenleri küstürür maalesef. Dilforumun hep kucaklayıcı ve hosgörülü kalması temennisiyle...

Bunu yapan bir adminimiz ya da moderatörümüz de olabilirdi... Yusuf'un kasti bişey yaptığını zannetmiyorum. Zira buradaki (http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=13006) yazı bazı kullanıcıların w, q, x gibi harfler, "geliorum" gibi yazılışta sorun olup da okurken çok sıkıntı yaratmayan(!!!) ifadeler kullanılması sonucu yazıldı.

Kendinizi ifade etme tarzımızı da çoğumuz gözden geçirip gerekirse bu forum içerisinde kullanmamalıyız. Ben bırakıyorum bazı ifadelerimi buraya gelince:o

Ayrıca anasayfada ki kayan yazı da bizi yeteri kadar uyarıyor:)

Umarım daha fazla uzamaz bu tartışma...

Dj_YuSuF
25th August 2007, 17:57
Bundan sonra gerekli izin verilmedikçe mesajlardaki yazım hatalarını düzeltmeyeceğimi belirtmek isterim. Ben forumun üst tarafında kayan yazılar gereğince yazım, imlâ kuralları gereğince düzeltmeler yapmıştım. Düzelttiğim şeyleri belirtmek isterim;

alabiliyonuz - alabiliyorsunuz
kampus - kampüs
bisi - birşey
yiyonuz - yiyorsunuz
ogrenci - öğrenci
die - diye
yapıolarmıs - yapıyorlarmış
beytepeye - Beytepe'ye
dusmzseniz - düşmezseniz
alısveris merkezı - alışveriş merkezi
1 sa otobus bekledimi - 1 saat otobüs beklediğimi
ozellıkle - özellikle

Ve buna benzer yazım hataları idi. Düzeltmek için her cümleyi tek tek inceleyişim ve buna harcamış olduğum zaman önemli değil. Ben sadece birşeylere dikkat çekmek istedim. Ve maalesef her konuda en az 6-7 mesaj yazım hataları ile dolu. :( Ve eğer dikkat edersek forumumuzda ufak yazım hataları ile başlayan dönem "ewt yaaa sen nassıl böle soruuu hemn cozuon gardasim benm" tarzında yazılara döndü. Klavye kullanırken yapılan hatalar olabilir. Bunlara saygım sonsuzdur. Fakat her "ğ" içeren kelimede "g", her "ç" içeren kelimede "c", her "ş" içeren kelimede "s", her "ü" içeren kelimede "u" kullanırsak hiçbir kurala uymuş olmayız.

Yetkilerimi gereksiz kullandıysam özür dilerim. SeyfiHocam vereceğim linkte bazı kurallardan bahsetmiş. Bu linke forumun üzerinde kayan yazıları tıklayarakta ulaşabilirsiniz. Benim yazım hatalarım var ise benim mesajlarımı da düzeltiniz. Saygılarımla.

http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?t=13006

actually
25th August 2007, 18:06
Bundan sonra gerekli izin verilmedikçe mesajlardaki yazım hatalarını düzeltmeyeceğimi belirtmek isterim. Ben forumun üst tarafında kayan yazılar gereğince yazım, imlâ kuralları gereğince düzeltmeler yapmıştım. Düzelttiğim şeyleri belirtmek isterim;

kampus - kampüs
bisi - birşey
yiyonuz - yiyorsunuz
ogrenci - öğrenci
die - diye
beytepeye - Beytepe'ye
dusmzseniz - düşmezseniz
ozellıkle - özellikle

Ve buna benzer yazım hataları idi. Düzeltmek için her cümleyi tek tek inceleyişim ve buna harcamış olduğum zaman önemli değil. Ben sadece birşeylere dikkat çekmek istedim. Ve maalesef her konuda en az 6-7 mesaj yazım hataları ile dolu. :( Ve eğer dikkat edersek forumumuzda ufak yazım hataları ile başlayan dönem "ewt yaaa sen nassıl böle soruuu hemn cozuon gardasim benm" tarzında yazılara döndü. Klavye kullanırken yapılan hatalar olabilir. Bunlara saygım sonsuzdur. Fakat her "ğ" içeren kelimede "g", her "ç" içeren kelimede "c", her "ş" içeren kelimede "s", her "ü" içeren kelimede "u" kullanırsak hiçbir kurala uymuş olmayız.

Yetkilerimi gereksiz kullandıysam özür dilerim. SeyfiHocam vereceğim linkte bazı kurallardan bahsetmiş. Bu linke forumun üzerinde kayan yazıları tıklayarakta ulaşabilirsiniz. Benim yazım hatalarım var ise benim mesajlarımı da düzeltiniz. Saygılarımla.

Yusuf sonuna kadar haklısın, ben de senin yerinde olsam aynısını uygulardım. Ayrıcaa denetçilere bu yetkiler verilmişse forum kurallarını ihlal edici kullanımda bulunmadıkları sürece karışılamaz. Elbette düzeltecekler ki bizim buna teşekkür etmemiz gerekir. Bizim vakit ayırıp dikkat etmediğimiz şeyleri arkadaşlarımız daha hoş bir görüntü için düzeltme zahmetine katlanıyor, ne kadar güzel... Bir şey dahaaa biz Türkçe alfabe kullanıyoruz. Burası da Türkçeye sahip çıkma fesefesinde olan bir forum ve Türkçede -bildiğim kadarıyla :)- "w, q, x" yok. Yanılıyor muyum acaba "Türkçeyi senden mi öğreneceğim?" diye zamanında mesaj yazan arkadaşlarım? :) Kimse kızmasın. Bu harflerin kullanımı bir tarz değildir. Aksini iddia eden varsa her türlü tartışma ortamında saygı çerçevesinde kendimi savunurum. Bir diğer konu Türkçedeki ünlü harfleri kullanmama. Allah aşkına "geliorm, msj, slm" bunlardan nasıl bir zaman kazancınız olabilir ki? Bunlara dikkat etmeliyiz arkadaşlar. Denetçi arkadaşlarımızda görevlerini yapıyorlar, kimsenin kızmaya, şevklerini kırmaya hakkı yok.

Selin88
25th August 2007, 18:17

kampus - kampüs
bisi - birşey
yiyonuz - yiyorsunuz
ogrenci - öğrenci
die - diye
beytepeye - Beytepe'ye
dusmzseniz - düşmezseniz
ozellıkle - özellikle

Yusuf böyle şeylere önem veren bir arkadaşımız ,bu görev ona verilmeden öncede o arkadaşları uyarırdı ,benim de yazım yanlışlarımı söylerdi bende düzeltirdim(forumda en çok yazım yanlışı yapan ve konuları silinen üyelerden biriyim).Şimdi bu yetki ona verilmiş kendi eliyle düzeltmiş zaman kaybı yaşayan o ,burda sitem etmesi gerek kişinin Yusuf olması gerektiğini düşünüyorum.Aynı uygulamayı bir öğretmenimiz de yapmıştı onda en fazla 3 yazım yanlışı vardı oda arkadaşın bahsettiği gibi tarzını kullanmış ama öğretmenimize hiç ses çıkarmadı hemen düzeltti.

BBTÜRKAY
25th August 2007, 18:25

kampus - kampüs
bisi - birşey
yiyonuz - yiyorsunuz
ogrenci - öğrenci
die - diye
beytepeye - Beytepe'ye
dusmzseniz - düşmezseniz
ozellıkle - özellikle

Yusuf,
Şöyle ya da böyle öğretmenin sayılırım:rolleyes:
Sen, o bilgileri powerpoint sunusu olarak hazırlasan, altına da Hazırlayan Yusuf (Teşvik eden B.B.TÜRKAY yazsan:p)

HakanOzbek
25th August 2007, 18:47
Konu; uzamaması için, bilgi amaçlı olarak bırakılarak, kilitlenmiştir....

BBTÜRKAY
25th August 2007, 18:49
Konu; uzamaması için, bilgi amaçlı olarak bırakılarak, kilitlenmiştir....

Hakan Hocam,
Uyarından sonra gördüm kusura bakma.
ben zaten uzatmadım konu içindeki genel konuyu dediydim:o