celaldincbilek
25th August 2007, 09:50
Merhaba arkadaşlar Süleyman Dermirel Üniversitesi İngilizce İşletmeyi kazanan bir arkadaşım var, kendisi hazırlık sınavını geçmek istiyor da sınavın seviyesi yada soruları hakkında bilgisi olan arkadaş ve hocalarım yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
ytvlm
17th August 2008, 15:49
merhaba arkadaslar bı arkadasım suleyman demırel unıversıtesı bılgısayar sıstemlerı bolumunu kazandı.yalnız hazırlık muaf sınavı hakkında hiç bilgi bulamadık .sınav nezamn ve ne tarz sorular gelıo bılen varsa yardımcı olun lutfen arkadaslar olumlu yada olumsuz bır cvb ıle donun .
akinanil
17th August 2008, 16:54
sınavın 70 ile geçildğini ve birçok bölümden oluştuğunu duymuştum bende ing. dil edebiyat kazandım şimdiden çalışmaya başladım...Açıkçası çok bir bilgim yok.Ancak sduforum u ziyaret ederseniz sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.
tugrulious
17th August 2008, 19:48
bende girecem sınava da tarihi bilmiorm ya
waqrantqirl
17th August 2008, 20:58
ben d bu sne kazndım yni kayıt yaptırıcam bilgi istiorum hzırlık sınavı hakkında:smiley6:
akinanil
17th August 2008, 22:34
ben d bu sne kazndım yni kayıt yaptırıcam bilgi istiorum hzırlık sınavı hakkında:smiley6:
merhaba gitmeden önce tanışalım mutlaka:smiley2:
akinanil
18th August 2008, 12:58
2008-2009 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN KAYIT BİLGİLERİ
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
1- Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.
2- Aday 0,8 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yarleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
2- Nüfus cüzdanının onaylı örneği,
3- İkametgâhı ile ilgili beyanı,
4- 1986 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak Askerlik Durum Belgesi,
5- Son 6 ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,
6- Öğrenci katkı payı/öğrenim ücretlerinin yatırıldığını gösteren banka dekontu, (Öğrenci katkı payı/ öğrenim ücretlerini bulunduğunuz yerdeki herhangi bir Garanti Bankası şubesine ya da Isparta ilindeki Garanti Bankası şubelerine Öğrenci Numaranızı vermek suretiyle aşağıdaki hesap numaralarına yatırabilirsiniz. Öğrenci Numaranızı öğrenmek için http://davraz.sdu.edu.tr/ adresindeki TC Kimlik No ile Öğrenci No Sorgulama linkine tıklamak ve TC Kimlik numaranızı girmek suretiyle öğrenebilirsiniz. )
akinanil
18th August 2008, 13:01
SIKÇA SORULAN SORULAR
HAZIRLIK SINIFINDAN MUAF SAYILMAM İÇİN NE YAPMAM GEREKİYOR?
Hazırlık eğitimi öngören ve eğitimlerini yabancı dille yürüten programlara kaydolan öğrenciler için her eğitim-öğretim yılı başında bir yabancı dil muafiyet sınavı yapılır. Bu sınavlar Üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından eğitim-öğretim başlamadan önce yapılır. Bu sınavda mutlak değerlendirme yöntemine göre 100 üzerinden 70 başarı notu alan öğrenciler ile KPDS ve ÜDS sınavlarından 60 başarı notu sağlayan öğrenciler ve Uluslar arası geçerliliği YÖK tarafından kabul edilen TOEFL ve/veya IELTS sınavlarından en az 60 eşdeğer puan alan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf sayılır.
11.HAZIRLIK SINIFINDA İKİNCİ YILIMDA DA BAŞARILI OLAMADIĞIM ZAMAN OKULLA İLİŞİĞİM KESİLİR Mİ ?
Hazırlık sınıfında iki yıl üst üste başarısız olan veya devamsızlıktan kalanların Türkçe eğitim-öğretim yapılan bölüm veya programların birinci sınıflarına kayıtları yapılır, ancak bu öğrenciler öğrenimlerini tamamlayıncaya kadar yabancı dil yeterlik sınavını başarmak zorundadır.
Bununla birlikte, derslere devam eden, ancak başarısız olan öğrenciler; açılması halinde yaz okulu öğretimine katılabilir.
HAZIRLIK SINIFI SONUNDA 55-69 ARASINDA NOT ALDIM, NE YAPMAM GEREKİR?
Yıl sonunda ya da bunu izleyen yaz okulunda 100 üzerinden 55-69 arasında not alan öğrenciler, borçlu olarak kayıtlı oldukları bölüm/programların birinci sınıfından öğrenimlerine devam ederler. Bu öğrenciler istedikleri takdirde hazırlık sınıfını devam etmek suretiyle tekrarlayabilirler.
22.DESTEK SINIFI NEDİR ?
55’ in altında not alarak başarısız olan öğrenciler ertesi yıl hazırlık sınıfını, devam etmek suretiyle tekrarlamak zorundadır. İkinci defa devam edilen hazırlık sınıfına “Destek Sınıfı” denir.
23.HAZIRLIK SINIFINDA 55-69 ARASINDA NOT ALAN ÖĞRENCİLER İLE DESTEK SINIFINDA BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLER NE YAPMALIDIR?
Destek sınıfında başarısız olan öğrenciler ile 100 üzerinden 55-69 arasında not alan öğrenciler, borçlu olarak kayıt yaptırdıkları bölüm/programlarında okurken azami öğrenim süreleri içinde bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre yapılacak muafiyet sınavlarında başarılı olmaları gerekir. Bu sınavlarda da başarılı olamayan öğrencilerin üniversite ile ilişiği kesilir.
lolita_madselin
31st August 2008, 18:22
merhaba gitmeden önce tanışalım mutlaka:smiley2:
ben sdü ingiliz dili ve edebiyatında okuorum bu sene 2 ye geçtim güzel bi karar vermişsiniz kutlarım ben memnun kaldım okuldan bu arada hazırlık yok bizim bölümde direk 1 den başlıosun ayrıca başka avantajları da olan bi okul :))) hocaları iii erasmusla yurt dışına epeyi öğrenci gönderiyor 4 sene almanca eğitimi var çift yandal anadal yapabilirsin...
akinanil
31st August 2008, 18:49
ben sdü ingiliz dili ve edebiyatında okuorum bu sene 2 ye geçtim güzel bi karar vermişsiniz kutlarım ben memnun kaldım okuldan bu arada hazırlık yok bizim bölümde direk 1 den başlıosun ayrıca başka avantajları da olan bi okul :))) hocaları iii erasmusla yurt dışına epeyi öğrenci gönderiyor 4 sene almanca eğitimi var çift yandal anadal yapabilirsin...
teşekkürler aslında sormak istediğim bir çok şey var ama posta kutunuz dolu sanırım pm atamıyorum.
lolita_madselin
1st September 2008, 17:38
tamam siliyim ben onları atabilirsin msj istediğini sorabilirsin
lolita_madselin
1st September 2008, 17:45
tamam boşalttım yazabilirsin artık