Tam Sürüm Bilgini Göster : YENİ YETKİLER ve REFERANSLI ÜYELİK

MehmetMamger
24th August 2007, 22:23
Merhaba Arkadaşlar,

YETKİ
Bu sabah forumu açan "dilFORUM Denetçisi" künyeli arkadaşlar farketmişlerdir, artık mesaj editleme ve silme yetkileri var.

Sayımız artık eldeki moderatörlerle kontrol edilemeyecek miktarda arttı. Son zamanlarda foruma dadanan ve amacı ortamı germek olan densizler de pek çok kişiyi küstürdü ve forumdan soğuttu. Buna bir "dur diyebilme" adına, artık buranın emektar elemanlarının da yetkileri olması gerektiğine forum yönetimimiz karar verdi.

Biz sizlere inanıyoruz ve bu yetkiyi paylaşımın "daha seviyeli" ve "özgürce" gidebilmesi yönünde kullanabileceğinizi umuyoruz. Bu bir niyet meselesi olduğu kadar biraz da beceri ve tecrübe meselesi. Niyetlerinizden kuşkulu değiliz, sizleri epeydir tanıyoruz. Beceri ise gelişecek, tecrübe elbetteki zamana muhtaç.

REFERANS ve KLÜP
Forumumuz başlangıçtan beri kaliteyi hedef alıp kelle sayısını fazlaca umursamamış olmasıyla meşhurdur. Bundan sonra foruma üyelikler ancak en az 100 mesaj yazmış bir başka üyenin referansı ile mümkün olacaktır. Böylece zibidi takımının içeri dühulü de engellenebilecektir. Referans sahipleri, yeni üyenin yaptığı densizliklerden de mes'ul olacaklardır.

Bunun foruma yeni üye olmada zorluk çıkardığının farkındayız. Ama bu aynı zamanda şu anda forumda bulunanları otomatikmen kapalı bir toplumun üyesi de olması anlamına gelşecektir. Seçkin ve üye olunması zor bir müessese de yer alıyorsunuz. Hayırlı olsun.

fearless
24th August 2007, 22:25
Konuyla alakası yok ama bende dahil bir çok üyeye ban this user işareti konulmuş ben hiç uygusuz bir mesaj yazmadım ki nerden çıktı şimdi bu........

Angie06
24th August 2007, 22:26
Bence de böylesi gayet iyi oldu..Ellerinize sağlık hocam:D

Befida
24th August 2007, 22:26
Çok güzel bir uygulama olmuş gerçekten...Tebrikler..Umarım faydalı olur...

Aksun
24th August 2007, 22:27
Teşekkürler. Sayesinde çok şey kazanmakta olduğum siteye hizmet etmekten gurur duyacağım...

Hubub
24th August 2007, 22:39
Merhaba Arkadaşlar,

YETKİ
Bu sabah forumu açan "advanced" künyeli arkadaşlar farketmişlerdir, artık mesaj editleme ve silme yetkileri var.

Sayımız artık eldeki moderatörlerle kontrol edilemeyecek miktarda arttı. Son zamanlarda foruma dadanan ve amacı ortamı germek olan densizler de pek çok kişiyi küstürdü ve forumdan soğuttu. Buna bir "dur diyebilme" adına, artık buranın emektar elemanlarının da yetkileri olması gerektiğine forum yönetimimiz karar verdi.

Biz sizlere inanıyoruz ve bu yetkiyi paylaşımın "daha seviyeli" ve "özgürce" gidebilmesi yönünde kullanabileceğinizi umuyoruz. Bu bir niyet meselesi olduğu kadar biraz da beceri ve tecrübe meselesi. Niyetlerinizden kuşkulu değiliz, sizleri epeydir tanıyoruz. Beceri ise gelişecek, tecrübe elbetteki zamana muhtaç.

REFERANS ve KLÜP
Forumumuz başlangıçtan beri kaliteyi hedef alıp kelle sayısını fazlaca umursamamış olmasıyla meşhurdur. Bundan sonra foruma üyelikler ancak en az 100 mesaj yazmış bir başka üyenin referansı ile mümkün olacaktır. Böylece zibidi takımının içeri dühulü de engellenebilecektir. Referans sahipleri, yeni üyenin yaptığı densizliklerden de mes'ul olacaklardır.

Bunun foruma yeni üye olmada zorluk çıkardığının farkındayız. Ama bu aynı zamanda şu anda forumda bulunanları otomatikmen kapalı bir toplumun üyesi de olması anlamına gelşecektir. Seçkin ve üye olunması zor bir müessese de yer alıyorsunuz. Hayırlı olsun.

çok güzel bir karar alınmış tebrik ediyorum ben de diğer üyeler gibi son zamanlar da olmayacak sözlere maruz kaldım.fakat bu yazınız içinde garibime giden bir kelime "kelle" oldu. bilmiyorum belki de benim yanlış anlamamdan dolayıdır."kelle" yerine daha farklı bir kelime kullanılsaydı daha iyi olurdu sanırım, ne bilim üye gibi falan .o kelimeyi görünce bir an kendimi kurbanlık pazarında gibi hissettim :) kusura bakmayın hatamız varsa affola.iyi akşamlar

MehmetMamger
24th August 2007, 22:42
çok güzel bir karar alınmış tebrik ediyorum ben de diğer üyeler gibi son zamanlar da olmayacak sözlere maruz kaldım.fakat bu yazınız içinde garibime giden bir kelime "kelle" oldu. bilmiyorum belki de benim yanlış anlamamdan dolayıdır."kelle" yerine daha farklı bir kelime kullanılsaydı daha iyi olurdu sanırım, ne bilim üye gibi falan .o kelimeyi görünce bir an kendimi kurbanlık pazarında gibi hissettim :) kusura bakmayın hatamız varsa affola.iyi akşamlar

Kasten kelleyi kullandım. Yani sayı dediğiniz kelle hesabıdır, ama bizim için önemli olan adamdır demeye çalıştım. Malum; forumlar için önemli olan kaç kellenin olduğudur. Burada ise gelenlerin adam olup olmadığı.

JUSTFREE
24th August 2007, 22:43
alkisbencede bu uygulama cok ama cok kalitemizi ve seviyemizi arttıracagına inanıyorum artık her önünne gele formun icerigini ve misyonunu ögrenmeden üye olamayacak cok sevindim ve gereksiz tartısmalarda olmayacak artık herkes icin hayırlısı olsun ve advanced üyelerimzi icnde kolay gelsin

SibelAKBULUT
24th August 2007, 22:44
Dil açısından bir nebze olsun faydalı olabildiğimize inanıyorum. Umarım bu konuda yardımcı olabiliriz size.

MattLuke
24th August 2007, 22:46
referans cok iyi bir sistem oLmus Hocam..

hep kendi kendime dilFORUM böyLe bir sistem uygulasa diyordum :),uygulanmış :)

Hayırlı Ugurlu Olsun...İyi ki önceden üye oLmusum :)

Tercan Değerli
24th August 2007, 22:48
iyi iyi inşallah daha da iyi olacak forumumuz hayırlsı bakalım

fearless
24th August 2007, 22:50
http://www.dilforum.com/forum/showthread.php?p=145611 okumanızı tavsiye ederim burda açıklanıyor:)

Hala neden böyle bir işaretin konduğunu anlayamadım.....:(

Aksun
24th August 2007, 22:51
Hala neden böyle bir işaretin konduğunu anlayamadım.....:(

İşaretin nerde olduğunu bir tarif eder misiniz?

fearless
24th August 2007, 22:55
sağ üst köşede terazi felan ve 93 sayısı var onun yanında kırmızı bir yuvarlak ve ortasında beyaz çizgi var.....

Dilci19
24th August 2007, 23:01
daha güzel oldu . engellenenler çeşitli kullanıcı adlarıyla tekrar giremeycek ve seviye düşmeden engellenecek. hepinize teşekkürler . alkis

Aksun
24th August 2007, 23:06
Sevgili fearless, adminlerimiz görebilsinler diye mesajları buraya taşımaya çalıştım. Umarım başarabilmişimdir...

SunRise
24th August 2007, 23:10
Teşekkür ederiz .İnşallah görevimizi iyi bir şekilde yerine getiririz.

Hubub
24th August 2007, 23:18
birden aklıma bir şey geldi mesela bir kişi bu foruma kayıt olmak isteyecek yani bu forumu net ortamında falan bulmuş olabilir o zaman bu kişi forumdan kimseyi tanımayacak olur o zaman nasıl kayıt olabilecek ki sadece merak yanlış anlaşılmasın :)

Tercan Değerli
24th August 2007, 23:21
birden aklıma bir şey geldi mesela bir kişi bu foruma kayıt olmak isteyecek yani bu forumu net ortamında falan bulmuş olabilir o zaman bu kişi forumdan kimseyi tanımayacak olur o zaman nasıl kayıt olabilecek ki sadece merak yanlış anlaşılmasın :)

kusursuz bir sistem olusturamayız elbet eksik yönleri olacak senin işaret ettiğin gibi bence biraz bu düzen dursun daha sonra baktık olmadı başka bir sisteme geçilir

Hubub
24th August 2007, 23:24
kusursuz bir sistem olusturamayız elbet eksik yönleri olacak senin işaret ettiğin gibi bence biraz bu düzen dursun daha sonra baktık olmadı başka bir sisteme geçilir

tamam arkadaşım baktık olmadı geçeriz başka sisteme bakıyorum da baya foruma bir el atma durumu var adminlik falan:icon_tup: güzel ama

harpocrates
24th August 2007, 23:25
Bende katılıyorum güzel bir yöntem.
Hayırlı olsun.

Dj_YuSuF
24th August 2007, 23:25
Merhaba Arkadaşlar,

YETKİ
Bu sabah forumu açan "advanced" künyeli arkadaşlar farketmişlerdir, artık mesaj editleme ve silme yetkileri var.

Hocam yetkilerimiz bunlarla mı sınırlı? Yoksa başka yetkilerimiz de var mı?

Fatih Hoca
24th August 2007, 23:26

Forum yöneticilerinin mail adreslerine ulaşabiliyorlar forumdan . Bu yolla davetiye isteyebilirler.

Fatih Hoca
24th August 2007, 23:26
Hocam yetkilerimiz bunlarla mı sınırlı? Yoksa başka yetkilerimiz de var mı?

Önce bunları bir halledin bakalım da :)

fearless
24th August 2007, 23:27
Bir şey sormak istiyorum.Ben dahil bir çok üyeye ban this user işareti konulmuş ben hiç uygunsuz bir mesaj yazmadım....Bu İŞARET nerden çıktı anlamadım.....

Hubub
24th August 2007, 23:33
Önce bunları bir halledin bakalım da :)

ya şimdi kıskandım adminleri,denetçileri biz burda evlatlık gibi kaldık bizde yapalım bir şeyler:stretch:

Fatih Hoca
24th August 2007, 23:35
ya şimdi kıskandım adminleri,denetçileri biz burda evlatlık gibi kaldık bizde yapalım bir şeyler:stretch:

Zamanla niye olmasın. Unutmayın bu forumda görev istenmez , verilir. :)

Fatih Hoca
24th August 2007, 23:37
Bir şey sormak istiyorum.Ben dahil bir çok üyeye ban this user işareti konulmuş ben hiç uygunsuz bir mesaj yazmadım....Bu İŞARET nerden çıktı anlamadım.....

Onun adı Demokles'in Kılıcı :) Gerek görüldüğünde devreye sokulmak üzeretüm üyelerde var bu işaret. Rahat olun !

Hubub
24th August 2007, 23:37
Zamanla niye olmasın. Unutmayın bu forumda görev istenmez , verilir. :)

tamam o zaman görev vermenizi bekliyoruz desem?

Fatih Hoca
24th August 2007, 23:39
tamam o zaman görev vermenizi bekliyoruz desem?

Uygun bulunduğu an verilir merak etme. Ancak sürekli bu beklenti içinde yaşamaktansa , olayı akışına bırakmak daha sağlıklı olmaz mı sence ?

SeyfiHoca
24th August 2007, 23:41

o simge banlandığın anlamına gelmiyor. simge dilforum üyesi grubunda olan herkesin yazdığı mesajda görülebiliyor. yönetici olan arkadaşlar o simgeye tıklamak suretiyle forum düzenine aykırı mesaj yazanları hemen banlayabiliyor. pratik olsun diye konuldu yani. aynlış anlaşılma olmasın aman.

DivingDeep
24th August 2007, 23:41
evet tebrikler hocam eğer istismar olmazsa ki eminim olmaz, faydalı olacaktır.

Hubub
24th August 2007, 23:43
Uygun bulunduğu an verilir merak etme. Ancak sürekli bu beklenti içinde yaşamaktansa , olayı akışına bırakmak daha sağlıklı olmaz mı sence ?

tamam hocam biraz bu günlerdeki gergin ortamdan sonra böyle bir latife etmek istedim ama neyse ben sustum:icon_tape: iyi çalışmalar :icon_wave:

LEE 20
25th August 2007, 00:03
Çok güzel bir uygulama, teşekkürler :icon_tup:

Adminlik deneyimim var, modluk da yaparım :p

Yalnız benim adımın altındaki YDS Student'ı bi değiştirsek artık iyi olur :)
,

Bu arada gündüz denetçiydim, şu anda yetkim alınmış :D

Aksun
25th August 2007, 00:04
Çok güzel bir uygulama, teşekkürler :icon_tup:

Adminlik deneyimim var, modluk da yaparım :p

Yalnız benim adımın altındaki YDS Student'ı bi değiştirsek artık iyi olur :D

Şu anda yapamıyoruz ama bir sorun oldu sanırım... :)

SeyfiHoca
25th August 2007, 00:06
sorun düzelmiş olmalı...

Dj_YuSuF
25th August 2007, 00:07
sorun düzelmiş olmalı...

Evet Hocam. Şu anda düzgün:icon_tup:

Aksun
25th August 2007, 00:08
Tamam üstat halloldu...

LEE 20
25th August 2007, 00:09
Evet, düzeldi, teşekkürler

DivingDeep
25th August 2007, 00:09
ben anlamadım biraz biz görev almadık değil mi? çünkü bende bi değişiklik göremiyorum:D

Aksun
25th August 2007, 00:10
ben anlamadım biraz biz görev almadık değil mi?

Soru anlaşılmadı divingdeep?

AnGel
25th August 2007, 00:11
Süper olmuş gerçekten adminlerimizin ellerine sağlık ..Forumumuzda artık bu olayların olmaması beni mutlu eder şayet 2 gündür foruma giresim yoktu ..Artık bir ohh be diyebiliriz :)

MattLuke
25th August 2007, 00:11
ben anlamadım biraz biz görev almadık değil mi? çünkü bende bi değişiklik göremiyorum:D

aldık.forumda foruma aykırı sözcük kullananların ve saygısızlık yapanların mesajlarını silmek yada onun gibi bir görev :) :icon_tup:

DivingDeep
25th August 2007, 00:13
aldık.forumda foruma aykırı sözcük kullananların ve saygısızlık yapanların mesajlarını silmek yada onun gibi bir görev :) :icon_tup:
gerçekten mi ben niye göremiyorum ya:ices_tot:

Dj_YuSuF
25th August 2007, 00:14
Hocam bu sarı/kırmızı kartlar tam olarak ne işe yarıyor?

SeyfiHoca
25th August 2007, 00:14
advanced üyelerden aktif katılımı yüksek olanlar dilFORUM Denetçisi olarak görevlendirildi. kendilerini artık modluk yapma, mesajlarda düzeltmeler yapabilme, üye engelleyebilme yetkileri var. sayfanın alt tarafında Mod paneli göreceksiniz. orayı kullanacaksınız. umarım yetkilerinizi forumun gelişmesi ve iyileşmesine yönelik olarak etkin bir biçimde kullanırsınız. herhangi bir olumsuz durum yaşanması durumunda yeniden Advanced Member olarak eski konumunuza döndürüleceksiniz. :) o

SeyfiHoca
25th August 2007, 00:15
Hocam bu sarı/kırmızı kartlar tam olarak ne işe yarıyor?

bunlar bir tür uyarı verme işlevi görüyor. ama şimdilik kullanmanıza gerek yok sanıyorum.

DivingDeep
25th August 2007, 00:17
sağolun hocam bilgi için teşekkürler.

Shakti
25th August 2007, 00:20
Yeni sistem hayırlı olsun, eminim damdan bacadan girenlere bir çözüm olacaktır..

EsraNur
25th August 2007, 00:23
Gerçekten çok güzel bir uyguluma olmuş .Banlanan arkadaşlar bu duruma çok üzülmüş olmalı:D.. Bu arada denetici arkadaşların yeni görevleri hayırlı olsun.Başarılar...:icon_tup:

BBurak
25th August 2007, 00:28
herkese hayırlı olsun,böylece kalitemize kalite katacağımızı düşünüyorum,

Denizhoca
25th August 2007, 00:32
evet gerçekten ii düşünülmüş. Amaçsız, olumsuz ve seviyesiz mesajlar böylece engellenmiş olur ve insanların zamanını almaz.

Dj_YuSuF
25th August 2007, 00:46
Forumdan kişi atmak istediğimizde karşımıza çeşitli zaman seçenekleri (1 gün - 3 gün) falan çıkıyor ve de süresiz olarak at çıkıyor. Peki birini forumdan atmak gerekirse hangi zaman aralıklarını seçeceğiz? Ya da direk süresiz mi atacağız?

Ps: Az önce admin bölümü mesajlarını görebilirken, şu an göremiyorum. Bir sorun yoktur umarım.

Dilbilgisi1
25th August 2007, 00:47
İsabet olmuş.

Kendisini dalga geçmeye adayanlar dalgalı denizlerin kenarındaki kumlarda oynamaya mahkum olurlar. (Dilbilgisi1)

:)

SeyfiHoca
25th August 2007, 00:49
Forumdan kişi atmak istediğimizde karşımıza çeşitli zaman seçenekleri (1 gün - 3 gün) falan çıkıyor ve de süresiz olarak at çıkıyor. Peki birini forumdan atmak gerekirse hangi zaman aralıklarını seçeceğiz? Ya da direk süresiz mi atacağız?

Ps: Az önce admin bölümü mesajlarını görebilirken, şu an göremiyorum. Bir sorun yoktur umarım.

bir sorun yok. şu an görmeniz gereken tüm bölümleri görebiliyorsunuz...

Aksun
25th August 2007, 00:50

Bu anlattığın yere nerden giriliyor...

Dj_YuSuF
25th August 2007, 00:51
Bu anlattığın yere nerden giriliyor...

Forum sayfasının sağ alt tarafında "Mod" yazılan yerden giriliyor.

chasmere
25th August 2007, 00:53
son zamanlarda ardı arkası gelmeyen huzur bozucu olaylardan sonra böyle bir sistem değişikliği gerekiyordu gerçekten.. ve dilforum çok geçmeden yine her zamanki duyarlılığıyla olaya el koydu...herkese teşekkürler...

gamze
25th August 2007, 00:55
bu uygulamayla dilforumun seviyesini düşürmek isteyenler engellenmiş olacak!!! herkese hayırlı uğurlu olsun yeni uygulamamız!!

Aksun
25th August 2007, 00:57
Forum sayfasının sağ alt tarafında "Mod" yazılan yerden giriliyor.

Tamam teşekkürler...

Sefcell
25th August 2007, 00:57
Bu arada benim sağ üst köşede bulunan "Özel Mesajlarım" bölümü yok.Yani özel mesaj gönderemiyorum :(

SeyfiHoca
25th August 2007, 00:59
şu an görebiliyor musun?

Dj_YuSuF
25th August 2007, 00:59
Bu arada benim sağ üst köşede bulunan "Özel Mesajlarım" bölümü yok.Yani özel mesaj gönderemiyorum :(

Bende de o bölüm yok. Kontrol Panelinden giriş yapıp, mesajlara girince ulaşabiliyorum ancak.

Dj_YuSuF
25th August 2007, 01:01
şu an görebiliyor musun?

Tamam hocam düzeldi. Teşekkürler.:icon_tup:

DivingDeep
arada bir oluyor geliyor sonra hemen önemli değil bence.

Sefcell
şu an görebiliyor musun?

Bende görebiliyorum :)

HakanOzbek
25th August 2007, 01:07

Kendin karar ver. İçinden çıkamıyorsan da o an on-line olan adminlerden birine danışırsın. Söz dinlemeyen, uyum sağlayamayan üyelerimiz için değişik tedbirlerimiz de var tabii ;)...

Aksun
25th August 2007, 01:08
Kendin karar ver. İçinden çıkamıyorsan da o an on-line olan adminlerden birine danışırsın. Söz dinlemeyen, uyum sağlayamayan üyelerimiz için değişik tedbirlerimiz de var tabii ;)...

Nasıl tedbirler hocam... Öğrenmek isteriz...

HakanOzbek
25th August 2007, 01:10
Nasıl tedbirler hocam... Öğrenmek isteriz...

Biraz daha teknik seviyede. Yeri geldikçe göreceksiniz :)...

Aksun
25th August 2007, 01:13
Biraz daha teknik seviyede. Yeri geldikçe göreceksiniz :)...

Tamam hocam...Atmak konusunda ben biraz dikkatli davranmamız gerektiği düşüncesindeyim. Ne de olsa sitemiz gençlerin yoğunluklu olduğu bir site. O nedenle diğer tedbirlerle ilgilenmiştim. Zamanla öğrenmekten mutluluk duyarız elbette...

BBurak
25th August 2007, 01:18
umarım biz dilforum denetçileri bu yetkileri kötüye kullanmayız.

HakanOzbek
25th August 2007, 01:20
umarım biz dilforum denetçileri bu yetkileri kötüye kullanmayız.

Biz öyle olacağına inanıyoruz :icon_tup:...

IcySeden
25th August 2007, 01:59
Güzel bir uygulama olmuş.Özellikle davetiye sisteminin gelmesi isabetli bir karar olmuş.
Üye sayısının yoğunluğundan dolayı alınmış olan bu kararlarla hocalarımızın yükü biraz daha hafifleyecek ve forumda daha da verimli olabileceklerdir.:thumb:

MehmetDEU
25th August 2007, 02:18
Merhaba. Herkese hayırlı olsun diyerek bir iki dikkat edilmesi gereken nokta da ben eklemek istiyorum:

1) Artık lütfen alenen mesajlarınızda ya da imza alanınızda msn adresinizi falan vermeyiniz.
2) Hiçbir yönetici kolay kolay sizden kullanıcı şifrenizi falan istemez. Sebep ne olursa olsun asla ve asla bu tip kişiye özel bilgilerinizi vermeyiniz.
3) Bu düzenleme, olası karmaşaların önüne geçilmesi için oluşturulduğundan lütfen karmaşaya mahal vermeyiniz. Merak ettiğiniz bir husus olduğunda çekinmeden sorularınızı sorabilirsiniz. Yeter ki ortam karışmasın. Selamlar.

Aksun
25th August 2007, 02:25
Merhaba. Herkese hayırlı olsun diyerek bir iki dikkat edilmesi gereken nokta da ben eklemek istiyorum:

1) Artık lütfen alenen mesajlarınızda ya da imza alanınızda msn adresinizi falan vermeyiniz.
2) Hiçbir yönetici kolay kolay sizden kullanıcı şifrenizi falan istemez. Sebep ne olursa olsun asla ve asla bu tip kişiye özel bilgilerinizi vermeyiniz.
3) Bu düzenleme, olası karmaşaların önüne geçilmesi için oluşturulduğundan lütfen karmaşaya mahal vermeyiniz. Merak ettiğiniz bir husus olduğunda çekinmeden sorularınızı sorabilirsiniz. Yeter ki ortam karışmasın. Selamlar.

O halde bir şey sormak istiyorum. Gündüz forumda gezerken moderasyon bekleyen bir mesaja rastladım ilk defa. Bu ne demektir? Bu durumda ne yapmak gerekir?

MehmetDEU
25th August 2007, 02:38
Seyfi Hocam sizlerde "Moderasyon" bölümünü ne derece açık tuttu bilemiyorum ancak ilgili konuda moderasyon bekleyen konuların sağ üst kısmındaki kutucuğu işaretleyip "Moderasyon" kısmına gireceksiniz. Ardından "Mesajları onayla"yı seçeceksiniz. Esasında kasdettiğim şey teknik sorularınızı pm ile sormanızdı ama bu bir başlangıç olsun:). Selamlar.

Aksun
25th August 2007, 02:39
Teşekkürler üstat...

Yasemin
25th August 2007, 03:48
arkadaşlar konuyla alakalı değil ama ben birini üye yapmak istiyorum ama nasıldı hatırlamıyorum bana nasıl birini üye yapacağımı anlatır mısınız hemen ?ben nasıl üye olduğumu hatırlamıyorum da...:sh1a:

BBurak
25th August 2007, 03:50
arkadaşlar konuyla alakalı değil ama ben birini üye yapmak istiyorum ama nasıldı hatırlamıyorum bana nasıl birini üye yapacağımı anlatır mısınız hemen ?ben nasıl üye olduğumu hatırlamıyorum da...:sh1a:

yasemin valla artık buraya üye olmak bir anlamda CIA yle çalışmak gibi,ben bilmiyorum valla istersen yeni forum yönetmelikleri topiğine bir göz at

Yasemin
25th August 2007, 03:51
üye olmak istediğinize dair istekte bulunu davetiye alın bir üyeden diyor üye listesine girin falan diyor da valla anlamadım

IcySeden
25th August 2007, 04:16
forumda 100 mesajın olduktan sonra davetiyen oluyor.bu davetiyeni arkadaşına yollayabilirsin 50 mesaj sonra.(öyle yazıyor yeni kurallarda)

BBurak
25th August 2007, 04:18
bir takım hesaplar gerektiriyor yani

Kübraaa
25th August 2007, 10:55
forumda 100 mesajın olduktan sonra davetiyen oluyor.bu davetiyeni arkadaşına yollayabilirsin 50 mesaj sonra.(öyle yazıyor yeni kurallarda)

dawetiye nerde oluyo ben göremedim de:D

Aksun
25th August 2007, 12:23
Arkadaşlar inversion konusunu kendine bırakmak amacıyla mesajlarınızı buraya taşıdım. Eğer bu konuyu başından sonuna kadar okursanız sanırım aydınlatıcı olacak.... Kolay gelsiiiin..... :)

HakanOzbek
25th August 2007, 12:39
Yeni üye olmak isteyen arkadaşlar Dilforum Ana Sayfası'nı açtıklarında şöyle bir mesajla karşılaşacaklar :

"dilFORUM'a üye olabilmek için foruma kayıtlı aktif üyelerimizde davetiye almalısınız. Bunun için davetiye almak istediğinizi belirten ve 1-2 cümle ile kendinizden bahseden bir maili davetiye almak istediğiniz kişiye gönderiniz. Aktif üyelerimizin listesine ulaşmak için Tüm Üye Listesini görmek için , buraya tıklayın. Alternatif olarak okuduğunuz mesajlarda yer alan üye adını tıklayıp üyeye ÖZEL MESAJ veya MAİL göndermek suretiyle de davetiye alabilirsiniz."

Bundan sonra yapmaları gereken şey; Dilforum'a üye olan tanıdığı arkadaşlardan (en az 100 mesaj yazmış üyelerimizin davetiye gönderme hakkı bulunmaktadır) davetiye isteyecekler veya yönetici arkadaşlardan birine kendilerini kısaca tanıtan bir özel mesaj göndererek davetiye talebinde bulunacaklardır.

Aymaz
25th August 2007, 13:27
güzel bir uygulama.. artik dilFORUM ailesi tam bir aile oldu...
ne mutlu..:)

Purgation
25th August 2007, 15:01
Güzel bir yöntem, tebrik ederim.. Aslına bakarsanız farklı bi önerim olacaktı, uzun zamandır bdüşünüyordum; çok üye yüzünden buraya bir takım düşünce yazılarımı, hazırladığım sunumları ve soruları, hayat görüşümü ve iç görüşümü yazamıyordum.. Bu yüzden gizli bir bölümün açılmasını talep edecektim, en azından bir grubun girebileceği yer felan..

Bu yöntemle yanılmıyorsam üyeleri banlemekten/uyarmaktan çok, yazım yanlışlarına dikkat etmemiz gerektiği öngörüldü; buna kesinlikle katılıyorum.. Bu aralar online sürem oldukça azalacak, malum üniversite, lakin neti alana kadar net kafelerde olacağım pek sık olmasa da.. Yinede istenilen amaca ulaşılabilir, tekrar tebrikler ve teşekkürler..

MehmetMamger
25th August 2007, 15:20
dawetiye nerde oluyo ben göremedim de:D

Kontrol paneline tıkla, en üstte.

painkiller_17
25th August 2007, 15:38
böyle bir uygulama bence de gerçekliydi.dilformun selameti için atılmış önemli adım bence..tebrikler alkis

MehmetMamger
25th August 2007, 16:17
böyle bir uygulama bence de gerçekliydi.dilformun selameti için atılmış önemli adım bence..tebrikler alkis

Bence de painkiller. Bu arada signature'ın gözüme girdi. :)

Metal
25th August 2007, 16:40
6-7 saattir yokum... valla derse geç kalmış öğrenci gibi kendimi suçlu hissettim.Sabah denetçi ünvanını ismimin altında görünce hemen Hakan Özbek hocama özelden sordum.Hocam o ne güzel, ne sıcak mesajlardı öyle... hiç silmeyeceğim, silmediğim birde Efe Cevher hocamın yazdıkları var.:)Benim Denetçi arkadaşlarıma söyleyeceğim birşey var.Bu yetkilerimizin yanlış uygulamalara neden olmaması için, özellikle iyice deneyim kazanana kadar.... böylesi durumlarla karşılaştığımızda yapacağımız uygulama için on-line durumda olan diğer denetçilerle özelden görüşelim ve birlikte karar vermeye çalışalım... sanırım bu başlangıçta olabilecek aksaklıkların önüne geçmemize yardımcı olacaktır.

Saadet Çadır
25th August 2007, 16:44
Mükemmel bir uygulamaya Değerli Metal den mükemmel bir öneri alkis
Alçakgönüllü olamayacağım, böylesi mükemmel bir forumdan başka ne beklenebilirdi ki;)

Aksun
25th August 2007, 16:47
6-7 saattir yokum... valla derse geç kalmış öğrenci gibi kendimi suçlu hissettim.Sabah denetçi ünvanını ismimin altında görünce hemen Hakan Özbek hocama özelden sordum.Hocam o ne güzel, ne sıcak mesajlardı öyle... hiç silmeyeceğim, silmediğim birde Efe Cevher hocamın yazdıkları var.:)Benim Denetçi arkadaşlarıma söyleyeceğim birşey var.Bu yetkilerimizin yanlış uygulamalara neden olmaması için, özellikle iyice deneyim kazanana kadar.... böylesi durumlarla karşılaştığımızda yapacağımız uygulama için on-line durumda olan diğer denetçilerle özelden görüşelim ve birlikte karar vermeye çalışalım... sanırım bu başlangıçta olabilecek aksaklıkların önüne geçmemize yardımcı olacaktır.

Kesinlikle katılıyorum zira biraz tedirginim. Kimseyi incitmek istemem. Ancak sitenin kalitesini devam ettirmek sorumluluğunu yerine getirmekten gurur duyarım. Bu nedenle karşılıklı istişare etmek çok iyi bir çıkış noktası olacak.

Metal
25th August 2007, 16:52
Alçakgönüllü olamayacağım, böylesi mükemmel bir forumdan başka ne beklenebilirdi ki;)

Sevgili hocam, birbirlerini hiç görmemiş olan bunca insan nasıl bu kadar sıcak dostluklar kurabilir ? Artık şu toplanma işini ayarlamanın tam zamanıdır diyorum, şu ölümlü dünyada.:)

Melek
25th August 2007, 16:54
DilFORUM denetçileri tayin etmek forum için gerçekten güzel bir adım oldu. Yönetime bu kararlarından ötürü teşekkür ederim.
Görünen o ki DilFORUM denetçileri olarak bu ünvanın farkındayız, verilen bu sorumlulukların bilincinde olarak hepimizin yetkilerimizi doğru ve yerinde kullanacağımızı umuyorum.

Metal
25th August 2007, 17:04
Affınıza sığınarak bir şey daha eklemek istiyorum.Diğer yetkilerin yanında sanırım yeni üye kabulü için de yetkilerimiz oldu, ne de olsa üye olmak zor artık.İşte bu güzel.... birkaç yıl sonra Foruma üye olacak olan 8 yaşındaki kızım çok şanslı artık. ( Fotoğrafta görülen ):D

Aksun
25th August 2007, 17:13

En ilginç olanı da ne biliyor musunuz? Şu sıralarda sitede aktif olarak yer alan üyelerin çoğunluğu YDS'de bir yerlere yerleşti.

Bir anlamda hedeflerine ulaştılar. Ama hala burdalar.

Bu da şu demek. Dil gönüllüsü ve bu ailenin bir üyesi olmanın sınav sonucuyla falan alakası yok. alkis

SibelAKBULUT
25th August 2007, 17:25
Haklısın Metal, bi süre için birbirimize danışalım yaptıklarımızda...

Metal
25th August 2007, 17:30
Bir önerim daha var... Seyfi Hocam, görevini kötüye kullanan üye olduğunda tekrar Advance üyeliğe döneceğini yazdı.Demek ki Advance üyelik tarihe karışmıyor.Peki bizlerin ismi siyah çıkıyor, Advance üyelerinde öyle... bu karışıklığa yol açmaz mı ? Örneğin bizimkiler mavi olsa.:)

Seyfi Hoca
25th August 2007, 18:33
Advanced üyeler ile denetçiler bizim nezdimizde aynı kıymete sahip. sadece aktifliğiniz ve titizliğiniz yüzünden farklı yetkileriniz oldu.

BBTÜRKAY
25th August 2007, 18:47
Bir önerim daha var... Seyfi Hocam, görevini kötüye kullanan üye olduğunda tekrar Advance üyeliğe döneceğini yazdı.Demek ki Advance üyelik tarihe karışmıyor.Peki bizlerin ismi siyah çıkıyor, Advance üyelerinde öyle... bu karışıklığa yol açmaz mı ? Örneğin bizimkiler mavi olsa.:)

Yok yok siyah yakışmış bence

Fatih Hoca
25th August 2007, 18:58
Sevgili denetçi arkadaşlar;

Aşırı derecede sınırları zorlayan mesajlar dışındaki mesajlarda mesajın sahibini uyararak gereken düzeltmeyi onun yapmasını sağlarsanız sistem daha işleyecektir.. İnsanların mesajlarına müdahale etmek mecbur kalınmadıkça yöntem olarak kullanılmamalı. Mesaj gönderdiğiniz halde uygunsuz çıkışlar ve tepkiler gösteren üyeleri bize havale edip kenara çekilin , sonrasını sadece seyredin ..

Size ihtiyacımız var,zira denetçiler forumun gören gözü işiten kulağı olarak vazife yapacaklar. Ancak dediğim gibi birebir uyarı yöntemini kullanmanız kırıcı olmanızı engelleyecektir.

Başarılar!

inesclement
25th August 2007, 20:06
seçkin ve üye olunması zor bi müessesede bulunduğum için kendimi çok ayrıcalıklı ve şanslı hissettim valla:D teşekkürler hocam bu çok ii olmuş gerçektende;)

MehmetMamger
25th August 2007, 20:07
Ortada bir hata varsa -ki var gözüküyor- bu işi yeni yüklenen arkadaşların değil, onlara gerekli bilgileri vermeyen biz yönetimindir. Denetçi rolüne itiraz etmeyen arkadaşlara küçücük hatırlatmalar:

Dil polisi değiliz. Yazılarda "küfür - hakaret" olmadığı müddetçe, biz bile kendimizi müdahelede yetkili addetmiyoruz. Rica ediyorum siz de metin içlerine ilişmeyin. Sansürcü olmak istediğimiz bir şey değil.
Varlığınızı vurgulu olarak hissettirmeyin. Devrim muhafızları asla değiliz.
Hal ve duruşunuzla örnek olun. İnsanlar bilgisayar ekranlarından yüzünüzdeki tebessümü görebilsinler.Kısaca polis yerine derviş olun. Denetlemenizi istediğimiz şeyler "küfürler, hakaretler, kasıtlı huzur bozmalar" kısaca "zibidilikler". Rica ediyorum yaptığınız davranışın can sıkıp moral bozabileceğini hesaplayın.

Aksun
25th August 2007, 20:09
Önemli değil. Benden daha iyi yapabilecek arkadaşlar var bu görevi. Ben en azından Advanced Member olarak huzurluyum. Şimdi ne şevk kırmak gibi bir şey ile suçlanabilirim ne de mesaj düzeltebilirim.

Sevgili Yusuf Kardeşim;

Profiline baktım yaşını göremedim ama sanırım nerden baksan senden 15 yaş büyüğümdür.

Son derece zor bir iş olduğunu hepinizin takdir edeceği Bankacılık ve Finans sektöründe 15 yıldır emek veren birisi olarak sana tavsiyem, hayatta sana verilen yetki ve sorumlulukları taşımaktan hiçbir zaman kaçma.

Yetkilerin dahilinde sorumlusun ve sen de bu sorunluluklarını iyi niyetle yerine getirmeye çalışmışsın. Ben senin yerinde olsam şimdi sorumluluklarımı geri ister ve o sorumluluğun gereğini daha önceden de yaptığım gibi tüm iyi niyetimle yapmaya devam ederdim.

Sevgilerimle...

BBTÜRKAY
25th August 2007, 20:18
Ortada bir hata varsa -ki var gözüküyor- bu işi yeni yüklenen arkadaşların değil, onlara gerekli bilgileri vermeyen biz yönetimindir. Denetçi rolüne itiraz etmeyen arkadaşlara küçücük hatırlatmalar:

Dil polisi değiliz. Yazılarda "küfür - hakaret" olmadığı müddetçe, biz bile kendimizi müdahelede yetkili addetmiyoruz. Rica ediyorum siz de metin içlerine ilişmeyin. Sansürcü olmak istediğimiz bir şey değil.
Hal ve duruşunuzla örnek olun. İnsanlar bilgisayar ekranlarından yüzünüzdeki tebessümü görebilsinler.Kısaca polis yerine derviş olun. Denetlemenizi istediğimiz şeyler "küfürler, hakaretler, kasıtlı huzur bozmalar" kısaca "zibidilikler". Rica ediyorum yaptığınız davranışın can sıkıp moral bozabileceğini hesaplayın.

Sizin fotoğraftan pek belli olmuyor Hocam :p
Benim gibi biri bile Fotosunu koyuyor ama .....

AnGel
25th August 2007, 20:25
Mamger hocam her mesajında tebessümü gösteriyo :) hatta o resim gülüyomuş gibi geliyo bana :p ayrıca benim gibi ne demek hocam gayet karizmatik duruyosunuz :)

BBTÜRKAY
25th August 2007, 20:27
Mamger hocam her mesajında tebessümü gösteriyo :) hatta o resim gülüyomuş gibi geliyo bana :p ayrıca benim gibi ne demek hocam gayet karizmatik duruyosunuz :)

He sometimes reminds me Mahatma Gandhi...

pL@NEt
25th August 2007, 20:56
Yapılan son değişikliklerle forum içerisinde aktif görevleri artan değerli üyelerimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.

painkiller_17
25th August 2007, 23:45
[QUOTE=MehmetMamger;146476]Bence de painkiller. Bu arada signature'ın gözüme girdi. :)[/QUOT
biraz büyük yazdım herhalde.kusura bakmayın hocam...küçülteyim hemen

dante000
26th August 2007, 10:05
Giriş yaparken dikkatimi çekti üye olmak çok kolay yazılmış.Hocam, yeni düzenlemelerle üye olmanın neresi kolay?Üye olmak için önce 100 mesajlı kişi arayacak.Sonra giriş yapmasını bekleyecek.Daha sonrasında 100 mesajı geçmiş kişiye üye olmak istiyorum diyecek.Davetiye hakkını elinde bulunduran kişi üye olmak isteyen kişiye niye davetiye göndersin ki??Mesela davetiye isteyen kişi bir üyeyeden davetiye istese "banane başkasına sor, kimseye kefil olamam" gibi bir cevap alması olasıdır.Gelecek kişinin belki niyeti bozuk ben nereden bilebilirim ki :confused: ?Mesela dünden beri hiç yeni üye göremedim ben :D .Bu düşünceyle aynı yada yakın düşünenler forumda fazla olursa, dilforum ile yeni tanışmak isteyenler epeyce zorlanırlar.

sahraesma
26th August 2007, 10:37
Giriş yaparken dikkatimi çekti üye olmak çok kolay yazılmış.Hocam, yeni düzenlemelerle üye olmanın neresi kolay?Üye olmak için önce 100 mesajlı kişi arayacak.Sonra giriş yapmasını bekleyecek.Daha sonrasında 100 mesajı geçmiş kişiye üye olmak istiyorum diyecek.Davetiye hakkını elinde bulunduran kişi üye olmak isteyen kişiye niye davetiye göndersin ki??Mesela davetiye isteyen kişi bir üyeyeden davetiye istese "banane başkasına sor, kimseye kefil olamam" gibi bir cevap alması olasıdır.Gelecek kişinin belki niyeti bozuk ben nereden bilebilirim ki :confused: ?Mesela dünden beri hiç yeni üye göremedim ben :D .Bu düşünceyle aynı yada yakın düşünenler forumda fazla olursa, dilforum ile yeni tanışmak isteyenler epeyce zorlanırlar.

Yeniden düzenlenen üyelik şartlarına bakınca iyi ki aylar öncesinden üye olmuşum dilforuma diyorum ! Bu zamanlara kalsam nerden bulurdum bana kefil olcak 100 mesajı geçmiş üyeyi.. :)Bu kadar aşamadan geçen kişi gerçekten bu foruma üye olmak isteyen kişidir zaten! Bir bakıma iyi oldu bu yeni sistem sataşma yollu gelen art niyetli kimselerin girişine ambargo konulmuş oldu. Oh ne güzel artık can-ı gönülden bu forumda olmayı isteyen kimseler üye olabilecek. Böylece forumumuz daha huzurlu olacak ve kalitesini koruyacak :)

Yahya Hoca
26th August 2007, 13:19
Forum 1-2 gündür üye alımına kapalı idi. Sizlerden ya da bizlerden davetiye isteyen kişinin verdiği bilgilere ikna olursak zaten davetiyeyi hemen yollarız. İkna olmazsak göndermeyiz. Bu kadar basit.

dante000
26th August 2007, 13:21
Peki öyleyse.Hayırlı olsun :icon_tup:.

Muttalipisidan
26th August 2007, 13:25
vay be 2 ay içinde baya yol katetmişimiz dilforumda foruma üye almak için referans vercek konuma gelmişiz

Refika
26th August 2007, 13:31
kararıızdan dolayı sizi kutluyorum. Keşke çok daha önce öyle bir karar alınsaydı. saygılar

BBTÜRKAY
26th August 2007, 13:52
kararıızdan dolayı sizi kutluyorum. Keşke çok daha önce öyle bir karar alınsaydı. saygılar

Refika çift isimli üyelik yasak tır birisini silermisin lütfen.

BBTÜRKAY
26th August 2007, 13:56
Refika çift isimli üyelik yasak tır birisini silermisin lütfen.

Yahut bana söyle birisini sileyim....

Bambi
5th September 2007, 23:57
Forum 1-2 gündür üye alımına kapalı idi. Sizlerden ya da bizlerden davetiye isteyen kişinin verdiği bilgilere ikna olursak zaten davetiyeyi hemen yollarız. İkna olmazsak göndermeyiz. Bu kadar basit.

Hocam bir sorum var.

Bir öğretmen arkadaşım üye olmak istiyor. Kontrol panelinde 'Forumumuza yeni üye davet etmek için tıklayın...' linki bulunduğu için kendisine davetiye yollayabildim. Yalnız benim mesaj sayım 100 olmadığı için mi yoksa başka bir sorundan dolayı mı bilemiyorum kendi ekranımda üye ismini görmeme rağmen kendisi foruma girdiğinde mesaj atamıyormuş.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Yahya Hoca
6th September 2007, 00:22
Gerçi sorunu tam olarak anlayamadım hocam. Normalde 100 mesaj yazmayanlar davetiye yollayamıyorlar. çünkü üye listesinde isimleri görünmüyor.

Acaba arkadaşınız şu anda forumda kayıtlı mı?

Bambi
6th September 2007, 00:31
Bilemiyorum belki her üyenin kontrol panelinde aynı link vardır. Bende de olduğu için "üyelik daveti yolla" linkini tıkladım. Kendisi daveti kabul etmiş ama sanırım üyeliği aktif hale gelemiyor. Bu sorun belki benim davetiye yollamış olmamdan kaynaklanıyordur. Normalde o hakka sahip olmadığım için.
Sözün kısası üye olabilmesi için kime mesaj atması gerekiyor veya ne yapması lazım? Yani sorun benim davetiye atıp atmamam değil:)

Yahya Hoca
6th September 2007, 00:33
Arkadaşın e-mailini isterseniz özel mesajla gönderin. Hemen kendisine davetiye yollayalım.

Kazalanka
5th October 2007, 14:10

Hocam tesekurler bence son noktayi koydunuz.

SaitHoca
5th October 2007, 14:16
Merhaba Arkadaşlar,

YETKİ
Bu sabah forumu açan "dilFORUM Denetçisi" künyeli arkadaşlar farketmişlerdir, artık mesaj editleme ve silme yetkileri var.

REFERANS ve KLÜP

Evet sonuna kadar destekliyorum. Mesela ben daha önce Admin iken, katkılarımının azalmasından dolayı sadece "ingilizce öğretmeni" olarak bana bu sitede bir yer verildi. Bundan gücenecek bir karakter değilim. Bence en güzeli ve sadesi olmuş. katkısı çok olan arkadaşlara yetki verilmesinden yanayım. bana sadece sorulara cevap verip tartışmak/tartıştırmak yetiyor. bunun ötesiyle işim pek olmuyor. yani sadece promotion değil, demotion da olabiliyor bu sitede. haberiniz olsun :)

Hakan_Atılgan
5th October 2007, 16:45
çok güzel bir düşünce hayırlısı olsun