Tam Sürüm Bilgini Göster : kpds, üds başvuru tarihleri

Vasudeva
22nd August 2007, 15:30
Universitelerarasi Kurul Yabancý Dil Sýnavi (UDS) Ekim Donemi
Sinav Tarihi: 07,10,2007
Basvuru Tarihleri: 03,09,2007 - 12,09,2007

Kamu Personeli Yabanci Dil Bilgisi Seviye Tespit Sinavi (KPDS) Kasim Donemi
Sinav Tarihi: 11.11.2007
Basvuru Tarihleri: 14.09.2007-21.09.2007

Tarihler OSYM'nin web sitesinden alinmistir

Hubub
22nd August 2007, 15:32
teşekkürler ilginize :)

Dilci19
22nd August 2007, 15:34
Universitelerarasi Kurul Yabancý Dil Sýnavi (UDS) Ekim Donemi
Sinav Tarihi: 07,10,2007
Basvuru Tarihleri: 03,09,2007 - 12,09,2007

Kamu Personeli Yabanci Dil Bilgisi Seviye Tespit Sinavi (KPDS) Kasim Donemi
Sinav Tarihi: 11.11.2007
Basvuru Tarihleri: 14.09.2007-21.09.2007

Tarihler OSYM'nin web sitesinden alinmistir

teşekkürler çok yararlı oldu . bir sorum olcak şimdi biz kpds ye girip yeterli puanı alırsak üniversitelerin hazırlık sınavlarını bu nota göre geçebilirmiyiz , başka bir sınava tabi tutulmadan ?

Henry-Waldo
22nd August 2007, 15:36
teşekkürler çok yararlı oldu . bir sorum olcak şimdi biz kpds ye girip yeterli puanı alırsak üniversitelerin hazırlık sınavlarını bu nota göre geçebilirmiyiz , başka bir sınava tabi tutulmadan ?

Yüksek Lİsans ve Doktora için evet; lisans hazırlık için hayır.

:)

Dilci19
22nd August 2007, 15:39
Yüksek Lİsans ve Doktora için evet; lisans hazırlık için hayır.

Yüksek Lİsans ve Doktora için hazırlıktamı oluyo :D

yatay geçtik diyelim ve gittiğimiz üniversite hazırlık sınavına girmemizi istedi , kpds puanıyla bunu geçebilirmiyiz ?

Aksun
22nd August 2007, 15:40

yatay geçtik diyelim ve gittiğimiz üniversite hazırlık sınavına girmemizi istedi , kpds puanıyla bunu geçebilirmiyiz ?

Evet eğitimini İngilizce yapan Yüksek Lisans programlarında eğer KPDS den yeterli puan alamadıysan hazırlık sınıfı var. Doktorayı bilmiyorum. Yatay geçiş için KPDS'nin geçerli olacağını zannetmiyorum.

Dilci19
22nd August 2007, 15:41
Evet eğitimini İngilizce yapan Yüksek Lisans programlarında eğer KPDS den yeterli puan alamadıysan hazırlık sınıfı var. Doktorayı bilmiyorum. Yatay geçiş için KPDS'nin geçerli olacağını zannetmiyorum.

yatay geçiş hazırlık okumamk için toefl gibi sınavlarda etkili olmazmı ?

Henry-Waldo
22nd August 2007, 15:43

Yüksek Lisans ve Doktorada dil yeterliliğin olmazsa hazırlığa tabii tutulan üniversiteler var. Çoğusu baştan yeterlik isteyip uğraşmak istemese de!

Lisan düzeyinde Yatay geçişte hazırlık sınavı falan istenmez; yatay geçebilmek için bunları zaten halletmen gerekir.

Dilci19
22nd August 2007, 15:48
Yüksek Lisans ve Doktorada dil yeterliliğin olmazsa hazırlığa tabii tutulan üniversiteler var. Çoğusu baştan yeterlik isteyip uğraşmak istemese de!

Lisan düzeyinde Yatay geçişte hazırlık sınavı falan istenmez; yatay geçebilmek için bunları zaten halletmen gerekir.

yok isteniyor . hazırlık sınavını geçemessen . tekrar hazırlık okuyup birden devam etmek zorunda kalıyosun .:sh1a:

Henry-Waldo
22nd August 2007, 15:53
yok isteniyor . hazırlık sınavını geçemessen . tekrar hazırlık okuyup birden devam etmek zorunda kalıyosun .:sh1a:

- hazırlık düzeyinde yatay geçiş olmaz;
-1. sınıftan sonra geçersen ancak istenilen kriterleri taşırsan geçebilirsin. Bunun içinde geçiş yapabilmen için zaten bunları halletmen gerekiyor !

Dilci19
22nd August 2007, 15:55
- hazırlık düzeyinde yatay geçiş olmaz;
-1. sınıftan sonra geçersen ancak istenilen kriterleri taşırsan geçebilirsin. Bunun içinde geçiş yapabilmen için zaten bunları halletmen gerekiyor !

bende hazırlık düzeyinde yatay geçişin var oldugunu söylemiyorum . yatay geçiş yapıldıktan sonraki hazırlığı kastetim . tamam çok aydınlatıcı oldu teşekkürler .