Tam Sürüm Bilgini Göster : odtü haz.atlama!!!acil
niagara 21st August 2007, 15:16 Merhaba arkadaşlar,odtü hazırlık atlama sınavı örneğini hiç bi yerden bulamıyorum.Forumda bi örnek sınav var ama onda proficiency yazıyo hem de açıldığında karakterler düzgün çıkmıyor.Elinizde varsa ya da bi yerden bulabilirseniz,foruma eklerseniz çok sevinirim...
tiye_35 21st August 2007, 15:19 Yaa evet arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirm bende..Forumdaki var ama hem açılmıyor hem de açıldığı zaman karakterler gözüküyor sadece..Biri bize yardımcı olsun nooluurr:cry::cry:Artık oturup çalışmak lazım biraz biraz..Şimdiden çok teşekkür ederiz ilgilenenlere..
axoy_ka 21st August 2007, 15:20 evet bende bişe bulamadımm bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirimmm
yvural 21st August 2007, 16:19 evet bende bişe bulamadımm bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirimmm
Benim elimde 2005 yılının sınavının kopyası var ama kağıt ortamında.
Listening leri bari kopyalayayım dedim ona da koruma koymuşlar.
Nasıl paylaşacağımm konusunda bir fikriniz varsa Paylaşmak isterim ama
Dilci19 21st August 2007, 16:20 evet bende bişe bulamadımm bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirimmm
arkadaşlar hazırlık atlama sınavları her zaman değişir ve bu sınavlar öss gibi nete verilmez .(nette bulmanız çok zor bu sınavları , bulma ihtimaliniz nadir ) . onun yerine sınav nasıl olur diye fikirler almanız sınava girenlerden daha iyi olur sizin için .
yvural 21st August 2007, 16:21 Merhaba arkadaşlar,odtü hazırlık atlama sınavı örneğini hiç bi yerden bulamıyorum.Forumda bi örnek sınav var ama onda proficiency yazıyo hem de açıldığında karakterler düzgün çıkmıyor.Elinizde varsa ya da bi yerden bulabilirseniz,foruma eklerseniz çok sevinirim...
Ben Doktora sınavına girmek için hazırlanıyom aynı sınava Ankarada iseniz ODTUDE 5 milyon karşılığında örnek sınavı veriyorlar.
Ayrıca forumdaki sorular çok eski şimdiki sınav çok farklı
erdemir 21st August 2007, 16:29 http://www.metu.edu.tr/home/www93/prf/anasayfa.htm
bu biraz işe yarar galiba
ayrıca elimde bir tane "sample proficiency exam" var
indireli baya oluyor bunları ama daha çözemedim yaaaa:rotz:
inş işinize yarar.....
ben de çalışmaya başlasam iyi olacak ama şu 2. aşama korkutuyo beni yaaa
tiye_35 21st August 2007, 19:41 saolasın erdemir yardımcı olduğun için..Okulda görüşürük..
dobrojutro 21st August 2007, 20:36 Bende tırsmıyo değilim bu sınavdan. özellikle 2 aşamalı olmasını gözümde büyütüyorum. umarım geçebiliriz. herkese kolay gelsin.
niagara 21st August 2007, 21:00 Bende tırsmıyo değilim bu sınavdan. özellikle 2 aşamalı olmasını gözümde büyütüyorum. umarım geçebiliriz. herkese kolay gelsin.
ben de aynı şekilde...her şeyi unutmuşum gibi geliyo,inşallah geçeriz hepimiz.okulda görüşmek üzere...:boldred:
tiye_35 21st August 2007, 21:15 Vaayy odtülüler birer birer artıyor arkadaşlar.Yok mu daha aranızda odtülü olan?Ufak ufak okul arkadaşlarımızı bulakoyuyoruz valla:D:D
Şu 2. aşamadan bende çok korkuyorum yaa bu da bizim eğitim sistemimizin ne kadar çarğık olduğunu gösteriyor:mad::mad:
volkitürk 22nd August 2007, 12:12 Ya ODTÜ'de hazırlık atlama sınavının 2.aşaması nasıl olacak içerik olan bilen varmı? Bide yerleştirme sınavıyla 1.aşamanın benzer olduğu söylentileri duydum...1.aşamayı geçip 2.de takılınca yerleştirmeye girmeye de gerek kalmıomuş sanırm.Tam bilgisi olan ? ? ?
tiye_35 22nd August 2007, 18:24 Ya ODTÜ'de hazırlık atlama sınavının 2.aşaması nasıl olacak içerik olan bilen varmı? Bide yerleştirme sınavıyla 1.aşamanın benzer olduğu söylentileri duydum...1.aşamayı geçip 2.de takılınca yerleştirmeye girmeye de gerek kalmıomuş sanırm.Tam bilgisi olan ? ? ?
2. Aşamada listening ve writing olcak 50 puan değerinde.1. Aşamayla ortalama alınııp 59.5üzerindeyse puanın hazırlığı atlamış sayılcaksın.Eğer puanın yetmezse aldığın puana göre uygun olan seviyedik bir bölüme yerleştirilceksin.Yani tekrardan yerleştirme sınavına girmene gerek kalmıcak..Sende yeni odtülüsün glb.Tbrekler hoşgeldin aramıza..(bakma böle dediğime bende bu yıl kazanadım:D:DÇömüz biz daa:D)
erdemir 22nd August 2007, 18:50 harbi ya yeni(çöm) odtülüler toplanmış =)
çömlük çok zor ya napcaz bilmiyorum valla
şu sınavı da hayırlısıyla atlatsaydık.ya bir de keşke 1 günde halledebilseydik şu sınavı 1 hafta Ankarada kalmak zorunda kalcaz.
niagara 22nd August 2007, 18:59 5inde kayıt var 7sinde sınav hadi diyelim geçtik 11 inde ha yok geçemediysek 14ünde.sanki herkes ankarada yaşıyomuş gibi şunları hiç olmazsa arka arkaya bikaç güne toplasalarmış.nerde kalıcaz biz ya....bi de ilkokul gibi erkenden açılması da cabası...
tiye_35 22nd August 2007, 19:04 evet ya ne bu böyle:mad: Ben tee izmirden gelcem artık 1 hafta ankarada kalmak zorundayız yaa..bİr de büssürü masraf bizi düşünen yok mu hiiçç :Mad_anim: YoL PArasıdır kalma parasıdır cartıdır curtudur emekli çocuuyuz biz:mad:
axoy_ka 22nd August 2007, 19:43 yeni odtülüler toplandık ne güsell:D
yaa bu ikinci aşama korkutuyo gerçekten ama acısınlar bize yaa ne bu gelir gelmez canımızı mı okuyacaklar
mustafa gökcan 22nd August 2007, 19:55 anaaa siz hazırlığı atlama sınavına mı girceniz :eek::ices_tot::SHOCKED::icon_eek::smilies6: walla ben hazırlık okumazsam kesin mezun olamam odtüden bu ingilizceyle .... şahsen ben girmicem öle şeylere :o
niagara 22nd August 2007, 20:01 ben usülden bi giricem zaten listening falan oldukça geçebileceğimi sanmıyorum.senle sınıf arkdaşı olcaaz o zaman.ama sınava girmen ii olur belki yanlışlıkla falan geçeriz nolur nolmaz:)
mustafa gökcan 22nd August 2007, 20:03 diyorum ya ... ya yanlışlıkla odtüyü kazandığım gibi yanlışıkla o sınavı da geçersem :dazeda: ... kalırım ilk sınıfta :sh1a:
tiye_35 22nd August 2007, 20:04 Bence de gir ya.Hata kaza geçersin belki..Odtüyü kazandığına göre bişiler biliosundur yani dimi o kadar da kötü değildir durumun
axoy_ka 22nd August 2007, 20:05 şahsen ben giricem gerçi geçmek çok zor görünüyo ama :confused:
zaten sınav zorunlu mutlaka girmemiz gerekiyo kaçış yokk:rotz:
tiye_35 22nd August 2007, 20:09 ya arkadaşlar o kdar da zor değil aslında.1. aşama gayet kolay 50 puan grammer ve reading bundan bi 40 puan alsak 2. aşamadan da 20 puan (listn ve writin) alsak etti mi 60 puan.Geçme sınırı da zaten 59.9:D:D O kadar panik yapmaya gerek yok..İşallah hepimiz geçeceğiz.Tek kasarsa 2. aşama kasar bizi ondan da bi 20-25 aldık mı taamdır:icon_tup::icon_tup:
mustafa gökcan 22nd August 2007, 20:09 zorunlu mu :SHOCKED: .... ya o hani bizi gruplara mı ne ayırcaklarmış ... zorunlu olan o sınav değil mi :confused:
niagara 22nd August 2007, 20:26 bu 7 sinde olan ilk sınav geçmek isteyenler için.eğer geçemezsek 14ünde sınav var ya ona gircez. belki haz. atlamak istemeyenler direkt 14ündekine girceklerdir.yani kendi çapımda yorum yaptım kulaktan dolma bilgimle...
dobrojutro 22nd August 2007, 21:16 geçicez ya bi sene kaybetme lüksünü göze alamıyorum.
zaten lisede 1 sene boşuna hazırlık okudum boş boş oturdum öle hiç bişide öğrenmedim. elimden geldiince geçmek için uğraşicam.
hazırlığı atlamak isteyenler 2 sınava girecek birincisini geçemezse 2 ye giriş hakkı yok. atlamak istemeyenler se seviye tespit sınavına giricek bu 14 ünde olan. yani en az bi sınav kaçınılmaz.
mustafa gökcan 22nd August 2007, 21:46 ya bilmiyorum ... hazırlık okumak bence bizim işimize çok yarar ... ki hazırlığı da odtü de okucaz :rolleyes:
ya bu iki sınav hakkında tam bilgisi olan yok mu :confused:
niagara 23rd August 2007, 13:28 mustafa burda işte sınavın bi örneği var tiye35 de anlatmış sınavın içeriğini odtünün kendi sitesinde de var içeriğiyle ilgili bilgiler ama açıkçası pek bişe anlamadım ben de.bize yardım edebilecek aslında şu an odtüde okuyan biri olsa çok iyi olur ama malesef yok....
tiye_35 23rd August 2007, 13:32 mustafa burda işte sınavın bi örneği var tiye35 de anlatmış sınavın içeriğini odtünün kendi sitesinde de var içeriğiyle ilgili bilgiler ama açıkçası pek bişe anlamadım ben de.bize yardım edebilecek aslında şu an odtüde okuyan biri olsa çok iyi olur ama malesef yok....
Eve gönderilen kargodaki kitapçıkları şöyle bir tararsan genel bir bilgi elde etmiş olursun..
tiye_35 23rd August 2007, 13:34 evet niagara haklı forumda bize yardımcı biri olsa çok iyi olcak yaa..Dier üniversite ile ilgili açılan başlıklar maşallah pek kalabalık,bizse gariban gariban 3-5 kişiyle idare ediyoruz..:cry::cry:
mustafa gökcan 23rd August 2007, 21:19 ya benim anladığım kadarıyla şöyle :)
iki sınav var ... ilki 7 eylül de ...birinci aşaması 7 eylül ikinci aşaması 11 eylül ... ve buna girmek zorunlu değil ... bu sınava hazırlık okumak istemeyen , odtüde eğitimine direk 1. sınıftan başlamak isteyenler başvurcak ...
ikinci sınav ise hazırlık okumak isteyen ve 7 eylüldeki sınavda başarısız olanlar için ... işte bu zorunlu ... eğer öğrenci 7 eylüldeki sınavda başarılı olmuşsa , 11 eylülde aldığı not bizim 114 eylülde girdiğimiz sınavla birlikte değerlendirilcek ... bu yüzden 7 eylüldekine girip de başarılı olanlar 14 eylüldeki sınava girmicek ... neyse işte ...
benim gibi hazırlık okumak isteyenlerin tek yapacağı şey 14 eylüldeki sınava girmek ... :smilies6:
erdemir 25th August 2007, 21:12 ya valla benim de umudum yok ama yine de bi şansımı deneyeceğm
bence sen de girmelisin..sonra pişman olmaktan iyidir di mi?tabi sen bilirsin...
ben de başlarda hazırlık okumayı düşünüyordum sonra lisede gördüğün hazırlıktan bi farkı yok dediler ben de sınava girmeye karar verdim.. ama cidden hiiiç umudum yok bende listening hiç yok zaten diğer bildiklerimi de unutmuş gibiyim napacağımı bilmiyorum çok az zaman kaldı..
çalışıyım desem neye nasıl çalışacağımı da bilmiyorum.. of of...
Pelinsu 26th August 2007, 18:29 selam odtü yü kazanıp yeterlilik sınavından korkan arkadaşlarım!ben de aynı durumdayım hiç umudum yok ve stres yaptı bu bende:(inşallah hepimiz geçeriz .OKulda görüşmek üzere...Sevgilerimle...----MeRaLCaN----
mervebakkal 26th August 2007, 18:41 arkadşalar bende odtü hazırlık atlama sınavları var sanırım geçmiş yıllara ait orayı kazanmak istiyodum.o zaman saklamıştım.olmadı odtü maalesef.neyse galiba burdan indirmiştim ama sanırım o dosya şimdi yok.ben bir yere kaydettim.birazdan bulup sizinle paylaşıcam :)
mervebakkal 26th August 2007, 18:43 şu upload işinde pek iyi değilim umarım olmuştur hadi kolay gelsin...
http://rapidshare.com/files/51406019/ODTue_Haz__305_rl__305_k_S__305_n__305_flar__305__Sorular__305_.rar.html
mustafa gökcan 26th August 2007, 19:53 olmuş olmuş :icon_tup: ... ya kolay gibi ama listening i nasıl ki :rolleyes:... neyse zaten girmicem:) ...
tiye_35 26th August 2007, 20:15 saolasın mervecim paylaşım için..
Pelinsu 26th August 2007, 20:21 şu upload işinde pek iyi değilim umarım olmuştur hadi kolay gelsin...
http://rapidshare.com/files/51406019/ODTue_Haz__305_rl__305_k_S__305_n__305_flar__305__Sorular__305_.rar.html
Mervebakkal çok iyisin canım çok saol ya.Allah her şeyi gönlüne göre cersin bye...
mervebakkal 26th August 2007, 20:57 rica ederim ne demek :):icon_wave:
allah odtüye yatay geçiş yapmayı nasip etsin bana da :( off off
erdemir 27th August 2007, 00:15 Mervecim saolasın ya
Allah razı olsun........ inşallah dilediğin gibi olur da yatay geçiş yapabilirsin....
challenger 27th August 2007, 00:30 Vayy odtülüler toplanmışız.. :) Arkadaşlar tebrik ediyorum hepinizi.. Ben geçen sene kazandım odtüyü ve hazırlığı atladım. Sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım. Hoşçakalın..
challenger 27th August 2007, 00:37 ya benim anladığım kadarıyla şöyle :)
iki sınav var ... ilki 7 eylül de ...birinci aşaması 7 eylül ikinci aşaması 11 eylül ... ve buna girmek zorunlu değil ... bu sınava hazırlık okumak istemeyen , odtüde eğitimine direk 1. sınıftan başlamak isteyenler başvurcak ...
ikinci sınav ise hazırlık okumak isteyen ve 7 eylüldeki sınavda başarısız olanlar için ... işte bu zorunlu ... eğer öğrenci 7 eylüldeki sınavda başarılı olmuşsa , 11 eylülde aldığı not bizim 114 eylülde girdiğimiz sınavla birlikte değerlendirilcek ... bu yüzden 7 eylüldekine girip de başarılı olanlar 14 eylüldeki sınava girmicek ... neyse işte ...
benim gibi hazırlık okumak isteyenlerin tek yapacağı şey 14 eylüldeki sınava girmek ... :smilies6:
Selam, arkadaşım sanırım hatan var. Hazırlık atlama sınavı iki aşama sanırım içeriğini biliyosunuz. Birinci aşamayı geçenler internette duyurulacak ve ikinci aşamaya girmeyi hak kazanıcaksınız. İkinci aşamayı geçemeyenler diğer sınava ( hazırlık okumak isteyen öğrencilerin gireceği seviye sınavı ) girmek zorunda değil. Bu sınavdan sonra onlar seviyelere ayrılacaklar. Diğer sınav hazırlık okumak isteyen öğrenciler için. Bu sınavla beraber seviyelere ayrılacaklar ve o seviyeden başlayarak eğitim görücekler..
tiye_35 27th August 2007, 00:37 :confused:bizde seni tebrik ederiz..Ya sınav çok zor oluyo mu yaa çok korkuyoryz bizz:( mesela geçen yıl öğretmenlik bölümündeki herkes sınavı geçti mi?listening felan zor muu??????
challenger 27th August 2007, 00:43 Teşekkürler :) Sınav dil bölümü öğrencileri için gerçekten zor değil. Birinci aşama gerçekten kolay sadece grammar ve paragraf soruları var. Listening bölümünde ben zorlanmıştım çünkü hiç ii değildim. Listening i berbat olan ben sınavı 70 ile geçtim. Geçen sene öğretmenlikten girenlerin birkaçı haricinde hepsi kazandı. Çok korkulucak bir sınav değil arkadaşlar... Listening de aslında zor değil. Verdikleri kayıt gayet açık, yavaş ve anlaşılır. Sadece dikkatli olmanızı öneririm. Çünkü konuşan kişi mesela çoktan seçmeli listening sorularında verilen şıklardaki tüm bilgilerden bahsediyor ama birini onaylıyor.
tiye_35 27th August 2007, 00:46 Teşekkürler :) Sınav dil bölümü öğrencileri için gerçekten zor değil. Birinci aşama gerçekten kolay sadece grammar ve paragraf soruları var. Listening bölümünde ben zorlanmıştım çünkü hiç ii değildim. Listening i berbat olan ben sınavı 70 ile geçtim. Geçen sene öğretmenlikten girenlerin birkaçı haricinde hepsi kazandı. Çok korkulucak bir sınav değil arkadaşlar... Listening de aslında zor değil. Verdikleri kayıt gayet açık, yavaş ve anlaşılır. Sadece dikkatli olmanızı öneririm. Çünkü konuşan kişi mesela çoktan seçmeli listening sorularında verilen şıklardaki tüm bilgilerden bahsediyor ama birini onaylıyor.
pardon kompozisyon soruları ne acaba? ben sadece reading ve grammer sanıodum..writing 2. bölümde değil miydi?
challenger 27th August 2007, 00:47 pardon yanlış yazmıştım düzelttim. özür..
tiye_35 27th August 2007, 00:50 peki writing hakkında bilgi verebilir misin?bize nasıl konu veriyorlar neye göre hangi kriterlere göre puanlama yapıyolar?
challenger 27th August 2007, 00:57 Tabiki.. Writing den önce son olarak bir şey dinletiyolar ve not alıyorsunuz ( note taking bölümü ) Daha sonra size dinletilen konu hakkında sorulardan oluşan bir kağıt veriyorlar ve siz bu soruları cevaplıyorsunuz. Writing bölümünde size bir konu veriyorlar ve bu konuda değinmenizi istedikleri birkaç noktayı içeren bir yazı yazmanız isteniyor. Grammar, konuya bağlı kalma, istedikleri noktalardan bahsetmeniz, cümle ve fikirler arasındaki ilişki gibi noktalar istedikleri kriterler arasında bulunuyor.
tiye_35 27th August 2007, 01:00 çok ayrıntıya girmiş ve sizi sıkmış gibi olmazsam eğer,konular çok zor oluyor mu?yani anlatılması yorum yapılması güç konular gibi..mesela örnek olması açısından sizin yazdıınız writingin konusu neydi?bi de 3 paragraf giriş gelişme sonuç şeklinde yazsak yeterli olur sanırım..
challenger 27th August 2007, 01:07 Estağfurullah tabiki sıkmıyorsunuz.. İstedikleri konu zor değil, genelde herkesin fikir sahibi olduğu genel konulardan isteniyor. Ya hafızamı zorladım ama tam hatırlamıyorum desem ayıp olur mu? Öğretmenler hakkında olduğunu hatırlıyorum ama ne istediklerini hatırlayamadım kusura bakmayın. Tabiki zaten çok uzun birşey yazmanıza gerek yok.. İstedikleri noktaları içeren kısa ve öz bir yazı yeterli..
challenger 27th August 2007, 01:10 Ve sizden essay tarzında bir şey de istemiyorlar. İstedikleri kelime sayısında bir paragraf yazmanız isteniyor.
erdemir 27th August 2007, 01:14 challenger verdiğin bilgiler için teşekkürler..
harikasın.. tekrar saol ya...
challenger 27th August 2007, 01:14 Ve writing iki bölümden oluşuyor. Birincisi size bir paragraf veriliyor ve bunun hakkında yazanın fikrine göre bir soru soruluyor ve cevaplamanız isteniyor. İkincisinde bu paragrafın konusuyla ilişkin başka bir konu hakkında paragraf yazmanız isteniyor. Word limit 180-220 diye hatırlıyorum. Şimdi baktım aldığım örnekten.. Make sure : you write a well-organized paragraph, all your ideas are relevant to the topic.
Your paragraph will be graded according to : the content, the organization, the accuracy of language ( grammar )
niagara 27th August 2007, 01:16 bizi aydınlattığın için teşekkürler biz de bi odtülü bekliyoduk günlerdir:) şu yurt işi nası oluyo kampüs içindekiler rahat mı.bi de ben 2 kişiliklerde kalmak istiyorum çıkar mı çıkmaz mı bi bilgin var mı
tiye_35 27th August 2007, 01:17 challenger allah mı gönderdi seni bize nedir:D:D saolasın valla yaa yardımlalrın için..aslında sorulcak kafa karıştıran bir sürü soru var ama bi anda insanın aklına gelmiyor..tekrar saolasın
challenger 27th August 2007, 01:22 Rica ederim zevkti benim için yeni odtülüleri aydınlatmak.. Arkadaşlar tekrar tebrik ederim, unutmayın odtülü olmak bir ayrıcalıktır bunu anlıycaksınız. :) Kampüs içindeki yurtlar çok rahat. Odtüden size kayıt için gelen dosyada daha ayrıntılı bilgiler olucak. 2 ve 4 kişiik yurtlar mevcut. Rahatı ve özelliğine göre fiyatları değişiyor. Ben 2. yurtta kalıorum ve aylığı 82 liraydı geçen sene. Ankara dışından gelen öğrencilerin nerdeyse hepsine yurt çıkıyor merak etme..
tiye_35 27th August 2007, 01:33 peki sen burs veya kredi herhangi bişey alıyor musun?Ankarada özel burs başvurabileceğimiz yerler var mı peki?
challenger 27th August 2007, 01:38 Evet. Odtüden ve devletten alıyorum. Biliyosunuz devlet öğretmen liseli öğrencilerden eğitim fakültesi kazananlara aylık 150 lira karşılıksız burs veriyor. Geldiğinizde siz de alıcaksınız bazı işlemlerden sonra. Bunun dışında kredi de alabilirsiniz devletten. Sene başında odtü ye de muhakkak başvurun burs için. Ankara da Ankara belediyesi, eğitim vakfı, diyanet vakfı gibi yerlere başvurabilirsiniz. Takip edecek ve araştıracak olan sizlersiniz :)
tiye_35 27th August 2007, 01:46 yardımların için tekrar teşekkürler..Aklımıza geldikçe biz buraya sorularımızı yazarız..Belki bir gün okulda karşılaşırız:)çömez deyip dalga geçmezsiniz inşalah:D
challenger 27th August 2007, 01:50 Rica ederim. Sormaktan çekinmeyin. Yok ya ben de çömezdim geçen yıl anlıyorum :) Mutlaka görüşürüz, şimdilik hoşçakalın. İyi geceler..
Pelinsu 28th August 2007, 23:29 Teşekkürler challenger...okulda mutlaka görüşmeliyiiiizz:) hoşça kalın...
*babk* 29th August 2007, 00:13 Slm arkadaşlar!
Ben de yeni odtü'lüyüm. Uzun süredir fazla uğrayamıyordum siteye.Umarım fazla birşey kaçırmamışımdır.:)
challenger 29th August 2007, 01:30 Pelinsu ve *babk* sizi de tebrik ederim arkadaşlar.. :) Yeni odtülülerle tanışmak benim için büyük bir mutluluk, Ankara'da görüşmek üzere..
*babk* 29th August 2007, 12:41 Arkadaşlar kayıt için doldurmamız gereken özlük bilgi formunun örnek sayfasını açamıyorum Açabilen varsa bana yardımcı olabilirmi?
tiye_35 29th August 2007, 14:17 Arkadaşlar kayıt için doldurmamız gereken özlük bilgi formunun örnek sayfasını açamıyorum Açabilen varsa bana yardımcı olabilirmi?
evet açılıyor.yalnız ilk başta güvenlik uyarısı çıkıyor eğer ona hayır diyorsan açamıyosundur.evet de ondan sora hemen açılıyor zaten
*babk* 29th August 2007, 15:30 Yoo, evet dediğim halde sayfa görüntülenemiyor :sh1a: .Başka bir çözüm öneriniz varmı?
mustafa gökcan 29th August 2007, 19:53 Arkadaşlar kayıt için doldurmamız gereken özlük bilgi formunun örnek sayfasını açamıyorum Açabilen varsa bana yardımcı olabilirmi?
o ne be :(
ben hiç bişey bilmiom yaaa :cry:... bu formun süresi yok dii mi :confused:.... ben ayın 2 sinde ankaraya gideceğim ... o zaman bilen bir arkadaşla halletsek :o
erdemir 29th August 2007, 20:13 o ne be :(
ben hiç bişey bilmiom yaaa :cry:... bu formun süresi yok dii mi :confused:.... ben ayın 2 sinde ankaraya gideceğim ... o zaman bilen bir arkadaşla halletsek :o
www.ozluk_bilgi.metu.edu.tr
kayıta gelmeden önce doldurun yazıyor kılavuzda
tiye_35 29th August 2007, 20:46 evet öyle yazıyor.ya zaten zor bir şey değil ki onu doldurması açarken biraz problem oluyor.yoksa zor sorular sormamışlar merak etmeyin:D:D:D.çok da uzun bişey değil zaten bence gitmeden doldurun kendiniz sonra sorun çıkmasındansa
niagara 29th August 2007, 21:33 ben de daha doldurmadım formu hem açılmadan önce sayfa güvenli değil bilgileriniz çalınabilir falan diyodu.bugün de kayıt parasını yatırmaya gittim 28 inden sonra yatırılabilir deniyodu ama bankalara sistem girilmemiş ayın 3ünde anca olur dediler...
mustafa gökcan 30th August 2007, 07:18 ha iyi sağolun walla :stretch:... ya bizim acilen yapmamız gereken bişey yok di mi şu an :confused:... yani ben 2 eylül e kadar boş boş beklesem olur herhalde ... şu ana kadar sadece yurtkur a burs için başvurdum o kadar :dazeda:
axoy_ka 30th August 2007, 12:19 arkadslar teşekkür ederim gercekten cok yardmcı oldunuz.mustafa bence özlük formuna bi göz at çünkü kan grubun gibi seyleri de öğrenmen gerekiyor kayıta kadar göz atıp istenenleri bir an evvel hallet hadi kolay gelsin. okulda görüşürüz :D
*babk* 30th August 2007, 14:45 Ya arkadaşlar şu özlük formunun örnek dosyasını açan biri Allah rızası için dosyayı benimle paylaşabilir mi? Ne dolduracağımı bilmeden direk asıl sayfayı açmak istemiyorum.Yanlış bişey yapıp sonra bir de onunla uğraşmayayım.
tiye_35 30th August 2007, 14:57 Ya arkadaşlar şu özlük formunun örnek dosyasını açan biri Allah rızası için dosyayı benimle paylaşabilir mi? Ne dolduracağımı bilmeden direk asıl sayfayı açmak istemiyorum.Yanlış bişey yapıp sonra bir de onunla uğraşmayayım.
ya sen aç zaten hemen o anda doldurmak zorunda değilsin ki gir bak bi kere fikir edin ondan sonra kapat çık ben yaptım bişey olmuyo baktım ki kan grubu lazım bende kan grubumu öğrenmeye gittim yani böyle ayrıntılar gerekebiliyor..
*babk* 30th August 2007, 15:07 Sağol bir de böylesini deneyeyim :)
erdemir 30th August 2007, 17:02 arkadaşlar bir de yurt için verem savaştan bi mikrofilm raporu istiyolar gerçi kılavuzda okumuşsunuzdur ama ben yine de bi hatırlatayım dedim
ben dün gittim almaya akciğer filmi istediler doktor filme baktı ve raporu imzaladı o kadar..
axoy_ka 30th August 2007, 17:21 evet yaa, bizim ki tam bi komediydi:D
niagara 30th August 2007, 17:24 evet yaa, bizim ki tam bi komediydi:D
bize iyi bi tecrübe oldu hakkaten :D bi de ii bi ders çıkardım kendime ama şimdi sölemiyim:D
erdemir 31st August 2007, 12:57 ya bişey sorcam bu bizim kampüsteki yurtlar yurtkura mı bağlı??
challenger 31st August 2007, 13:05 ya bişey sorcam bu bizim kampüsteki yurtlar yurtkura mı bağlı??
Hayır değil.. Kampüsteki yurtlar için odtüye başvuruyosun. Ankara dışından gelenlerin çoğuna çıkıyor zaten çok yer var :)
erdemir 31st August 2007, 13:48 oh iyi iyi =) =) =)
axoy_ka 31st August 2007, 14:13 çıkar inş yurtkur yedeklerinde cok geriyim bide zaten onalrdan gidip gelmek çok zor olur
tiye_35 31st August 2007, 21:35 challenger bende bişe sorsam..bu devlet yurdu bana çıktı ama yurtların durumu hakkında bir bilgin var mı?yani pis midir temiz midir kalabalık mıdır odalar kaç kişiliktir:confused:ben de aslında kampüs içindeki yurtlarda kalmak istiyordum ama madem çıkmış bir değerlendireyim dedim:D:D:D
challenger 1st September 2007, 01:10 challenger bende bişe sorsam..bu devlet yurdu bana çıktı ama yurtların durumu hakkında bir bilgin var mı?yani pis midir temiz midir kalabalık mıdır odalar kaç kişiliktir:confused:ben de aslında kampüs içindeki yurtlarda kalmak istiyordum ama madem çıkmış bir değerlendireyim dedim:D:D:D
Selam arkadaşım.. Devlet yurtlarını bilemiycem ya bana da çıkmıştı ankarada ama önce odtünün yurtlarını denemek istedim. Çıkmaz diye korkmuştum ama yersizmiş. Dediğim gibi şehir dışından gelenlere çıkıyor merak etme. Odtü kültür kongre merkezinde belgelerini verip kaydını yaptırdıktan sonra yurt seçiyorsun. Eğer ilk 100e girmişseniz demiray yurtları var lüks onlara girme şansınız var. Bu yurtlar çok rahat normal yurtlardan az bir fiyat farkı var. Ama bir dezavantajı var dışarıda kalıyo biraz ve bazen ring ( öğrenci ve personel için kampüs içinde dolaşan otobüsler) sorunu olabiliyor. Size hangi yurtta kalmak istediğiniz sorulacak. Çift numaralar erkek, tek numaralar kız yurtları. Bunlar yurtlar bölgesinde bulunuyor ve otobüs ve taksi duraklarının hemen yanında. Bu yurtlar da rahat, internet mevcut ve genelde 4 kişilik. Devlet yurtları hakkında bilgi veremedim kusura bakma. Bence riske girme hem ulaşım rahat olmayabilir. Odtüden garanti yurt çıkıyor, boş yerler bile vardı geçen sene..
tiye_35 1st September 2007, 02:02 hmm..peki o zaman ben hiç riske atmıyım kendimi..teşekkür ederim..
mustafa gökcan 1st September 2007, 07:49 YURT BAŞVURU SONUCU
Başvuru Türü: OSYM
TC Kimlik Numarası: 62080067458
Adı: MUSTAFA
Soyadı: GÖKCAN
Durumu: Yurt İsteği Yok
Bölge Adı:
Genel Yurt Adı:
Adres:
Genel Yurt Yedek Sırası: 0
Özel Yurt Adı:
Özel Yurt Yedek Sırası: 0
Öğrenim ve Katkı Kredileri İstek Durumu : Öğrenim Kredisi İsteği Var
Burs İstek Durumu: Burs İsteği Var
nolcak şimdi :confused::o
axoy_ka 1st September 2007, 12:40 kayıtlarda odtünün kendi yurtlarına başvurcaz,ankara dışındakilere kesin çıkıyo deniliyo,
bunu sorun etme , kredi ve burslar ekim gibi belli oluyomuş okullar acıldıktan sonra,genelde herkese çıkıyomuş merak etme her sey kayıttan sonrasına ve okulun acılmasına bakıyo;)
mustafa gökcan 1st September 2007, 13:48 yok ben zaten yurtta kalmıcam ... yemek falan yokmuş ... en iisi ev , hem yemek yapmayı da öğrenirim :hug:... burs için bekleyelim bakalım ... bişi sorcam ... ben meb bursu alcam ya ... bu bursu da alabiliyormuyum ?
axoy_ka 1st September 2007, 13:51 ben var diye gördüm ama:confused:tabi yenir mi yenmez mi orası belli değil
ilk sene zor olur diye yurtta kal derim ama sen bilrsin yinede :D ben yaprım dedikten sonra;)
axoy_ka 1st September 2007, 13:54 bu burs dediğin yurtkurda yazan burs sanırım,onu bende bilmiyorum açıkçası meb bursu hakkında da tam bilgim yok bize otomatik olarak mı bağlanıyo ki...
mustafa gökcan 1st September 2007, 13:55 eve daha çabuk alışılır herhalde ... hepsi iyi arkadaşlar ... 4 sene yurtta kaldım ... alışığım çamaşıra ütüye :D... bi yemek kalmıştı ... onuda öğrendik mi tamam :o ... ya şu burs olayı kafama takıldı :confused:... bi bilen çıkan herhal
axoy_ka 1st September 2007, 13:59 inş çıkar. benim de aklıma takıldı yurtkurda yazan burs, meb bursu muki acaba:confused:
mustafa gökcan 1st September 2007, 14:03 yok yok onu biliom http://www.detayforum.com/Themes/ayisigi/images/post/wink.gif :) .... ikisi ayrı ... tek merak ettiğim ikisini birden alabiliyor muyuz ?
axoy_ka 1st September 2007, 14:06 hımmm teşekkür ederim ama ben yine sana yardımcı olamıcam çünkü ben onuda bilmiyorum:o
mustafa gökcan 1st September 2007, 14:09 olsun :licktear:... bilen vardır ... bekleyelim bakalım :rolleyes:
axoy_ka 1st September 2007, 14:10 inş bekleyelimm:icon_tup:
challenger 1st September 2007, 16:40 Geçen yıl meb bursları yurtkura bağlandı. Alacağınız tüm burs ve krediler yurtkurdan verilecek..
mustafa gökcan 1st September 2007, 23:28 yani eski adı meb bursu olanı alan , yurtkurun bursunu alamayacak mı ?
challenger 1st September 2007, 23:59 yani eski adı meb bursu olanı alan , yurtkurun bursunu alamayacak mı ?
Yurtkurun bursu derken? Kredi mi yoksa bir karşılıksız burstan mı bahsediyosun?
Biz yurtkura da başvurduk ama milli eğitim bursunu aldık sadece. Geçen yıl yurtkura bağlandı meb bursu yani. İki burs alacağımızı zannettik biz de ama mebten başka bir karşılıksız burs almadık. Bunun haricinde kredi alabiliyosunuz.
mustafa gökcan 2nd September 2007, 00:02 tmm .... sağol :(
mustafa gökcan 12th September 2007, 16:31 ben de girdim hazırlık atlama sınavına :D... ve büyük ihtimal geccem inşallah :rolleyes:
challenger 12th September 2007, 23:22 ben de girdim hazırlık atlama sınavına :D... ve büyük ihtimal geccem inşallah :rolleyes:
Hadi hayırlı olsun.. alkis Nasıldı sınav zor değildi diy mi?
tiye_35 12th September 2007, 23:40 ben de girdim sınava..1.aşama zor değildi.2.aşamada aslında aşırı zor değildi ama listenng beni biraz kastı açıkçası..En azından 2005 yılının örnek sorularından daha zor gbi geldi bana..Ya sınavda sinir oldum adamlar gayet anlaşılır bi şekilde konuşuyolar hepsini anlıyorsun neredeysE.Ama cevabın olduğu kısımda ya kelime yutuolar ya da aksan yapıyolar bu ne iş yaa:s:( ya da ben mi yanlış anlıyom nedir :confused::eek:
mustafa gökcan 13th September 2007, 12:52 ya ben girmicektim aslında ... sonra bana bu sınava giren 105 fle öğrencisinden 90 ının falan geçtiğini sölediler ... ben de bu oranı görünce , vardır bi hikmet deyip girdim ... baştan nie sölemediniz bu oranı :icon_bah: az kalsın girmiyordum :)
bana kolay geldi :rolleyes:... ama geçemeyen de çokmuş :confused:
erdemir 14th September 2007, 12:34 yaşasınnn.............
geçmişimmmmm =)))))
tiye_35 14th September 2007, 13:55 hehehee ben de ben de ben de:D:D korktuğuma hiç ama hiiçç değmemiş:D:D
mustafa gökcan 14th September 2007, 17:29 doğru , hiç değmezmiş .. baksana ben bile geçmişim :corkysm60:
*babk* 14th September 2007, 17:29 ben de geçmişim aslında 2. bölümde zorlandığmı sanmıştım ama demekki zorlanmamışım :D
erdemir 14th September 2007, 21:26 ne güzel hepimiz geçtik galiba
tebrikler arkadaşlar......
challenger 14th September 2007, 23:16 Hepinizi tebrik ederim.. Hadi hayırlı olsun :)
mustafa gökcan 26th September 2007, 15:16 ya sizin section lar kaç :) benim 2
niagara 26th September 2007, 16:18 benim sınıfım hep değişiyo genelde 3 4 5 section gibi soyadım t ile başladığı için ders programım çok kötü bitek çarşamba öğleden sonram boş
axoy_ka 26th September 2007, 20:25 benim section 1 hepsinde, karışıklık olmuyo bi dersimde sorun cıktı onu da hallettim...
özgn 27th September 2007, 22:19 ben de hepsinde section 1deyim..sadece 2. yabancı dil farklı..onda da 6. section.dayım..
erdemir 1st October 2007, 14:01 ya section meselesi iğrenç ya benim çok kötü öle gezip duruyorm sınıf sınıf =(
ama cuma boşummm =))))
|