Tam Sürüm Bilgini Göster : cloze test from yds projector
Exorcise 16th August 2007, 14:17 As ı was enjoying the view at a overlook in the great smokt mountains,a family of tourists pulled in.Speaking Chinese excitedly,they started tkaing snapshots of one another.I thought they .......... want a group picture.
a)could b)might c)should d)would e)must
Aksun 16th August 2007, 14:21 Ne tuhaf bir soruymuş. Ne desem boş. Zamanı geçmiş zaman. Ben şıkların hiçbirini uyduramadım. Doğrusu merak da eetim.
Aksun 16th August 2007, 14:22 İstersen gel şıkları eleyerek gidelim. Belki bir sonuca ulaşırız.
Exorcise 16th August 2007, 14:24 kasabadan merkeze indim bu sorular için:)
Tercan Değerli 16th August 2007, 14:26 A da olabilir B de olabilir D de olabilir bence ve bu soru bir fıkradan alınmış:)
KemalKasap 16th August 2007, 14:27 As ı was enjoying the view at a overlook in the great smokt mountains,a family of tourists pulled in.Speaking Chinese excitedly,they started tkaing snapshots of one another.I thought they .......... want a group picture.
Yazıl yanlışları var gibi. Tekrar gözden geçirebilir misiniz?
Exorcise 16th August 2007, 14:28 ya ben could ve might arasında kaldım ikisinden biri cevap zaten ve gittim yanlısı işaretledim
damir 16th August 2007, 14:28 arkadaşlar b olmalı bu.
they might ant : isteyebileceklerini düşündüm.
bir tahmin,olasılık var.bunu I thought demesinden anlayabiliriz.
KemalKasap 16th August 2007, 14:28 As ı was enjoying the view at a overlook in the great smokt mountains,a family of tourists pulled in.Speaking Chinese excitedly,they started tkaing snapshots of one another.I thought they .......... want a group picture.
As ı was enjoying the view at a overlook in the great smokt mountains,a family of tourists pulled in.Speaking Chinese excitedly,they started tkaing snapshots of one another.I thought they .......... want a group picture.
d)would
Exorcise 16th August 2007, 14:30 damir ben could yaptım o da olasılık bildirir ama
Aksun 16th August 2007, 14:30 A. could: past of can
present less than %50 certainity
B. might: present less than %50 certainity
C. should: present advisability
present %90 certainity
D. would: present repeated action in the past
E. must: present strong necessity
present %95 certainity
Şimdi bunlardan hangisi olur?
Kasabadan Şehir çok uzak mı? :)
Exorcise 16th August 2007, 14:33 simdi aksun dedigine göre could oluyor ya ben bu soruda söyle düşündüm cevap might mıs sözlüğe bagtım could simdi zamanda olasılık bidliriir galiba might ta geçmiş zamanda bir olasılık belirtir bu yüzdende might olur dedim dogru mu sizce
Aksun 16th August 2007, 14:35 Dediğime göre could=might ancak bunlar present. Olay past dikkatinizi çekerim. Atladığım birşeyler mi var benim?
Tercan Değerli 16th August 2007, 14:37 arkadaşlar b olmalı bu.
they might ant : isteyebileceklerini düşündüm.
bir tahmin,olasılık var.bunu I thought demesinden anlayabiliriz.
could da nerdeyse might'la aynıdır işin içine olasılık girince;ama bence bu soru sıkıntılı dediğim gibi could/would/might üçü de olabilir
Aksun 16th August 2007, 14:39 could da nerdeyse might'la aynıdır işin içine olasılık girince;ama bence bu soru sıkıntılı dediğim gibi could/would/might üçü de olabilir
Katılmıyorum. Kanımca bu sorunun cevabı F seçeneği. F) could/might have :)
soner005 16th August 2007, 14:43 ben should'u elerim çünkü ortada tavsiye yok. must'ı da elerim olay geçmişte olmuş.
Exorcise 22nd August 2007, 11:20 kafama takılan burda oalasılık bildiren bir şey isticek ama could mu past anlamı verir might mı could simdiki zaman içinde kullanılabilir diye biliyorum ama might sadece pastlar için bunu açabilir misiniz
Tercan Değerli 22nd August 2007, 13:10 kafama takılan burda oalasılık bildiren bir şey isticek ama could mu past anlamı verir might mı could simdiki zaman içinde kullanılabilir diye biliyorum ama might sadece pastlar için bunu açabilir misiniz
Present time'da olasılık bildirirken hem could hem de might kullanılır burda sorun yok. Bunun dışında şöyle düşünelim: Might, 'may'in bir geçmişidir ve may,present time'da hem izin veririken hem de olasılık bildirirken kullanılır o zaman may'in bir geçmişi olan might için de durum aynıdır past time'da kullanırken.
Could, can'in bir geçmişidir ve can present time'da hem yetenek,izin bildirirken hem de genel durumlar için olasılık bildirirken kullanılır o zaman past time'da could da aynı durumlar için kullanılabilir dersek doğru olur mu acep
Saadet Çadır 22nd August 2007, 20:41 As ı was enjoying the view at a overlook in the great smokt mountains,a family of tourists pulled in.Speaking Chinese excitedly,they started tkaing snapshots of one another.I thought they .......... want a group picture.
MAY/MIGHT/COULD = Present ve future bağlamda % 50 olasılıktan söz ederler
Ancak past bir giriş söz konusu ise may yerini might a bırakır.
CAN ise bu tür olasılıklardan söz edilirken ancak CAN'T olarak(=couldn't) kullanılabiliyor ve giriş past ise o da yerini COULDN'T a bırakıyor.
Girişin PAST formda olduğuna dikkat edersek , boşluğa gelebilecek ifade MIGHT oluyor.
(Cümleyi bir derece present yapınız neler kullanabilirdiniz yani I THINK they..... olsaydı) :))
Bu arada hemen bir şey ilave edeyim SHOULD da tahminlerde kullanılır daha yerinde bir ifade ile mantıksal çıkarımlarda
eg;The bus left at 7p.m and it takes 6 hours to arrive in Ankara and it is 1 a.m now, so they SHOULD ARRIVE there. :))
vigorously 22nd August 2007, 20:59 MAY/MIGHT/COULD = Present ve future bağlamda % 50 olasılıktan söz ederler
Ancak past bir giriş söz konusu ise may yerini might a bırakır.
CAN ise bu tür olasılıklardan söz edilirken ancak CAN'T olarak(=couldn't) kullanılabiliyor ve giriş past ise o da yerini COULDN'T a bırakıyor.
Girişin PAST formda olduğuna dikkat edersek , boşluğa gelebilecek ifade MIGHT oluyor.
(Cümleyi bir derece present yapınız neler kullanabilirdiniz yani I THINK they..... olsaydı) :))
Bu arada hemen bir şey ilave edeyim SHOULD da tahminlerde kullanılır daha yerinde bir ifade ile mantıksal çıkarımlarda
eg;The bus left at 7p.m and it takes 6 hours to arrive in Ankara and it is 1 a.m now, so they SHOULD ARRIVE there. :))
Hocam en mantıklısı might.Ben might yapardım ancak soru bana pek kaliteli gelmedi.Anlattıklarınız doğrultusunda should/could/might doğru cevap olmuyor mu?
vigorously 22nd August 2007, 21:08 Anladım ben tamam.
Could ihtimel anlamında ise present anlam verir ki bu cümleler past.Should da aynı şekilde.
Saadet Çadır 22nd August 2007, 21:13 As ı was enjoying the view at a overlook in the great smokt mountains,a family of tourists pulled in.Speaking Chinese excitedly,they started tkaing snapshots of one another.I thought they .......... want a group picture.
Should sadece mantıksal çıkarımlar için ki burada böyle birşey söz konusu değil.
Cümleyi bir derece present yaparsak yani I THINK they MAY want ..olurdu buradan yola çıkarak I THOUGHT they MIGHT oldu. (I THINK they CAN ...mümkün olmadığına göre COULD u eleriz.):))
vigorously 22nd August 2007, 21:26 Çok teşekkürler hocam ancak neden present düşündüğümğzde oraya can olmasın ki?Can in olasılık anlamı da var:
I am not sure but the teacher can explain the use of Adjective Clause today.
Bence could olmamasının sebebi present anlam taşıması.Could ihtimal anlamında present anlam taşıyor.
We could build a bridge over the river here, or we could choose another place.(present)
(Irmağın üzerine burada bir köprü yapabiliriz; ya da başka bir yer seçebiliriz.)
We might build a bridge over the river here, or we might choose another place.(past)
(Irmağın üzerine burada bir köprü yapabilirdik; ya da başka bir yer seçebilirdik.)
Diye düşünüyorum.
Saadet Çadır 22nd August 2007, 21:37 CAN in bu şekilde kullanımı oldukça sınırlı ve ne yazık ki birazcık kafa karıştırıcı
CAN bu tür kullanımda TEORİK OLARAK ya da GENEL OLARAK birşeyin mümkün olup olmadığını ifade eder tıpkı örneğinizdeki gibi
I do not think this car CAN be repaired de bu kullanıma benzer bir örnek.
COULD da bu bağlamda CAN in PAST ı olarak düşünülür ancak bizim örneğimizde bu anlam yok .:)) Yani teorik olarak ya da genel olarak birşeylerin mümkün olup olmayacağı yok.
At this time of the year you CAN see a lot of sunshine in Antalya gibi burada da MAY/MIGHT/COULD olmaz.:))
vigorously 22nd August 2007, 21:49 Bilmiyorum hocam tuhaf geliyor.
At this time of the year you CAN see a lot of sunshine in Antalya gibi burada da MAY/MIGHT/COULD olmaz.)
Örneğinize bakıyorum da might olmaz ancak may ve could için bir engel göremiyorum.Ben sizi daha fazla yormayayım en iyisi.Teşekkürler her şey için.
Exorcise 24th August 2007, 13:55 hocam vigoroudly arkadasımız sormus ama benim kafama takılan orda ı think they can neden olmaz bi de could olasılık bakımından present anlam vermez mi bunu söyleseniz tam oturcak:)
|