Tam Sürüm Bilgini Göster : cloze test from yds projector
Exorcise 16th August 2007, 13:45 Peter Abrams.a movie producer,assumed that everytihng in the pregnancy of his actress wife,Doran Clark,would go as smoothly as it had wtih their five-year-old daughter Katharine.But in Doar s 24th week complications arose.She was admitted to the Cedors-Siroi Medical Centre in Los Angeles on october 6 and given a drug to relax her uterus.If the baby could be kept -inside her for a week or two of a drug that aceelerates fatal lunh maturation ,increasşng the baby s chance of survival.Ten days later,on october 16,1993,Nathalie Abrams was born 14 weeks prematurely.She was 11 inches lonh and weighed 565 grams.The decision to try to keep her alive was left to her parents . ................,ıf she had weighed less than 500grams,the doctors and nurses might have advised against trying to save her.
a)however b)otherwise c)but d)so e)therefore
sebebini açıklarmısınız
Tercan Değerli 16th August 2007, 13:56 So olursa therefore da olur,but olursa however da olur. Geriye tek seçenek kalıyor
Exorcise 16th August 2007, 14:09 cevap düşünüdğün sey değil :sh1a: cok takıldı bu soruyada kafam
Tercan Değerli 16th August 2007, 14:20 pekii cevap neymiş ona göre bir şeyler söyleyelim
Exorcise 16th August 2007, 14:50 :smilies6:however mıs cevap
Aksun 16th August 2007, 14:53 Peter Abrams.a movie producer,assumed that everytihng in the pregnancy of his actress wife,Doran Clark,would go as smoothly as it had wtih their five-year-old daughter Katharine.But in Doar s 24th week complications arose.She was admitted to the Cedors-Siroi Medical Centre in Los Angeles on october 6 and given a drug to relax her uterus.If the baby could be kept -inside her for a week or two of a drug that aceelerates fatal lunh maturation ,increasşng the baby s chance of survival.Ten days later,on october 16,1993,Nathalie Abrams was born 14 weeks prematurely.She was 11 inches lonh and weighed 565 grams.The decision to try to keep her alive was left to her parents . ................,ıf she had weighed less than 500grams,the doctors and nurses might have advised against trying to save her.
sebebini açıklarmısınız
Sevgili Exorcise kardeşim;
Senden haddim olmayarak iki şey rica etmek istiyorum:
1. Soruları yazarken imla kurallarına uymadığın için okuyanlar (ben) çok yoruluyor. Eğer senin için yorucu olmayacaksa buna biraz dikkat eder misin?
2. Aynı gün içerisinde yayınladığın aynı konulu mesajlara bir sıra numarası vererek kaçırmamamızı sağlar mısın?
Lütfen yanlış anlama. Bir ağabeyin olarak rica ediyorum. Teşekkürler.
Exorcise 16th August 2007, 14:56 kitapta ne yazıyorsa onu yazıyorum üniversite ismini vs büyük yazmamam sorunsa özür dilerim gerisi dogru
Aksun 16th August 2007, 15:02 Yok özür dilenecek bir şey değil ama:
Peter Abrams, a movie producer, assumed that everything in the pregnancy of his actress wife, Doran Clark, would go as smoothly as it had with their five-year-old daughter Katharine. But in Doar's 24th week complications arose. She was admitted to the Cedors-Siroi Medical Centre in Los Angeles on October 6 and given a drug to relax her uterus. If the baby could be kept -inside her for a week or two of a drug that aceelerates fatal lunh maturation, increasing the baby's chance of survival. Ten days later, on October 16,1993, Nathalie Abrams was born 14 weeks prematurely. She was 11 inches long and weighed 565 grams. The decision to try to keep her alive was left to her parents , ................,ıf she had weighed less than 500 grams, the doctors and nurses might have advised against trying to save her.
Böyle daha güzel olmadı mı?
Tercan Değerli 16th August 2007, 15:07 :smilies6:however mıs cevap
valla cümle noktayla bitirilmeseymiş tamam derdim;lakin however ve but arasında sadece noktolama farkı vardır: ....... ;however, ......... (,) but....... benim bildiğim başka fark yok nasıl bir kaynakmış bu anlamadım valla seni yönlendirmek istemem;ama ben olsam o kaynağı kullanmazdım
Aksun 16th August 2007, 15:09 valla cümle noktayla bitirilmeseymiş tamam derdim;lakin however ve but arasında sadece noktolama farkı vardır: ....... ;however, ......... (,) but....... benim bildiğim başka fark yok nasıl bir kaynakmış bu anlamadım valla seni yönlendirmek istemem;ama ben olsam o kaynağı kullanmazdım
Bu kaynaktan sorduğun diğer soruları da gözönünde bulundurarak katılıyorum...
Exorcise 16th August 2007, 15:22 anlamıyorum niye bukadar büyütüyorsunuz hala dedigim gibi kitapta ne varsa onu yazıyorum diye hala bana dikkat et diyorsunuz yazara diceginizi diyin özürlü yaptınız resmen beni noktalı virgül,virgüller için dedim bunu with de yanlıslık yapmıs olabilirim yol yorgunlugu
Tercan Değerli 16th August 2007, 15:24 anlamıyorum niye bukadar büyütüyorsunuz hala dedigim gibi kitapta ne varsa onu yazıyorum diye hala bana dikkat et diyorsunuz yazara diceginizi diyin özürlü yaptınız resmen beni
Yok kardeşim nıye yanlış anlıyorsun bizim sözümüz tamamen kaynağa dedim ya yerinde olsam o kaynağı kullanmazdım diye
Aksun 16th August 2007, 15:32 Yok yanlış anladınız. Kaynak için söyledim. Sizi sadece yazım hataları konusunda uyardım. Ama tabii eğer çalıştığınız kaynakta aynen yazıyorsa o zaman size söyleyecek bir sözümüz yok. Lütfen kızmayın. Sorduğunuz sorulardan yararlanıyoruz. :)
Exorcise 16th August 2007, 16:43 ya aslında kitaba yorumlar iyiydi ama kitabın sonlarına geldikçe sorular oldukça karısıklaştı bu soruda mı hata var yoksa kitapta mı
Tercan Değerli 16th August 2007, 16:47 Bana göre soru sıkıntılı ya da benim bilmediğim bir şey var
Aksun 16th August 2007, 16:49 Karışık değil ki. Öğlenden beri o kaynkatan getirdiğiniz soruların sanırım biri hariç hepsi tuhaf geldi bana. Ben öğretmen değilim o nedenle çok iddialı konuşmak istemediğim için sorulara yanlış demek de istemiyorum ama bence siz o kaynakla fazla zamanınızı harcamasanız iyi olur. Modal sorusu tuhaftı, paragraf sorusu da öyle, bir de sanırım when bağlacının sorgulandığı bir gramer sorusu vardı ona zaten ıt's me öğretmenimiz hatalı dedi.
Biliyorum sırf o kaynağı almak için baya zahmete katlanmışsınız ama üzülerek söylüyorum bence o kaynak iyi bir kaynağa benzemiyor. Ama dediğim gibi son sözü öğretmenlerimiz söylesinler.
Bir şey sormak istiyorum, evinizde yazıcınız var mı sizin?
Exorcise 16th August 2007, 16:54 yazıcım yok malesef evde
Aksun 16th August 2007, 16:58 Olsaydı burdaki kaynaklardan döktürürdünüz. Eğer imkanınız varsa size iki adet çalışma kitabı önereyim. Almanız için. Birincisi Cambridge Yayınlarının English Grammar in Use, diğeri de Longman'ın Understanding and Using English Grammar. Test için ise Cesur ÖZTÜRK'e ait kitapları alabilirsiniz. Building Skills for Proficiency iyidir mesela. Benim bildiklerim bunlar tabii diğer arkadaşlar da önereceklerdir.
Saadet Çadır 16th August 2007, 19:30 [QUOTE=Exorcise;136362]Peter Abrams.a movie producer,assumed that everytihng in the pregnancy of his actress wife,Doran Clark,would go as smoothly as it had wtih their five-year-old daughter Katharine.But in Doar s 24th week complications arose.She was admitted to the Cedors-Siroi Medical Centre in Los Angeles on october 6 and given a drug to relax her uterus.If the baby could be kept -inside her for a week or two of a drug that aceelerates fatal lunh maturation ,increasşng the baby s chance of survival.Ten days later,on october 16,1993,Nathalie Abrams was born 14 weeks prematurely.She was 11 inches lonh and weighed 565 grams.The decision to try to keep her alive was left to her parents . ................,ıf she had weighed less than 500grams,the doctors and nurses might have advised against trying to save her.
Noktalama işaretlerini dikkate alırsanız ki en doğru yol burdan gitmek iki seçenek var bu şekilde kullanılan THEREFORE ve HOWEVER, anlamdan ötürü de HOWEVER.:)) Diğerleri kendilerinden önce nokta ile cümle bitip , kendi cümlelerinde virgül almazlar.:))
Ekteki bilgilerde özellikle noktalamaları dikkate alınız:))
Exorcise 18th August 2007, 21:54 hocam otherwise=however diye biliyordum hep
Tercan Değerli 18th August 2007, 22:18 hocam otherwise=however diye biliyordum hep
Yok canım aynı anlama ve dahi aynı kullanıma sahip değiller
Exorcise 22nd August 2007, 11:15 otherwise ve however ı örneklendirimisiniz ozaman noktalama işaretlerini göz önünde bulundurarark
Tercan Değerli 22nd August 2007, 12:22 otherwise ve however ı örneklendirimisiniz ozaman noktalama işaretlerini göz önünde bulundurarark
I went to the park you that you told me to go ; however , I couldn't find anyone
She must have got a really higi mark in the exam ; otherwise , she wouldn't be laughing so much now.
Exorcise 22nd August 2007, 12:28 peki cümle basında ...... . otherwise, ....... olur mu
Tercan Değerli 22nd August 2007, 12:57 Sanırım kullanılır
|
|