Tam Sürüm Bilgini Göster : YDS şampiyonu mühendis oluyor!

SLH08
16th August 2007, 13:05
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı'nda (YDS) birinci olanların tercihi Sabancı, Boğaziçi, Bilkent, Galatasaray ve İstanbul üniversiteleri oldu.

ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına göre, Sayısal-2 ve İngilizce dil puan türünde birinci olan Yücel Nalbantoğlu Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programına ''Üstün Başarı Bursu'' ile yerleşti.

YDS'de Almanca dil puanı birincisi Efe Okur da Galatasaray Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümüne yerleşti.

İngilizce dil puan türünün iki birincisinden biri olan Ege Sinan Torun ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne (İngilizce) girdi.

YORUM SİZİN...

Dilci19
16th August 2007, 13:40
geçmiş yıllarada bakarsanız , yds birincilerinin hep mühendisliğe yerleştiğini görürsünüz . yeni olan bir olgu değil . alkis

IcySeden
16th August 2007, 13:45
Gereksiz biçimde,kendini kanıtlamak adına sınava girmek(y.dil bölümü dışındakiler için)....Yabancı dilleri kendilerine yetiyorsa ne mutlu onlara,ama bu dengelerin bozulmasına sebep oluyor.Bir kısıtlama getirilmesi gerek bence.Yds isteyenin girip çıktığı bir sınav olmamalı.

Selin88
16th August 2007, 14:16
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı'nda (YDS) birinci olanların tercihi Sabancı, Boğaziçi, Bilkent, Galatasaray ve İstanbul üniversiteleri oldu.

ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına göre, Sayısal-2 ve İngilizce dil puan türünde birinci olan Yücel Nalbantoğlu Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programına ''Üstün Başarı Bursu'' ile yerleşti.

YDS'de Almanca dil puanı birincisi Efe Okur da Galatasaray Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümüne yerleşti.

İngilizce dil puan türünün iki birincisinden biri olan Ege Sinan Torun ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne (İngilizce) girdi.

YORUM SİZİN...

Tıp fakültesine nasıl girerki dil çıkışlı olup?

soner005
16th August 2007, 14:20
Gereksiz biçimde,kendini kanıtlamak adına sınava girmek(y.dil bölümü dışındakiler için)....Yabancı dilleri kendilerine yetiyorsa ne mutlu onlara,ama bu dengelerin bozulmasına sebep oluyor.Bir kısıtlama getirilmesi gerek bence.Yds isteyenin girip çıktığı bir sınav olmamalı.

KESİNLİKLE KATILIYORUM.LİSELERİN DİL BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLANLAR HARİÇ KİMSE GİRMEMELİ YDS'YE.

Saposcat
16th August 2007, 14:26
YORUM SİZİN...

Onlarda kabahat bulmamak lâzım. Para -herkes parayı kovalıyor tabii- öğretmenlikte değil, daha çok tıp ve mühendislikte. Tıbba ve mühendisliğe girsinler, n'olur? Bence yani ...

SLH08
16th August 2007, 15:22
İnşallah seneye böyle olmaz...Bizim açımızdan çok sinir bozucu...

gül_23
16th August 2007, 15:25
Tıp fakültesine nasıl girerki dil çıkışlı olup?

Birinciler (malesef ki) ham puana göre açıklanıyor aslında birinci diye açıklanan kişi dil çıkışlı değil sayısal öğrencisi olmasına rağmen yds'ye de girmiş ve ham puanı (öss iyi olduğundan) çoğu dil bölümü öğrencisinden yüksek ama dil bölümü çıkışlı olmadığından zaten dil alanından tercih yapamaz..

meltingeuphoria
16th August 2007, 17:38
0,3 le çarpılan puana göre hesaplanıyor arkadaşlar.aslında 0,8 ve 0,24 katsayıyla hesaplanan puana göre hem bizim okulda hem de dersanede olan arkadaşımız Sedef Nur Yaman Türkiye1.'dir.ve kendisi Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümüne yerleşmiştir.alkis

aaaaa
16th August 2007, 22:38
yds'ye öyle canı sıkılan herkes girememeli bence.yabancı dil seviyesini ölçmek isteyen birisi varsa KPDS diye bişey var memlekette.ona girsin.ya ben her zaman diyorum.SİSTEM BOZUK SİSTEM...

Carmenta
16th August 2007, 22:51
gel de sinir olma.. illaki kendilerini kanıtlayacaklar ya.. yani ne gerek var. zaten sayısal dan 1. olmuşsun. dengeleri bozma. o kızın adı bile duyulmadı bu insanlar yüzünden.

Hubub
16th August 2007, 22:57
sistem bozuk olduktan sonra isteyen istediği yere girer hiç hoş olmayan bir durum bu

Piovere
16th August 2007, 23:04
Onlarda kabahat bulmamak lazım, sorun sistemde.Ama KPDS var diyen arkadaşımıza da katılıyorum sonuna kadar, kanıtlamak istiyorsan KPDSde dene şansını/kanıtla o kadar kolej okuyorsun.İlk 100 kişiye burs veriliyor sanırım, onlar da bu şekilde engel oluyorlar...

Bir de bunlar yüzünden bölümü iyice hafife alacaklar.Kimse demeyecek "kolej okumuş" diye, sayısal mezunu dil yapıyor diyecekler...

erkanercoskun
17th August 2007, 00:14
dile gönül vrenlerin gönlünü kıranları şiddetle kınıyorum..herkes kendi branşında takılmalı..

kulturdostu
17th August 2007, 00:34
sana son derece katılıyorum ve sana hak veriyorum bu dengeleri altüst etmektedir ve başarı sırasını etkilemektedir ben hacettepe üniversitesi dil ve edebiyat bölümünü kazandım bana bu konuda bilgi verebilecek olan varsa çok seviniim hazırlık sınavı olsun bölüm hakkında olsun bekleycecm bir de bu yurt başvurularıını nasıl yapacaz?