Tam Sürüm Bilgini Göster : Deneme Çözerken Nereden Başlıyorsunuz ?_

Ruthless
13th August 2007, 20:06
Arkadaşlar Deneme Çözerken Nereden Başlıyorsunuz . Bence Bu Çok Önemli Deneme Süresi Boyunca .. :stretch:

1-Translation
2-Kelimeler
3- 2 Paragraf
4-Cloze Test
5-kelimeden hariç soru 22 ye kadar bitiriyorum
6- 1 veya 2 paragraf
7-Duruma uygun düşen cümle
8-Clause Completion
9-Anlam bütünlüğünü bozan
10-Re-Write
11-Araya cümle sokma
12-2 Paragraf
13-verilen cümleye soru bulma
145Diyalog
15-Geriye kalan paragraf

Çok karışık gibi görünebilir aslında ama biraz incelediğinizde "en başta çevirilerle tabiri caizse zihnimi açıyorum sonra bir bir-dinlendirici(çerez)-zor.. " gibi bir yol izliyorum.

Ya sizin stratejiniz nedir _?:)

SibelAKBULUT
13th August 2007, 20:11
Ben hala baştan sona doğru gidiyorum. Çünkü bütün bölümler bir sonrakine hazırlık safhası gibi...
Mesela; paragraflardan önce iki dil arasında karşılıklı çevirmeler var. Bunlar paragrafları İngilizce okuyup Türkçe anlamanıza, Türkçe düşünüp İngilizce yorumlamanıza yardımcı oluyor.

Dilci19
13th August 2007, 20:12
ben her zaman sırayla gitmeyi tercih ederdim.En faydalısıda sırayla gitmek zaten.

mervebakkal
13th August 2007, 20:13
Ben, deneme çözerken hiçbir zaman sırayı bozmadım.İlk kelime sorusundan başladım ve en son anlamı bozan cümleye kadar sırayı hiç bozmadan çözdüm.Açıkçası böyle yapmam benim yararıma oldu.Bir defasında önce paragraftan başladım ve öyle olunca da insanın gözü korkuyor;hele bir de paragraflar zorsa.Zaten o denemede de kötü yapmıştım.Bence denemeyi önümüze verilen sıraya göre çözmek en iyisi.Paragraflara kadar sorular bence bizim alışmamız için daha iyi bir başlangıç.Hem bu denemenin formatını hazırlayanlar elbetde bu sırayı yaparken bir şeyler düşünmüşlerdir,değil mi? :)

LEE 20
13th August 2007, 20:16
Sıraya uygun olarak çözüyorum, soruların sıralaması zaten en uygun şekilde yapılmış.

nilay1988
13th August 2007, 20:18
hangi konularda iyi olduğunu düşünüyorsan omlardan başla. bu şekilde daha iyi konsantre olabilirsin. ben bu şekilde çalışarak boğaziçi üni mütercim tercumanlık bölümünü kazandım. daha söyleyecek bişey yok bu konuda

Ruthless
13th August 2007, 20:21
Ya nası başarıosunz sırayla çözmeyi . Ben ilk 50 soruda sıkılıyorum Bide 3 tane paragraf çözemem üstüste :D hele hele anlam büttünlüğünü sona bırakırsam 50 netle çıkarım herlde sınawdan anca 4 saatte :D

SibelAKBULUT
13th August 2007, 20:26
Ya nası başarıosunz sırayla çözmeyi . Ben ilk 50 soruda sıkılıyorum Bide 3 tane paragraf çözemem üstüste :D hele hele anlam büttünlüğünü sona bırakırsam 50 netle çıkarım herlde sınawdan anca 4 saatte :D

Ben sırayla giderim ve uzun denemem 55dk sürer... 56 olduğunu görmedim hiç :eek:

Sonuçta her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Sen kendini nasıl adapte edebiliyorsan öyle çöz denemeleri, ama çok geç olmadan dene de diğer çözüş şekillerini;)

Everyonehas his own way of doing things.

gül_23
13th August 2007, 20:52
Evet bu soru artık dil bölümü öğrencilerinin klasiği haline gelmiş sorulardan biri..Ama bence cevap hep aynı soruları nasıl çözmen gerektiğine ancak kendi karekterinin gereklerini belirleyerek karar verebilirsin mesela hemen kendini sorulara verebilen arkadaşlarım paragraflardan başlardı ama ben hep baştan başlar close teste kadar çözer ardından paragraflara geçer sona kadar gelirdim close'dan sonrası da ardından gelirdi tabi sonlara doğru yine dikkatim dağılmaya başladığından en sona çeviriler kalmış olurdu.Lise 2 de girdiğim ilk denemeden yds ye kadar hep bu sistemle çözdüm sistem kadar sürekli aynı taktiği uygulamada önemli tabi yani istikrarlı olmak..
Kendi sisteminizi belirlersiniz inşallah..

LEE 20
13th August 2007, 20:58

Paragrafları sona bırakma kesinlikle, sıkıcı gelir, çözemezsin

flcli
13th August 2007, 21:38
Ben hep normal sıralamaya göre çözdüm ve de iyi oldu.Bi sıralamaya alışın ve onu değiştirmeyin bence...

AnGel
13th August 2007, 21:45
bende sırayla çözerim ama paragraflar bazen sıkıyo 2-3 soruyu başka bölümden çözerek paragrafa devam ediyorum kafa dağıtmak için

Carmenta
13th August 2007, 21:45
Ben zordan başlarım.

1- Paragraflar
2- İngilizce Anlamı yakın cümle
3- Paragraf Tamamlama
4- Anlamı bozan cümle
5- Cümle Tamamlama (33-42 arası)
6- İlk 32 soru
7- Cevaba Soru
8- Çeviriler
9- Duruma Uyan Cümle
10- Dialog

Böyle işte (: kolay diye düşündüklerim sona kalınca daha mutlu bitiriyodum denemeyi.
Paragraflar da zihnim daha durgun ve yorulmamışken iyi bir başlangıç oluyodu.

flcli
13th August 2007, 21:52
Paragrafları sona bırakınca da şöyle bi sorun ortaya çıkıyor diğer soruları çözüp bitirinceye kadar insanın kafası doluyor ve paragrafları anlamakta zorlanıyor. Tabi herkesin soruları çözme, anlama şekli farklıdır bunu da unutmamak gerekiyor...:icon_tup:

katie
13th August 2007, 21:55
1. sorudan başlarım ben de.

anderciger
13th August 2007, 21:57
Her zaman sırayla çözmeyi tercih etmişimdir bir keresinde karışık çözüp paragraflardan başlamıştım ama denemeyi bitiremedim:)yani kafası karışıyor insanın bence her zaman sırayla gitmek en mantıklıdır ama herkesin zevki birinci mevkii:stretch:

cemce
13th August 2007, 22:47
ARKADAŞLAR yıllanmış öss yds tecrübemden sonra (böyle sistemin ... ) size vereceğim EN İYİ YÖNTEM şu ; mesela 3 deneme üzerinden baz alalım ... sınava ilk yada ikinci defa girecek öğrenci bu 3 denemeden yanlış yaptığı soru çeşitlerini not alsın ...mesela paragraf tamamlamadan 3 deneme sonunda normalden daha fazla yanlışınız çıktı veya bu başka bölümden de olabilir (burda ''normal yanlış'' sayısı sizin seviyenize göre değerlendirilmeli ) . Bu 3 denemeyi çözdükten sonra artık deneme çözmeyi bir müddet bırakın ve yanlışınızın çok çıktığı bölümlerle ilgili soru çözün ... Örneğin : paragraf tamamlama için 170 soru (araya başka soru çeşidi yok ). O bittikten sonra mesela grammer için 300 soru (yine araya başka soru çeşidi yok) böyle böyle yanlışınızın cok cıktıgı bölümlerle ilgili soru çözün ve soru depolama bittikten sonra deneme çözün ve aradaki farkı görün ... Ben 2004 te dershanedeyken bu yöntemi uygulamıştım ve netim 75 lerden 84 - 90 arası seviyeye gelmişti ... Kesinlikle tavsiye ederim ...

SLH08
13th August 2007, 22:47
1.irrelevant
2.para. tamamlama
3.cloze test
4.2 pargraf
5.closest in meaning
6.---
7.2 paragraf
---
---
--
Kelime ve gramer...
çeviri

Dj_YuSuF
13th August 2007, 23:23
Başlarda paragraflardan başlayıp 55-100 arası çözer ve ardından da 1-54 (Cloze'a dokunmadan) çözerdim. En sonda da Cloze Testi çözerdim. Ama sonradan değiştirdim ve 1 den başlayıp 100e kadar devam ettim. En mantıklısı da bu bence. Ama kişiden kişiye değişir. O yüzden sınava yakın zamanda taktik değiştirme. Nasıl alışırsan öyle devam et.

Mus-Ti
14th August 2007, 00:00
Ben hala baştan sona doğru gidiyorum. Çünkü bütün bölümler bir sonrakine hazırlık safhası gibi...
Mesela; paragraflardan önce iki dil arasında karşılıklı çevirmeler var. Bunlar paragrafları İngilizce okuyup Türkçe anlamanıza, Türkçe düşünüp İngilizce yorumlamanıza yardımcı oluyor.

kesinlikle SibelAkbulut'a katılıorum...Bende birkaç defa farklı yerlerden başlamayı denedim...fakat hep zaman sorunum oldu...ya yetiştiremedim...ya da kaçırılmayacak soruları kaçırdım... o yüzden sırayı bozmamak lazım bence....:)

MattLuke
14th August 2007, 00:10
ydsden 1 hafta önceye kadar baştan sona sıraylaydı..son 1 hafta önce paragrafları çözdüm sonra baştan sırayla gittim...o 1 haftada çözdüklerimde ii sonuclar aldım..sınavda da öyLe yapıyım dedim...oLmadı :)

tiye_35
14th August 2007, 00:16
Evet bence de en mantıklısı baştan başlayıp sona kadar çözmek..Ben hep öyle yaptım.İlk 50 soru çerez zaten göz açıp kapayıncaya kadar bitiyor.Yarım saatte felan..Sora derin bir nefes alıyom 5 dakka dinleniyordum ve ikinci bölüme atlıyodum..Esas zor olan kısım..Hep böyle çözdüm ve bana çok yararı oldu..Arkadaşların dediği doğru her bölüm bir diğerine hazırlık gibi bir şey..

IcySeden
14th August 2007, 00:45
ben sırasıyla gidiyordum ama son bölümdeki irrelevant sent. kısmında artık beynim sulandığı için sürekli yanlış çıkarınca , dialog,uygun cümleyi getirme gibi kolay bölümlerden önceye aldım.
not: yds'de paragrafı -eğer konsantreyi başlarda sağlayabiliyorsanız- herkesin sus pus olduğu ilk dakikalarda yapın derim.bu sene tam can alıcı sorulara yani paragraflara geldiğimde herkes kıpır kıpır olmaya başlamıştı,konsantrem feci dağıldı ve kulaklarımı tıkaya tıkaya yapmaya çalıştım.insan çıldıracak raddeye gelebiliyormuş yani bir sınavda:smilies6:

Ruthless
14th August 2007, 00:48
ben sırasıyla gidiyordum ama son bölümdeki irrelevant sent. kısmında artık beynim sulandığı için sürekli yanlış çıkarınca , dialog,uygun cümleyi getirme gibi kolay bölümlerden önceye aldım.
not: yds'de paragrafı -eğer konsantreyi başlarda sağlayabiliyorsanız- herkesin sus pus olduğu ilk dakikalarda yapın derim.bu sene tam can alıcı sorulara yani paragraflara geldiğimde herkes kıpır kıpır olmaya başlamıştı,konsantrem feci dağıldı ve kulaklarımı tıkaya tıkaya yapmaya çalıştım.insan çıldıracak raddeye gelebiliyormuş yani bir sınavda:smilies6:

Bu Tavsiyeni Unutmayacağım ;) :icon_tup: Teşekkürler ..

BBurak
14th August 2007, 00:49
herkesin bir stili vardır tabi
ama bende baştan sona gidenlerdenim hiç soru atlamamaya da özen gösteriyorum yoksa kafam o soru da takılı kalıyor :(

Mervek
14th August 2007, 02:31
soruları bulundukları sırayla çözerim ama paragrafları atlayarak :) paragrafları sona bırakırım çünkü nedense paragraflara başlayıp bitirdikten sonra başka şeye odaklanamıyorum... bu stratejim birçok arkadaşım tarafından uygulandı ve memnun kaldılar..

Funda_DELT
14th August 2007, 02:34
herkesin bir stili vardır tabi
ama bende baştan sona gidenlerdenim hiç soru atlamamaya da özen gösteriyorum yoksa kafam o soru da takılı kalıyor :(

ben de böle yapıyorum aynen ... ösym ilk defa bi işi doğru yapmış valla ... kutlamak gerek yani ...bilemiyorum . :p

Carleone
27th August 2007, 05:15
Ben sırayla çözerdim....

kasparow
27th August 2007, 09:18
baştan sona dogru...

yeşilEriğim
27th August 2007, 14:20
Valla Her Yöntemi Denedim En Sonunda Paragraftan Başladim Dierlerini Sonra Yaptim çok Rahat Oluyo!

buhurdanlık
27th August 2007, 15:26
:eek: ben de böyle önce ortadan sonra biraz baştan sonra da sonu çözeyim diyerek deneme çözebilen yetenekleri anlayamıyorum :eek:

hep ilk sorudan başlar son soruya kadar sırayla çözerim.sıkılırsam kalemi bırakır sınıfı inceler sonra devam ederim.yani ederdim.

Hubub
27th August 2007, 16:20
bana göre de sırası ile gitmek en mantıklısı gibi geliyor

nesibetül
27th August 2007, 17:28
ben de başlarda sırayla gidiyordum.Sonra dilforumda yine böyle test tekniklerinin paylaşıldığı bir thread açılmıştı.Orda arkadaşın biri her bölümden sonra bir paragraf çözdüğünü söylemişti.Ben de o günden sonra öyle yaptım.Çok da faydalı oldu.önce kelime ve grammar sonra bir paragraf,sonra cümle tamamlama tekrar bir paragraf...Eğer paragraf kısa ve kolaysa iki tane ard arda çözerdim.Gerçekten çok faydasını gördüm.Paragraflar nasıl bitiyordu anlamıyordum.

angeL-a
27th August 2007, 20:40
ben baştan başLayıp okuma parçalarına kadar sonra sondan başlayıp okuma parçalarına kadar yapıyorum..en son okuma parçalarını:D

okuma parçalarını önce yaparsam akLıma takıLıyo diğer soruLarla ugraşırken.. özellikle parça zorsa.. (:

ebruuu___
27th August 2007, 20:46
valla bende sıradan gidiyorum yani o sıraya göre koydularsa bi bildikleri vardır diyorum ve gerçekten de bakınca öle paragraflardan bunaldığın anda yardımına ardından diğer bölümler yetişiyo çevirilerinde paragraflara hazırladığını düşünüyorum beyni hatta dedim bi kaç sefer paragrafları beynim dinlenikken ilk başta yapıyım diye ama berbat bi sonuç çıkardım sonra vazgeçtim aynı tekniğe devam ettim

sbl37
28th August 2007, 14:42
bende baştan sona kadar sırayla çözenlerdenim.deneme çözmeye ilk başladığımda çok karışık bir yol izliyordum.ancak sınıf öğretmenimiz o sıralamanın bizim ilgi ve dikkatlerimize göre hazırlandığını söylemişti. o gün bugündür sırayla çözüyorum ve vakit kullanma açısından da yararlığı olduğunu düşünüyorum.

hazal01
5th September 2007, 18:38
şimdiye kadar hep paragraflardan başladım.sonra başa döndüm ve devam ettim.netlerimde bi değişiklik olmadı ama sanırım bu sene sırayı takip ederim.bazı açıklamalar mantıklı geldi çünkü:D

Exorcise
5th September 2007, 20:31
kelimelerden başlıyorum paragrafları en sona bırakıyorum cünkü bazen zor paragraflar olunca farkında olmadan onlarda zaman kaybediyorum zaman yetmicekmiş gibi geliyor

coral
5th September 2007, 20:42
Ben de sırasıyla çözenlerdenim.Bir ara aklıma paragraflardan başlama fikri yatsa da daha sonra ben paragrafları bitirene kadar milletin yarıya gelmesi(yapan arkadaşlardan biliyorum) beni biraz korkuttu.Hiç denemedim.Bence en güzeli baştan sona sırayla çözmek..

nthng
14th September 2007, 10:51
soruları bulundukları sırayla çözerim ama paragrafları atlayarak :) paragrafları sona bırakırım çünkü nedense paragraflara başlayıp bitirdikten sonra başka şeye odaklanamıyorum... bu stratejim birçok arkadaşım tarafından uygulandı ve memnun kaldılar..

aynen katılıyorum ark.ma ...sonradan keşfettiğim bir yöntem ama kesinlikle işe yarıyor en çok süreyi paragraflarda kaybettiğim için diğerlerinde süre yetmiyicek diye panik içinde çözüyordum ....formulü buldum yupiiii

cesuryurek007
14th September 2007, 15:29
aman kardeşim sıralamayı bozma..... ben de başkalarının fikrine uydum önce kolayları sonra zorları misali o zaman çok mantıklı geldi ama iyice düşünmek gerekirse senin zaten 92 93 yapman lazım o zaman zor kolay demeden hepsini yapacaksın çaren yok zaman problemin mi var çok çok soru çöz o halledilir ama sınav başkadır girmediysen bilmessinben de o zeki adamlar gibi yaptım önce kolay sonra zor dedik denemeler çok iyi tamam dedim bu iş olur hallederim ama sınav farklı oldu işte denem gibi değil sana küçük bi örnek veriyim ben sınava girdiğim de els kaynaklarından 90 95 arası gidiyordum denemelr de els yi de bilirsen denemeleri başkadır biraz fala abartır hoca 98 97 yaparsın dedi sınavda paragrafları atladım kolay soruları bitirdim sonra paragarfa geçtim bir de ne olsun son üç paragarafa 10 dk kalmış elim ayağım titremeye başladıson üç paragrafta 4 5 yanlış yaptım hesap yapacak olursan 97 den 5 yanlış daha yap 89 a kadar düşersin bir yıl ingilizce çalıştım hiç ilerleyememiş gibi oldum mataamatiğin yemin ediyorum yüzüne bakmadım ama sınav da 17 net yaptım o kurtardı beni yoksa bu yıl senle beraber girecektim sınava ben bu kadar yazdım seni dikkate aldım sen de beni almaya çalış çünkü hiç bilemessin bana dönersin matamatikte yetişmesse sana yazık olur

Can Oner
21st September 2007, 01:57
Benim yöntemim şöyle oldu geçen sene ;
1-) 55-100(Reading'ten sona doğru)
2-) Sonra'da 55'ten geriye doğru.(Translationslar'dan Vocabulary'e doğru)

Bu yöntemle yaptım hep çünkü 1'den başladığımda paragraflara geldiğimde hep başım ağrıyordu,konsantremi tam sağlayamıyordum :S Yorgun olmayan kafayla hep paragrafları önce bitirdim bende.

ZigZag
22nd September 2007, 21:57
Baştan sona doğru çözün.;)

FIGHTorDIE
22nd September 2007, 22:31
ben herhangi bir sistem uygulamıyorum ve bence de en mantıklısı bu.. herşeyi sırasıyla gidiyorum.. bi akıcılık oluyor.. parafrafları sona bırakırsak diğer soruları yaparken o hep aklında oluyor.. ben ilk başlarda soruları çözerken parafrag aklıma bile gelmiyor.. sıra ona gelince "aa evet paragrafta vardı" diyorum.. cidde böyle bu.. ve en son denememde paragrafta sadece bir boşum çıktı.. bence en mantıklısı sıradan gitmek.

nerox
22nd September 2007, 22:36
adam gbi bastan cozmek den baska bsey yoktur.yok otdana yok sondan bunlar hıkaye. çözmeyi bilmeyen çözmekten kacanların hıkayelerı.al testı bastan sona coz derm

dilkOnur
22nd September 2007, 23:24
ben en baştan başlıyorum soruları sıralıyoken onların da bir bildiği vardır elbet:D

Can Oner
23rd September 2007, 02:49
adam gbi bastan cozmek den baska bsey yoktur.yok otdana yok sondan bunlar hıkaye. çözmeyi bilmeyen çözmekten kacanların hıkayelerı.al testı bastan sona coz derm

:icon_tdown:

KemalKasap
23rd September 2007, 03:38
bu yazdıklarını kınıyorum arkadaşım.
Kınamanın ötesinde siz de benim gibi "Infraction" verebilirsiniz...:icon_tdown: